Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Nie wiem czy czytacie inne wątki- są burzliwe,teraz szczególnie. Odnoszę wrażenie, że dogo zaraz eksploduję. Jednak mam nadzieję, że potraktujecie mój wpis tym czym jest- czyli pytaniem... Oglądam zdjecia Miśka i widzę zabliżniony nosek. Dla mnie to nosek pieska, który dostawał od innych po nosie właśnie. Przy tym nie były to draśnięcia. Maritika czy on miał wcześniej tez taki nos (na zdjęciach z przedniej strony nie widać blizn)- czy jest to wynik hotelowania u Czarodziejki?

Edited by Charly
Posted (edited)

pewnie Misiu był najslabszy w stadzie .,które kieruje się swoimi prawami ..
Musi ,aby przetrwać ,zwłaszcza w tak fatalnych warunkach ..
nie zdziwię się ,czy te umarłe psiaki .rzeczywiście odeszly bez pomocy silniejszych osobnikow...
Nad stadem trzeba panować i umieć to robić ,ale to nie takie proste , z tyloma psami ...
Ja mam 3 w domu i już muszę je traktować jak stadko ..
To ja ustanawiam określone zasady ,normy , to ja mam pierwszeństwo ...To konieczne ,aby się obyło bez bójek i pogryzień ....
Nie dopuszczalne jest bicie psów , zastraszanie ..puszczanie na żywioł .
Po pierwsze ustalone zasady , konsekwencja i egzekwowanie tego ....Potem np. zabawa ...
Madra milosć ....ja się uczę caly czas ........

Edited by aanka
Posted

Cioteczki Misio w swoim sweterku wygląda jak prawdziwy model ;)
Gdyby wiedział że tu się z dziadzia tak śmieją pewnie by sobie z przyjemnością warknął i zabulgotał ;)
Jak na naszego Zgredzika przystało :)
Misio to super psiak i mimo swojego wieku bardzo charakterny i to w nim lubię najbardziej ;)
Bulgota ...warkota ....kłapie na lewo i prawo jak tylko nie jest tak jak on chce ;)

Posted

Miso pewnie by się obraził, ale jest rozczulający:)
on mi takiego dziadzia z klatki obok przypomina.... pamiętam jak był wypuszczany w kagańcu..., na starość juz bez. Ledwo to człapało..., a ja sie go obawiałam. Na koniec życia staruszka się zaprzyjaźniliśmy. Tylko długo musiałam czekać zanim do mnie przyczłapał na głaskanie.
Starsze psiaki są chyba najukochańsze i najbiedniejsze ech....

Dziewczyny ogromny szacunek dla Was za Misia.

Posted

Ale mu pasuje do pycholka ta koszulka ;-)
wygląda obłędnie ;-) Super zdjęcia :-)

[quote name='ocelot']
on mi takiego dziadzia z klatki obok przypomina.... pamiętam jak był wypuszczany w kagańcu..., na starość juz bez. Ledwo to człapało..., a ja sie go obawiałam. Na koniec życia staruszka się zaprzyjaźniliśmy. Tylko długo musiałam czekać zanim do mnie przyczłapał na głaskanie.
Starsze psiaki są chyba najukochańsze i najbiedniejsze ech....

Dziewczyny ogromny szacunek dla Was za Misia.[/QUOTE]

To Ty w klatce jesteś ? ;-) a ile jest tych klatek ? ;-)

Posted

[quote name='Cantadorra']No to widzę, że Misiek miał bardzo dużo szczęścia i już na swoim docelowym miejscu. Zgredzio kochany, niech sobie spokojnie tupta i niech dobrze toleruje leki. A ja zaproszę do Kanisa, który też do Emiś jedzie. Onek po operacji. Dziękuję Martika :) Wiesz za co :) /Kasia/ :)

http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-potrzebne-300-mies.-deklaracji-i-DS/page29

Ponieważ na koncie Misia pozostało 249.90 zdecydowałyśmy że przeznaczymy właśnie te pieniążki na konto Kaniska.
Kanisek opuszcza DS i musi jechać do hoteliku :( To psiak po przejściach i z problemami zdrowotnymi :(
Po operacji z komplikacjami :( Dziewczyny mają do spłacenia dług w lecznicy i brak środków na utrzymanie go w hoteliku :(
Cioteczki zajrzyjcie proszę do Kaniska i pomóżcie :(

Posted

[quote name='Iljova']Ale mu pasuje do pycholka ta koszulka ;-)
wygląda obłędnie ;-) Super zdjęcia :-)

To Ty w klatce jesteś ? ;-) a ile jest tych klatek ? ;-)[/QUOTE]
Taaaaa, w moim bloku 6:)

Posted

[quote name='ocelot']Taaaaa, w moim bloku 6:)[/QUOTE]

A to mnie uspokoiłaś bo już myślałam że trafiłaś do jakieś klatki jako wyjątkowy okaz do podziwiania ...
*
Kanis trafi w dobre miejsce :)
*

A ja chciałabym wiedzieć czy Emiś przyjmuje też lwy ? Może wzięłaby jednego na tymczas ;-) ?

Posted

[quote name='Cantadorra']No Misiaczku, jak się miewasz? Powarkujesz sobie pod nosem?[/QUOTE]

Dzwoniłam wczoraj wieczorem do hoteliku ale Emiś nie mogła rozmawiąć .....obowiązki i psie sprawy ;)
Spróbuję się dodzwonić bo przebieram z nogi na nogę w oczekiwaniu na wyniki EKG Zgredzika.
Trzymajcie cioteczki kciuki za naszego warkotka ;)

Posted

Rozmawiałam z Emiś :) Misio żyje sobie swoim tempem ;) powolutku ...gderając sobie pod nosem ;)
Wyniki EKG na tyle dobre że nie trzeba wdrożyć dodatkowego leku na serduszko.
Zostajemy przy zwiększonej dawce Vetmedinu.
Lekarze poradzili nam rehabilitacje.
Jesteśmy w trakcie zamawiania dla Zgredzika zabiegów ( lasera). Zabiegów na początek będzie 10.
Nie chcemy go jednak stresować i męczyć podróżami do Katowic więc staramy się aby odbyły się na miejscu.
Musimy dbać o serduszko naszego Misia i jak najmniej dokładać mu stresu którego ostatnio miał nie mało.
W niedziele zawieziemy Misiorkowi materac gorczycowy.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Rozmawiałam z Emiś :) Misio żyje sobie swoim tempem ;) powolutku ...gderając sobie pod nosem ;)
Wyniki EKG na tyle dobre że nie trzeba wdrożyć dodatkowego leku na serduszko.
Zostajemy przy zwiększonej dawce Vetmedinu.
Lekarze poradzili nam rehabilitacje.
Jesteśmy w trakcie zamawiania dla Zgredzika zabiegów ( lasera). Zabiegów na początek będzie 10.
Nie chcemy go jednak stresować i męczyć podróżami do Katowic więc staramy się aby odbyły się na miejscu.
Musimy dbać o serduszko naszego Misia i jak najmniej dokładać mu stresu którego ostatnio miał nie mało.
W niedziele zawieziemy Misiorkowi materac gorczycowy.[/QUOTE]
Fajnie wieści.
Trzymam kciuki za Misia
i wierzę, ze sobie psinka jeszcze szczesliwie pozyje
w lepszym komforcie, zadbany i leczony,

Posted

Wieści o Misiu, jak na jego wiek i stan serducha całkiem niezłe;)
Gdy dostanie materacyk gorczycowy, to będzie jeszcze biegał!:evil_lol:
Martika i dziewczyny - dzięki za wszystko co dla dziadka robicie!
A on Wam się odwdzięczy tym wzruszającym burczeniem, o którym piszecie!

Posted

Niech on się odwdzięczy tym, żeby sobie jeszcze dreptał burczący zdred na słoneczku.
Jak go Martika zbierała w czerwcu to nikt nie przypuszczał że on do zimy dociągnie. Mam nadzieję że to naprawdę twarda sztuka i da jeszcze radę:)
Wet mówił że te po tych zabiegach wielu dziadkom poprawił się komfort życia. Może Miśkowi też się poprawi:)

Posted

[quote name='Mysza2']Niech on się odwdzięczy tym, żeby sobie jeszcze dreptał burczący zdred na słoneczku.
Jak go Martika zbierała w czerwcu to nikt nie przypuszczał że on do zimy dociągnie. Mam nadzieję że to naprawdę twarda sztuka i da jeszcze radę:)
Wet mówił że te po tych zabiegach wielu dziadkom poprawił się komfort życia. Może Miśkowi też się poprawi:)
Lordowi weci dawali kilka miesiecy w styczniu 2009 roku a zyje do dzis, i jest na DT od tamtej pory w Stowarzyszeniu katowickim.
http://proanimals.org/nasz******/102-lord