Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ze zdrówkiem nawet w porządku, zażywa magnez i od czasu do czasu tabletkę na poprawienie krążenia krwi wiec nawet te wcześniej pojawiające się skurcze prawie ustały. Ostatnio tylko cały czas jakieś kleszcze się do niego przyplątują, szczególnie po wypadzie na wieś :cool3: No ale cóż taki to już urok krzaczków i zarośli ;)
no a poza tym wszystko w najaktywniejszym porządku :evil_lol:
Dziękujemy za odwiedziny na naszym wątku :kiss_2::Rose:

• 1 month later...
Posted

Dziewczyny dzisiaj znalazłyśmy na klatce schodowej prawdopodobnie wyrzuconego kociaka. Ma około 2 miesięcy, nie boi się ludzi. Szukamy mu domu, bo raczej nikt sie po niego nie zgłosi. Jest dość chudy, prawdopodobnie z robakami w okrągłym brzuszku :shake:. Teraz ma dobrą opiekę, zostanie odpchlony i odrobaczony:) Trzeba go powrzucać na jakieś kocie fora, ja nie umiem :( Jeśli możecie to załóżcie mu wątek, proszę. Kontakt do koleżanki, u której teraz będzie kociak: 503 497 207

My zrobimy jeszcze ogłoszenia papierowe i porozklejamy gdzie się da.

Posted

Jak dobrze że się nim zaopiekowaliście !:loveu: Potrzebne wieksze zdjęcia , najlepiej parę fotek , bedziemy ogłaszać buraska . To kotek czy kotka ?

Posted

To pan kotek :) jest kochany, taki mruczuś, tylko biedna chudzinka, u mnie sie wkomponował w takie małe dywaniki i słodko spał. Widać że był zmęczony tułaczką :shake: Patia dziękuję za odpowiedź, jak tylko go powrzucacie albo jesli powstanie jakiś wątek, podrzucie tu linka, z góry dziekuję

• 7 months later...
  • 1 month later...
Posted

Jesteśmy i żyjemy :) Właśnie wybieramy się do weta na ściągnięcie kamienia bo ząbki znowu nie wyglądają najlepiej i zapach też taki gorszy niż zwykle...
Pozdrawiamy Patia Ciebie i wszystkie zwierzaki:loveu:

Posted

No i mamy mały problem.... Nie wiem co zrobić, lekarz twierdzi, że usunąc kamień moze tylko pod narkozą ( to wiaze się z róznymi zagrożeniami, mogą nie wytrzymać nerki albo serce, proponuje zrobić badania krwi, które oczywiscie wykonam, ale nawet jesli wyjdą przyzwoicie to nie ma 100% gwarancji, ze nie bedzie skutków ubocznych). Ja pytałam czy nie mozna zatem tego zrobić na lekach uspakajających ( słyszałam że starszym pieskom wykonuje sie takie zabiegi na tkz "głupim jasiu") wet stwierdził, że nie może wykonać na takich lekach, bo pies może sie poruszać. Nie wiem co o tym sadzić, muszę zająć sie tymi ząbkkami bo są w coraz gorszym stanie, krwawią dziąsła podczas czyszczenia wacikiem,oddech jest okropny i widzę, że bola go dziąsła. Jeśli mozecie to proszę o jakaś podpowiedź co robić, czy rzeczywiście trzeba Ebiego poddać narkozie przy tym zabiegu? Może ograniczyć sie zatem do antybiotykoterapii? tylko, ze to na krótka metę mu pomoze...:shake: Proszę o jakiekolwiek informacje... i z góry dziękuję:oops:

Posted

Ale się cieszę , że jesteście !! :loveu::loveu::loveu:

Ja mam podobny problem z Fafikiem i Bąblem . Ich stan zdrowia sprawia , ze narkoza to wielkie ryzyko , kamień jest już duzy , u obydwu :shake: Próbujemy teraz z żelem Orozyme , kamienia pewnie całkiem nie usunie ale ułatwi zdejmowanie .

Posted

Pati z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że mój wet miał rację, usuniecie kamienia nie jest mozliwe przy środkach uspakajających??:shake: Kurcze teraz nie bardzo wiem co mogę zrobić...Tak sobie myślę, ze nawet jeśli te badania wyjdą w miarę dobrze to nie zaryzykuję tej narkozy...tylko co teraz mogę zrobić? ten antybiotyk i ten żel, który stosujesz?
Biedny ten mój staruszek jak i inne staruszki:shake:

Posted

jeśli jest konieczna narkoza to może być wziewna, znacznie mniej obciąża organizm niż zwykła.
podobno był gdzieś weterynarz, który zeskrobywał psom kamień bez narkozy,a le nie udało mi sie dotrzeć do dokładnych danych.
stan zapalny w buzi może zagrażac tez np nerkom, wiec na dłuższą mete jest rownie niebezpieczny.....

trzymam za was kciuki :)

Posted

Ja zamówiłam u weta . Jeszcze popytam co oni sądzą o głupim jasiu ale u Fafcia i to niebezpieczne , on ma już tak słabe serduszko :shake: w zeszłą sobotę zasłabł , stracił przytomnośc tylko dlatego , ze pies przechodził koło ogrodzenia i bardzo ujadał i skakał na ogrodzenie , Fafcio sie zdenerwował .

Posted

kiwi napisał(a):

podobno był gdzieś weterynarz, który zeskrobywał psom kamień bez narkozy,a le nie udało mi sie dotrzeć do dokładnych danych.

Tak , własnie Agnieszka z Atwetu robiła tak u Fafcia , on ją uwielbia i nawet pozwalał trochę .Teraz mamy nadzieję , że zel ułatwi usuwanie i zeskrobiemy kamień ale na duzych zębach Fafika łatwiej pewnie niz na małych Ebisia.

Posted

Dzięki dziewczyny za pomoc. Zrobimy na razie te badania krwi i zobaczymy co mu wyjdzie... Spróbuję się skonsultować jeszcze z innym weterynarzem zobaczę, co on doradzi...
Jeśli będziecie dziewczyny coś więcej wiedzieć na ten temat, to nie zapomnijcie o nas i skrobnijcie nam jakąś podpowiedź :)

Dziękuję i pozdrawiam:loveu: