mala_czarna Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Kochani, mam pytanie. Jakiś czas temu przestawiłam moją sunię na Acanę Light&Fit. Wszystko było w porządku przez okres około 2 tygodni. Później zaczęło się drapanie, swędzenie, wygryzanie sierści między łapkami. Zerknęłam na skład karmy, i nie wiem co może działać uczulająco. Łosoś, jajka? Na "stanie" zostało mi dokładnie 9,70 kg karmy, z którą nie mam co zrobić. :-( Może ktoś chciałby odkupić ode mnie tę resztkę karmy? Lub ma coś na zamianę; np. jagnięcinę, indyka? Quote
gryf80 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 mala_czarna-może oddaj do schronu.a czym wcześniej karmiłaś Quote
mala_czarna Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Martens napisał(a):A może to po prostu kurczak? Też już tak właśnie pomyślałam. Gadałam z wetem, raczej małe prawdopodobieństwo, że to łosoś zawinił. Quote
Martens Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Swoją drogą jaja też często uczulają. Spróbuj może Acany jagnięcej; tam nie ma ni kurczaka, ani jajek, a jest niskotłuszczowa, parametry praktycznie light ;) Quote
mala_czarna Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='Martens']Swoją drogą jaja też często uczulają. Spróbuj może Acany jagnięcej; tam nie ma ni kurczaka, ani jajek, a jest niskotłuszczowa, parametry praktycznie light ;)[/QUOTE] Nabyłam w Kakadu (swoją drogą ceny mają za...bójcze) acanę lamb&apple. Wzięłam dwie torebki po 400 g, już wczoraj zaczęłam stopniowo mieszać ze starą Acaną. Powoli fiksuję już, bo roi mi się w głowie, że może to od traw, albo innego zielonego cholerstwa? Martens, czy mogę bez konsultacji z wetem podawać Froci wapno? Quote
bejasty Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 oczywiście że możesz ale jeżeli masz musujące to doczekaj aż "wybąbelkuje" Quote
ulvhedinn Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 W syropku wapno smaczniesze i nie wiem jak inne ale moja Pi woli bananowe od malinowego ;) Quote
Recommended Posts