Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

droga askoo: szampon koniecznie do sierści białej, no i jesli dasz rade to najlepiej jeszcze jakaś specjalna pianka do siersci i suszarką z zimnym strumieniem powieterza. nie zartuje, niestety większość tak "robi swoje samojedy".zresztą zobaczysz efekt. no i pamiętaj ze to zajmie trooche czasu.suszyć zacznij i piankować dopiero jak piesek sam trocze podeschnie. z reszta popatrz na zdjęcia samojedów w dogomanii, tych z tytułami, bez panek się nie da bo to zaraz wszystko oklapnie. jezeli ty i ona zniesiecie te wszystkie zabiegi to wystawa to juz pestka.

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej

Askaa:tak jak napisala ofca-szampon KONIECZNIE dla bialych psow,ja po kapieli stosuje dodatkowo odzywke, ktora pozniej splukuje.Po kapieli zawsze rozczesuje wlosy szczegolnie tam,gdzie maja zwyczaj sie filcowac :x pozniej suszarka bo moim odkurzaczem nie da rady :niewiem: czesze zawsze pod wlos. No a przed wystawa jeszcze drobne zabiegi korekcyjce i gotowe :D Jesli masz wiecej pytan pisz na maila kingsize96@wp.pl

To Twoja pierwsza wystawa z Ursa?Boszz,pamietam jak ja sie stresowalam przed pierwsza :oops: Mozesz napisac z jakiego skojarzenia jest Twoja sunia?Jesli chcesz to na maila.

Pozdrawiam

Posted

Przekopiowałam:

"Klubowa Wystawa Szpiców, Dużego Psa Japońskiego i Ras Pierwotnych - 29 lutego 2004 r.

Hala Miejskiego Ośrodka Sportu i Turystyki w Nowym Dworze Mazowieckim, ul. Sportowa 66

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:   02.02.2004

OPŁATY:

- za pierwszego psa (z katalogiem)  75 zł

- za każdego następnego (bez katalogu) 70 zł

- za psa w klasie baby 40 zł

- za psa w klasie szczeniąt 40 zł

- za psa w klasie weteranów - bezpłatnie

OPŁATY wnoszone w dniu wystawy:

- za każdego  psa 100 zł, 

OPŁATY NA KONTO:

ING BSK SA O/Legionowo nr 10501012-2211513888

ZGŁOSZENIE NA ADRES:

Związek Kynologiczny w Polsce

Oddział w Legionowie

05-120 Legionowo, ul. Batorego 11, skrytka pocztowa 53

lub fax (0-22) 784-27-66

lub e-mail: zk_legionowo@post.pl

Więcej informacji: tel. (0-22) 784-27-66 (pn 10 - 13, czw 18 - 20)

Reklamy w katalogu: hodowcy - cała strona (cz-b) - 50 zł, (kolorowa) - 200 zł, pół strony (cz-b) - 70 zł, (kolorowa) - 120 zł,

firmy odpowiednio - 200, 500, 100 i 300 zł.

Uwaga !   Reklamy wykonane w programie MicrosoftWord nie będą przyjmowane !

PLANOWANA OBSADA SĘDZIOWSKA:

?

UWAGA !

Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie.

Zgłoszenia wysłane faksem lub e-mailem wymagają potwierdzenia telefonicznego w Biurze Oddziału.

Obsada sędziowska może ulec zmianie."

Posted

To jest chyba ściśle tajne. Byłam dziś w Związku kynologicznym w oddziale w Warszawie ( nie głównym), ale niestety nie byli w stanie mi pomóc, oczywiście nie dostali ulotki i nie znają obsady sędziiowskiej..

A tak po za tym to się wybieram :)

Pozdrawiam

Posted

Wydaje mi się, ze ostatnimi laty klubówki szpicow nie są traktowane zbyt poważnie, a jakby nie było to jedna z najważniejszych wystaw w roku.

W Legionowie wystawa lada dzień, a nie wiedzą dokładnie kto będzie sędziował. To jakieś kpiny. W ubiegłym roku też w Lodzi w ostatniej chwili zmienili sedziego...

Posted

Dwa lata temu na klubowce tez w ostatniej chwili samoyedom zmieniono sedziego :roll: Przeciez chyba regulamin wyraznie mowi,ze oddzial organizujacy wystawe na kilka miesiecy wczesniej powinien zglosic dokladne miejsce,obsade sedziowska i inne tego typu informacje... Mysle ze spokojnie mozna zapytac w zarzadzie glownym czy tak wlasnie nie jest i co zrobic jesli jest :D I w poniedzialek tak wlasnie zrobie.

Pozdrawiam

Posted

No to ja w takim razie też zrobię rozeznanie: CZY KTOŚ JESZCZE POZA MNĄ BĘDZIE WYSTAWIAŁ SAMOYEDA W KLASIE SZCZENIĄT???

W zwiazku z Klubówka mam też dylemat, bo w ubiegłym tygodniu pojechałam do odebrać rodowód, a Pani w Zwiazku popatrzyła na Azzisa i powiedziała, że jest za gruby i że siądą mu stawy. No to co ja mam teraz robić? odchudzać? szczeniaka? Byłam u hodowczyni, a ta mówi, że szczeniak jest ok i żebym nie ważyła sie go odchudzać...

No to co ja mam teraz robić?

Posted

a pani w związku nie była za gruba? niech sie sama odchudza! a poważnie te panie na prawde są bardzo niebardzo- jak widze nie tylko w wawie.ale to na inny temat... ja chyba wystawie moją suczkę w klasie szczeniąt i na razie wygląda na to że bedzie sama, zobaczymy.powodzenia!

Posted

Tajraga napisała

panie w zw. kynolog. ktore sie ledwo znaja na uprzejmym obslugiwaniu zainteresowanych sprawami zw...ich poziom kultury, przynajmniej w zw. w k-ce mnie poraza
taaak :o ? A kiedy byłaś ostatnio w ZK? Przecież jakies 9 lat temu szkoda Ci było kasy na nostryfikację rodowodu Tajry, więc raczej nie masz żadnych związków z ZK.
Posted

Ojejku! Naprawdę? Skąd masz te dane ofca?

Już kilka osób przestrzegało mnie przed tym sędzią...., żebym wystawy, na których on sędziuje omijała z daleka. :cry:

Ktoś z was ma jakieś doświadczenia wystawowe związane z tym panem, bo może "nie taki diabel straszny, jak go malują" i niepotrzebnie się stresuję... :roll:

Posted

no chyba nie. lubi psy w typie zaprzegowym. siostry pandy z wczesn. miotu wygrały zdajsie u niego poznan, wiec ja na pewno bede.nie patrz na sedziego, warto zebyscie zobaczyly jak to wszystko wyglada itd.

Posted

Co do Pań z sekretariatu w ZK w K-cach to nie tyle moje znajome co bardzo kompetentne osoby, zawsze chętnie udzielające informacji, co wcale nie jest regułą w innych oddziałach ( niestety :( ).

A co do tych informacji, których udzielono Tobie to chyba raczej należy uznać, że działały z myślą o Twoim a nie związkowym interesie, więc...

Przecież dla ZK byłoby lepiej skasować za nostryfikację, wpisowe i składkę członkowska, potem za rejestrację przydomka, za odbiór miotu, kartę miotu, tatuowanie szczeniąt i wreszcie metryki. No a po drodze trzeba jeszcze zaliczyć minimum 3 wystawy, które też niemało kosztują. I faktem jest, że suczkę najlepiej jest kryc po raz pierwszy w raczej sporo młodszym wieku ( 2-3 lata) nie tylko ze względu na kondycję, ale i plenność.

Posted
Widocznie ze mna i z wieloma osobami ktore znam, Panie te nie znajduja wspolnego jezyka, a z Pania znajduja w przeciwienstwie do mnie... cos we tym musi byc

zdecydowanie coś w tym jest, po prostu mówimy innym językiem :wink:

Posted

Oto dwa maluszki, które są do sprzedania

2641_CGCDZtNglL_large.JPG

suczka - Zazoo,

2641_d1go1A1mCC_large.JPG

piesek - ZZ-Top.

Niestety nie mam na razie na serwerze fotki naszej milusińskiej, która zostaje z nami, ale wstawiłam ją jako emblemat :)

Posted

Wiecie co,znajomemu o uszy sie obilo ze sedziuje Dunczyk,a tak to mnie zmartwiliscie troche,jednak Polak to Polak :-? Chciaz King na championach dostal u niego BOB i wzbudzil zachwyt. Czemu trzeba go omijac??

ofca-jaka masz sunie?

Posted

No ja chciałam tylko zasiegnąć opinii dogomaniaków :oops: , bo mi jego w taki sposób naświetlili znajomi Malamuciarze ...

No ale z tego, co pisze i ofca i kingulec, to nie mam się czego bać :lol: .

Czyli stanęlo na tym, że na dzień dzisiejszy w klasie szczeniąt startowała będzie PANDA ofcy i mój AZZIS.

Kingulec, czemu jeszcze nie wiesz, w jakiej kategorii będzie startował KING JUNIOR i LOLA? Przecież kryteria klas są jednoznaczne.

Posted

Bo to szczeniaczki po moim psie,nie pamietalam dokladnie ich daty urodzenia,pamietalam tylko ze poczatek wrzesnia.Dzis rozmawialam z hodowca i w dniu wystawy beda mialy 5,5 mies, tak wiec klasa baby :D Ten znajomy dzwonil ponoc do nich na poczatku roku i mowili ze Dunczyk sedziuje :hmmmm: