Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehe, dziéki juz sobie zapisze. doczytalam jednak ze taka byla opcja pociágiem, ale chyba sucz jednak jedzie samcochodem, bo by siébala inaczej :OOO

Cocker- dzwon do gisselle z tamtego wátku, poda Ci numer do Jerzego, czy kogokolwiek kto za transport odpowiada i dogadajcie sié. Teraz to juz tylko kwestia dogadania. MAsz mozliwosc teraz wykonac te telefony?

Posted

Według mnie pociąg odpada...
Pomijając fakt braku szczepień i książeczki to Neti jest za bardzo skołowana by jej to fundować. W PKP wymagany jest też kaganiec.
Poza tym brak opcji dostarczenia suni do Wrocławia.
W kojcu płacze, nie bardzo daje do siebie podejść... boi się.
Nie ma w tym nic dziwnego - porzucona, brak dostępu do domu, a teraz zamknieta w klatce. Wolę nie wiedzieć co sobie mysli.

Jeszcze jedno - suczka trzepie główką, podejrzewam stan zapalny.

Posted

tayga napisał(a):
Według mnie pociąg odpada...
Pomijając fakt braku szczepień i książeczki to Neti jest za bardzo skołowana by jej to fundować. W PKP wymagany jest też kaganiec.
Poza tym brak opcji dostarczenia suni do Wrocławia.
W kojcu płacze, nie bardzo daje do siebie podejść... boi się.
Nie ma w tym nic dziwnego - porzucona, brak dostępu do domu, a teraz zamknieta w klatce. Wolę nie wiedzieć co sobie mysli.

Jeszcze jedno - suczka trzepie główką, podejrzewam stan zapalny.

biedna mala :(
Jedyne madre wyjscie to bylo by ja zabrac autem....

Posted

no ja piszé ze oni jadá chyba jednak autem bo ten pociág nie przeszedl. spaniele, kto u Was koordynujé te akcjé z dt? musicie tam dzwonic dzis, bo jak sié nikt teraz tym nie zajmie to transport przepadnie i bédziecie zbierac na drogi transport za 420zl...

Posted

Tayga , a może wykorzystać do transportu do Wrocławia tego pana, który wiózł Miła od psychicznej do nas? Oferował się za friko.Tylko sunię trzeba by bardzo dobrze zabezpieczyć.

Posted

no to dziewczyny, zdecydujcie sié szybko kto dzwoni. ja mam dzis globusa (migrené) i wstalam tylko po to zeby zobaczyc czy tu ktos spanielki transport dogrywa. Wiece gdzie jest wátek skád rusza transport- zmarnujecie to tylko z wlasnej winy. Wykonac kilka telefonów to juz prawie i tak macie podane na tacy.

Posted

Jeżeli transport z Wrocka to ten pociągiem - wypowiedziałam się już na ten temat.
Poker... Pan który wiózł Miłą jeździ z Krosna Odrzańskiego tylko w weekend (sobota lub niedziela) i to nie każdy. Nie dostarczy psinki na dzisiaj... a to dzisiaj miał być ten pociąg, którym Neti jechać nie może.

Chyba udzieliła mi się dolegliwość Emilki, łeb mi pęka.

Posted

Dopiero odzyskałam neta po wczorajszej burzy. Doczytałam, że spanielka mogłaby jechać samochodem do Warszawy z Wrocławia (nie pociągiem, bo zrezygnowano jednak z tej opcji), ale nie ma kto dowieźć jej do Wrocławia. I teraz pewnie już za późno na cokolwiek, szkoda...

Proponuję zmienić tytuł wątku np. na taki: Trzy porzucone suczki, spanielka i 2 kundelki. DT potrzebne na już!!! GUBIN/ Z.GÓRA

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Dopiero odzyskałam neta po wczorajszej burzy. Doczytałam, że spanielka mogłaby jechać samochodem do Warszawy z Wrocławia (nie pociągiem, bo zrezygnowano jednak z tej opcji), ale nie ma kto dowieźć jej do Wrocławia. I teraz pewnie już za późno na cokolwiek, szkoda...

Proponuję zmienić tytuł wątku np. na taki: Trzy porzucone suczki, spanielka i 2 kundelki. DT potrzebne na już!!! GUBIN/ Z.GÓRA

Ale dlaczego przepadlo? Oni to robiá z jakimis przystankami i przesiadká czy cos. Asiu, zadzwon od razu i dowiesz sié czy mogédo Gubina zajechac czy nie. Od razu sié wyjasni.

Posted

Cockery, jestescie niezorganizowane ;ppp

Zadzwonilam do kilku ludzi z wátku podanego przez froistenbrock, transport odjezdza jutro z Wroclawia o 10 rano. Nie zbacza bo jest etapami przez inne osoby w miastach przejmowany. Jedzie z Wrocka do Ostrowa Wlkp. potem Lódz, 1-2 noce zostaje i wtedy Warszawa.

Nie ma innego wyjscia jak znalezc transport do Wrocka na 10 jutro. Adres ustalé, ale pomózcie to zalatwic. Dzwoncie do sw. Teresy jak trzeba czy kogotam, bo jak to przepadnie to zostaje drogi transport a bédzie to tylko wynikiem Waszego zaniedbania. Gdyby ktos od rana podzwonil tak jak prosilam kilkakrotnie, moze bylaby wiéskza szansa... Z Taygá tez nikt sié nie skontaktowal zapytac czy ma na karmé dla suni czy cokolwiek jej potrzeba. Ja nie wiem jak Wy dzialacie, ale to nie na moje nerwy...

Posted

emilia2280 napisał(a):
Cockery, jestescie niezorganizowane ;ppp

Zadzwonilam do kilku ludzi z wátku podanego przez froistenbrock, transport odjezdza jutro z Wroclawia o 10 rano. Nie zbacza bo jest etapami przez inne osoby w miastach przejmowany. Jedzie z Wrocka do Ostrowa Wlkp. potem Lódz, 1-2 noce zostaje i wtedy Warszawa.

Nie ma innego wyjscia jak znalezc transport do Wrocka na 10 jutro. Adres ustalé, ale pomózcie to zalatwic. Dzwoncie do sw. Teresy jak trzeba czy kogotam, bo jak to przepadnie to zostaje drogi transport a bédzie to tylko wynikiem Waszego zaniedbania. Gdyby ktos od rana podzwonil tak jak prosilam kilkakrotnie, moze bylaby wiéskza szansa... Z Taygá tez nikt sié nie skontaktowal zapytac czy ma na karmé dla suni czy cokolwiek jej potrzeba. Ja nie wiem jak Wy dzialacie, ale to nie na moje nerwy...

Niestety nie miałam dostępu do neta do wieczora, więc nie mogłam nic zdziałać. Nie wiem jednak do kogo można zadzwonić w tej sprawie, nie znam nikogo z okolic Gubina czy nawet Zielonej Góry. :shake:

Posted

Gubin jest trochę daleko. Ponad 200 km z Wrocławia i ponad 200 z Ostrów Wielkopolski. koło 10:00 wyjazd z Wrocławia i Pewnie gdzieś koło 12:00 Oka pojedzie z Ostrowa do Łodzi. W każdym razie powodzenia.

Posted

Pojawiła się szansa na DT dla spanielki w Poznaniu u osoby, która przez 15 lat miała charakterną spanielkę, więc nie powinna się przestraszyć gdyby Neti warczała podczas pilnowania jedzonka. Czekam na maila i nr telefonu tej osoby i jutro się z nią skontaktuję.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Niestety nie miałam dostępu do neta do wieczora, więc nie mogłam nic zdziałać. Nie wiem jednak do kogo można zadzwonić w tej sprawie, nie znam nikogo z okolic Gubina czy nawet Zielonej Góry. :shake:

Wiem Asiu ze Ciebie nie bylo. Ehhh. No nic, ja czekam do jutra, bo moze jeszcze znajdé kogos w nocy. Nie dostalam jeszcze odmowy od Diuny_wro, to znaczy ze nadal szuka albo czeka na odpowiedz, bo miala potwierdzil lub dac znac ze nie.

Takze nie odwoluj moze narazie tego DT z Warszawy.

I dziékujé p. Jerzemu i wszystkim osobom, którym dzis poznym wieczorem wydzwanialam i trulam dupsko o ten transport ;ppp

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
mam adres tymczasu:
św bonifacego 73/136
02-936 Warszawa

Mam kilka pytań...
Skąd ten tymczas się wziął? Kto to jest?
Bo DT o którym ja myślałam (dziewczyna z którą rozmawiałam) mieszka pod Piasecznem.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Wiem Asiu ze Ciebie nie bylo. Ehhh. No nic, ja czekam do jutra, bo moze jeszcze znajdé kogos w nocy. Nie dostalam jeszcze odmowy od Diuny_wro, to znaczy ze nadal szuka albo czeka na odpowiedz, bo miala potwierdzil lub dac znac ze nie.

Takze nie odwoluj moze narazie tego DT z Warszawy.

I dziékujé p. Jerzemu i wszystkim osobom, którym dzis poznym wieczorem wydzwanialam i trulam dupsko o ten transport ;ppp

Emilia nic nie odwołuję na razie, tylko szukam czegoś w zamian, gdyby z tą Warszawą nie wypaliło. ;)

tayga napisał(a):
Mam kilka pytań...
Skąd ten tymczas się wziął? Kto to jest?
Bo DT o którym ja myślałam (dziewczyna z którą rozmawiałam) mieszka pod Piasecznem.

To osoba, która odezwała się na wydarzeniu suniek na FB, nie znam jej. Chcę z nią porozmawiać, zapytać czy zgadza się na wizytę i podpisanie umowy o dom tymczasowy, wszystko byłoby załatwione tak jak przy normalnej adopcji. W Poznaniu jest wiele osób, które mogłyby sprawdzić dom, poza tym jest znacznie bliżej, więc może i transport będzie łatwiej zorganizować.
Sterylkę na pewno uda się tanio załatwić, już wiem nawet kogo mogę poprosić o pomoc w tej sprawie.

Posted

Tak, pad Piaseczniem był płatny, a właściwie to za zwrotem kosztów... ale Lidka ma kawał drogi do weta, więc kosztów paliwa też.

Cockermaniaczka napisał(a):

Czy dziewczyna wie gdzie jest sunia? Czy myśli ze ma ją na trasie?
Napisała, ze może zabrać, a zupełnie jej nie po drodze. Radom-Warszawa-Poznań... a Gubin na drugim końcu Polski.