Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maleństwo trzymaj się

Co do debilnych sąsiadów z sunią sznaucerem mini, potrafili zostawiać ja na cały dzień a ta płakała. Nie wierzyli mi że wyje potwornie kilka godzin, bo ich piesek nie wyje jak oni wracają.
Nowiutkie bloki sąsiedzi znają sie 2-3 tygodnie a ta płacze, jeden dzień, drugi po tygodniu nie wytrzymaliśmy, poszlismy do sąsiadki, z prośbą, żeby zwróciła uwage czemu suni tak źle, czy ma lęk separacyjny czy jej gorąco (środek lata) czy co. Inni sąsiedzi tez to słyszeli ale wiadomo po co sie wtrącać. A najlepsze było potem że udawali że my jesteśmy wscibscy i nadwrażliwi bo oni żadnego psa nie słyszeli, tyle że ja mieszkam 2 pietra wyżej i słyszałam. Ważniejsze dobrosąsiedzkie stosunki niż pies który sie męczył.
Sami psa nie mamy więc wcześniej też zasięgnełam opinii TOZ i weta, napisali mi jak to mozna rozwiazać i ja kobiecie to powtórzyłam. Oczywiście awantura i wyzywanie nas od gówniarzy i debili, że to jej pies, wyje i szczeka bo to pies i jej najlepszy przyjaciel więc ma wszystko co mu potrzeba nawet gwiazdke z nieba.
Od tego czasu nie odzywa sie i wygaduje na nas ale....
psem zajmują sie sąsiedzi z boku i sunia wygląda na zadowoloną, wyje sporadycznie bardzo krótko, a ci Państwo zrozumieli, że cos takiego psu szkodzi, że to nerwy i stres

Posted

Majowa ja mam dwie klatki od siebie patologię-alkohol, narkotyki... Maja psa, fakt zadbany ale szczeka całymi nocami jak "państwo" pójdzie na imprezę. Sąsiedzi udaja że nie słysza , bo po piersze średnia wieku 100 lat a po drugie boja sie bo ta patologia agresywna.

Posted

eh ja rozumiem, patologia, mozna się bać, ale u mnie francja elegancja, osiedle zamkniete, sama nie wiem co tu robie, ale jak kupowałam mieszkanie, miało być normalnie. Nie zwróca uwagi bo się sąsiad krzywo spojrzy, tak powiedziała sąsiadka której pytałam dlaczego skłamała jak ja pytałam przy właścicielach czy słyszy.

Na mnie patrzy krzywo a ja mam to gdzieś bo dzieki temu suni lepiej sie zyje

Maleńka Isię przytuliłabym przed snem i wymiziała, tylko chyba by jej tyle miłości zaszkodziło ;)

Posted

Ludzie są dziwni...
Kilka dni temu cała rodzina mieszkająca po drugiej stronie ulicy wyjechała do Anglii na stałe.
Na podwórku zostały trzy suczki, spanielka i dwa kundelki - jedna w zaawansowanej ciąży, druga ma jakieś 6-7 miesięcy.
Łażą po ulicy, tylko patrzeć jak się stanie jakieś nieszczęście.
Wieczorami je karmię, tak żeby niewiele osób widziało. Ale chyba muszę się wziąć za szukanie im domków.

Posted

tayga napisał(a):

SUPER! Dostaw Tayga na pierwszy post 1 stronę:) - wstawiłam też allegrowe piękne allegro od Selengi na FB.

Co do tych trzech suk -załóż na CITO WĄTEK I NA CITO STERYLKĘ ABORCYJNĄ DLA TEJ ZACIĄŻONEJ !!!
zaraz tam będzie kilkanaście psów bezdomnych nie 3.

DZIAŁAJ I TO JUŻ, WETA UMÓW JUŻ TERAZ!!!

Jest tutaj na dogo skarpeta sterylkowa na szczególne wypadki.

Jak zabukujesz termin sterylki daj znak-fundusze się znajdą.

Posted

Dokładnie to samo chciałam napisać.
To trzeba jak najszybciej załatwić, bo za chwilę będziesz miała jeszcze większy problem.
Zrób jakieś foty i załóż wątek. Trzeba wysterylizować i szukać domków, żeby ludzie nie skrzywdzili tych porzuconych biedaków i żeby przed zimą poszły do bardziej odpowiedzialnych domków.

Posted

Na razie znalazłam kogoś kto załata ogrodzenie, by psinki nie wyłaziły na ulicę.

Coś Wam powiem... załatwienie sterylki "na krechę" (bo kasy nie mam :() to nie problem.
Ale co zrobić z suczką po zabiegu? Wrzucić na to podwórko? Tu leży problem...
Do siebie nie mogę jej wziąć. Poza tym one wszystkie, prócz najmłodszej są zdezorientowane, nie bardzo dają się dotknąć, a już ta zaciążona wcale :(
Udało mi się pogłaskać spanielkę, a po kilku godzinach pokazała mi pełne uzębienie.
Postaram się sklecić wątek, może ktoś coś wymyśli :(

Posted

oktawia6 napisał(a):
SUPER! Dostaw Tayga na pierwszy post 1 stronę:) - wstawiłam też allegrowe piękne allegro od Selengi na FB.

Co do tych trzech suk -załóż na CITO WĄTEK I NA CITO STERYLKĘ ABORCYJNĄ DLA TEJ ZACIĄŻONEJ !!!
zaraz tam będzie kilkanaście psów bezdomnych nie 3.

DZIAŁAJ I TO JUŻ, WETA UMÓW JUŻ TERAZ!!!

Jest tutaj na dogo skarpeta sterylkowa na szczególne wypadki.

Jak zabukujesz termin sterylki daj znak-fundusze się znajdą.

swiete slowa!
moze znajdzie sie jakis wet, ktory zrobi male ciecie - wtedy bedzie sie szybko goilo - w naszym schronisku suczki po sterylizacji tez nie sa pilnowane jak w domu i wszystko jest ok; moze kolnierz wystarczy pooperacyjny?

Posted

niech mi ktoś powie za co to zwierze tak cierpi?w imię czego ktoś to zrobił? sadyści cholerni !!drobinko kochana zdrowiej i rośnij w siłe ! trzymam kciuki :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

ostatnio na dniach otwartych w jednej fundacji pewna bardzo elegancka starsza Pani powiedziała mi, że ona ma stara się nie czytać dokładnie takich wiadomości bo ma ochotę zakupić kij baseballowy i czekać aż ktoś odpowiedni jej się nawinie