Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odwiedzam Misiaczka :loveu:

19.09 wyjeżdzam na 3 dni,więc gdyby coś się działo to Martika ma mój numer telefonu ;) bede poza dostępem do internetu,więc wszelkie rozliczenia uzupełnię po 21.09 :):)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beatkaa napisał(a):
Odwiedzam Misiaczka :loveu:

19.09 wyjeżdzam na 3 dni,więc gdyby coś się działo to Martika ma mój numer telefonu ;) bede poza dostępem do internetu,więc wszelkie rozliczenia uzupełnię po 21.09 :):)

Jasne Beatko :) Dzień dobry Zgredziku:loveu:

Posted

Martiko, dotarł Canidryl i już jest łykany. Skończył się Furosemid, ale podaję mu Donia, któremu Misio pożyczał ;) Zresztą powoli kończą mu się wszystkie leki. Vetmedin mogę też pożyczyć od Donia.
Misio grymasi przy jedzeniu. Wyjada raczej tylko mięso, a resztę wycmoknie, obliże i zostawi. Nawet Ząbal zaczął zjadać całe porcje, a Misior nadal zostawia. Martwię się, że nie obrośnie w tłuszcze na zimę, chociaż cudów się raczej nie spodziewam. Daję szkieletorom więcej mięsa i wciąż czekam na dodatkowe dekagramy ;) Miś poza tym już nie człapie, a truchta. Szybkim truchtem dobiega do bramy, obiega ogrody i zaczepia Arona. Ostatnią ciepłą noc przespał w szklarni pod winoroślą wśród pomidorów. Mam z tyłu kolejny ogrodzony ogród i tam Misiek samotnie dostaje jeść, bo właśnie nie dojada. I jeśli nie zje i zostawi, to już potem tego nie ruszy. Gar stoi nietknięty do rana, a i wtedy nawet na niego nie spojrzy ;)

Posted

Zgredzik jest wybredny :) Myślę że je porcyjkę taką jaką potrzebuje :) Pewnie nigdy nie miał pełnego brzuszka :( Czarodziejko proszę napisz mi jakie leki dokładnie i ile sztuk zakupić to zamówię i jak zwykle paczucha pooooooooleci ;) Wtedy Zgredzik odda pożyczone tableteczki Doniowi ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Martiko - Furosemid, Vetmedin, Immunactiv i Novocardia. Zgredzik łyka tu jeszcze bonusową Spirulinę i Dolfos Senior.

No to wszystko jasne :) jutro polecę i zamówię :) Immunactiv i Novocardię kupię w aptece :)

Posted

Misio chadzał na spacerki z Julką pięknie podpięty do smyczy. Bardzo był zadowolony, obsikał różne nowe kępki traw, powęszył sobie tu i tam. Nie pozwoliłam go spuszczać, bo jest głuchy i jeśliby gdzieś się zapuścił, to nie dowołałybyśmy się go, a nie wiem, jak z jego orientacją. Głucha Daszka zna teren i chodzi zawsze tą samą drogą. Misio potrafi zapedałować łapami jak młodzian, dlatego musi być pod kontrolą. Chociaż on uwielbia być monitorowany, dostrzeżony, przytulony i pod ręką. Smyczka wcale go nie frustrowała.

Posted

Misiowe opowieści ;)
Zawsze uniżenie podklejony.

Za tłusto nie wygląda, ale taka widać jego natura.

Tylko tyle tę bitą w przeszłości łepetynę unosi i żebrze o przytulenie.

Zawsze pod moją pachą ;) Asystent.

Posted

Rachunek za pigułki Misiowe :)
Immunactiv 12,19
Furosemid 3,79 + 5 zł recepta ( niestety znowu nas policzono za wypisanie recepty) :(
Novocardia 17,95
Vetmedin 30 tabletek x 1,50 = 45 zł
Przesyłeczka 5,70 + koperta 1,10 = 6,80

Razem : 90,73

Beatko proszę odlicz 90 zł 73 gr. z Misiowych pigułek :)