Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Były dziś wetki. Misio obejrzany i nie ma podstaw do niepokoju. Oczywiście tupał wszędzie za nami i wtulał lepetynę ;) Można byłoby mu kupić Canidryl - przeciwbólowy i przeciwzapalny. Nie wygląda na obolałego, ale skoro wet wcześniej mu to zapisał, to dobrze, by chociaż na jesień miał. Teraz jeszcze nie jest to takie konieczne, ale za miesiąc/dwa może odczuwać stawy.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Były dziś wetki. Misio obejrzany i nie ma podstaw do niepokoju. Oczywiście tupał wszędzie za nami i wtulał lepetynę ;) Można byłoby mu kupić Canidryl - przeciwbólowy i przeciwzapalny. Nie wygląda na obolałego, ale skoro wet wcześniej mu to zapisał, to dobrze, by chociaż na jesień miał. Teraz jeszcze nie jest to takie konieczne, ale za miesiąc/dwa może odczuwać stawy.

Czy ten lek można kupić w aptece czy tylko u weta ???

Posted

Można u weta, bo to jest lek weterynaryjny. Misio miał go w wyprawce, kiedy do mnie przyjechał. Są chyba różne wersje tegoż leku z tą samą substancją czynną, a różnią się nazwą: Canidryl, Carprodyl, Rimadil i najtańszy (chyba) Dolagis.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Można u weta, bo to jest lek weterynaryjny. Misio miał go w wyprawce, kiedy do nie przyjechał. Są chyba różne wersje tegoż leku z tą samą substancją czynną, a różnią się nazwą: Canidryl, Carprodyl, Rimadil i najtańszy (chyba) Dolagis.

Ok w takim razie pobiegnę do weta :) zakupię i wysyłeczka poleci :) dla Zgredzika mizianko wirtualne :)

Posted

Wymiziany ;) Misio teraz rządzi, bo może spać w bardzo prestiżowym miejscu, a mianowicie na wycieraczce 8) Część psów jest na wybiegu z tyłu domu, a on ze względu na wiek i stan tupa pod moim okiem ;) Misio łyka piguły, które mu dosłałaś i jakieś bonusy - codziennie rano w kanapce z paszetem, tudzież w parówce dostaje 5 sztuk. A że zgred, to ani jednej nie wypluje i nic nie upuści.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Wymiziany ;) Misio teraz rządzi, bo może spać w bardzo prestiżowym miejscu, a mianowicie na wycieraczce 8) Część psów jest na wybiegu z tyłu domu, a on ze względu na wiek i stan tupa pod moim okiem ;) Misio łyka piguły, które mu dosłałaś i jakieś bonusy - codziennie rano w kanapce z paszetem, tudzież w parówce dostaje 5 sztuk. A że zgred, to ani jednej nie wypluje i nic nie upuści.

To się Zgredzikowi trafiło :D pewnie czuje się wyróżniony .....no i pod czujnym okiem może tuptać do woli ;)
Jutro mam odebrać tableteczki od weta .....ile sztuk mu wziąć ??? Tak jak poprzedni lek i ten jest dostępny na sztuki ....

Posted

Może 10 sztuk, bo potem trzeba przerwać na jakiś czas. Zapytaj weta, na pewno dokładnie wytłumaczy. Misio nie ma widocznych problemów z chodzeniem, ale ma takiego "garba", jak widać na fotkach i problem z uniesieniem łebkla do góry, a to też zwyrodnienie i też pewnie stawy bolące, tylko w innym miejscu.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Może 10 sztuk, bo potem trzeba przerwać na jakiś czas. Zapytaj weta, na pewno dokładnie wytłumaczy. Misio nie ma widocznych problemów z chodzeniem, ale ma takiego "garba", jak widać na fotkach i problem z uniesieniem łebkla do góry, a to też zwyrodnienie i też pewnie stawy bolące, tylko w innym miejscu.

Ok .....dziś wieczorem miały być piguły dla mnie zamówione :) Jutro paczuchą polecą :)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Dzięki! :) A Misiowi przypadły kolejne odmładzające pigułki, a mianowicie Dolfos Senior, które nabyłam dla wszystkich. Tak więc pełna regeneracja.

Bardzo się cieszę :) Jesteśmy coś winni za pigułki ?

Posted

Misiuchna wygrzewa się w słonku. Tableteczki łyka, jak należy. Chodzi za mną jak cień i wciąż się przytula. Mam tu kilka takich podklejaczy i wszystkich muszę ukochać. Misio jest już umiarkowanym pacyfistą. Dzieli się moją nogą i toleruje innych przytulanych.

Posted

Pigułki dla Misia oczywiście już w drodze. 10 sztuk po 4 zł - razem 40 zł
+ koszt wysyłeczki 4,95
Razem : 44,95
Beatko proszę odlicz z pieniążków na lekarstwa.
Deklaracja w kwocie 220 zł poleciała na konto Zgredzika :)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Pigułki dla Misia oczywiście już w drodze. 10 sztuk po 4 zł - razem 40 zł
+ koszt wysyłeczki 4,95
Razem : 44,95
Beatko proszę odlicz z pieniążków na lekarstwa.
Deklaracja w kwocie 220 zł poleciała na konto Zgredzika :)

zaznaczyłam kochana :) jak dojdzie wplata na konto to też zaznaczę ;)