Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak myślę o tym Michu i myślę, myślicie ze to dobry pomysł żeby mimo wszystko go ogłaszać? W schronisku on postępów nie zrobi, a może na jakimś portalu wypatrzy go ktoś, serce drgnie i Michu trafi gdzieś do super domu, będzie miał człowieka i swoje miejsce, może jeszcze na stare lata nacieszy się domem?

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ja chetnie zaplace za ogloszenia.....

Super:loveu::loveu::loveu:
Jak brak chętnych do napisania tekstu to się zabiorę za to i wstawię tutaj do akceptacji. Mam skłonności do wodolejstwa więc uwagi będą mile widziane. postaram się napisać tak w skrócie i rzeczowo, bo za długie teksty nie wchodzą na niektóre portale.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Zapisałam. :) Maniuś mi w głowie siedzi i nie chce wyjść......

Maniek bardzo w typie Twojego avatarkowego więc rozumiem i mam nadzieje że zasiedzi się konkretnie:evil_lol:

Posted

Miranda (teraz Rita) też była schroniskową niewidzialną, nie staruszką ale bardzo strachliwą sunią, a teraz grzeje tyłek w nowym domu. Jej Pani przyjechała po innego psiaka aż 100 km, przyjechała z malutką obróżką dla Kiary i zabrała Mirandę :lol:, ze wszystkimi jej strachami i wypadającą sierścią. Wieści z nowego domu są fantastyczne. Czyli można walczyć z lękami, wystarczy tylko miłość i chęci:lol:

"Witam,
z Sunią wszystko ok oczywiście, przepraszam za opóźnienie.
Pracujemy cały czas nad stresem na spacerach, zastanawiam się co okropnego musiało ją spotkać, że nerwy są tak duże w przypadku nadmiernego hałasu, krzyków ludzi i gdy pojawi się jakiś obcy facet na naszej drodze.
Od paru dni stosuję terapię "masażem" :) staram się odwrócić uwagę psa głaskaniem, taką gumową łapą do masażu, w domu to bardzo lubi, wówczas na zewnątrz stres nieco puszcza i Rita nie ciągnie już tak do domu. Najlepiej spaceruje nam się późnym wieczorem, gdy nie ma odgłosów ulicy.
Wrzucam dwie fotki, jedną jak czekamy na burzę jakoś tydzień temu, siedzimy w pokoju przy otwartym balkonie i słuchamy pomruków nieba, a druga, też na balkonie, ale tym razem jak Rita wyleguje się w słonku.
Bardzo się cieszę, że Pestka i Kiara znajdą domki! bałam się zaglądać na Waszą stronę, by ciągle widzieć ich zdjęcia w zakładce do adopcji.
Pozdrawiam
Paula z Ritą"

Posted

Tekst dla Micha, można zmieniać
Molosowaty Michu, tych oczu nie można zapomnieć...
Michu całe życie służył człowiekowi, pilnował budowy, odstraszał intruzów, człowiek podziękował mu za jego oddanie, podziękował tak jak tylko człowiek potrafi...
Michu został oddany do schroniska. Jak niepotrzebna rzecz, jak śmieć, jak balast którego trzeba się pozbyć. Tak człowiek „kochał” swojego Micha...W ten sposób michu powiększył o jedno wielkie psie nieszczęście grono psów bezdomnych. Tak naprawdę nigdy nikt go nie kochał i nie chciał. Miał pracę i tyle. Teraz swoją emeryturę spędza wśród ponad setki innych, nadal sam i bez człowieka. Szukamy dla Micha domu najlepszego, odpowiedzialnego, takiego który pokocha go w ostatnich latach życia. Niech Michu przeżyje godnie to co mu pozostało. Potrzebuje spokoju, kawałka własnego miejsca i cierpliwości. Całe jego życie to boks schroniskowy. Pomóż mu zaufać, daj dom i miłość.
Michu ma ok.10 lat, jest zaszczepiony i zaczipowany.