Qeeriefire Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Luna na zdjęciach wygląda tak dostojnie :D. No i oczywiście trzymamy kciuki, aby sterylka spokojnie u niej przebiegła ;). Quote
AnAn Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 Widzę, że wasze kciuki potrafią zdziałać cuda :D O 11 przyjechałyśmy do weta na morfologię. Wyniki były koło 11.40, wszystko ok. No więc przed 12 zastrzyk ogłupiający, szybkie zrobienie rentgena bioder, i na operację. Lun się wybudził o 13.50, przyjechałam po nią koło 16.30. Bardzo grzeczna była, operacja przebiegła świetnie, a biodra też ma ponoć przecudne i o żadnej dysplazji nie może być mowy :] Jak później mama z samochodu przyniesie zdjęcie to się mu przyjrzę dokładnie :p Póki co małe sobie słodko śpi <3 Quote
AnAn Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Luniacz już całkiem zupełnie doszedł do siebie, byliśmy wczoraj i przedwczoraj w Polańczyku nad wodą, w międzyczasie kupiłam Luniastej [W KOŃCU] kaganiec porządny, no i tak właśnie. No więc takie jedno Luniaste zdjęcie na początek: Quote
cockermaister Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='AnAn']Luniacz już całkiem zupełnie doszedł do siebie, byliśmy wczoraj i przedwczoraj w Polańczyku nad wodą, w międzyczasie kupiłam Luniastej [W KOŃCU] kaganiec porządny, no i tak właśnie. No więc takie jedno Luniaste zdjęcie na początek: http://wd6.photoblog.pl/np3/201207/4D/128816905.jpg gdzie kupiłaś kaganiec i ile dałaś ? Quote
AnAn Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 W prodog, z przesyłką 50zł. Chyba z pół roku go szukałam, w końcu napisałam do sklepu i się jakiś jeden znalazł :] Jeszcze na allegro widziałam fizjologiczny z chopo powlekany w tym rozmiarze, ale trochę inny model i droższy. Quote
dancingqueen Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Dlaczego taki kaganiec? :O Pies nie może otworzyć pyska, lepsze są takie materiałowe... A czarnuszka słodka. ;) Quote
kopra Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 nie no jeśli jest fizjologiczny, metalowy, powlekany to pies jak najbardziej może w nim otworzyć mordeczkę i jest mu w nim podobno (podobno, bo na sobie nie sprawdzałam :] ) wygodnie :) ten , który ma Lunka wydaje się być dość "wysoki" więc chyba może w nim swobodnie ziewać, myślę że gorzej z piciem wody, ale do tego można zdjąć :) Quote
Lucky. Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 [quote name='dancingqueen']Dlaczego taki kaganiec? :O Pies nie może otworzyć pyska, lepsze są takie materiałowe... A czarnuszka słodka. ;) jak to nie może pyska otworzyć. Kagańce fizjologiczne, jak sama nazwa wskazuje, są jednymi z lepszych, pies może chłodzić sobie organizm poprzez nieograniczoną możliwość ziajania, a w materiałowym po pierwsze pyska nie może otworzyć, a po drugie istnieje możliwość przetarcia ryjka czy udar. tutaj widać, że sucz może ziajać. http://i49.tinypic.com/25g4d9h.jpg Quote
AnAn Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Tak właśnie, może ziajać, ziewać, szczekać, pić też (ale z jakiejś duużej miski :p) Swoją drogą, ostatnio Lu wbiegła w świeżo malowany słupek i musiałam jej ciachnąć sierść na łapie, i korzystając z okazji obstrzygłam jej łapki i ryjek. Krzywo wyszło, ale mniejsza :p Zdjęć na razie nie mam, ale w najbliższym czasie może się pojawią. No i wymacałam u niej jakąś gulkę na nodze koło słabizny, pewnie niedługo się do weta wybierzemy... -.- Zdjęciazdjęcia już dodaję, ale mało, bo nie chce mi się hostować xd :] Najpierw jeszcze kilka z wyjazdu na Słowację i do Zdyni, bo chyba nie dodawałam jeszcze. Zdjęcia autorstwa mojego taty. Btw. wspominałam, że Lu jest już oficjalną obywatelką Rzeczpospolitej Polskiej, zaczipowaną i zapaszportowaną? :p Małe jak kogoś wypatrzy to już się nie może schylić, tylko trzeba jej pod pyszczek wodę podkładać... No i Polańćzyk. Pływanko w rzece^ Więcej Polańczykowych nie wiem kiedy xD Quote
Chein Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 A pff, Czarnulki mojej prawie nie widać! :( Na pierwszym zwłaszcza, chcemy więcej! :mad: Quote
Demowata Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Może zróbmy większy spacer. Czy za bardzo czasu nie macie? :razz: Quote
AnAn Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 No dobra dobra, jak coś nowego pstryknę, to wrzucę :p Ja mam czas, chociaż zależy kiedy^^ Ej Kredkaaaaa, słyszałaś o treningu w poniedziałek!? :D Quote
Demowata Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 AnAn napisał(a):Ja mam czas, chociaż zależy kiedy^^ Ej Kredkaaaaa, słyszałaś o treningu w poniedziałek!? :D Ja też mam właśnie cały czas wolne. Trzeba się ugadać z innymi. :razz: Taak. Btw. gdzie mamy zapłacić za ten trening, do P.Magdy czy jak? :oops: Quote
AnAn Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Do p Magdy, ona potem wpłaci do ZK i nam da paragony :] A będzieeesz? :> Quote
Demowata Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 AnAn napisał(a):Do p Magdy, ona potem wpłaci do ZK i nam da paragony :] A będzieeesz? :> Aa to git. :p Oczywiście. W domu się nudzę. Z psem nie można na spacer dłużej niż na 1h bo jest czarna. I jej później odwala. Więc trzeba coś robić. :cool3: A nie wiesz co z Ancim?:shake: Quote
AnAn Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Demowata napisał(a):Aa to git. :p Oczywiście. W domu się nudzę. Z psem nie można na spacer dłużej niż na 1h bo jest czarna. I jej później odwala. Więc trzeba coś robić. :cool3: A nie wiesz co z Ancim?:shake: Nie wiem, ale może będą : p Quote
AnAn Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Chein napisał(a):Jaki trening? :) Ja na spacer bardzo bardzo! Agilitowy Związkowy :) Ja też ja też! Ej a może się jakoś zmówimy i pójdziemy sobie na spacerek wspólny jutro po treningu na pola?? :> Dobra wiadomość - mam nowe zdjęcia :D Zaraz obrabiam i może jeszcze dzisiaj coś powrzucam. Quote
AnAn Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Hopsy przez złożony namiot :p Bieganko... Quote
AnAn Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Teraz seria jęzorkowych portrecików : p Quote
AnAn Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 I trochę sztuczkowania^^ "Niedźwiadek" "Pysio" (taa, mój talent fotograficzny =.=) "Zdechł" Quote
Recommended Posts