merrickmayfair Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Mała z tego wyjdzie, spokojnie, całym sercem w nią wierzę Quote
oktawia6 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 i może jak Selenga lepiej się poczuje to zrobi allegro cegiełkowe? :oops: dla malutkiej Quote
tayga Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Allegro jest!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=1675513518 Quote
majowa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Maleństwo trzymaj się Co do debilnych sąsiadów z sunią sznaucerem mini, potrafili zostawiać ja na cały dzień a ta płakała. Nie wierzyli mi że wyje potwornie kilka godzin, bo ich piesek nie wyje jak oni wracają. Nowiutkie bloki sąsiedzi znają sie 2-3 tygodnie a ta płacze, jeden dzień, drugi po tygodniu nie wytrzymaliśmy, poszlismy do sąsiadki, z prośbą, żeby zwróciła uwage czemu suni tak źle, czy ma lęk separacyjny czy jej gorąco (środek lata) czy co. Inni sąsiedzi tez to słyszeli ale wiadomo po co sie wtrącać. A najlepsze było potem że udawali że my jesteśmy wscibscy i nadwrażliwi bo oni żadnego psa nie słyszeli, tyle że ja mieszkam 2 pietra wyżej i słyszałam. Ważniejsze dobrosąsiedzkie stosunki niż pies który sie męczył. Sami psa nie mamy więc wcześniej też zasięgnełam opinii TOZ i weta, napisali mi jak to mozna rozwiazać i ja kobiecie to powtórzyłam. Oczywiście awantura i wyzywanie nas od gówniarzy i debili, że to jej pies, wyje i szczeka bo to pies i jej najlepszy przyjaciel więc ma wszystko co mu potrzeba nawet gwiazdke z nieba. Od tego czasu nie odzywa sie i wygaduje na nas ale.... psem zajmują sie sąsiedzi z boku i sunia wygląda na zadowoloną, wyje sporadycznie bardzo krótko, a ci Państwo zrozumieli, że cos takiego psu szkodzi, że to nerwy i stres Quote
Anette Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Majowa ja mam dwie klatki od siebie patologię-alkohol, narkotyki... Maja psa, fakt zadbany ale szczeka całymi nocami jak "państwo" pójdzie na imprezę. Sąsiedzi udaja że nie słysza , bo po piersze średnia wieku 100 lat a po drugie boja sie bo ta patologia agresywna. Quote
majowa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 eh ja rozumiem, patologia, mozna się bać, ale u mnie francja elegancja, osiedle zamkniete, sama nie wiem co tu robie, ale jak kupowałam mieszkanie, miało być normalnie. Nie zwróca uwagi bo się sąsiad krzywo spojrzy, tak powiedziała sąsiadka której pytałam dlaczego skłamała jak ja pytałam przy właścicielach czy słyszy. Na mnie patrzy krzywo a ja mam to gdzieś bo dzieki temu suni lepiej sie zyje Maleńka Isię przytuliłabym przed snem i wymiziała, tylko chyba by jej tyle miłości zaszkodziło ;) Quote
tayga Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Ludzie są dziwni... Kilka dni temu cała rodzina mieszkająca po drugiej stronie ulicy wyjechała do Anglii na stałe. Na podwórku zostały trzy suczki, spanielka i dwa kundelki - jedna w zaawansowanej ciąży, druga ma jakieś 6-7 miesięcy. Łażą po ulicy, tylko patrzeć jak się stanie jakieś nieszczęście. Wieczorami je karmię, tak żeby niewiele osób widziało. Ale chyba muszę się wziąć za szukanie im domków. Quote
oktawia6 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 tayga napisał(a): Allegro jest!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=1675513518 SUPER! Dostaw Tayga na pierwszy post 1 stronę:) - wstawiłam też allegrowe piękne allegro od Selengi na FB. Co do tych trzech suk -załóż na CITO WĄTEK I NA CITO STERYLKĘ ABORCYJNĄ DLA TEJ ZACIĄŻONEJ !!! zaraz tam będzie kilkanaście psów bezdomnych nie 3. DZIAŁAJ I TO JUŻ, WETA UMÓW JUŻ TERAZ!!! Jest tutaj na dogo skarpeta sterylkowa na szczególne wypadki. Jak zabukujesz termin sterylki daj znak-fundusze się znajdą. Quote
EVA2406 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Dokładnie to samo chciałam napisać. To trzeba jak najszybciej załatwić, bo za chwilę będziesz miała jeszcze większy problem. Zrób jakieś foty i załóż wątek. Trzeba wysterylizować i szukać domków, żeby ludzie nie skrzywdzili tych porzuconych biedaków i żeby przed zimą poszły do bardziej odpowiedzialnych domków. Quote
majowa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 kochani czekam jeszcze na decyzje co z jednym fantem i startuje bazarek jutro wieczorem nie mogłam nie dołaczyc Isi do zestawu bied http://www.dogomania.pl/threads/209677-Dla-Sako-z-dysplazj%C4%85-Emki-Mini-Isi-i-Cookie-bi%C5%BCuteria-perfumy-i-inne?p=17082729#post17082729 serdecznie zapraszam jutro wieczorem Quote
tayga Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Na razie znalazłam kogoś kto załata ogrodzenie, by psinki nie wyłaziły na ulicę. Coś Wam powiem... załatwienie sterylki "na krechę" (bo kasy nie mam :() to nie problem. Ale co zrobić z suczką po zabiegu? Wrzucić na to podwórko? Tu leży problem... Do siebie nie mogę jej wziąć. Poza tym one wszystkie, prócz najmłodszej są zdezorientowane, nie bardzo dają się dotknąć, a już ta zaciążona wcale :( Udało mi się pogłaskać spanielkę, a po kilku godzinach pokazała mi pełne uzębienie. Postaram się sklecić wątek, może ktoś coś wymyśli :( Quote
kakadu Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 oktawia6 napisał(a):SUPER! Dostaw Tayga na pierwszy post 1 stronę:) - wstawiłam też allegrowe piękne allegro od Selengi na FB. Co do tych trzech suk -załóż na CITO WĄTEK I NA CITO STERYLKĘ ABORCYJNĄ DLA TEJ ZACIĄŻONEJ !!! zaraz tam będzie kilkanaście psów bezdomnych nie 3. DZIAŁAJ I TO JUŻ, WETA UMÓW JUŻ TERAZ!!! Jest tutaj na dogo skarpeta sterylkowa na szczególne wypadki. Jak zabukujesz termin sterylki daj znak-fundusze się znajdą. swiete slowa! moze znajdzie sie jakis wet, ktory zrobi male ciecie - wtedy bedzie sie szybko goilo - w naszym schronisku suczki po sterylizacji tez nie sa pilnowane jak w domu i wszystko jest ok; moze kolnierz wystarczy pooperacyjny? Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Mój wet robi małe cięcie, ale nie wiem czy przy aborcyjnej to się uda. No i niezależnie od wielkości rany suczka nie moze zostać bez opieki. http://www.dogomania.pl/threads/209793-Trzy-porzucone-suczki-spanielka-i-2-kundelki-jedna-w-ciąży-proszą-o-pomoc.... Quote
oktawia6 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 tayga napisał(a): Mój wet robi małe cięcie, ale nie wiem czy przy aborcyjnej to się uda. No i niezależnie od wielkości rany suczka nie moze zostać bez opieki. http://www.dogomania.pl/threads/209793-Trzy-porzucone-suczki-spanielka-i-2-kundelki-jedna-w-ciąży-proszą-o-pomoc.... fajnie, że jest wątek-wypowiedziałam się na nim. Quote
kakadu Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 tayga napisał(a):Mój wet robi małe cięcie, ale nie wiem czy przy aborcyjnej to się uda. No i niezależnie od wielkości rany suczka nie moze zostać bez opieki. http://www.dogomania.pl/threads/209793-Trzy-porzucone-suczki-spanielka-i-2-kundelki-jedna-w-ciąży-proszą-o-pomoc.... ups, zapomnialam, ze to aborcyjna... faktycznie moze byc potrzebne wieksze ciecie... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 wpiszę się na wątek, nawet nie komentuję. Jak będą potrzebne finanse to pomogę. Quote
tayga Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Od wczoraj bez zmian, ale jutro RTG, będzie wiadomo co z główką. Quote
Rudzia&Iza Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 niech mi ktoś powie za co to zwierze tak cierpi?w imię czego ktoś to zrobił? sadyści cholerni !!drobinko kochana zdrowiej i rośnij w siłe ! trzymam kciuki :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
majowa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ostatnio na dniach otwartych w jednej fundacji pewna bardzo elegancka starsza Pani powiedziała mi, że ona ma stara się nie czytać dokładnie takich wiadomości bo ma ochotę zakupić kij baseballowy i czekać aż ktoś odpowiedni jej się nawinie Quote
Recommended Posts