SH Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 szpic mały biały szpic mały kolorowy szpic współczesny(?!) szpic niemiecki oceniany jest w tzw. kolorach :) Osobno BIAŁY osobno KOLOROWY KLASYCZNY czyli czarny i brązowy osobno KOLOROWY WSPÓŁCZESNY czyli inne kolory np. pomarańczowy, sobolowy, wilczasty a u miniatur również łaciaty. Quote
askaa Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Kadziumia czy byłaś na wystawie w Poznaniu? Z ktorym psem czy jako obserwator? Ja byłam i mnie się wszystko pomieszało. Pamietam, że w jednej klasie byli w kolejności: Jankes San Albus (b. drobny pies z długim włosem i rozmawiałam z wlaściciele i od niego wiem, że był od B. Sarlej), następnego nie mogę skojarzyć i na końcu Luca Joen Chatanga. No i wygał Luca! A po nich już były suki. Uświadom mnie czy ja się mylę czy były połączone klasy Quote
Agappe Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 szpic mały biały szpic mały kolorowy szpic współczesny(?!) szpic niemiecki oceniany jest w tzw. kolorach :) Osobno BIAŁY osobno KOLOROWY KLASYCZNY czyli czarny i brązowy osobno KOLOROWY WSPÓŁCZESNY czyli inne kolory np. pomarańczowy, sobolowy, wilczasty a u miniatur również łaciaty. Ja tego nie pisałam, takie dostałam informacje. Quote
kadziumia Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Byłam jako obserwator. Owszem Luca wygrał rasę, ale on startował w klasie Championów. Natomiast Sybirak z racji braku dokumentu o ukończonym Championacie (rozmawiałam z właścicielką) startował w otwartej, razem z psem takiego Pana w garniturze i okularach (taki lekko łysawy blondyn ok. 40), czy startował w otwartej jeszcze jakiś inny pies, to już nie pamiętam, chociaż nie, p.Beata szła się z kimś witać i mówiła, ze to pies od niej (też mam od p.Beaty psa, z tym, że jest to Malamutka, która niestety jest niewymiarowa). Być może pies ten startowal w pośredniej? Czyli wychodzi na to, że Askaa Ty opisujesz porównanie Champion, Otwarta i Pośrednia. Tak mi się przynajmniej wydaje ... Qrcze, szkoda, że nie kupiłam katalogu, bo tak teraz wszystko byłoby jasne, ale nie chciało mi sie stać w kolejce... Quote
SH Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Agappe to nie było do Ciebie :) Raczej po to aby inni forumowicze dowiedzieli się czegoś o sędziowaniu szpiców niemieckich; takie małe dokształcanko :D Quote
Szantina Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Prośba do Kingulca Wysłałam do ciebie na pv.wiadomość - proszę odezwij się do mnie. Pozdrawiam Quote
kingulec Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Tak Asia, dostalam maila i juz odpisuje.Przepraszam, ze dopiero teraz ale grypa sie do mnie przyplatala, goraczke wyskoka mialam i nie chcialam jakis glupot Ci napisac :oops: Szantina:Wstyd mi strasznie, ale nie wiem jak moge sprawdzic prywatna wiadomosc, prawde mowiac pierwszy raz taka dostalam, gdzie moge ja odczytac? :oops: :oops: :oops: A moze ktos z Was wie gdzie moge ja odczytac? Quote
SH Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Na samej górze strony między profilem a logowaniem jest wejście do skrzynki prywatnych wiadomości :) Quote
kingulec Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Dziekuje SH juz znalazlam, tyle ze tam jest napisane ze nie mam zadnych wiadomosci :cry: Quote
SH Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 No to zonk :evilbat: Ale wejdź do skrzynki, może to już jest "stara" wiadomość :-? Quote
kingulec Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Ehhhf, do skrzynki nie moge wejsc bo pusta chyba jest i nawet sie lapka nie pojawia jak na nia najezdzam kursorem :roll: Poczekam, moze sie Szantina na forum odezwie. W razie czego podaje maila kingsize96@wp.pl SH- jeszcze raz dziekuje za wskazowki. Pozdrawiam Quote
askaa Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Kingulec jak w opcjach włączysz sobie powiadomienie o odpowiedzi na śledzony przez Ciebie temat. To na maila dostaniesz info i linka do tej wiadomości Quote
askaa Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Kadziumia mnie też się wszystko pomieszało, na wystawie nie miałam przy sobie katalogu tylko pożyczyłam od kolegi. Nie moglam też za bardzo patrzeć na ring bo bylam z dzieckiem a on ciągle coś ode mnie chciał no i sie b. nudził Quote
kingulec Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 OOOOooo, dziekuje za rade, juz wlaczylam wszystko co trzeba- teraz tylko czekam na maile :wink: Quote
ofca Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 to może konkretnie. kto bedzie, z jakim psem i w jakiej klasie? my:Luna-klasa młodzieży Panda- Klasa szczeniąt Quote
ofca Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 no jak to? ofca to "rasa" owiec :lol: z malamutką i samojedka(a raczej samojedziatkiem, bo to jeszcze taaaki slodki dzieciak) :baby: Quote
Dolphine Posted January 19, 2004 Author Posted January 19, 2004 ja bede z Conorem, malamut-pies, klasa posrednia... starzeje sie chlopczyk, wlasnie wyskoczylismy z mlodziezy..... Quote
askaa Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 a ja będę z Ursą - samojed w klasie młodzieży Quote
askaa Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Metros, może nie tyle więcej samojedów tylko ich właściciele się obudzili i są aktywni na forum Ja przeglądam forum od marca, a kontakt z właścicielami samojedków nawiązałam dopiero teraz przed klubówką Quote
askaa Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 acha zapomniałam, TU PODZIĘKOWANIE DLA KADZIUMI I KINGULCA :lol: za b. cenne rady i informacje o przygotowaniu psa do wystawy. Choć i tak nie wiem, czy uda mi się tak w pełni to wykonać :roll: Quote
kadziumia Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Samoyed AZZIS z Reptowskiego Lasu - klasa szczeniąt. no i najprawdopodobniej jego mamusia LILIA WENEDA JOEN Chatanga - klasa Championów. Pozdtawiam Quote
Szantina Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Samojedka Szanta będzie w klasie otwartej ( już skończyła 2 latka ) Kingulec - wielkie dzięki.... Quote
Agnieszka_Hexa Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Malamucisko Hexa-klasa.... pośrednia tak sądzę:) hej szantina:))))) Quote
askaa Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 A czy ktoś z Was wysłał już zgłoszenie? :o Quote
Szantina Posted January 19, 2004 Posted January 19, 2004 Dzisiaj wysłałam faxem i potwierdziłam tel. Jeżeli płaci się przelewem to trzeba przesłać dow.wpłaty.Pani z którą rozmawiałam uprzedziła ,że korespondencja od nich powinna przyjść ok połowy lutego.Związane jest to z ich rozliczeniami i drukiem katalogów. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts