Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już mówiłam kiedyś, że podanie ze zdjęciem swoim i całej rodziny, zaświadczenie o stanie zdorwia, zarobkach, przebytych chorobach zakaźnych, odbyciu służby wojskowej...

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lavinia napisał(a):
Gucio nagle zrobił się bardzo popularny :multi: :multi:
:evil_lol:

Nic dziwnego, że Gucio jest popularny i rozchwytywany ponieważ jest naprawdę słodziastym psiakiem :loveu: TYlko temu właścicielowi byłemu to się należy :mad: :mad: :mad:
Powodzenia Guciu :multi:

Posted

ciotka Neris, a Ty widziałaś jaka ta Maupa jest chuda ????? normalnie patyczek !!

dobra - to Ty mi upiecz ciasto, a ja Ci za to nie dam Gucia, ani małej buldoziej dziewczynki, po którą jutro jadę, może tak byc ???

Posted

Neris napisał(a):

A Maupę to ja znam 14 lat i ona zawsze jak patyczek była.

To w takim razie powinna mieć w domu charciki, a nie bulwy :evil_lol:
W końcu to właściciel upodabnia się do swojego pieska :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Neris, na kiedy chcesz.....:-)

najbardziej lubie takie proste z owocami, nic udziwnionego...albo jakis placek...mniam :loveu:

jutro wyprawa po kolejne dwie bulwki !!!! mialo byc wczesniej, ale chora bylam caly weekend, a i moje psiaki sie pochorowaly....

Gucio jest ok, a nawet bardziej niz ok, jutro napisze wiecej, na razie sza !

Posted

witam,

tak, to prawda, gustaw vel gucio znalazł nowy dom, a my znaleźliśmy nowego członka rodziny, na którego czekaliśmy ...

od około roku asia (moja żona) poszukiwała w konspiracji przede mną młodziutkiej, małej, ślicznej suczki ...

pisany był nam gustaw: ślepy na jedno oko, z problemami wątrobowymi, wymiotujący, harczący, etc ...

mimo początkowych obaw o zdrowie gucia oraz jego reakcję na wylewną miłość naszych dzieci (4 i 8 lat), zaryzykowaliśmy i stała sie rzecz niesłychana

w ciągu 7 dni gustaw przeszedł metamorfozę, z apatycznego, wystraszonego i uległego pieska przeobraził się w upartego, zabawnego, uwielbiającego dzieci i wszelkie zabawy typowego przedstawiciela swojej rasy

zdajemy sobie sprawę, że to początek drogi i dopiero za kilka miesięcy gustaw odblokuje się całkowicie i poczuje pewnie w naszej rodzinie

to co najpiekniejsze w nim pozostało - wspaniały, zrównoważony charakter, niewyobrażalna potrzeba bliskości człowieka i całkowity brak agresji wobec innych zwierząt i ludzi

o innych "cechach fizjologicznych" typowych dla tej rasy nie wspomnę przez grzeczność (one też pozostały)

gustaw, oprócz nas, ma jeszcze jednego przyjaciela, królika kłopota, z którym fantastycznie się dogaduje (zdjęcia za parę dni)

nie sposób nie wspomnieć w tym miejscu o lavinii, której chłodna ocena sytuacji oraz znajomość rasy uratowała gucia przed kilkoma poważnymi operacjami (przeszczep serca, wymiana oka, twarzoplastyka, kontrast żołądka itp ...)

poważnie - lavinia, dziękuję za serce i zapał, dzięki którym mamy tak wspaniałego psa

pozdrawiam,

joanna & rodzina

Posted

a ja powiem tak - jestem spokojna, bo Gucio ma świetny, odpowiedzialny i kochający dom !! Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się spotkać z Asią i Maćkiem, no i oczywiście z Guciem, będą fotki:loveu:

Posted

Gratuluję i ogromnie się cieszę, że Gucio ma dobry domek. Muszę powiedzieć, że to kolejny Gucio, któremu się poszczęściło. Dwa lata temu uratowałam 7 miesięcznego Gucia, który był chowany w komórce skóra
i kości. Dzisiaj ma doskonały domek taki jak Wasz Gucio.
Jesteście THE BEST.
Pozdrawiam
Anka