AnAn Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Klaudia. napisał(a):Flexi + kolczatka, czyli to, czego NIENAWIDZĘ. A może by z nim na halterze spróbować? Sprawa dosyć trudna, szczególnie, że za dużego wpływu na jego wychowywanie nie masz. Najlepiej byłoby się wybrać do szkoleniowca, którego może by posłuchała kuzynka/wujek... Też o tym wspomniałam, ale wiadomo, tego też trzeba umieć używać, a kuzynka nie ma pojęcia o szkoleniu, jak jej mówię, to nic do niej nie trafia, a wujek ma gdzieś wychowanie psa -.- Ja już nawet bym mogła wziąć i spróbować wyuczyć tego psa, ale oni i tak dalej będą z nim chodzić w zaciskowej, za luźnej kolczatce i flexi =.= Quote
Fantowa Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Ehhh... Trudna sprawa, może by tak wzić go na spacer, wziąć Flexi, przeciąć ją i powiedzieć, że się urwała? I dać zwykłą smycz. Flexi aż taka tania nie jest, może wujek nie zechce kupić drugiej? Quote
Paulina516 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Założyć jej kolczatkę i flexi i wyprowadź na spacer, spytaj o odczucia , zobaczysz zmieni zdanie! Quote
Fantowa Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Paulina516 napisał(a):Założyć jej kolczatkę i flexi i wyprowadź na spacer, spytaj o odczucia , zobaczysz zmieni zdanie! Świetny pomysł! Jeszcze szarpnąc kilka razy można, a co! Jak szalejemy, to na całego ^^ Quote
AnAn Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Klaudia. napisał(a):Świetny pomysł! Jeszcze szarpnąc kilka razy można, a co! Jak szalejemy, to na całego ^^ Tylko sęk w tym, że ona twierdzi, że ona nie chce mu zakładać kolczatki, tylko że niby wujek. A wujek kasiasty dosyć jest, więc się dziwię, że na żadne szkolenie go nie zapisze, a jeszcze sobie na kryciach dorabia -.- Quote
AnAn Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 Oo, a gdzie się podziała reszta postów? :< I zdjęć :< Quote
Molowe Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 to ja jeszcze raz napisze super jej pasuje :loveu: Quote
AnAn Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 No cóż, dziś byłyśmy na zawodach agility (jako widzowie oczywiście), wzięłam Lu, i przy okazji zrobiłam jej kilka fotek. a no i w nowej obroży^^: Foch forever, bo musiałam jej na chwilę kaganiec włożyć: I po fochu^^ Quote
Demowata Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Boskie zdjęcia. A ten foch był świetny. :lol: Quote
Molowe Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 jaki słodki foch :loveu: ale w końcu to spanielka to coś z księżniczki w sobie ma więc czasami lubi sobie strzelić fochem :D Quote
AnAn Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Molowe napisał(a):jaki słodki foch :loveu: ale w końcu to spanielka to coś z księżniczki w sobie ma więc czasami lubi sobie strzelić fochem :D Haha, no pewnie :D Quote
AnAn Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 O, i jeszcze takie autorstwa koleżanki - Lu skacząca przez koło :) Na początku się bałam spuścić Lu, bo dużo psów chodziło (tak, wiem, nie skacze się na smyczy): A potem już w samej obroży: Quote
Maalwi Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 A po zawodach psy mogą swobodnie isc na tor poćwiczyc? Quote
AnAn Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Maalwi napisał(a):A po zawodach psy mogą swobodnie isc na tor poćwiczyc? raczej nie, po zawodach cały tor jest składany, więc my korzystałyśmy jeśli akurat jakieś przeszkody nie były potrzebne i stały obok toru. A Luna ma ciążę urojoną -.- Jutro się wybieramy do weta. Quote
Aleksandrossa Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Jaki golasek :loveu: A jak Wam idzie agi? Czekamy na jakiś filmik :) co do kolczatki- mi rodzice też każą zakładać dla owczarków :roll: One i tak nie ciągną ani nic ale rodzice są spokojniejsi gdy prowadzę je na kolczatkach... Choć u nas smyczowe spacery są rzadko, częściej po polach latamy :D Quote
Molowe Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 ale fajnie skacze :D trzymam kciuki za Lunke żebyście szybko wyleczyły tą ciąże zastanawiałaś się nad sterylką ? :) Quote
AnAn Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Aleksandrossa napisał(a):Jaki golasek :loveu: A jak Wam idzie agi? Czekamy na jakiś filmik :) co do kolczatki- mi rodzice też każą zakładać dla owczarków :roll: One i tak nie ciągną ani nic ale rodzice są spokojniejsi gdy prowadzę je na kolczatkach... Choć u nas smyczowe spacery są rzadko, częściej po polach latamy :D A agi dobrze, szkoda tylko, że Lu nic nie robi za zabawki, tylko za żarełko :p Filmiku ani zdjęć z treningów na razie nie mamy, bo nie ma chętnych na nagrywanie :< Ja tam nie lubię kolczatek i tak ^^ Molowe napisał(a):ale fajnie skacze :D trzymam kciuki za Lunke żebyście szybko wyleczyły tą ciąże zastanawiałaś się nad sterylką ? :) Dziękujemy :) Tak, wysterylizować ją chcę w czerwcu, zaraz po kursie :] Dziś już po kolejnym - szóstym treningu :) Luna na początku nie dawała nam zapomnieć o tym, że rzekomo odchowuje szczeniaki (zabawki) i musi co chwila biegać sprawdzać, czy nadal są w moim plecaku (gniazdku), ale później w końcu się ogarnęła. Najpierw ćwiczyłyśmy sobie ciasny skręt za hopką i tunel, potem zmianę za psem po hopce i tunel, na końcu ciasny skręt po tunelu. A i jeszcze tunel miękki, którego Lu jakoś specjalnie nie lubi. Ale ogólnie było fajnie :) Jutro idziemy do weta, i zobaczymy co z tą jej "ciążą" będzie dalej. Quote
Molowe Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 o to super i Tobie i jej będzie wygodniej :D Quote
Qeeriefire Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 To Lunie coraz lepiej idzie :D. Trzymamy kciuki i będziemy czekać na wieści. Quote
AnAn Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Molowe napisał(a):o to super i Tobie i jej będzie wygodniej :D :) Collie napisał(a):To Lunie coraz lepiej idzie :D. Trzymamy kciuki i będziemy czekać na wieści. Dzięki ;) Wieści dopiero 7 maja, bo w przyszłym tygodniu treningów nie ma :< Byłyśmy dzisiaj u weta. Lun dostała zastrzyk (Dexafort), teraz ma 24 godziny głodówki, i ograniczoną ilość wody do picia. Mam nadzieję, że jej przejdzie szybko. Quote
AnAn Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 [quote name='Jean']Na ciążę urojoną dają zastrzyki? :o Najwyraźniej... Nie no, bardzo zachęcające do kupna zdjęcie: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20845507_labradory_szczeniaki.html [megafacepalm] Yyy...? http://ale.gratka.pl/ogloszenie/20871511_dobrze_wyszkolonych.html Quote
Recommended Posts