Freya73 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Strasznie szkoda malutkiej, zycze jej duzo zdrowia. Quote
Iljova Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Mam nadzieję że w niedługim czasie wszystko się wyjaśni odnośnie tych badań i stanu suni ... Quote
EVA2406 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Strasznie to długo trwa i ten brak wiadomości............... Quote
tayga Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Piszę co wiem... W klinice jest uszkodzony telefon (juz kiedys tak mieli). Pani Ela z Fundacji Mrunio próbowała sie dodzwonić na komórkę pani doktor. Na tę chwilę wiem tylko tyle, ze malutka czuje się dobrze, a nawet bardzo dobrze. Czekaja na wyznaczenie terminu badania (rezonans), odbędzie się za kilka dni. Psinka jest już przygotowywana do adopcji. Jeśli po badaniu okaże się, ze operacja jest zbędna to kruszyna pojedzie do Ani :) Quote
Fiera Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 I co tam u maleństwa słychać? Jak zdrówko? Konieczna operacja, czy może jechać do Ani? Quote
tayga Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Mam złe wieści... :( Aż boję się pisać :( Dzisiaj po południu stan Mini się pogorszył nagle. Nie jest znana przyczyna... czy to nagły wzrost ciśnienia, czy ucisk na mózg :( Rezonans nie może być wykonany, ponieważ nadal źle znosi znieczulenie. Ta sama sytuacja jest z operacją (ewentualna trepanacja). Mini doznała szoku neurologicznego. Objawy - oczopląs, "pływajace" ruchy itp. Dostaje leki przeciwobrzękowe, rozluźniajace i "otumaniające"... by organizm mógł sie wyciszyć. Cały czas ma opieke, nawet nocą nie zostanie sama choćby przez minutę. W tej chwili leży w objęciach swojej ulubionej pani technik. Ze wzgledu na malutką w pracy została dodatkowa ekipa. Trzymajcie kciuki!!! Quote
majowa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Wieści są złe, ale ona tyle już przeszła i ten domek czeka, musi byc dobrze miejmy nadzieję, że wszystko się uspokoi będę myślami przy odrobince Quote
tayga Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 W klinice lekko spanikowali. Dostali "zielone światło" od Mrunio - ratować bez względu na koszty. Pani Ela mówi, ze jak trzeba bedzie to naruszy rezerwę Fundacji... a ja wierzę, ze jak trzeba bedzie to nazbieramy znowu. Quote
himba Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 To straszne:(( ale przecież od kilkunastu dni było niebezpiecznie a właściwie od początku!!! miejmy nadzieję,że dzięki Nam wszystkim uda się Mini uratować:) Quote
ihabe Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 :-( trzymaj sie maleńka i walcz!!!! Jest o co kruszynko!!! Quote
tayga Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Największy problem w tym, że malutka źle reaguje na znieczulenie... To uniemozliwia przeprowadzenie badań. Do rezonansu trzeba podać narkozę :( Quote
feliksik Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 o jezu, ale mnie brzuch aż rozbolał, malutka walcz - tak dobrze już było Quote
majowa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Byle walczyła i sie nie dawała, kasa, kasa się znajdzie, jak będzie trzeba to wyżebrzę coś u mnie w pracy kurcze to jest zła sytuacja, wszystko może zaszkodzić, muszą rozważyć co niesie mniej zagrożeń i działać bo nie można już czekać Quote
sillann Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 musi byc dobrze:( trzymam kciuki walcz malutka Quote
Agnieszka_K Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 myślałam że już stres się skończył:( Mini maluszku cudny bądź dzielna i walcz już tyle przeszłaś - teraz wspaniałe życie na Ciebie czeka! Quote
Freya73 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Badzmy dobrej mysli. Jestesmy z Toba malutka. Quote
arabiansaneta Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ten wytrzeszcz oczu był od razu podejrzany, bo pojawił się później, na pierwszych zdjęciach go nie było. Ratujmy maleństwo wbrew wszystkiemu, na przekór całemu światu! Quote
tayga Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Mini czuje się trochę lepiej, zagrożenie minęło. Jej stan określany jest jako stabilny. Całą noc spędziła w objęciach Pani technik. Quote
Recommended Posts