Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A chodzi Wam o taką klatkę że coś się do niej wkłada pies wchodzi i się sama zamyka?
Nie wiem czy by weszły, ta starsza napewno nie :shake: Wydaje się zbyt sprytna.
Jeszcze myślałam o takim środku po którym pies zasypia, cioteczka Danavas będzie na to łapać swojego Herbuska...

Posted

Tylko nie łapcie na sedalin, proszę. Działa po czasie a wtedy pies może być daleko i wpaść pod samochód. To zły środek. Najłatwiej byłoby zwabić sunie do pomieszczenia i tam złapać. Ktoś z okolicy nie udostępniłby czegoś takiego? Przecinek był obolały, warczał, straszył zębami ale szybko złapałam go za skórę na karku i wniosłam do garażu. Tylko on waży 10,5 kg a sunie pewnie więcej.

Posted

ŚWIAT napisał(a):
Spróbuj napisać do Budrysek, może ona kogoś zna kto ma klatkę. Najlepiej sms, nr ma w podpisie

Lili spróbować nie zaszkodzi najwyżej się nie uda :)
Wtedy będzie kombinować się dalej.
Pomysł Tamb też jest dobry próbuj wszystkiego.
Co do środków takich jak Sedalin jest to ryzykowne, szczególnie jeśli jest suczka ciężarna. Były przypadki że pies uciekł gdzieś schował się i pozostawało tylko się modlić żeby pod wpływem środka coś mu się złego nie przydarzyło.
Lepiej spróbować tych innych sposobów.
Sedalin niech będzie absolutną ostatecznością.

Posted

A może wrzucić prośbę o klatkę na wątki schronisk? Tam chyba takie klatki powinny być? Jest wątek schroniska w Katowicach, Zabrzu, Sosnowcu, Gliwicach. Gdzie najbliżej?

Posted

ewunian napisał(a):
najbliższe schronisko to w tym samym mieście gdzie są sunie - Bielsko-Biała...

Już napisałam na Bielsku, U pszczyńskich psiaków też i żywieckich
i do Budryska :roll:

Posted

Rzućcie okiem na ten wątek http://www.dogomania.pl/threads/195873-W-typie-Leonbergera-koczuje-na-kopalni.Jest-DT-Lenka-dalej-niewidoczna...dziewczyny łapały Lenkę na klatke łapkę, ale psica cwana zwiała. Chyba mają tą klatkę jeszcze - może pożyczą !!!

Tofikowa napisał(a):
A może wrzucić prośbę o klatkę na wątki schronisk? Tam chyba takie klatki powinny być? Jest wątek schroniska w Katowicach, Zabrzu, Sosnowcu, Gliwicach. Gdzie najbliżej?

Posted

Dziewczyny tam jest tyle psów że ten pomysł z klatką może być ciężki.
A najgorsze jest to że widziałam dzisiaj starszą i ma bardzo wyciągnięte sutki :placz:
Chyba urodziła :placz:
Rany rany potrzebuje kogoś kto zadzwoni do tego domu bo ten gość odrzuca ode mnie połączenia i nie odbiera albo tam podjedzie i pogada z tymi ludźmi co jak i może oddazdzą po dobroci najlepiej by tak było, ja nie mogę bo po pierwsze mnie nie ma a po drugie Ci ludzie tak nie bardzo za mną przepadają - dawne sprawy :oops:
Nawet szkoda gadać

Posted

ja dopiero lipiec mogę coś pomóc... ale jak się oszczeniła, to musimy znaleźć psiaki na CITO, by kolejne bezdomne się nie pałętały po BB
Napisz mi na PW, gdzie mniej więcej są te suńki...

Posted

Lili8522 napisał(a):
Dziewczyny tam jest tyle psów że ten pomysł z klatką może być ciężki.
A najgorsze jest to że widziałam dzisiaj starszą i ma bardzo wyciągnięte sutki :placz:
Chyba urodziła :placz:
Rany rany potrzebuje kogoś kto zadzwoni do tego domu bo ten gość odrzuca ode mnie połączenia i nie odbiera albo tam podjedzie i pogada z tymi ludźmi co jak i może oddazdzą po dobroci najlepiej by tak było, ja nie mogę bo po pierwsze mnie nie ma a po drugie Ci ludzie tak nie bardzo za mną przepadają - dawne sprawy :oops:
Nawet szkoda gadać

moja mobilna pomoc się nie udała ale czemu nie dzwonisz jutro po 17 mogę podjechać ale czy to znaczy ,że psy mają właściciela ?????
jaki jest plan??? a najlepiej we wtorek jestem prawie wolna cały wieczór

Posted

Co do właściciela to pisałam w pierwszym poście że tego nie wiem czasami widziałam za jakąś kobietą która je od siebie odgania. Ale trudno nazwać kogoś właścicielem kto w ogóle nie zwraca uwagi na swoje psy i pozwala a na dodatek patrzy z zimnym sercem jak jego psy są gryzione i latają po drodze mało nie kończąc pod kołami samochodów - paranoja. Wnioskuje że ta kobieta może mieć coś z nimi wspólnego bo czasami latają po jej ogrodzie i może tam znalazły jakąś kryjówke a jak tam są szczeniaki?
Ale tak jak wcześniej pisałam jak chcieliśmy zabrać młodszą psinkę to wokół było pełno ludzi, sąsiadów i nikt nam nie zwrócił uwagi żebyśmy zostawili psa.
Już sama nie wiem co myśleć ale trzeba to sprawdzić chociażby ze względu na szczeniaczki :-(
Jaki jest plan? Plan był taki żeby złapać młodszą sunie do klatki ale narazie się z tym wstrzymuje bo ona zawsze w towarzystwie psów i boję się że mogą inne w nią powpadać, plan był też taki aby podać im środek usypiający ale zostało to odradzone ze względu na dobro psinki poza tym starszej i tak nie można podać.
Także trzeba zdobyć jakieś informację może tak będzie łatwiej...

Posted

Wracam do swojej deklaracji. Pisałam, że koło 27 czerwca będę gotowa. Dziś jest 27 czerwca i jestem przygotowana na wpłate ale na ten czas wstrzymuję, aż do momentu wyjaśnienia sytuacji.
Będę śledziła wątek i w razie potrzeby pomogę.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
mieszkasz najblizej i powinnas dowiedziec sie najwiecej-trudno zeby ktos inny jechal po to...

Już wszystko wiem.
Pracuję w Fundacji, w Pogotowiu Dla Zwierząt i w swojej pracy w której zarabiam, mam masę psów pod opieką i nie mam czasu jeździć po Bielsku by szukać w którym miejscu akurat błąkają się te sunie, pytam na wątku, żeby pomóc więc czego się czepiasz?!!!
Ciekawe czy Ty od razu wszystko wiesz co się dzieje w Twojej miejscowości; w którym to akurat miejscu w mieście pies potrzebuje pomocy.