lavinia Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Gucio to buldożek francuski. Ma 2.5 roku, jest bardzo ładny i proporcjonalnie zbudowany. Być może pochodzi z prawdziwej hodowli jednak nie jesteśmy w stanie tego udowodnić. Gucio został przez nas wykupiony z pseudohodowli, gdzie był "reproduktorem". Mieszkał na podwórku, na noc zamykano go do komórki, był karmiony paszą dla prosiaków. Nigdy nie zaznał miłości, był dla swojego pana tylko maszynką do robienia pieniędzy. Z tej samej "hodowli" pochodzi też buldożka Maja, wykupiona przez nas wcześniej. Maja znalazła stały domek u Magdy - Maupy. Gucio jest uroczy - mieszka w domu tymczasowym w Łomiankach, kocha swojego tymczasowego Pana całym swym buldożkowym serduszkiem - wciąż chce, żeby go głaskać i przytulać, gdy jego Pan idzie do szkoły, Gucio czeka wiernie w pokoju i nie odejdzie nigdzie, dopóki Pan nie wróci. Na spacerze trzyma się przy samej nodze, nie odchodzi daleko, pilnuje się bardzo. Mimo to, że nie przebywał w domu, potrafi się w nim zachować - nie brudzi, nie niszczy, nie hałasuje. Doskonale dogaduje się z innymi psami i kotami. Gucio nie widzi i nigdy już nie będzie widział na jedno oczko - w niczym mu to nie przeszkadza i nie boli go. Ponadto ma lekkie problemy z wątrobą, spowodowane rodzajem karmy, którą dostawał:mad: Jednak nie jest to duży problem. Poza tym jest zdrowy - został dokładnie przebadany, miał zrobione usg, został odrobaczony i odpchlony, na dniach będzie zaszczepiony. Szukamy dla Gucia domu. Nowy Pan, czy Pani musi mieć dla niego dużo czasu i miłości - Gucio jest spragniony bliskości człowieka, cierpi, gdy zostaje sam. Domek powinien być doświadczony, mogą w nim być inne psy i koty, jednak może lepiej niech nie będzie tam zupełnie małych dzieci - Gucio potrzebuje spokoju, żeby dojść do siebie po tym , co przeżył. Osoba, która zaadoptuje Gucia, będzie musiała podpisać umowę adopcyjną i zgodzić się na poadopcyjne wizyty kontrolne. Tak więc szukamy najlepszego domu, dla najcudowniejszego buldożka - ten pies zasługuje na szczęście :loveu: a oto Gucio Quote
akucha Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 I nikt do Gucia nie zajrzał :shake: Młody, cudny - do wzięcia!!! Szukamy kochajacego domu dla Gucia, który jeszcze nie miał prawdziwego domu!!! Pokochaj Gucia!!! Quote
Maupa4 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 akucha napisał(a):I nikt do Gucia nie zajrzał :shake: Młody, cudny - do wzięcia!!! Szukamy kochajacego domu dla Gucia, który jeszcze nie miał prawdziwego domu!!! Pokochaj Gucia!!! Jak to nikt nie zajrzał - my tu szykujemy ciętą "riposte" do pierwszego posta ... a tu cioteczka Akucha nam się "wcięła" ... :mad: Quote
akucha Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Maupo, można już pisać :placz: Tak on podobny jest do Mai - przeżył taki sam koszmar jak ona... Quote
Kar0la Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Ale słodziak. Nic tylko całować tego słodkiego nochala.:loveu: Quote
akucha Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 To przytulasek jest, zobacz, jak wtula się w opiekuna... Prawdziwy, słodki bulwek... Komu??? Quote
aneczka0106 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Aż się serce kroi patrząc w te oczęta:-( Quote
zaba14 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 i wskakuj buldozku na gore bo jestes przeslodki :loveu: Quote
jovanna Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Ja to mam chyba jakas manie z tymi bulwami w ulubionych dodane mam watki o Maji, Monie, Zuzi i teraz dodalam Gucia...:loveu: A przeciez moja pasja sa beagle. Chyba ze mna cos nie tak....hmmmm... Quote
Neris Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 A moja pasją są jamniki... i mam w ulubionych te same wątki co Ty.... Quote
lavinia Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 dobranoc Guciu...śpij spokojnie :loveu: Quote
lavinia Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 Gucio już się obudził i grzecznie pyta, gdzie jest jego domek ??????? Quote
akucha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Nikt nie zabierze Gucia do domu????? Nie wierzę....:lol: Szukamy domku i dobrego człowieka!!! Quote
akucha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 I bezdomny :placz: :placz: :placz: Kto pokocha Gucia-słodziaka, że ach??? Quote
Neris Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Na pewno czeka na niego jego Człowiek. Trzeba go tylko znaleźć. Quote
akucha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Gucio czeka... niech nie zmyli Was jego słodka minka, to pies po koszmarnych przejściach :-( Należy mu się dobry, kochający dom. Szukamy takiego domu!!!! Quote
lavinia Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 Gucio pokocha swego nowego pana całym serduszkiem - dawno nie widziałam psa tak wdzięcznego za każdy dotyk i gest :loveu: Quote
Recommended Posts