epe Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Sponsor w butach do nieba pójdzie;) Ja również dziękuję w imieniu Misia! Cieszę się, że kontaktowały się ciotki z Fundacjami miejscowymi, które pomogły w znalezieniu odpowiedniego miejsca dla Misia! Dziękuję obydwu organizacjom! A ciotki, które to realnie załatwiały, to teraz moga grzeszć ile wlezie, bo miejsce tam gdzie sponsor również mają zapewnione!:razz: Quote
wapiszon Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Beatkaa']Malizna78,a nie bierzesz pod uwagę,że opiekunki latają,biegają z Miśkiem,załatwiają DT,badania itp a poza tym pracują jak normalni ludzi ,a nie siedzą na dogomanii 24h na dobę!!!! Na tym nie polega pomoc zwierzętom...na klepaniu w klawisze.Coraz gorzej się dzieje na dogomanii,podziwiam Martikę i Myszę2 za to co robią i chwała im za to.... Podejrzane,że nie ma wieści ???!! No pewnie....i co jeszcze dorzucisz? proszę bis.:shake: Ja zapewne na ich miejscu po odwaleniu takiej roboty to poszłabym spać,a nie rzucała się na dogo,żeby odpisać szczególnie tym żądnym sensacji.;) EDIT: Dziękuję Mysza2 za wieści.Emiś znam,cieszę się,że to właśnie u niej będzie Misiek ;)[/QUOTE] Beatko, malizna ma czas i chce pobić rekord;) Wczoraj o 21.16 miała 652 wpisy a dzisiaj ma ich już 707. Pracowita kobitka;) Jeszcze raz pokłony dla Cioteczek Miśkowych za sprawną akcję i całuski ;) dla Sponsora. Quote
Mysza2 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='epe']Cieszę się, że kontaktowały się ciotki z Fundacjami miejscowymi, które pomogły w znalezieniu odpowiedniego miejsca dla Misia! Dziękuję obydwu organizacjom![/QUOTE] A kontaktowały się dzięki konkretnym radom i podpowiedziom Epe i Ada-jeje za co bardzo dziękujemy:) Naprawdę dziękuję dziewczyny kochane za pomoc. Bez was nic by z tego nie wyszło. Mam dość ale jakby mi kamień serca spadł. Quote
Ada-jeje Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='himba']No to sobie poczytałam,żenujące! z tego zrozumiałam,że jak się nie wchodzi w dupę tym co się uważają za jedyne sprawiedliwe to jest się inwigilowanym! ten atak na maliznę obrzydliwy!!! WSTYD !!! dlatego żegnam ozięble z domieszką ironii!!! oczywiście ze szkodą dla psa! ale nie mam ochoty na taplanie się w gównie.[/QUOTE] Masz racje, nie nalezy sie zadawac z gownem, to Twoje slowo ja takiego na forum nie uzywam Quote
Ada-jeje Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='malizna78'] Tymczasem niepokoi mnie bardziej fakt ze dziś zero informacji o Misiu zero kontaktu opiekunki. Nie wiemy co z ogłoszeniami jest propozycja pomocy ale nie ma odzewu i zainteresowania?[/QUOTE] A nie przyszlo Ci na mysl ze opiekunki pracuja, ze dzis zalatwiaja sprawy zwiazane z Miesiem w realu. Gdybys czytala naprawde co pisaly opiekunki to wiedzialabys mozna sie spodziewac nowych wiadomosci dopiero wieczorem. A pozniej sie dziwisz, bo robisz niepotrzebnie zamieszanie. Quote
Ada-jeje Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Czapki z glow dla was, Martika i Mysza, radochy po pachy ze znalazl sie sponsor, podziekujcie temu gosciowi w imieniu naszym, ktorzy pomagaja zwierzetom i braci mniejzych. Zapytajcie tez czy nie mozna go sklonowac :evil_lol: Quote
Mysza2 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Ada-jeje']podziekujcie temu gosciowi w imieniu naszym, ktorzy pomagaja zwierzetom i braci mniejzych. Zapytajcie tez czy nie mozna go sklonowac :evil_lol:[/QUOTE] Dziękowałyśmy jak umiałyśmy najładniej. Sklonować by się przydało. Sponsor najbardziej cieszy się z tego że będzie mógł odwiedzać Miśka i widzieć z realu jak mu się wiedzie. I my też i bardzo się z tego cieszę. Quote
Ada-jeje Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Mysza2']Dziękowałyśmy jak umiałyśmy najładniej. Sklonować by się przydało. Sponsor najbardziej cieszy się z tego że będzie mógł odwiedzać Miśka i widzieć z realu jak mu się wiedzie. I my też i bardzo się z tego cieszę.[/QUOTE] Tak cichutko prosimy czasami o jakas wiadomosc o Misu a moze i jakas fotke by sie udalo w przyszlosci zobaczyc. Quote
malizna78 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Mysza2']Z Misiem byłyśmy dzisiaj w Almavecie w Sosnowcu, gdzie miał zrobione: prześwietlenie klatki piersiowej, prześwietlenie jamy brzusznej, EKG serca, badanie kału Prześwietlenia stawów nie można wykonać, stan serca na to nie pozwala - znieczulenie nie wchodzi w rachubę. Misio ma zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa i dysplazję. W ocenie lekarzy nic nie można na to poradzić poza podawaniem środków przeciwbólowych i przeciwzapalnych. Powiększona lewa komora i lewy przedsionek serca. Szmery w serduchu, śledziona b/zm, robali nie ma. Wyników EKG serca jeszcze nie ma. Będzie dostawał zwiększone dawki leków Vetmedin 2x dz 5 mg Furosemid 0,5 tabl 2x dz Trocoksil zwiększona dawka z 30 na 60 mg to w kwestii medycznej W kwesti dt, Misiu jest już w hoteliku Raszka. Starałyśmy się o miejsce w Maciejowicach przez Fundację SOS dla zwierząt, do dzisiaj czekałyśmy na ostateczną odpowiedź , ale nie było miejsca, Fundacja SOS dla zwierząt poleciła na Hotel Raszka jako taki do którego z czystym sumieniem możemy oddać Misia. Prywatny sponsor Misia ten który co miesiąc wpłacał po 200 zł, był dzisiaj z nami obejrzeć warunki w hoteliku, i jak najbardziej zaakceptował. Prywatny sponsor kontaktował się wcześniej z Fundacją Przystań Ocalenie, która też jak najbardziej polecała ten hotelik. I to co najlepsze w sytuacji w jakiej jest Misio tzn wymaga podawania drogich leków - Prywatny Sponsor będzie całkowicie pokrywał koszty badań, leków i pobytu Misia w hoteliku do końca życia Misia. Przyznam że kamień spadł nam z serca bo nie wiem jak to uciągnęlibyśmy finansowo. W związku z tym wszystkie ostatnio dokonane wpłaty na Misia zostaną zwrócone darczyńcom, którym bardzo dziękujemy. Na dzisiaj tylko tyle, bo po dzisiejszym dniu na oczy nie widzę, a muszę jeszcze na bazarku coś zrobić. Emilko bardzo dziękujemy za chęć zrobienia ogłoszeń. Szanse na domek są raczej znikome ale już takie cuda się zdarzały. Z tym że może poczekać jak Misio zareaguje na zwiększone leki i jakie będą wyniki EKG. Bardzo dobre wieści, zwłaszcza odnośnie hoteliku i oczywiscie sponsora:) Wyniki gorzej no i serduszko słabo bardzo:( ale nikt chyba nie spodziewal się, ze będą lepsze niż wczesniej. teraz tylko trzymac kciuki za dora reakcję na leki i za zdrowie Misia. Bardzo dziękuję za informacje. szczegolne podziękowania dla sponsora:) ps. rozumiem, że z ogloszeniami czekamy na najbliższe wyniki Misia i jego reakcje na leki. [quote name='Beatkaa']Malizna78,a nie bierzesz pod uwagę,że opiekunki latają,biegają z Miśkiem,załatwiają DT,badania itp a poza tym pracują jak normalni ludzi ,a nie siedzą na dogomanii 24h na dobę!!!! Na tym nie polega pomoc zwierzętom...na klepaniu w klawisze.Coraz gorzej się dzieje na dogomanii,podziwiam Martikę i Myszę2 za to co robią i chwała im za to.... Podejrzane,że nie ma wieści ???!! No pewnie....i co jeszcze dorzucisz? proszę bis.:shake: Ja zapewne na ich miejscu po odwaleniu takiej roboty to poszłabym spać,a nie rzucała się na dogo,żeby odpisać szczególnie tym żądnym sensacji.;) EDIT: Dziękuję Mysza2 za wieści.Emiś znam,cieszę się,że to właśnie u niej będzie Misiek ;) Owszem, przyszlo kmi do głowy dlatego napisałam dopiero późno o swoim niepokoju. I proszę szanownej beatki nie wkladac w moje usta słow, jakich nie uzyłam Nigdzie nie napisałam, że coś jest PODEJRZANE! Uwazaj kochana co psizesz, bo masz ogromne sklonnosci do napadania i agresji. Zanim wiec zaatakujesz raz koolejny poczytaj, postaraj się zrozumiec, zastanów się co masz napisać i wtedy pisz bo mozesz mieć klopoty. Tak, wiem,ze Ty bys padla i spać poszla ale są tacy, co tego nie robią i chwala im za to. Co do wypowiedzi wapiszonka Widzę, ze tu jest jakas obsesja postow na dogo. No jak mam nie nabijac skoro to podobno oznaka wilekości i wspanialosci oczywiscie, ze od rana dzis samego bo mialam wolne nabijalam posty. zawsze będę bardziej zasłużona. phi;) Quote
Iljova Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Ada-jeje']Tak cichutko prosimy czasami o jakas wiadomosc o Misu a moze i jakas fotke by sie udalo w przyszlosci zobaczyc.[/QUOTE] Ja przyłączam się do tej prośby tyle że bardzo głośno ;-) To mogę już właściwie przestać trzymać kciuki ??? Martika Mysza to w końcu spokojna noc Was czeka :) Dobranoc Quote
malizna78 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Iljova']Ja przyłączam się do tej prośby tyle że bardzo głośno ;-) To mogę już właściwie przestać trzymać kciuki ??? Martika Mysza to w końcu spokojna noc Was czeka :) Dobranoc[/QUOTE] I Misia też czeka spokojna noc:) I to najwazniejsze. dziewczyny jeszcze zdaza wypocząć Misio za dużo czasu nie ma na pewno/ Najwazniejsze, że już za nim wszystko, co złe. Też czekam na zdjęcia i dołączam sie do próśb o nie. Quote
Charly Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Wspaniałe zakończenie wedrówki Misia:) Quote
Beatkaa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 oh,malizna78,wierz mi,że po tym poście do ciebie poszłam spokojnie spać,ja się naprawdę takimi pierdołami nie przejmuję ;) Ale widzę,że ty bardzo poważnie podchodzisz do tego,nawet groźby się pojawiły,że mogę mieć kłopoty.Błagam cię :D Groźby bo piszę,żebyś dała spokój i umiała spokojnie czekać,aż ciotki napiszą - Ambitnie:evil_lol: [quote name='Mysza2']A kontaktowały się dzięki konkretnym radom i podpowiedziom Epe i Ada-jeje za co bardzo dziękujemy:) Naprawdę dziękuję dziewczyny kochane za pomoc. Bez was nic by z tego nie wyszło. Mam dość ale jakby mi kamień serca spadł.[/QUOTE] Wspaniale wspaniale !!! Takie coś to ja lubię :) Wszystkim zaangażowanym ciociom w pomoc Miśka serdecznie dziękuję z całego serca !!!! A prywatnego sponsora to można drugiego takiego ze świecą szukać ;) Quote
Cantadorra Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 No to widzę, że Misiek miał bardzo dużo szczęścia i już na swoim docelowym miejscu. Zgredzio kochany, niech sobie spokojnie tupta i niech dobrze toleruje leki. A ja zaproszę do Kanisa, który też do Emiś jedzie. Onek po operacji. Dziękuję Martika :) Wiesz za co :) /Kasia/ :) http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-potrzebne-300-mies.-deklaracji-i-DS/page29 Quote
ocelot Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Dokopanie się do tej cudownej wiadomości zajęło mi trochę czasu...:) Dziewczyny dziękuję:) Quote
Cantadorra Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Tak mi przykro z Campari. Co z tą sunią będzie, jeśli będzie na paluchu? To koszmar............ I jeszcze Morisowa. Bezmyślność ludzka nie zna granic. Jak dobrze, że Misiek jest bezpieczny. Quote
Martika&Aischa Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Cioteczki Misiowe jestem w końcu i ja i nareszcie mogę powiedzieć z ulgą że nasz Misiu bezpieczny :) Będzie miał spokój i wzorową opiekę :) Kamień spadł mi z serca :) Oczywiście że zdjęcia i wiadomości będą na bieżąco :) Niech pycholek Misia cieszy nasze oczy :):):) Dziewczynki ja z całego serca każdej Was DZIĘKUJĘ !!! Mogłabym wymieniać bez końca osoby które nam pomogły i były z nami ...wspierały nas i naszego staruszka :) OGROMNIE PODZIĘKOWANIA DLA NASZEGO SPONSORA BO TO PRAWDZIWY ANIOŁ:loveu: WSPANIAŁY CZŁOWIEK KTÓRY OD ZAWSZE POMAGA ZWIERZĘTOM. JESZCZE RAZ Z CAŁEGO SERCA WAM ZA WSZYSTKO DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu: Quote
Ewa i flatki Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Bardzo się cieszę, moją deklarację przekażę na innego psa z "hospicjum", zaraz podam na PW, którego Quote
katarzyna09 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Ale zgredzikowi się poszczęściło...cudownie! Quote
Beatkaa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Ewa i flatki']Bardzo się cieszę, moją deklarację przekażę na innego psa z "hospicjum", zaraz podam na PW, którego[/QUOTE] To proszę o PW.Prześlę pieniążki na wskazane konto. Quote
sonek666 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Jej dorwałam się do komputera, a tu takie cudowne wiadomości. Misiu ma Wielkie szczęście, że Was ma :loveu::loveu: I przyłączam się do prośby Ady-jeje i Iljovy :p:p Quote
Cantadorra Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Zapraszam wszystkich do odwiedzania również Kanisa, którego Misio i Martika wsparły przeogromnie. Towarzyszcie Kanisowi na wątku. Zawsze raźniej :) http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-potrzebne-300-mies.-deklaracji-i-DS Quote
Ada-jeje Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='Mysza2']Misio zgred pozdrawia:) a co za ciuch ten model prezentuje :evil_lol: Quote
epe Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 O jaki cudny nasz dziadunio!:loveu: Rozczulający w tym "fatałaszku";) Quote
Recommended Posts