juzes Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 hej Cieszę się że Pchełce jest dobrze, bo tęsknimy za nią. Wczoraj i dziś spacerowałem z Marengo w okolicy gdzie ją znalazłem łudząc się, że może komuś jednak się zgubiła. Szukaliśmy ogłoszeń o zagubionym piesku na słupach i przystankach itp. ale niestety niczego takiego nie znaleźliśmy Quote
supergoga Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Pewnie się nie zgubiła neistety. Ale znajdziemy jej domek, prosze się nie martwić. Sunia jest na stronie Fundacji i na Allegro. Quote
juzes Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Wiem że się staracie i robicie wszystko dla jej dobra. Ale jeśli komuś uratowało się życie to jest się za niego odpowiedzialnym do końca jego życia - więc też robię co mogę. Pytam po znajomych. Na poniedziałek będą gotowe ogłoszenia do rozwieszenia, że Pchełka szuka domu. No i znalazłem WAS :) Quote
supergoga Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 A my Ciebie - naprawdę jesteś Wielkim Człowiekiem z Wielkim Sercem - w tych czasach to rzadkość. Wspólnie znajdziemy dla suni najlepszy dom na świecie. Quote
Marylin Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Znajdziemy... w księdze gości na stronie fundacji ktoś napisał kiedyś, że ja przynoszę psiakom szczęście i jak "zajmę" się sprawą to psiak znajduje domek. OBY! Quote
supergoga Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Dostałąm od Marylin fotki do wstawienia - i start. Zabawy z Sisi - nową rezydentką. Sisi wygląda spod auta Quote
supergoga Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 No i sama bohaterka Szukamy pilnie super domu dla małej Pchełki. Wczoraj ją reklamowałam Pani, która chciała Łapka, ale on ma już domek. Quote
Nevi Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Dziś zareklamowałam Pchełkę dwóm domkom - zobaczymy... Jedna Pani szuka "siostry" dla yorczycy, druga niedawno musiała rozstać się ze swoim czarnym podpalanym mieszańcem w typie teriera i szuka kolejnego futra do kochania. Będę coś wiedzieć - dam znać. Quote
Marylin Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Wielkie dzięki za pomoc! Trzymam kciuki - może się uda! Quote
Marylin Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Nikt nie odwiedza małej, kochanej Pchełki... Hooop na pierwszą Pchełko! Czy domek tymczasowy może nam napisać co u niej? Quote
juzes Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Co tam u niej ? Dziś będę rozmawiał z jedną osobą na jej temat szanse nikłe, ale spróbować trzeba :) Quote
What May NN Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ponawiam prośbę o tekst dla małej.. Marylin może Ty ? ;-)? Quote
Marylin Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ;-) ooooooooooo jaki on dowcipny Anetko gdzieśtam Ci pisałam,że masz wziąć ten z animaliowej strony ale jeśli ma być inny to poszukam weny i napiszę - oczywiście, że napiszę dla pchełki kochanej! Quote
sisi910531 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 I jak tam idą poszukiwania DS ? Pchełka jest taka kochana i urocza.. tez szukam jej domku stałego , daje ogłoszenia pytam znajomych ale jak narazie cisza :( a jest tak wesołym i madrym psiakiem , ze przyniesie komus wiele radosci i szczescia :) uwielbia spacery .. ciagle jest w ruchu jak nie biega z drugim psiakiem to lata z zabawkami.. Urocza :) Quote
Marylin Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Super, że się nasz domek tymczasowy odezwał :-) Szukamy kochana, szukamy ale niestety latem o zgrozo ludzie częściej "wywalają" psiaki niż biorą :-( Quote
sisi910531 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 No wiem , niestety ludzie są okropni i bezduszni :( Quote
What May NN Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 wolałabym by w ogłoszeniach był opis psa jak najdokładniejszy, a nie historia znalezienia ;-) stąd moja prośba.. znajdziemy jej DS - Marylin w końcu ma dobrą rękę i przynosi szczęście :-) Quote
supergoga Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Żeby był pełny opis - prosimy domek tymczasowy o wypunktowanie co można o małej powiedzieć: zachowanie w domu czystość w domu hałasliwość, szczekliwość zostawanie samej - niszczenie, szczekanie kontakt z ludźmi, zwierzakami - psy, koty To co może nam pomóc! Quote
Marylin Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Dostałam wczoraj maila od naszego domku tymczasowego, o Pchełce: "W domu jeżeli sa ludzie zachowuje sie rewelacyjnie, bawi sie z Sisi a jak nie to odpoczywa, lezy ale zawsze przy ludziach, nie lubi zostawac sama w pomieszczeniu wtedy troche robi sie problem bo mala najpierw "placze" a potem zaczyna gryzc co tylko jest pod reka... najwyrazniej nie nawidzi samotnosci. Hm zalatwia sie na zewnatrz (ogrod , spacery) moze z pary razy zdazylo sie ze nie wytrzymala i popuscila w domu ale to nalezy do rzadkosci.. rano jak sie budzi wychodze z nia odrazu i standardowo robi kupke i siusiu ZAWSZE. Nie halasuje, czasem jak uslyszy inne psy na zewnątrz szczeknie tak slodko pare razy i na tym sie konczy :) Z ludzmi kontakt - hm wręcz bym powiedziała rewelacyjny lgnie do ludzi, uwielbia ich obecnosc jest ufna do innych, do zwierząt również, podchodzi powoli, z nutka ciekawosci i tylko obwąchuje. Miała kontakt i z pieskiem większym i z kotami. Reakcja jest bardzo pozytywna. Nie zaczepia, nie szczeka , nie podgryzuje." Quote
zuzia_kuzik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 pcheleczko na pierwsza sie pokazuj. Gdzie ten domek?? Quote
sisi910531 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Pchełka jest bardzo wesoła, załatwia się ładnie na dworze :) i nawet już prawie zawsze reaguje na komende SIAD :D Uwielbia podkradać kapcie :) Uwielbia towarzystwo ludzi dlatego będzie wspaniałym towarzyszem :) Quote
Recommended Posts