józwa Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 dziewczyny okropnie u mnie z czasem wiec tylko krociutko fibi czuje sie bardzo dobrze a jej nowi wlasciciele bardzo w niej zakochani i dumni bo to bardzo madry piesek:p dostaje maile i zdjecia i obiecuje napisac wiecej i powklejac zdjecia jak tylko troche ogarne swoje najpilniejsze sprawy:) Quote
józwa Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 nareszcie na chwile ponadrabiac zaleglosci ;) regularnie koresponduje z nowymi wlascicielami fibi i bardzo dobrze im sie uklada :) oto fragment z ostatniego maila "Jesteśmy już z Fibi bardzo zżyci, choć wciąż się siebie uczymy. Z załatwianiem potrzeb nie ma już żadnych problemów. Nawet w nocy wytrzymuje. Wychodzę z nią ok 22 i rano ok 7, więc radzi sobie doskonale. Byłem u weterynarza wg Pani wskazań. Mam tu w pobliżu bardzo dobrą klinikę weterynaryjną. Dostała Fibi szczepienie, przeszła ogólne oględziny, wypytałem się wszystkiego weta i coż... Fibi zdrowiutka. Czekamy na cieczkę i po niej zrobimy zabieg sterylizacji, myślę jeszcze o usunięciu wilczych pazurów, bo jednak są uciążliwe choćby przy wycieraniu tylnych łap, są dość wrażliwe, i poza tym zostanie jej wszczepiony mikroprocesor identyfikacyjny Ciągle uczę Fibi różnych sztuczek. Umie coraz wiecej, tylko niestety jest wrażliwym na otoczenie psiakiem, hałas, samochody, ludzie, to za wiele, a najchętniej ganiałaby ptaszki i latające na wietrze liście ;) Ale powoli, powoli zaczyna przyswajać co jest dla niej wartościowsze. Biorę lekką poprawkę na to, że Fibi teraz jest w takim okresie, jak to mówią wiek ucieczek i fochów. Liczę że jak jej hormony już się uspokoją, to i Fibi nieco się ustatkuje :o) Najgorzej gdy ma iść przy nodze lub gdy ma aportować, ale są postępy dzięki samkołykom ;o). Jej najchętniej wykonywana komenda to PODAJ ŁAPĘ. Czasami gdy mówi się jej SIAD to siada i juz od samej siebie podnosi łapę :o) Fibi czuje się u nas jak u siebie, sypia rozciagnieta jak długa lub na pleckach (słodki widok), czasami poszczeka, ale tylko czasami, więc nie dokucza. Jej ulubioną zabawką jest poplątany sznur, na spacerze piłeczka którą uwielbia gonić. W domu ładnie aportuje sznurem, ale w dzisiejszym plenerze wolała sobie hasać i kopać dołki ;o" i kilka zdjec slicznotki :) Quote
Szarotka Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Fibi wybacz, ale zaprosze ciotki na bazarki na podhalany: http://www.dogomania.pl/threads/216478-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-NA-PODHALANY-BONO-LATARKI-BUDZIKI-PROSTOWNICA-I-INNE.-do-29.10-g.20.30-!!! http://www.dogomania.pl/threads/216628-To-i-owo-na-psiaki-z-Fundacji-Bono-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-2-do-03.11.2011-do-godz-21.00 Quote
józwa Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 u fibi wszystko bardzo dobrze :) niedawno miala pierwsza cieczke i po niej sterylke czuje sie dobrze wlasciciele zachwyceni czesto do mnie pisza :) teraz zalatwili jej kurs agility czy jak sie to nazywa;) tak czy siak wyszaleje sie troche i czegos nauczy :) fibi pozdrawia z fb :) [FONT=Arial]www.facebook.com/profile.php?id=1834087642[/FONT] Quote
Recommended Posts