diatryma Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Samczyk to ten bardziej kudłaty, dziewczynka jest czarna. A ciocia sama musi podjąć decyzję, a nie pod naciskiem. Czasu jest dużo, nikt się jeszcze nie interesował. Zresztą i tak wybieram najlepszy dom dla psa, a nie ten który pierwszy się zgłosił. Zapraszam ciocię do kontaktu, jeśli faktycznie chce mieć psa. tel. 692 333 197. Quote
diatryma Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Acha i jeszcze, szczeniaki sa u "właściciela" chociaż trudno nazwać tutejszych ludzi właścicielami. Bo najczęściej się do żadnych tutejszych psów nie przyznają. Psy sa w Żorach. Podałam mój telefon, można dzwonić i umówić sie na spotkanie. Quote
saphira18 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 diatryma napisał(a): Zresztą i tak wybieram najlepszy dom dla psa, a nie ten który pierwszy się zgłosił. Zapraszam ciocię do kontaktu, jeśli faktycznie chce mieć psa. tel. 692 333 197. Wiadomo że chcesz najlepiej dla psa, ale sama wiesz diatrymo że teraz zaczynają się wakacje ludzie pozbywają się "bagażu" :( Nie mówię że masz za wszelką cenę psa oddać, ale jak jest szansa myślę że trzeba spróbować:roll: ja nie naciskam, po prostu zaprosiłam na wątek Revenge, bo na innym wątku szukała owczarka. to tyle, czekam na jakieś info jak to się dalej potoczy i pozdrawiam:bye: Quote
Revenge Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Mogę obiecać diatryma, że psu się krzywda nie stanie. Rozumiem, że chcesz jak najlepiej. Dałam cioci numer do ciebie powinna zadzwonić dziś lub jutro. Quote
olivetshka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Diatrymko, one sie szybciutko rozejda - kilka ogloszen i po sprawie. Dajcie znac czy samczyka wrzucac w ogloszenia, czy juz tylko sunie. Moze uda mi sie cos dzis zrobic, kilka sztuk niezbednych. Quote
saphira18 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 i jak tam szczeniaki? coś się zmieniło? może któryś znalazł nowy domek? Quote
Aga-ta Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 zadzwonil do mnie pan, ktory poszukuje mlodego owczarka, mial mix bernardyna, ktory umarl ze starosci, w domu przebywa stara, schorowana svnia wzieta z krakowskiego schroniska. Podeslalam mv zdjecia szczeniakow i kontakt podany na watkv, mam nadzieje, ze sie odezwie. Dom nie jest sprawdzony Quote
Revenge Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ciocia powiedziała, że póki co musi się zastanowić bo to nie może być takie 'hop siup'. Quote
saphira18 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Aga-ta napisał(a):zadzwonil do mnie pan, ktory poszukuje mlodego owczarka, mial mix bernardyna, ktory umarl ze starosci, w domu przebywa stara, schorowana svnia wzieta z krakowskiego schroniska. Podeslalam mv zdjecia szczeniakow i kontakt podany na watkv, mam nadzieje, ze sie odezwie. Dom nie jest sprawdzony Można by jeszcze zaproponować mu dziewczyny z tego wątku:oops: http://www.dogomania.pl/threads/206936-Bella-z-kojca-rozpaczliwie-szuka-domu/page2 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Trzy-szczenieta-pilnie-szukaja-domu!,42158 Quote
diatryma Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Witam, na razie nie było wielu chętnych, większość ludzi pytających myślało żo to rasowe owczarki, więc rezygnują słysząc że mieszańce. Quote
saphira18 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 ach ci ludzie... chcą rasowego niech jadą do hodowli dadzą z 2000 zł, ale nie... przecież oni by chcieli go za darmo, wytresowanego najlepiej... żeby się chwalić nim.... brak mi słów Quote
olivetshka Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Kilka ogłoszeń maluchów: http://owczarki.eu/psiak/942 http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=293086195&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ293086195MXGuidMZ130c2f97-de40-a20b-2673-c09dffffccedMXadDelayedMZ24&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=46911227%3B293086195%3B46911227%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1308941192984&secev=AQAAATC5y9AAAM0AAAABACIxMzBjMmY5OGYxOC5hMjBiMjY2LjY0NGE1LmZmZmZhMzRhAAAAAQAAAAAReCPzAJFu%2BI2uQ%2FIkKEigEwrrBI7OX6%2FE&wmid=293086195 http://krakow.olx.pl/item_page.php?Id=220027264&ts=1308941318 http://tablica.pl/oferta/2miesieczne-szczeniaki-w-typie-owczarka-niemieckiego-do-pilnej-adopcji-IDa2IN.html Quote
diatryma Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Dzięki za ogłoszenia. Ludzie chętni na malutką suczkę mają się zastanowić i odezwać w poniedziałek. Nie będę ponaglała, bo jak ktoś chce psa, to się sam odezwie tak czy siak. Problemem większym będzie namówienie tego obecnego "właściciela" zeby oddał wszystkie szczeniaki, bo cały czas z pieciu szczeniąt (3 starsze i 2 male) chce zostawić trzy (2 starsze i małą sunię). Ech, bedę dalej nad nim pracowała. Quote
saphira18 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 współczuję Ci tych negocjacji:roll:... ale to najlepsze wyjście... kolejne szczeniory mogą mieć następne itd., wtedy nie będzie pewnie wszystkich chciał:shake: Quote
olivetshka Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Mam chętnych na pieska - tylko, że z daleka, bo aż z Chełma Lubelskiego. Ale zgadzają się na wizytę i chcieliby zobaczyć więcej zdjęć małego. Odpisałam, by zadzwonili do Ciebie, Asiu. Oto treść maila: Witam. Ogłoszenie spadlo z nieba . Jeśli pilnie poszukujecie domku dla psiaków to chyba się udało . Podoba nam się samczyk , chciałabym tylko obejrzeć wiecej zdjęć i wiecej informacji o jego charakterze. Zgadzamy się na wizytę przed adopcyjną tyle że mieszkamy w Chełmie Lubelskim. Proszę o szybką odpowiedź :) Pozdrawiam serdecznie Poszukajmy może kogoś na wizytę, co? Quote
diatryma Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Podaj mój telefon 692 333 197. A o charakterze 2 miesięcznego szczeniaka, siedzącego w kojcu, którego widziałam kilka razy, niewiele moge powiedzieć, oprócz tego że wyje próbujac się wydostać zza krat i rzuca na jedzenie jak im podaje oraz obskakuje mnie chcąc sie bawić. Quote
diatryma Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Cześć ciotki, widzę że cisza zapadła na wątkach moich psiaków. Jedna dobra wiadomość: samczyk znalazł nowy dom, w Rudzie Śląskiej u Pani po 60-tce, która mieszka sama i potrzebuje psa dla bezpieczeństwa. Piesek mieszka w domu z nową mamusią i ma do dyspozycji 4 arowy ogród. Nie jest to dużo ale lepiej niż kojec. Piesek będzie zaznajamiany z najbliższą rodziną, chodząc na spacerki do córki i jej dzieci, po to aby miał kto przejąć opiekę nad psem na wypadek gdyby babcia nie mogła zajmować się psem. Szczenior dostał imię Ringo i śpi na poduszkach, dostaje jeść 5 x dziennie, w ciągu dwóch dni załapał że sika się na ogrodzie a nie w domu. Na razie jest bardzo grzeczny, a cała rodzina zakochana, wszyscy przychodzą oglądnąć psiuka, wszystkie dzieci i wnuki łącznie z sąsiadami. Psiuk jest w nowym domu od 5 dni więc po zadomowieniu się w nowym miejscu poszedł dzisiaj na pierwsze szczepienie na choroby zakaźne. Na razie wszystko wygląda super. Niestety dom dla suczki był, ale się odmówił i zostaliśmy bez domu. Będę na śląsku w tym tygodniu to porobię nowe fotki małej i będę prosiła o nowe ogłoszenia. Quote
diatryma Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 a tak sobie śpię na poduchach, przyślę nowe fotki jak sama zrobię, bo ta jest z mmsa Uploaded with ImageShack.us Quote
saphira18 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 trzeba ją poogłaszać samą... bo razem, to raczej samiec miał większe powodzenie tak? Quote
diatryma Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Sunia nadal szuka domu. Na razie wzięłam ją do siebie na DT, ale może zostać u mnie tylko tydzień. Pilnie potrzebny dom, proszę o pomoc w robieniu ogłoszeń. PLISSS. Poniżej najnowsze fotki. Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts