Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

porób troche fotek i potem podziel się widokami, bo jest tam pieknie!!!
a ładna jest plaża ja stoisz na wprost jeziora, z tyłu masz wystawę to ona jest w prawo, za rzeczką (mostu oczywiście nie ma, ale da radę przejść ;) ). Ja tam chodziłam ze swoimi psami, bo praktycznie była bezludna, psy się kąpały między wsytawmi a ja podziwialam cudne widoki.
a - byliśmy w czasie ramadanu, więc w dzień chrześcijanie się bawili a w nocy muzułmanie. :)

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My wyjeżdżamy w czwartek rano. Zdjęć "trochę" porobimy bo miejsce tak jak Magda pisze....Na wystawie aby zająć dobre miejsce trzeba być wcześniej -jak wszędzie.
Oni tam się nie spieszą, wystawa zwykle zaczyna sie z dużym opóżnieniem.
Nawierzchnia ringów betonowa na samym słońcu ale część terenu obok ringów zacieniona.

Posted

No my też na pewno porobimy zdjęcia. Na kąpiel w jeziorze raczej nie ma szans, bo moja to "ozdóbka" z długim włosem ale pospacerować można. My też wyjeżdżamy w czwartek i będziemy na CACIB Macedonia w piątek, sobotę i niedzielę. Wystawa ma zacząć się o 9:00, czy to znaczy, że trzeba tam być już od 7:00 na przykład?

Posted

9 to 9,a o której się zacznie???? tam jest specyficzne pojęcie czasu, taki czas bałkański w stylu "trwaj chwilo" - polecam filmy Kustoricy z muzyką Bregovica - to właśnie o tych krajach. Poza tym mają tam dośc ciekawe maszyny na kolkach - skrzyżowanie traktora z krajzegą....
a i mają super pomysł na rozpoczęcie wystawy rangi Cacib - na dzień dobry grają hymn narodowy.

Posted

panbazyl napisał(a):
9 to 9,a o której się zacznie????

No, skąd ja to znam :) W Salonikach też miała się zacząć o 9:00 ale sędziowie przyszli grubo po 10:00. No cóż, w końcu to też Bałkany :)

Posted

Wszystkim dzięki za odpowiedzi. Tak to rozpisaliscie, że jabym już wtym roku pojechała....ale niestety.
narisowa, tak zauważyłam te zabójcze ceny. Biorąc pod uwagę ile oni jadą...
Chociaż w ogóle jak dowiaduje się o ICH cenach - tego się nie da skomentować. Ostatnio się dowiedziałam, że kilo żołądków kosztuje w Moskwie 6 Euro!!! Po czymś takim to cena za miejsce 1300-1500 nie wydaje się już tak kosmiczna.
Widze też, że ludzie jeździli tu do Salonik. Mój mąż mnie męczy wyjazdem właśnie do Salonik (on tam studiował i kocha to miejsce). No to teraz będziemy na wystawy jeździć wyłącznie na południe Grecja, Macedonia :) i łączyć piękne z pożytecznym :)
Wszystkim dużo powodzenia. Proszę (jeżeli się oczywiście da) zwrócić uwagę czy dużo tam dobermanów wystawiają.

Posted

[quote name='Beata+Barbie']Feba, ja bywam na wystawach w Salonikach bo mam je pod nosem - mieszkam tutaj. W Salonikach są tylko krajówki, międzynarodowe są wyłącznie w Atenach.
i to Macedonia i tamto Makedonia :)

Posted

CACIB Macedonia (27.08.2011):
Celin Happy Sheep (Celinka) - CAC, CACIB, BOS, BOB
Solo Rossii Sapore di Sol (Jazz) - JCAC, JW, II BIS junior!

To nasze wyniki z tej wystawy (oba to Bedlingtonki) ;) niestety nie wiem jak poszedl nam CAC Moldawii. Czekam na SMSki od dziewczyn :)

Posted

grupa z Lublina jest juz w Polsce :) wrocili z ogromnymi sukcesami, o czym na pewno ktos z nich napisze ;)

Moje Bedlingtonki:
CAC Moldawii:
Jazz - JCAC, JW, BOB
Celinka nie startowala, bo jest juz nawet GCH. Moldawii ;)

to byla sobota, w niedziele ponownie:
CACIB Macedonia:
Celinka - CAC, CACIB, BOS, BOB
Jazzik - JCAC, JW, tym razem III BIS junior :)

Bardzo sie ciesze :)))

Posted

Witam
Grupa z Lublina jest już w domu i prostuje kości .
Mozna powiedzieć ,że zrobilismy kawałek dobrej roboty .
Mamy wiele sukcesów polskiej grupy na koncie,którch gratuluję moim kolezkom ..
Wspaniale wypadły polskie pary hodowlane ,aż szkoda ,że nie mielismy polskiej flagi ,aby pomkazać jej .
A co jak dalej to pokażę na zdjęciach .
Coż jestem szczęśliwa BEST IN SHOW INTERNATIONAL DOG SHOW
w drugin dniu należy do pomka z POOOOLSKIEJ hodowli .
BEST IN SHOW krajowej wystawy moldavia 2 miejsce na;eży do pomka z POOOOLSKIEJ hodowli .
Wielokrotne zwycięztwa grupy należa do mich kolezanek z polski .
POOLSKA wypadła dobrze.
PodreSlam dobre bo nasze POOOOLSKiE

Posted

Oczywiście ,wspaniałe są pieski pokazywane przez moich wszyskich znajomych którzy byli na wystawie w ORID ,które są z innych hodowli nie polskich .Nie tylko polskich.

Posted

Masz rację Ula Twoje pomki wspaniale się zaprezentowały i cieszy bardzo ,że polskie i w polskich rękach....stanęły na pierwszym miejscu /BIS/:multi:wystawy cacib, nie umniejszam również sukcesu na wystawie mołdawskiej:)
Gratuluje wszystkim busowym koleżankom dużych sukcesów/ może same niech piszą/:)
Bardzo dziękuję za wspaniałe towarzystwo, super atmosferę, mieliśmy b. zgrana grupę.:multi::multi: Zdjecia porozsyłam wieczorem;)

Posted

Macedonia podbita .
Oto polski przedstawiciel .
Zwycięzca BEST IN SHOW I Międzynarodowej Wystawy w Macedonii
Zwycięzca BEST IN SHOW II Krajowej wystawy Mołdawii
Reggae Knight Fantazja Szpic-Moll