Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tu bym polemizowała. Ebi robi tyle hałasu wokół siebie, że duży ma chyba wyraźnie tego dość. Czasami robi wszystko, by być jak najdalej od Małej Ujadaczki. Tylko Rudi nie dał za wygraną i się postawił. Ebi nie ma z nim szans. Rudi tak długo szczeka aż Ebi przyjmie do wiadomości, że podwórko do niego nie należy. Rudi z sieroty losu zrobił się Panem i Władcą. Szarpie Teosia za uszy robiąc z nich darmowy środek lokomocji. A co najważniejsze dokonał aneksji Teosiowych zabawek. Teoś oddaje je Rudiemu bez mrugnięcia okiem.

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My dzisiaj już wyjeżdżamy do rodziców na święta...Wszystkim odwiedzajacym Ebisiowy wątek życzymy ciepłych i radosnych Świąt Wielkiejnocy:sabber: :popcorn: :bluepaw: Ebi już właściwie świętuje, wyleguje się w łożeczku łapami do góry :gent:

• 2 weeks later...
Posted

Niedzielny spacertek w Parku Podgórskim...

Z panem...

i panią zawsze fajnie:lol:

Złapałem trop, ptasi trop?:cool3:

Nie, to kij, patrzcie, znalazłem ogromny kij!!!:crazyeye:

Jestem wielkim psem, noszę duuuże kije!:multi:

Ale był cieżki, troszkę sie zmachałem:cool2:

ale tylko troszkę:hand:

a tu odpoczywam wśród kwiatków bratków:loveu:

Posted

A jaki szczęśliwy :loveu:
A ten patyk:crazyeye: Ma krzepę :cool3:
Widać , że go kochacie i ma u Was wszystko co psu do szczęścia potrzebne , bardzo się cieszę !!!:multi:

Posted

Ebik był dziś u lekarza. Znowu wracał ze śmirdzącym tyłkiem;) i tym razem z obcietymi pazurkami, co obok osłuchiwania wzbudziło jego najwiekszą traumę;) Są i gorsze wieści, wiek juz zaczyna dawać się Ebisiowi we znaki: Dostaje czasem skurczu mięsni, mamy nadzieję, że to nie poczatek padaczki...do tego ta nózka, którą podczas biegania podrzuca, hm... ciągły skurcz. Mamy zaczać od Vinpotonu ( na dotlenienie mózgu i poprawę krążenia) do tego magnez z witaminą B6.

Posted

No własnie sztywnieje i nie może ustać na nogach, bo sie przewraca. Trwa to jakieś 3,4 minuty ( wtedy go masujemy) i przechodzi jak ręka odjął. Zobaczymy, lek juz wykupiony, może będzie działał.

Posted

Lek podajemy ale na efekty ponoić mamy czekać około dwóch tygodni. Cały zesztywniał tylko trzy razy, ale non stop przy bieganiu ma skurcz w jednej tylnej łapce. Dziękujemy Patia za zainteresowanie zdrówkiem Ebiego.

• 3 weeks later...
Posted

A dzisiaj się troszkę pochwalimy nowo poznanymi okolicami ;)

Na początek portret w zieleni:)

Idę sobie ( na smyczy:painting: ) szlakiem zamków...

Z seri trzymaj mnie bo spadnę:mdleje:

Nie będę patrzył w dół, nie będę patrzył w dół! Łaaa:-o Ja w dół patrzę:eek2:

Na reszcie jesteśmy na dole:multi: Jestem królem:bigcool:

Wcale nie jestem tchórzliwym zającem:krolik: Ale przy ścianie zdecydowanie "ładniej";)

Halo, czy z tamtej strony nas widać?:knuje:

Posted

Puście mnie, ja chcę biegać :cry:

Ostatecznie mogę sie podczołgać :scared: ;)

Znalazłem błyszczącego ptaszka:crazyeye:

i dogoniłem motylki:lol:

I za karę zakuli mnie w dyby:sadCyber: :help1:

Udało mi się zwiać, hura, jestem wolny:sweetCyb: :roflt:

Posted

Patia, byliśmy z psiakiem w Ogrodzieńcu i okolicy. Bardzo pięknie tam jest i można wejść z psem do ruin, ogrodów itp.( mimo tabliczkowych zkazów, pan biletowy wpuszcza z niegroźnymi zwierzątkami;)). Polecamy. Ebi tak się zmęczył tym całodniowym spacerkiem, że w drodze powrotnej spał jak suseł i śnił,że stoi nad przepaścią;)

• 2 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Bardzo długo nas nie było... ale zapewniam u nas wszystko w jak najlepszym porządku:) Ebik cały i zdrowy :) Już niedługo będą zdjęcia, co by nie było ze oszukuję;)

• 2 weeks later...
Posted

U nas teraz remont w domu, niemal sodoma i gomora;) Ebi cały czas u rodziców co by remontowej traumy nie przezywał jak ja ;) Obiecuję,że po wszystkim przysiąde tu na dłużej i opowiem więcej...
Pozdrawiam gorąco wszystkich dogomaniaków a szczególnie Ciebie Patia :):)

• 2 months later...
Posted

Witamy wszystkich:)

My juz troszkę dawno po remoncie:roll: ale mam nadzieje,ze możecie wybaczyć. Ebik zadowolony i mam nadzieję szczęśliwy właśnie kroczy za mną z miejsca na miejsce, taka mała ofiarka z niego:lol: Właściwie nic u niego sie nie zmienia, poza tym że stracił jednego kiełka, czego chyba nawet nie dostrzegł ;)
Regularnie co drugi weekend spędza na świeżym powietrzu w towarzystwie dwóch młodzieńców, szaleńców:evil_lol: Jednak nie odstaje na krok "biega, skacze , tańczy, śpiewa, w tańcu, ruchu wypoczywa" cholera, coś mi sie nie zrymowało:oops: Patia pozdrawiamy Cię gorąco i oczywiście wszystkich dogomaniaków również:lol:

Posted

Cieszę się , ze u Was wszystko gra a nawet tanczy i spiewa i czekam na fotki . Ebik u Was kwitnie , to dobrze :loveu::multi:

A co mu tam w tej małej paszczy zostało ? ma jeszcze jakieś ząbki :cool3:

Posted

W paszczy jeszcze kilka ząbków mu zostało, dosłownie kilka :shake:
Ale Ebi sobie świetnie radzi, nawet z suchą karmą nie mamy problemu :lol: Jedyny problem jest w czyszczeniu ząbków, Ebi tego okrutnie nie lubi :roll:
Całuski dla wszystkich :loveu:

• 2 months later...