akteris Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Tu bym polemizowała. Ebi robi tyle hałasu wokół siebie, że duży ma chyba wyraźnie tego dość. Czasami robi wszystko, by być jak najdalej od Małej Ujadaczki. Tylko Rudi nie dał za wygraną i się postawił. Ebi nie ma z nim szans. Rudi tak długo szczeka aż Ebi przyjmie do wiadomości, że podwórko do niego nie należy. Rudi z sieroty losu zrobił się Panem i Władcą. Szarpie Teosia za uszy robiąc z nich darmowy środek lokomocji. A co najważniejsze dokonał aneksji Teosiowych zabawek. Teoś oddaje je Rudiemu bez mrugnięcia okiem. Quote
akteris Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 My dzisiaj już wyjeżdżamy do rodziców na święta...Wszystkim odwiedzajacym Ebisiowy wątek życzymy ciepłych i radosnych Świąt Wielkiejnocy:sabber: :popcorn: :bluepaw: Ebi już właściwie świętuje, wyleguje się w łożeczku łapami do góry :gent: Quote
akteris Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Niedzielny spacertek w Parku Podgórskim... Z panem... i panią zawsze fajnie:lol: Złapałem trop, ptasi trop?:cool3: Nie, to kij, patrzcie, znalazłem ogromny kij!!!:crazyeye: Jestem wielkim psem, noszę duuuże kije!:multi: Ale był cieżki, troszkę sie zmachałem:cool2: ale tylko troszkę:hand: a tu odpoczywam wśród kwiatków bratków:loveu: Quote
Patia Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 A jaki szczęśliwy :loveu: A ten patyk:crazyeye: Ma krzepę :cool3: Widać , że go kochacie i ma u Was wszystko co psu do szczęścia potrzebne , bardzo się cieszę !!!:multi: Quote
akteris Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ebik był dziś u lekarza. Znowu wracał ze śmirdzącym tyłkiem;) i tym razem z obcietymi pazurkami, co obok osłuchiwania wzbudziło jego najwiekszą traumę;) Są i gorsze wieści, wiek juz zaczyna dawać się Ebisiowi we znaki: Dostaje czasem skurczu mięsni, mamy nadzieję, że to nie poczatek padaczki...do tego ta nózka, którą podczas biegania podrzuca, hm... ciągły skurcz. Mamy zaczać od Vinpotonu ( na dotlenienie mózgu i poprawę krążenia) do tego magnez z witaminą B6. Quote
Patia Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Nie martwcie się . Ebik jest szczęśliwy i to widać . A jak wyglądają te skurcze ? Sztywnieje ? Nie może się ruszać? Quote
akteris Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 No własnie sztywnieje i nie może ustać na nogach, bo sie przewraca. Trwa to jakieś 3,4 minuty ( wtedy go masujemy) i przechodzi jak ręka odjął. Zobaczymy, lek juz wykupiony, może będzie działał. Quote
Patia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 No i jak podajecie już ten lek? A co jaki czas te sztywnienia wystepują? Trzymam kciuki za zdrowie Ebika :loveu: Quote
akteris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Lek podajemy ale na efekty ponoić mamy czekać około dwóch tygodni. Cały zesztywniał tylko trzy razy, ale non stop przy bieganiu ma skurcz w jednej tylnej łapce. Dziękujemy Patia za zainteresowanie zdrówkiem Ebiego. Quote
Patia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Przecież to mój ulubieniec! Zawsze tu do Was zaglądam i czekam na zdjęcia i nowe wiadomosci . Quote
akteris Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 A dzisiaj się troszkę pochwalimy nowo poznanymi okolicami ;) Na początek portret w zieleni:) Idę sobie ( na smyczy:painting: ) szlakiem zamków... Z seri trzymaj mnie bo spadnę:mdleje: Nie będę patrzył w dół, nie będę patrzył w dół! Łaaa:-o Ja w dół patrzę:eek2: Na reszcie jesteśmy na dole:multi: Jestem królem:bigcool: Wcale nie jestem tchórzliwym zającem:krolik: Ale przy ścianie zdecydowanie "ładniej";) Halo, czy z tamtej strony nas widać?:knuje: Quote
Patia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Ojej , sliczne :loveu: Ebiś podróżnik Gdzie byliście? Quote
akteris Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Puście mnie, ja chcę biegać :cry: Ostatecznie mogę sie podczołgać :scared: ;) Znalazłem błyszczącego ptaszka:crazyeye: i dogoniłem motylki:lol: I za karę zakuli mnie w dyby:sadCyber: :help1: Udało mi się zwiać, hura, jestem wolny:sweetCyb: :roflt: Quote
akteris Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Patia, byliśmy z psiakiem w Ogrodzieńcu i okolicy. Bardzo pięknie tam jest i można wejść z psem do ruin, ogrodów itp.( mimo tabliczkowych zkazów, pan biletowy wpuszcza z niegroźnymi zwierzątkami;)). Polecamy. Ebi tak się zmęczył tym całodniowym spacerkiem, że w drodze powrotnej spał jak suseł i śnił,że stoi nad przepaścią;) Quote
black sheep Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 A byłam tam byłam, piękne okolice:) Śliczne fotki, cudna psinka:D Quote
akteris Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Bardzo długo nas nie było... ale zapewniam u nas wszystko w jak najlepszym porządku:) Ebik cały i zdrowy :) Już niedługo będą zdjęcia, co by nie było ze oszukuję;) Quote
Patia Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 O rany , jak się cieszę , że znów jesteście :multi::multi::multi::multi::multi: Piszcie co u Was ! Pozdrawiam Was serdecznie !:loveu: Quote
akteris Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 U nas teraz remont w domu, niemal sodoma i gomora;) Ebi cały czas u rodziców co by remontowej traumy nie przezywał jak ja ;) Obiecuję,że po wszystkim przysiąde tu na dłużej i opowiem więcej... Pozdrawiam gorąco wszystkich dogomaniaków a szczególnie Ciebie Patia :):) Quote
Patia Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Czekam , czekam , wysciskajcie Ebiego i futrzaki u rodziców ! Wszyscy dookoła remontują , może i ja się zabiorę :cool3: Quote
akteris Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Witamy wszystkich:) My juz troszkę dawno po remoncie:roll: ale mam nadzieje,ze możecie wybaczyć. Ebik zadowolony i mam nadzieję szczęśliwy właśnie kroczy za mną z miejsca na miejsce, taka mała ofiarka z niego:lol: Właściwie nic u niego sie nie zmienia, poza tym że stracił jednego kiełka, czego chyba nawet nie dostrzegł ;) Regularnie co drugi weekend spędza na świeżym powietrzu w towarzystwie dwóch młodzieńców, szaleńców:evil_lol: Jednak nie odstaje na krok "biega, skacze , tańczy, śpiewa, w tańcu, ruchu wypoczywa" cholera, coś mi sie nie zrymowało:oops: Patia pozdrawiamy Cię gorąco i oczywiście wszystkich dogomaniaków również:lol: Quote
Patia Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Cieszę się , ze u Was wszystko gra a nawet tanczy i spiewa i czekam na fotki . Ebik u Was kwitnie , to dobrze :loveu::multi: A co mu tam w tej małej paszczy zostało ? ma jeszcze jakieś ząbki :cool3: Quote
akteris Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 W paszczy jeszcze kilka ząbków mu zostało, dosłownie kilka :shake: Ale Ebi sobie świetnie radzi, nawet z suchą karmą nie mamy problemu :lol: Jedyny problem jest w czyszczeniu ząbków, Ebi tego okrutnie nie lubi :roll: Całuski dla wszystkich :loveu: Quote
akteris Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Na dowód tego, ze żyjemy i mamy sie dobrze, kilka zdjątek z ostatnich dni ;) Quote
Recommended Posts