Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PODAJĘ INFORMACJE O STANIE ZDROWIA....
Z Mini jest bardzo źle, gorzej niż się na początku wydawało :(
Sunia ma silną anemię. Podanie małej ilości znieczulenia spowodowało sytuację zagrażającą życiu.
W tym stanie nie ma możliwości podania narkozy, to zabiłoby maleńką, a bez tego nie zrobią RTG. Z kolei bez tego badania nie dowiemy się co się dzieje z główką.
Mini ma lekkie zmiany neurologiczne. Coś się dzieje również z przednimi łapk...ami. Jutro będą wyniki badania krwi.
Leczenie będzie długie i kosztowne :(
Sama karma (jakaś specjalistyczna, ale nazwy nie pamietam) to spory wydatek.
POMÓŻMY... :(

To nie ONka, ma 8-9 tygodni...

Posted

tayga napisał(a):

PODAJĘ INFORMACJE O STANIE ZDROWIA....
Z Mini jest bardzo źle, gorzej niż się na początku wydawało :(
Sunia ma silną anemię. Podanie małej ilości znieczulenia spowodowało sytuację zagrażającą życiu.
W tym stanie nie ma możliwości podania narkozy, to zabiłoby maleńką, a bez tego nie zrobią RTG. Z kolei bez tego badania nie dowiemy się co się dzieje z główką.
Mini ma lekkie zmiany neurologiczne. Coś się dzieje również z przednimi łapk...ami. Jutro będą wyniki badania krwi.
Leczenie będzie długie i kosztowne :(
Sama karma (jakaś specjalistyczna, ale nazwy nie pamietam) to spory wydatek.
POMÓŻMY... :(

To nie ONka, ma 8-9 tygodni...

ona nie przeżyje....nie chciałam nic pisac...nie chcę nic mówic...wiem to.
kur....znam przypadki pobicia w głowę, jako szczeniak tylko większy mały glutek został walony głową o ścianą uratowała go pewna osoba dała na wódke i wzięła go niestety potem mały miał padaczkę pourazową...

nie tylko on-to nagminne objawy wychodzą jak nie natychmiast to potem, zmiany neurologiczne
do tego dochodzi sytuacja tutaj bardziej poważna: ona jest silnie wyniszczona w stanie kacheksji, z psem dorosłym są większe rokowania przy szczenięciu maleją...do tego zarobaczenie które również wyniszcza organizm, była dręczona od dnia w którym się urodziła.

podnoście ten bazarek tam nikogo nie ma - nie możecie kupic licytowac to chociaż zachęcajcie.

P.S. co z karmieniem? powinna dostawac co 3 godziny w małych ilościach - dla psów wyniszczonych RC w pasztecie puszka kosztuje 13 zł 140 gr bodajże. RECOVERY co na to wet. co do jej karmienia? żyły nie wytrzymają kroplówki to niemożliwe-jeśli już to ew. podskórnie.

podaje się to strzykawką do buzi-z boczku, powoli 2 strzykaweczki mniejsze i co 3 godziny, po jedzeniu masowac brzuszek. To jest dla psów w stanie właśnie kacheksji, po operacjach.
Jeśli na cito tego nie macie kupcie Gerberka dla niemowląt do 4 miesiąca życia: królik albo kurczak. Również strzykaweczką.

Posted

podnoście proszę te moje pojemniki na karmę dla Isi-tylko założycielka wątku tam się pojawiła i nikt inny...

Ona może miec też obrzęk mózgu-bardzo niebezpieczne i złe w rokowaniach, może byc krwiak pourazowy, ciśnienie śródmózgowe może narastac - może się zdarzyc wszystko...

wcześniej wspominałam o RC Recovery (dla psów oraz kotów), oto link:

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=6&ved=0CD4QFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.kuchniapupila.pl%2Fkot%2Fzdrowie%2Fdiety_weterynaryjne%2Froyal_canin_recovery_kot%2Cp2146587323&ei=xBb5TdTKFJzk-QbEzfmpDw&usg=AFQjCNHxmIXvxP1hrZ3upEidD0JPaxv_Aw

strzykaweczka 3 ml jednorazowo 2 strzykaweczki co 3 godziny podawane po karmieniu masowanie brzuszka okrężnymi ruchami, delikatnie.

Posted

DORA1020 napisał(a):

Moze nie wszyscy wiedza,jest bazarek dla malutkiej.

dzięki DORA - bo myślałam, że dzisiejsze zacmienie księżyca i dogo objęło ale zauwarzyłaś chociaż Ty i Tayga, która tam przybyła na zachętę.

Posted

oktawia6 napisał(a):
dzięki DORA - bo myślałam, że dzisiejsze zacmienie księżyca i dogo objęło ale zauwarzyłaś chociaż Ty i Tayga, która tam przybyła na zachętę.

ja tez podrzucilam za zdrowie malej gwiazdeczki

Posted

ja też polecam RC RECOVERY. Zgadzam się z Oktawia6 odnośnie powikłań i tego że ona jest bardzo wycieńczona i jeżeli RECOVERY jej nie podniesie to po prostu jest za słaba na walkę.. a co mówi wet?

Posted

biedna malutka.
Wcale nie zawsze jest konieczna narkoza do RTG.Weci się przyzwyczaili ,że byle co i usypiają.Ja się nie zgadzam i dajemy radę.Szczególnie jak pies jest mały i nie pogryzie. Róbcie to zdjęcie. Jakie leki ona dostaje?

Posted

Jutro będę wiedziała więcej.
RTG zrobią, mówili ze za 2-3 dni. Dostaje właśnie RC RECOVERY. Je samodzielnie, apetyt ma doskonały.
Żyły wytrzymują kroplówki. Jeśli wyniki krwi będą bardzo złe to może powinni zrobić transfuzję...
Klinika jest czynna całą dobę, maleństwo nie zostanie bez opieki.
Jeszcze nie wiem jakie dostaje leki.
Mini jest wesoła i bardzo pragnie kontaktu z ludźmi.

oktawia6 napisał(a):
ona nie przeżyje....nie chciałam nic pisac...nie chcę nic mówic...wiem to.

Nie "kracz" proszę...
Mam nadzieję, że się mylisz

Posted

tayga napisał(a):

Nie "kracz" proszę...
Mam nadzieję, że się mylisz

tak masz rację Tayga nie powinnam, dzięki za podrzucanie bazarku, jak fajnie pójdzie to jeszcze jeden dorzucę.

Posted

Banerek cudny! Dziękuję!!! Biorę!!!
Wkleiłam link do bazarku na wydarzenie. Juz kiedyś ktoś z fb licytował za moim pośrednictwem bizuterię :)
Zbieram fanty, też zrobię sklepik.

Posted

tayga napisał(a):

Banerek cudny! Dziękuję!!! Biorę!!!
Wkleiłam link do bazarku na wydarzenie. Juz kiedyś ktoś z fb licytował za moim pośrednictwem bizuterię :)
Zbieram fanty, też zrobię sklepik.

dzięki w jej imieniu Tayga.

ja sobie wstawię jej wątek w banerku "sznurkowym"

Posted

o zesz ja pierdziele, skur.wysyn pewnie walnal w glowe to malenstwo, a potem po prostu wyrzucil bo myslal, ze nie zyje; i ten skur.wiel sie rozmnaza (pampersy w tym samym worku) i przekazuje te swoje kaprawe geny i stosunek do zwierzat dalej :angryy:
podrzucilam bazarek...