Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 602302140. Podam ci jeszcze nr do dt 514589901. Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 hehe, dziéki juz sobie zapisze. doczytalam jednak ze taka byla opcja pociágiem, ale chyba sucz jednak jedzie samcochodem, bo by siébala inaczej :OOO Cocker- dzwon do gisselle z tamtego wátku, poda Ci numer do Jerzego, czy kogokolwiek kto za transport odpowiada i dogadajcie sié. Teraz to juz tylko kwestia dogadania. MAsz mozliwosc teraz wykonac te telefony? Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 a oni wiedza ze mamy suke do zabrania?? Quote
tayga Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Według mnie pociąg odpada... Pomijając fakt braku szczepień i książeczki to Neti jest za bardzo skołowana by jej to fundować. W PKP wymagany jest też kaganiec. Poza tym brak opcji dostarczenia suni do Wrocławia. W kojcu płacze, nie bardzo daje do siebie podejść... boi się. Nie ma w tym nic dziwnego - porzucona, brak dostępu do domu, a teraz zamknieta w klatce. Wolę nie wiedzieć co sobie mysli. Jeszcze jedno - suczka trzepie główką, podejrzewam stan zapalny. Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 hm to moze bazarek na ten transport autem wymyslimy? Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):a oni wiedza ze mamy suke do zabrania?? no halo, nie majá jak wiedziec bo nikt nie dzwonil tam ;pp Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 tayga napisał(a):Według mnie pociąg odpada... Pomijając fakt braku szczepień i książeczki to Neti jest za bardzo skołowana by jej to fundować. W PKP wymagany jest też kaganiec. Poza tym brak opcji dostarczenia suni do Wrocławia. W kojcu płacze, nie bardzo daje do siebie podejść... boi się. Nie ma w tym nic dziwnego - porzucona, brak dostępu do domu, a teraz zamknieta w klatce. Wolę nie wiedzieć co sobie mysli. Jeszcze jedno - suczka trzepie główką, podejrzewam stan zapalny. biedna mala :( Jedyne madre wyjscie to bylo by ja zabrac autem.... Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 no ja piszé ze oni jadá chyba jednak autem bo ten pociág nie przeszedl. spaniele, kto u Was koordynujé te akcjé z dt? musicie tam dzwonic dzis, bo jak sié nikt teraz tym nie zajmie to transport przepadnie i bédziecie zbierac na drogi transport za 420zl... Quote
Poker Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Tayga , a może wykorzystać do transportu do Wrocławia tego pana, który wiózł Miła od psychicznej do nas? Oferował się za friko.Tylko sunię trzeba by bardzo dobrze zabezpieczyć. Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 nikt tego nie koordynuje;/ na cockerowym nawet nie ma oddzewu... Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 no to dziewczyny, zdecydujcie sié szybko kto dzwoni. ja mam dzis globusa (migrené) i wstalam tylko po to zeby zobaczyc czy tu ktos spanielki transport dogrywa. Wiece gdzie jest wátek skád rusza transport- zmarnujecie to tylko z wlasnej winy. Wykonac kilka telefonów to juz prawie i tak macie podane na tacy. Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 przeciez transport jest z wrocka tak???A my do wrocka suki nie mamy jak dowiezc... Ja nic z tego nie kapuje-sory... Quote
tayga Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Jeżeli transport z Wrocka to ten pociągiem - wypowiedziałam się już na ten temat. Poker... Pan który wiózł Miłą jeździ z Krosna Odrzańskiego tylko w weekend (sobota lub niedziela) i to nie każdy. Nie dostarczy psinki na dzisiaj... a to dzisiaj miał być ten pociąg, którym Neti jechać nie może. Chyba udzieliła mi się dolegliwość Emilki, łeb mi pęka. Quote
Asia & Ginger Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Dopiero odzyskałam neta po wczorajszej burzy. Doczytałam, że spanielka mogłaby jechać samochodem do Warszawy z Wrocławia (nie pociągiem, bo zrezygnowano jednak z tej opcji), ale nie ma kto dowieźć jej do Wrocławia. I teraz pewnie już za późno na cokolwiek, szkoda... Proponuję zmienić tytuł wątku np. na taki: Trzy porzucone suczki, spanielka i 2 kundelki. DT potrzebne na już!!! GUBIN/ Z.GÓRA Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 no pociagiem nie ma opcji a do wrocka nie ma kto jej dowiezc...szukamy transportu.Co dalej z sunkam ehh:( zostaly jeszcze dwie w tym jedna ciezarna!!! http://www.dogomania.pl/threads/209705-oferuje-transport-na-trasie-Radom-Warszwa-Poznan-Warzszawa-9-lipiec-11-lipiec taki transport ktos oferuje,zapytam czy da rade nasza zabrac i za ile $$$$ Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Dopiero odzyskałam neta po wczorajszej burzy. Doczytałam, że spanielka mogłaby jechać samochodem do Warszawy z Wrocławia (nie pociągiem, bo zrezygnowano jednak z tej opcji), ale nie ma kto dowieźć jej do Wrocławia. I teraz pewnie już za późno na cokolwiek, szkoda... Proponuję zmienić tytuł wątku np. na taki: Trzy porzucone suczki, spanielka i 2 kundelki. DT potrzebne na już!!! GUBIN/ Z.GÓRA Ale dlaczego przepadlo? Oni to robiá z jakimis przystankami i przesiadká czy cos. Asiu, zadzwon od razu i dowiesz sié czy mogédo Gubina zajechac czy nie. Od razu sié wyjasni. Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Cockery, jestescie niezorganizowane ;ppp Zadzwonilam do kilku ludzi z wátku podanego przez froistenbrock, transport odjezdza jutro z Wroclawia o 10 rano. Nie zbacza bo jest etapami przez inne osoby w miastach przejmowany. Jedzie z Wrocka do Ostrowa Wlkp. potem Lódz, 1-2 noce zostaje i wtedy Warszawa. Nie ma innego wyjscia jak znalezc transport do Wrocka na 10 jutro. Adres ustalé, ale pomózcie to zalatwic. Dzwoncie do sw. Teresy jak trzeba czy kogotam, bo jak to przepadnie to zostaje drogi transport a bédzie to tylko wynikiem Waszego zaniedbania. Gdyby ktos od rana podzwonil tak jak prosilam kilkakrotnie, moze bylaby wiéskza szansa... Z Taygá tez nikt sié nie skontaktowal zapytac czy ma na karmé dla suni czy cokolwiek jej potrzeba. Ja nie wiem jak Wy dzialacie, ale to nie na moje nerwy... Quote
Asia & Ginger Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 emilia2280 napisał(a):Cockery, jestescie niezorganizowane ;ppp Zadzwonilam do kilku ludzi z wátku podanego przez froistenbrock, transport odjezdza jutro z Wroclawia o 10 rano. Nie zbacza bo jest etapami przez inne osoby w miastach przejmowany. Jedzie z Wrocka do Ostrowa Wlkp. potem Lódz, 1-2 noce zostaje i wtedy Warszawa. Nie ma innego wyjscia jak znalezc transport do Wrocka na 10 jutro. Adres ustalé, ale pomózcie to zalatwic. Dzwoncie do sw. Teresy jak trzeba czy kogotam, bo jak to przepadnie to zostaje drogi transport a bédzie to tylko wynikiem Waszego zaniedbania. Gdyby ktos od rana podzwonil tak jak prosilam kilkakrotnie, moze bylaby wiéskza szansa... Z Taygá tez nikt sié nie skontaktowal zapytac czy ma na karmé dla suni czy cokolwiek jej potrzeba. Ja nie wiem jak Wy dzialacie, ale to nie na moje nerwy... Niestety nie miałam dostępu do neta do wieczora, więc nie mogłam nic zdziałać. Nie wiem jednak do kogo można zadzwonić w tej sprawie, nie znam nikogo z okolic Gubina czy nawet Zielonej Góry. :shake: Quote
Jerzy Kora Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Gubin jest trochę daleko. Ponad 200 km z Wrocławia i ponad 200 z Ostrów Wielkopolski. koło 10:00 wyjazd z Wrocławia i Pewnie gdzieś koło 12:00 Oka pojedzie z Ostrowa do Łodzi. W każdym razie powodzenia. Quote
Asia & Ginger Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Pojawiła się szansa na DT dla spanielki w Poznaniu u osoby, która przez 15 lat miała charakterną spanielkę, więc nie powinna się przestraszyć gdyby Neti warczała podczas pilnowania jedzonka. Czekam na maila i nr telefonu tej osoby i jutro się z nią skontaktuję. Quote
emilia2280 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Niestety nie miałam dostępu do neta do wieczora, więc nie mogłam nic zdziałać. Nie wiem jednak do kogo można zadzwonić w tej sprawie, nie znam nikogo z okolic Gubina czy nawet Zielonej Góry. :shake: Wiem Asiu ze Ciebie nie bylo. Ehhh. No nic, ja czekam do jutra, bo moze jeszcze znajdé kogos w nocy. Nie dostalam jeszcze odmowy od Diuny_wro, to znaczy ze nadal szuka albo czeka na odpowiedz, bo miala potwierdzil lub dac znac ze nie. Takze nie odwoluj moze narazie tego DT z Warszawy. I dziékujé p. Jerzemu i wszystkim osobom, którym dzis poznym wieczorem wydzwanialam i trulam dupsko o ten transport ;ppp Quote
tayga Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):mam adres tymczasu: św bonifacego 73/136 02-936 Warszawa Mam kilka pytań... Skąd ten tymczas się wziął? Kto to jest? Bo DT o którym ja myślałam (dziewczyna z którą rozmawiałam) mieszka pod Piasecznem. Quote
Asia & Ginger Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 emilia2280 napisał(a):Wiem Asiu ze Ciebie nie bylo. Ehhh. No nic, ja czekam do jutra, bo moze jeszcze znajdé kogos w nocy. Nie dostalam jeszcze odmowy od Diuny_wro, to znaczy ze nadal szuka albo czeka na odpowiedz, bo miala potwierdzil lub dac znac ze nie. Takze nie odwoluj moze narazie tego DT z Warszawy. I dziékujé p. Jerzemu i wszystkim osobom, którym dzis poznym wieczorem wydzwanialam i trulam dupsko o ten transport ;ppp Emilia nic nie odwołuję na razie, tylko szukam czegoś w zamian, gdyby z tą Warszawą nie wypaliło. ;) tayga napisał(a):Mam kilka pytań... Skąd ten tymczas się wziął? Kto to jest? Bo DT o którym ja myślałam (dziewczyna z którą rozmawiałam) mieszka pod Piasecznem. To osoba, która odezwała się na wydarzeniu suniek na FB, nie znam jej. Chcę z nią porozmawiać, zapytać czy zgadza się na wizytę i podpisanie umowy o dom tymczasowy, wszystko byłoby załatwione tak jak przy normalnej adopcji. W Poznaniu jest wiele osób, które mogłyby sprawdzić dom, poza tym jest znacznie bliżej, więc może i transport będzie łatwiej zorganizować. Sterylkę na pewno uda się tanio załatwić, już wiem nawet kogo mogę poprosić o pomoc w tej sprawie. Quote
Cockermaniaczka Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 nieee asia- mieszasz... To o co pyta Tayga to tymczas u mijju z cockerowego.... A ty piszesz o poznaniu... A ta pod piasecznem to skad bo teraz to ja nie wiem,moze to byl ten platny dt tak? http://www.dogomania.pl/threads/209705-oferuje-transport-na-trasie-Radom-Warszwa-Poznan-Warzszawa-9-lipiec-11-lipiec?p=17122140#post17122140 tu mam odp ze mozna suczke do poznania podwiezc... Quote
tayga Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Tak, pad Piaseczniem był płatny, a właściwie to za zwrotem kosztów... ale Lidka ma kawał drogi do weta, więc kosztów paliwa też. Cockermaniaczka napisał(a):http://www.dogomania.pl/threads/209705-oferuje-transport-na-trasie-Radom-Warszwa-Poznan-Warzszawa-9-lipiec-11-lipiec?p=17122140#post17122140 tu mam odp ze mozna suczke do poznania podwiezc... Czy dziewczyna wie gdzie jest sunia? Czy myśli ze ma ją na trasie? Napisała, ze może zabrać, a zupełnie jej nie po drodze. Radom-Warszawa-Poznań... a Gubin na drugim końcu Polski. Quote
Recommended Posts