Czarodziejka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Były dziś wetki. Misio obejrzany i nie ma podstaw do niepokoju. Oczywiście tupał wszędzie za nami i wtulał lepetynę ;) Można byłoby mu kupić Canidryl - przeciwbólowy i przeciwzapalny. Nie wygląda na obolałego, ale skoro wet wcześniej mu to zapisał, to dobrze, by chociaż na jesień miał. Teraz jeszcze nie jest to takie konieczne, ale za miesiąc/dwa może odczuwać stawy. Quote
Martika&Aischa Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Czarodziejka napisał(a):Były dziś wetki. Misio obejrzany i nie ma podstaw do niepokoju. Oczywiście tupał wszędzie za nami i wtulał lepetynę ;) Można byłoby mu kupić Canidryl - przeciwbólowy i przeciwzapalny. Nie wygląda na obolałego, ale skoro wet wcześniej mu to zapisał, to dobrze, by chociaż na jesień miał. Teraz jeszcze nie jest to takie konieczne, ale za miesiąc/dwa może odczuwać stawy. Czy ten lek można kupić w aptece czy tylko u weta ??? Quote
Martika&Aischa Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Czy ten lek można kupić w aptece czy tylko u weta ??? Będę upierdliwa i się powtórzę ;) bo nie pamiętam czy dostał go w lecznicy czy sama zakupiłam na receptę ;) Quote
Czarodziejka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Można u weta, bo to jest lek weterynaryjny. Misio miał go w wyprawce, kiedy do mnie przyjechał. Są chyba różne wersje tegoż leku z tą samą substancją czynną, a różnią się nazwą: Canidryl, Carprodyl, Rimadil i najtańszy (chyba) Dolagis. Quote
Martika&Aischa Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Czarodziejka napisał(a):Można u weta, bo to jest lek weterynaryjny. Misio miał go w wyprawce, kiedy do nie przyjechał. Są chyba różne wersje tegoż leku z tą samą substancją czynną, a różnią się nazwą: Canidryl, Carprodyl, Rimadil i najtańszy (chyba) Dolagis. Ok w takim razie pobiegnę do weta :) zakupię i wysyłeczka poleci :) dla Zgredzika mizianko wirtualne :) Quote
Czarodziejka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wymiziany ;) Misio teraz rządzi, bo może spać w bardzo prestiżowym miejscu, a mianowicie na wycieraczce 8) Część psów jest na wybiegu z tyłu domu, a on ze względu na wiek i stan tupa pod moim okiem ;) Misio łyka piguły, które mu dosłałaś i jakieś bonusy - codziennie rano w kanapce z paszetem, tudzież w parówce dostaje 5 sztuk. A że zgred, to ani jednej nie wypluje i nic nie upuści. Quote
Martika&Aischa Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Czarodziejka napisał(a):Wymiziany ;) Misio teraz rządzi, bo może spać w bardzo prestiżowym miejscu, a mianowicie na wycieraczce 8) Część psów jest na wybiegu z tyłu domu, a on ze względu na wiek i stan tupa pod moim okiem ;) Misio łyka piguły, które mu dosłałaś i jakieś bonusy - codziennie rano w kanapce z paszetem, tudzież w parówce dostaje 5 sztuk. A że zgred, to ani jednej nie wypluje i nic nie upuści. To się Zgredzikowi trafiło :D pewnie czuje się wyróżniony .....no i pod czujnym okiem może tuptać do woli ;) Jutro mam odebrać tableteczki od weta .....ile sztuk mu wziąć ??? Tak jak poprzedni lek i ten jest dostępny na sztuki .... Quote
Czarodziejka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Może 10 sztuk, bo potem trzeba przerwać na jakiś czas. Zapytaj weta, na pewno dokładnie wytłumaczy. Misio nie ma widocznych problemów z chodzeniem, ale ma takiego "garba", jak widać na fotkach i problem z uniesieniem łebkla do góry, a to też zwyrodnienie i też pewnie stawy bolące, tylko w innym miejscu. Quote
Martika&Aischa Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Czarodziejka napisał(a):Może 10 sztuk, bo potem trzeba przerwać na jakiś czas. Zapytaj weta, na pewno dokładnie wytłumaczy. Misio nie ma widocznych problemów z chodzeniem, ale ma takiego "garba", jak widać na fotkach i problem z uniesieniem łebkla do góry, a to też zwyrodnienie i też pewnie stawy bolące, tylko w innym miejscu. Ok .....dziś wieczorem miały być piguły dla mnie zamówione :) Jutro paczuchą polecą :) Quote
Czarodziejka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dzięki! :) A Misiowi przypadły kolejne odmładzające pigułki, a mianowicie Dolfos Senior, które nabyłam dla wszystkich. Tak więc pełna regeneracja. Quote
Martika&Aischa Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Czarodziejka napisał(a):Dzięki! :) A Misiowi przypadły kolejne odmładzające pigułki, a mianowicie Dolfos Senior, które nabyłam dla wszystkich. Tak więc pełna regeneracja. Bardzo się cieszę :) Jesteśmy coś winni za pigułki ? Quote
Czarodziejka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Bardzo się cieszę :) Jesteśmy coś winni za pigułki ? Nie, kupiłam wszystkim staruszkom 1 kg za psie grosze. Grzech było nie nabyć. Świeżutkie prosto od wetek ;) Quote
Martika&Aischa Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Czarodziejka napisał(a):Nie, kupiłam wszystkim staruszkom 1 kg za psie grosze. Grzech było nie nabyć. Świeżutkie prosto od wetek ;) W takim razie pięknie dziękujemy:lol: Quote
Beatkaa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Łykaj Misiaczku na zdrowie :) dziękujemy! Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Misiuchna wygrzewa się w słonku. Tableteczki łyka, jak należy. Chodzi za mną jak cień i wciąż się przytula. Mam tu kilka takich podklejaczy i wszystkich muszę ukochać. Misio jest już umiarkowanym pacyfistą. Dzieli się moją nogą i toleruje innych przytulanych. Quote
Martika&Aischa Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 I taki wieści cieszą najbardziej :) Zgredzik pogodził się że nie jest sam ;) Czarodziejko nie zdążyłam wysłać tableteczek :( polecą dopiero dziś poleconym priorytetem :) Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Nie szkodzi ;) Mamy tu pożyczone. Nikt nie zginie. Quote
Mysza2 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Zgredzik się robi mniej zgredzikowy:):) Quote
Martika&Aischa Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Pigułki dla Misia oczywiście już w drodze. 10 sztuk po 4 zł - razem 40 zł + koszt wysyłeczki 4,95 Razem : 44,95 Beatko proszę odlicz z pieniążków na lekarstwa. Deklaracja w kwocie 220 zł poleciała na konto Zgredzika :) Quote
Beatkaa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Pigułki dla Misia oczywiście już w drodze. 10 sztuk po 4 zł - razem 40 zł + koszt wysyłeczki 4,95 Razem : 44,95 Beatko proszę odlicz z pieniążków na lekarstwa. Deklaracja w kwocie 220 zł poleciała na konto Zgredzika :) zaznaczyłam kochana :) jak dojdzie wplata na konto to też zaznaczę ;) Quote
Martika&Aischa Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Dobranoc Zgredziku :* Quote
Martika&Aischa Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Czy tableteczki Zgredzikowe dotarły ???:roll: Quote
Recommended Posts