Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lunka urodziła się 12.05.2010. Trafiła do nas w wieku dokładnie dwóch miesięcy, czyli 12.07.2010. Umie dużo sztuczek i dobrze dogaduje się z naszym kocurkiem o imieniu Moro.
Obecnie uczęszczamy na kurs Agility i może kiedyś weźmiemy się za dogtrekking.

Sztuczki, które już umie Lu to m.in.:
- Chodź tu
- Głos
- Zostań
- Łapa (druga)
- Piątka (druga)
- Czekaj, chodź (na klatce schodowej)
- Stój
- 'Pysio'
- 'Niedźwiadek'
- Zdechł
- Pif paf!
- Waruj
- Siad
- Ukłon
- Obrót
- Slalom między nogami
- Ósemka
- Tunel
- Przód
- In (ciasny zakręt)
- Fe!!!
- Zostaw
- Biegaj
- Hop
- Cofaj
- Wąchaj, szukaj
- Wskakuj
- Turlaj się
- "Roll" (turlanie piłki nosem)
- Siad, waruj na odległość

Zapraszamy do galerii :)
oraz na nasz blog: www.c-l.blog.onet.pl

Zdjęcie od pierwszego właściciela - około trzytygodniowe maluchy, w tym Lunka.

Również zdjęcie od wcześniejszego właściciela - Luna pięciotygodniowa.

12 lipca 2010 - pierwszy dzień w domu

Sierpień 2010

Listopad 2011

No i na razie to by było na tyle. Postaram się dodawać foty na bieżąco.
Pierwszy post (ten) będzie aktualizowany.

Edited by AnAn
  • Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejne zdjęcia.

Spanko już jakiś czas temu, jeszcze jak miała szczenięcą sierść.

I z kotkiem

Luna-widmo, czyli za długi czas w aparacia =D
Widać jaką miała czuprynę przed strzyżeniem...

Dzisiejsze hopsanie w domu.
Za bardzo jej nie wymęczyłam, może z 3-4 razy skoczyła konkrecik, wcześniej tylko rozgrzewka

Posted

kalyna napisał(a):
witamy się i mamy nadzieję, że nas pamiętasz z starego forum :)

Witamy :) Oczywiście, że was pamiętam :D

Posted

A nas też pamiętasz? Kiedyś musimy się umówić i wybrać się do Łańcuta, do Rzeszowa mi się nie chce. :diabloti: To kiedy się znów wybierasz w moje strony?

Posted

Maalwi, ale się bez przerwy kołtuniłą, już nie wyrabiałam z czesaniem^^

Gold napisał(a):
A nas też pamiętasz? Kiedyś musimy się umówić i wybrać się do Łańcuta, do Rzeszowa mi się nie chce. :diabloti: To kiedy się znów wybierasz w moje strony?

Pewnie że pamiętam :) Heh, Ty leniu ;>> No nie wiem, nie wiem :)) Jak już to pewnie na wakacjach : )

Posted

Grrr, zjadło mi posta ://

Dobra, w każdym razie od czwartku wieczorem byliśmy - Ja z Luną i rodzicami - w Bieszczadach (konkretniej w Lutowiskach). Oto parę zdjęć:

Luna nurkująca w Sanie 0.0

I po wynurzeniu... Luna wcześniej chyba nie zauważyła, że schyla się do wody i była bardzo ździwiona...

Luna poleciała za patykiem na środek rzeki, a my przerażeni patrzymy i modlimy się żeby jej nurt nie porwał... Ale młoda przypłynęła, tylko że nie znalazła patyka...

Łapanie patyków:

I już koło naszego namiotu:

Moje ulubione:

Posted

Patyk był blisko, ale tak trochę odpłynął z nurtem, a Luna za nim. U nas też takich wód nie ma, no chyba że Wisłok, ale tam się pełno ludzi pałęta, więc nie idzie Luny spuścić ze smyczy, a poza tym woda to taki syf że szkoda gadać ://

Posted

AnAn napisał(a):

Dobra, w każdym razie od czwartku wieczorem byliśmy - Ja z Luną i rodzicami - w Bieszczadach (konkretniej w Lutowiskach).

Fajne zdjęcia i śliczny psiak. Spaliście pod namiotem? Co na to Luna?A gdzie konkretnie te Lutowiska? Na terenie parku narodowego?

Posted

kavala napisał(a):
Fajne zdjęcia i śliczny psiak. Spaliście pod namiotem? Co na to Luna?A gdzie konkretnie te Lutowiska? Na terenie parku narodowego?

Tak, spaliśmy pod namiotem. Luna w pierwszą noc trochę się bała (chciała wyjść z namioty, ale nie wiedziała jak), ale później już było dobrze. Lutowiska są już właściwie chyba poza parkiem, nie wiem tak dokładnie, w każdym razie na północy^^

Posted

Hehe, bez przesady bo się nie wyrabiam xDD
Dzisiaj chyba idziemy na działkę, może coś poskaczemy, to postaram się porobić zdjęcia ; ) Tylko nie obiecuję że szybko wstawię, bo mój komputer się zepsuł, a na tym chyba nie ma żadnego Photo Shopa ani nic, więc zobaczymy ;)
Ale dziękujemy za komplementy :)

Posted

Miałyśmy blog www.c-l.blog.onet.pl, ale nie mam na niego czasu. Teraz sporo czasu poświęcam na fotobloga - www.an97.fbl.pl ;)
Parę fotek z dzisiejszego wypadu na działkę. Poza tym pewna osoba z pewną suczką całkowicie rozwaliła mój humor -,- Właściwie to zapraszam na http://www.photoblog.pl/an97/97454468/luna-pozycja-wystawowa.html bo ta notka jest całkowicie poświęcona dzisiejszym ćwiczeniom na działce i tej suczce...

A oto zdjęcia:

Czekaliśmy pod bramą na działki na pizzę, Luna znalazła sobie zajęcie - przechodzenie dołem...

Te przeszkody się strasznie duże na zdjęciu wydają... :D

Przerwa w skokach:

Ćwiczymy pozycję wystawową, nie wiem po co, ale może się kiedyś przyda ;)) Jak ktoś się zna to proszę o rady co jest źle:

I po ćwiczeniach: