Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam pytanie i jednocześnie prośbę czy ktoś mogłby mi przywieźć szczeniaka z Macedonii z tamtejszej hodowlii/???? Zwracam koszty podróży...Bardzo proszę o informacje:::)))))

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
A czy ktoś ma może jeszcze wolne miejsce? I tam ten championat można za jednym razem zrobić jak się ma dyplom ch. pl?

zajrzyj na PW
championaty można zrobić bez względu czy masz championa, czy "łysolka" :razz:

• 2 weeks later...
Posted

Hej! Chociaż w tym roku się nie wybieramy, ale w następnym bardzo byśmy chcieli. Śledzę temat na rosyjskim forum (jak, kto, czym, gdzie etc.). Po pierwsze, rosjanie (http://mirsobak1.ucoz.ru/index/poezdki/0-2) wyjeżdżają tak żeby trafić jeszcze na 20. 08 CACIB Czarna Góra Danilovgrad i stamtąd jadą już do Macedonii. Nie wiem czy to ma wyraźny sens, ale o jeden CACIB więcej. Przynajmniej tak jest w tym roku. Po drugie, oni się zatrzymują w jakimś kempingu z bardzo dobrymi warunkami, który znajduje się w 20 metrach od miejsca przeprowadzenia wystaw. I tam już się zatrzymują kolejny rok. Czy macie pojęcie o jaki kemping chodzi? Bo nigdzie nie jest wymieniona ani nazwa ani adres.

No i wspólna zorganizowana wycieczka autokarem z Polski jestem dobrym pomysłem. My byśmy się z czegoś takiego chętnie skorzystali.

Posted

Rosjanie zawsze jeżdżą autokarami specjalnie dostosowanymi do potrzeb wyjazdów. mają śliczne, pięknie przygotowane psy, zazwyczaj wygrywają z nimi bisy.
Ten camping znam, ale nie pamietam nazwy - trafię tam nawet po ciemku, ale nazwy nie pamietam... Zeby te warunki były tam jakoś bardzo dobre, to nie powiem. Ot przeciętne, żadnych luksusów, ale na wystawę blisko - to fakt, moze nie 20 metrów od tych domków co mieszkali, ale bardzo blisko.
Tam można znaleźć o wiele ładniejsze wille do wynajęcia, też blisko wystawy, nad brzegiem jeziora i w bardziej zacisznych miejscach, gdzie nie kręci sie tyle osob.

Posted

Cac Gruzji jednak nie bedzie.
Jeżeli chodzi o kamping 20m od wystawy.../jest to teren wystawy/- to nie powiedziałbym ,że super warunki...
Pokoi tam w szeregowcu było kilka a reszta to stare brudne przyczepy kempingowe. Nocowało tam wielu Rosjan ale nie polecam...Tak jak Panbazyl pisze w Ohridzie jest dużo
możliwości noclegowych i nie warto zabiegać aby było to jak najbliżej wystawy.
Ohrid piękne miasto oczywiście nie w tej biednej części w której odbywa się wystawa.

Posted

Cześć, my też się wybieramy na 3 CACIB-y Macedonii (piątek, sobota, niedziela). Mam pytanko do Krzysia lub Pana Bazyla, bo z tego co czytam, to znacie teren wystawowy a my będziemy tam pierwszy raz. Czy można ustawić samochód blisko ringów? Wiem, że może się Wam wydać głupie to pytanie ale jak byliśmy w Salonikach to zaparkowaliśmy dosłownie obok naszego ringu.
Chodzi mi o to, że nie trzeba by rozkładać namiotu czy parasola. Otworzylibyśmy tylne drzwi samochodu i byłby cień ;)

Posted

Można ale nie koło samego ringu, bo przejście będziecie tarasować (ta znana w Polsce tradycja - najlepiej na ringu namiot rozstawić). Mozecie też na plaży czekać na swoje wejście na ring :) Jest tam sporo miejsca parkingowego osłoniętego przez drzewa (nie na plaży oczywiście parking, a na terenie campingu). Ringi tez są częściowo zacienione drzewami (cień oczywiście się zmienia razem ze słońcem). Ja żałuję, ze w Polsce nie ma wystaw robionych w takich miejscach gdzie jest naturalny cień i widoki dookoła są cudne. u nas za to jest wielka patelnia na stadionie... A podobno to jedno FCI...

Posted

[quote name='Feba']Hej! Chociaż w tym roku się nie wybieramy, ale w następnym bardzo byśmy chcieli. Śledzę temat na rosyjskim forum (jak, kto, czym, gdzie etc.). Po drugie, oni się zatrzymują w jakimś kempingu z bardzo dobrymi warunkami, który znajduje się w 20 metrach od miejsca przeprowadzenia wystaw. I tam już się zatrzymują kolejny rok. Czy macie pojęcie o jaki kemping chodzi? Bo nigdzie nie jest wymieniona ani nazwa ani adres.

No i wspólna zorganizowana wycieczka autokarem z Polski jestem dobrym pomysłem. My byśmy się z czegoś takiego chętnie skorzystali.[/QUOTE]

ten camping - Izwidniczki Centar , tak jak pisał Krzysio - tragedia, nie wiem, gdzie tam dobre warunki, no chyba, że coś w tym roku odremontowali ;)

jak śledzisz temat, to pewnie i cena rzuciła ci się w oczy - zwykle to koło 1300 - 1500 EURO za 1 wyjazd - nikt przy zdrowych zmysłach z Polski za takie pieniądze nie pojedzie na wystawy ;) i to tylko wyjazd, bez opłat za wystawy!

Wiele osób w Polsce organizuje wyjazdy busami - wystarczy się rozejrzeć po forum - taniej niż autokarem i logistycznie o wiele prościej.

Posted

oj dzięki Narisowa za nazwę - pamiętam jak tam dojechać, kolo jakiego smietnika skręcić by być na campie, ale nazwy jakoś zapomnialam...
Fakt, domki koszmar - takie nasze komunistyczne "campery" co to do Turcji jeździły na biznes - tam sa przerobione na "domki", do tego wspolny kibel (inaczej tego nazwać nie da rady) i łaźnia. Może lepiej jest w tych szeregowych domkach co Rosjanie mieszkają, ale ogólnie raczej widok smutny, ale za to otoczenie, widoki na Albanię, jezioro i góry cudne :)

Posted

[quote name='panbazyl']Można ale nie koło samego ringu, bo przejście będziecie tarasować (ta znana w Polsce tradycja - najlepiej na ringu namiot rozstawić). Mozecie też na plaży czekać na swoje wejście na ring :) Jest tam sporo miejsca parkingowego osłoniętego przez drzewa (nie na plaży oczywiście parking, a na terenie campingu). Ringi tez są częściowo zacienione drzewami (cień oczywiście się zmienia razem ze słońcem). Ja żałuję, ze w Polsce nie ma wystaw robionych w takich miejscach gdzie jest naturalny cień i widoki dookoła są cudne. u nas za to jest wielka patelnia na stadionie... A podobno to jedno FCI...[/QUOTE]

Wielkie dzięki. To jeszcze zrobimy rekonesans dzień wcześniej. A parasol tak czy tak weźmiemy (na plażę :lol: )