tayga Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 A nie wiem :) Może na najlepszy etap w zyciu dostanie nowe imię? Mini było moje robocze, biegiem zakładałam wątek, Isia to kliniczne :) Quote
Selenga Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='tayga']A na przedadopcyjną nie chcesz? Bo mi się wzięła połamała moja kandydatka i kica o kulach :([/QUOTE] Ja niby też o kulach, ale u mnie to już od 55 lat i na stałe :) Podaj namiary, to spróbuje się umówić jeśli nie będzie zbyt dużych barier architektonicznych Quote
tayga Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='Selenga']Ja niby też o kulach, ale u mnie to już od 55 lat i na stałe :) Podaj namiary, to spróbuje się umówić jeśli nie będzie zbyt dużych barier architektonicznych[/QUOTE] Oj kochana... to nie będę robić Tobie problemów. Jest ktoś odpowiedni i doświadczony w wizytach z Otwocka kto podjedzie (polecona przez połamaną). Domek teraz i tak na wakacjach, wracają za kilka dni. Quote
oktawia6 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='tayga'] Oczywiście!!! Juz nawet skopiowałam na priv na fb do Ani :) [/QUOTE] dzięku Tayga! Zaangażowałam się w w tą kruszynkę i czuję się jak matka która dziecko do internatu niemal wysyła-oby była kochana i noszona na rączkach:) Quote
himba Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Wszyscy bardzo się zaangażowaliśmy i kochamy ją jak własne dziecko:buzi: Nasza ona jest i nie wiem jak Ci Państwo zniosą te nasze zapytania o jej zdrowie, ale nie wyobrażam sobie tego nie wiedzieć:shake: Quote
Iljova Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 To przecież normalne że ludzie którzy z chwilą pojawiena się wątku jakiegokolwiek psiaka, przywiązują się do niego obdarzają miłością i troską, chociaż znają go tylko z opisów. Dlatego jak psiak znajdzie domek to chcą wiedzieć jak mu w tym nowym domku itd :-) Quote
Kora Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Kora']Zakonczyly sie oba moje bazarki Różności - Do domu, bizuteria, NOKIA, optyka... http://www.dogomania.pl/threads/2096...KIA-optyka-psy Fajne ciuszki: http://www.dogomania.pl/threads/2096...8#post17080128 w sumie bedzie 679 zl Postanowilam kase podzielic mam nadzieje ze uznacie ze sprawiedliwe dla Joli zakup karmy za 400zl Dla Waszej malenkiej i http://www.dogomania.pl/threads/1892...ci-szans%C4%99 po 140 zl Czy moge sie wreszcie dowiedziec na jakie konto mam przeslac pieniadze 140zl z mojego bazarku, jesli nie sa juz potrzebne przesle na innego psa. Quote
tayga Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Myślałam, że rozesłałam już konto wszystkim. Jak nie chcesz na konto fundacji to przelej na moje. Jak się okaże, że mamy za duzo to wybierzemy psiaka, który będzie potrzebował. Quote
Agnieszka_K Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ale wspaniała wiadomość! troszkę mnie tu nie było a maleństwo ma już domek!:loveu: Quote
tayga Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Na FB Pani Elzbieta Śmigielski napisała: Nowiny z kliniki. Byłam tam wczoraj. Malutka już ładnie się porusza. Jest przylepna i przymilna i bardzo ruchliwa. Oczko niestety bardzo wypukłe. Po ponownym przeanalizowaniu rtg czaszki pani doktor uważa, że jednak pęknięcie jest na tyle "szerokie", że dobrze byłoby zrobić dokładniejsze badania aby się upewnić czy po pierwsze nie uszkodzone są tkanki miękkie (to jedno badanie) a po drugie aby dokładniej zanalizować siłę uszkodzenia czaszki. Tu chodzi o jej przyszłość bo to w końcu mały psiaczek, który jeszcze rośnie i dlatego warto byłoby wiedzieć jak to wygląda - w szczegółach. Problem w tym, że to są baaaaaaardzo drogie badania. Pani doktor szuka jakiegoś tańszego rozwiązania. Zobaczymy. Jeżeli nie znajdzie to będą potrzebne dodatkowe fundusze. Dam znać jak się czegoś dowiem. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję wszystkim za hojne datki na malutką. Mam świetne fotki Mimi ze sroką ale będę mogła zgrać dopiero po powrocie z podróży. Z rozmowy telefonicznej dowiedziałam się, ze te badania to tomograf komputerowy i rezonans magnetyczny. Cena jednego to ok 700 zł. Pani doktor bedzie się starała o upust na wydziale weterynarii SGGW (o ile nic nie pomyliłam). We wtorek będzie wiadomo... Quote
Iljova Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Trzymam kciuki żeby się udało doprowadzić do tych badań :) Quote
arabiansaneta Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 I na pewno trzeba, należy się to temu biednemu maleństwu. Jakby co, to coś dorzucę. Quote
Agnieszka_K Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 najważniejsze że już ma domek, może jeszcze Pani ten upust uda się załatwić bo strasznie dużo:( biedactwo śliczne Quote
Niuni&Pupi Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Trzymam kciuki, jak będzie wiadomo jakie koszty i ile trzeba zebrac, to postaram sie zrobić małej jakiś bazarek. Trzymam kciuki, maleńka zasługuje na dobre życie;) Quote
scorpio133 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 weszłam na watek pieknej psinki dopiero teraz. Przeczytałam wszystko. Bardzo sie ciesze ze malenka bedzie miała swoj własny domek. Quote
majowa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 z mojego bazarku szykuje się ok 50-60 zł a i ja coś do tego dorzucę Quote
Kora Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Przelew zostal zrobiony (140 zl) na konto Fundacji z moim nickiem czyli Kora na leczenie Mini, prosze o potwierdzenie. Quote
Fiera Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Poznałam fajną Panią, która chciałaby pomóc psiakom z Dogomanii, bo poznała moje tymczaski i ich historie. I to, co dla nich robimy, bardzo ją poruszyło. Potrzebuję fajny tekst, informacje o dogo - coś co wyjaśni ludziom na czym polega nasze pomaganie psiakom i zachęci ich do pomocy - jeśli możecie pomóc z takim tekstem, to poproszę na pw, lub mailem. Ta Pani rozpowszechni to wśród swoich znajomych i w pracy, bo pracuje w instytucji, która zajmuje się pomaganiem stworzeniom w potrzebie - sama ma 8 kociaków :) Quote
feliksik Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Fiera']Poznałam fajną Panią, która chciałaby pomóc psiakom z Dogomanii, bo poznała moje tymczaski i ich historie. I to, co dla nich robimy, bardzo ją poruszyło. Potrzebuję fajny tekst, informacje o dogo - coś co wyjaśni ludziom na czym polega nasze pomaganie psiakom i zachęci ich do pomocy - jeśli możecie pomóc z takim tekstem, to poproszę na pw, lub mailem. Ta Pani rozpowszechni to wśród swoich znajomych i w pracy, bo pracuje w instytucji, która zajmuje się pomaganiem stworzeniom w potrzebie - sama ma 8 kociaków :) tu jest tekst o DT, możesz coś wykorzystać, ja właśnie chcę to rozpowszechnić, żeby ludzie dowiedzieli się co to są domy tymczasowe i jak są potrzebne: http://www.braciamniejsi.com.pl/67/program-szukamy-rodzin-zastepczych-domy-tymczasowe-przeczytaj-i-pomysl/ Quote
tayga Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 [quote name='Kora']Przelew zostal zrobiony (140 zl) na konto Fundacji z moim nickiem czyli Kora na leczenie Mini, prosze o potwierdzenie. Pytałam przedstawiciela Fundacji, twierdzi ze doszedł :) [quote name='merrickmayfair'] Przelew doszedł? :) Tak jest!!! Zestawienie wpłat na moje konto w 1 poście. Dzisiaj malutka miała odwiedziny w klinice. Później wkleję fotki. Quote
Selenga Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Na aukcji wystawionych było 300 cegiełek Zadeklarowano kupienie 167 cegiełek Na moje konto zapłacono za 124 cegiełki Na moje konto wpłynęło 629 zł koszt wystawienia aukcji 19,50 zł prowizja allegro 33,40 zł 629 - 19,50 - 33,40 = 576,45 zł Taka kwotę przelałam dzisiaj na koto Fundacji Mrunio: http://dogo.egonet.pl/allegro/isia/przelew_isia.pdf Wpłaty za pozostałe cegiełki powinny wpłynąć bezpośrednio na konto Fundacji Quote
tayga Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='Selenga'] 629 - 19,50 - 33,40 = 576,45 zł Taka kwotę przelałam dzisiaj na koto Fundacji Mrunio Wpłaty za pozostałe cegiełki powinny wpłynąć bezpośrednio na konto Fundacji No to jest na badania :) Dziękuję :loveu: Quote
Recommended Posts