Cockermaniaczka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Moge prosic o jakis nr telefonu pod ktorym sie mozna dowiedziec o suczkach?Na razie zrobilam wydarzenie na FB na siebie bo nie mam innych namiarow... http://www.facebook.com/event.php?eid=181499235240442 Quote
Cockermaniaczka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ta starsza tez trzeba bedzie wysterylizowac... Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 tak, tylko chyba najpierw wyleczyc z nuzycy. Quote
Asia & Ginger Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Dziewczyny jakby trzeba było to mam tymczas dla suni, ale płatny 300 zł/miesięcznie. To sprawdzony tymczas, od kilku miesięcy przebywa tam już jeden spanielek. Tymczas jest pod Opolem. Będziemy jednak szukać czegoś jeszcze bliżej, ponieważ spanielka to łatwy kąsek i jeszcze przyjdzie komuś do głowy, żeby ją ukraść. :shake: Quote
Borówka16 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):Moge prosic o jakis nr telefonu pod ktorym sie mozna dowiedziec o suczkach?Na razie zrobilam wydarzenie na FB na siebie bo nie mam innych namiarow... http://www.facebook.com/event.php?eid=181499235240442 Dołączyłam do wydarzenia. Quote
Cockermaniaczka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 aa to ty :) zastanawialam sie wlasnie ktoz to mnie zna hehe:) porozsylaj dalej:) Quote
Borówka16 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):aa to ty :) zastanawialam sie wlasnie ktoz to mnie zna hehe:) porozsylaj dalej:) A ja :D Rozsyłam właśnie ;) Quote
kcd Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Już napisałam w tamtym wątku - niestety chorą sunią mogłabym się zaopiekować dopiero 3 lipca - wcześniej sunia musiałaby pojechać ze mną na działkę - dla zdrowego psa sama radość, ale przecież w jej przypadku to nie wchodzi w grę... Quote
kcd Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):Moge prosic o jakis nr telefonu pod ktorym sie mozna dowiedziec o suczkach?Na razie zrobilam wydarzenie na FB na siebie bo nie mam innych namiarow... http://www.facebook.com/event.php?eid=181499235240442 też dołączyłam :) Quote
beka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 kcd napisał(a):Oczywiście zapraszam na herbatkę :) Rozumiem, naturalnie, dlaczego tak nalegacie na sterylizację i samą sterylizację popieram całkowicie. Pozostanę jednak przy swoim zdaniu na temat konieczności narażania suni na jeszcze większy stres - czy jesteście pewne, że nie wystarczy warunek przy adopcji? Tak czy inaczej - mam super Panią weterynarz, która leczyła moją Herę całkowicie za darmo przez rok ze "schroniskowych" chorób. Jeśli już wróciła z macierzyńskiego spróbuję z nią porozmawiać, czy przypadkiem nie podjęłaby się "przeglądu" i sterylizacji pro bono. Ale abstrahując - traktujcie mnie jako opcję ostateczną - tak jak mówiłam mam małe mieszkanko i długo mnie nie ma w domu. PS. czy możecie mi pomóc dodać avatara ;) ? nigdzie nie mogę tego znaleźć... Adopcja po sterylizacji wyłacznie. Ludzie sa tak nie odpowiedzialni że szok :( Po adopcji zmienia zdanie i szukaj wiatru w polu. Super ze jest szansa na dt dla jednej ale tam druga w pilniejszej potrzebie sterylke na juz trzeba robic Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Dziękuję za fb :) Już dołączyłam... Znowu widzę wszystkie na ulicy :( Rozmawiałam z wetem, suczka po aborcyjnej nie może zostać bez opieki. Nie mam gdzie jej umieścić :( Quote
Plicha Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Kurcze to niedobrze :( na miejscu jakiś DT by się przydał chociaż na czas po zabiegu :( Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 to zróbcie tak, ze sunia na zabieg oplacony przez skarboné sterylkowá (2 sunie nawet, sá 2 skarbonki, ktos juz zglosil?) a pobyt np 5 dni oplacimy osobno. to nie jest nie do wykonania. a potem nie wiem, czy lepsza ulica czy schron? byle schron pewnie nie... Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 emilia2280 napisał(a):a pobyt np 5 dni oplacimy osobno. Ale pobyt gdzie? :( Schronu u nas nie ma... umowy gmina z żadnym nie podpisała. Quote
emilia2280 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 tayga napisał(a):Ale pobyt gdzie? :( Schronu u nas nie ma... umowy gmina z żadnym nie podpisała. pobyt w klinice mialam na mysli. po operacji. u weta, w garazu nawet jak pewnien inny wet ;ppp Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 emilia2280 napisał(a):pobyt w klinice mialam na mysli. po operacji. u weta, Emilko... ja mieszkam w Gubinie (czytaj na zadupiu), tu nie ma kliniki, laboratorium, RTG, USG... nic nie ma :( Fajny wet w malutkiej lecznicy, dobrze zabiegi robi, ale miejsca u niego brak. Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Ciężarma sunia: Najmłodsza... fajniutka, ale starsze ja odganiaja od jedzenia, boi się wszystkiego Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 A tak wygląda mój widok z okna (niewyraźne, robione w zblizeniu) Quote
Borówka16 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 O jezusiku....przecież one po ulicy latają :( Tayga, a gdzie jest najbliżej jakiś wet, który ma szpitalik? Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 W Zielonej Górze http://lecznica.zgora.pl/index1.html Niestety monopoliści w promieniu 70-80 km, "kroją" strasznie. Sterylka małej suni tam kosztuje 250 - 300 w rozmowie, a 400 przy płaceniu. Ja mam kojec, niestety z szerokim rozstawem prętów, takie kruszyny wyjdą :( Quote
Oczko55 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Witam,,, W zielonej górze proponuje zgłosić się do weterynarz pani Rys ona nie kasuje 250 zł za sterylke, opisać sytuacje a napewno jeszce da się coś utargować. Proponuje rowniez zgłosić się do schronu w zielonej opisać sytuacje np. Albo powiedzieć prawdę i powiedzą gdzie to zgłosić i komu albo jest jeszce inne wyjście. Powiedzieć ze psy się przybląkaly ale w zielonej górze zapewni im ktoś dom tymcczas. Ale dwie suczki są w ciąży i trzeba dokonać sterylki on wtedy ucieszą się ze ktoś przyczyna psiaki bo to nie ich problem ale trąba ich poprosić o kartki na darmowa sterylke i powinni się zgodzić. Trochę mieszania ale jak powiecie prawdę w schronie to oni z podwórka komuś nie mogą zabrać psów a jak się dowiedzą ze to gubin to odesla do miasta gubin. Proponuje opcje z lekkim kłamstwem i wydadzą karty na darmowa sterylke Quote
Oczko55 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Mam jescze pytanko. Gdzie te psy śpią ?Ile juz czasu są bez właścicieli? Quote
Oczko55 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Anna Ryś 795 087 097 czynne od 12(ona rownierz robi sterylki dla schronu razem z dr Hanusz ) tylko prywatnie jest tańsza od dr hanusz . Quote
Recommended Posts