Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sponsor w butach do nieba pójdzie;) Ja również dziękuję w imieniu Misia!
Cieszę się, że kontaktowały się ciotki z Fundacjami miejscowymi, które pomogły w znalezieniu odpowiedniego miejsca dla Misia!
Dziękuję obydwu organizacjom!
A ciotki, które to realnie załatwiały, to teraz moga grzeszć ile wlezie, bo miejsce tam gdzie sponsor również mają zapewnione!:razz:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beatkaa']Malizna78,a nie bierzesz pod uwagę,że opiekunki latają,biegają z Miśkiem,załatwiają DT,badania itp a poza tym pracują jak normalni ludzi ,a nie siedzą na dogomanii 24h na dobę!!!!
Na tym nie polega pomoc zwierzętom...na klepaniu w klawisze.Coraz gorzej się dzieje na dogomanii,podziwiam Martikę i Myszę2 za to co robią i chwała im za to....
Podejrzane,że nie ma wieści ???!! No pewnie....i co jeszcze dorzucisz? proszę bis.:shake:
Ja zapewne na ich miejscu po odwaleniu takiej roboty to poszłabym spać,a nie rzucała się na dogo,żeby odpisać szczególnie tym żądnym sensacji.;)

EDIT:

Dziękuję Mysza2 za wieści.Emiś znam,cieszę się,że to właśnie u niej będzie Misiek ;)[/QUOTE]

Beatko, malizna ma czas i chce pobić rekord;)
Wczoraj o 21.16 miała 652 wpisy a dzisiaj ma ich już 707. Pracowita kobitka;)

Jeszcze raz pokłony dla Cioteczek Miśkowych za sprawną akcję i całuski ;) dla Sponsora.

Posted

[quote name='epe']Cieszę się, że kontaktowały się ciotki z Fundacjami miejscowymi, które pomogły w znalezieniu odpowiedniego miejsca dla Misia!
Dziękuję obydwu organizacjom![/QUOTE]
A kontaktowały się dzięki konkretnym radom i podpowiedziom Epe i Ada-jeje za co bardzo dziękujemy:)
Naprawdę dziękuję dziewczyny kochane za pomoc.
Bez was nic by z tego nie wyszło.
Mam dość ale jakby mi kamień serca spadł.

Posted

[quote name='himba']No to sobie poczytałam,żenujące! z tego zrozumiałam,że jak się nie wchodzi w dupę tym co się uważają za jedyne sprawiedliwe to jest się inwigilowanym! ten atak na maliznę obrzydliwy!!! WSTYD !!! dlatego żegnam ozięble z domieszką ironii!!! oczywiście ze szkodą dla psa! ale nie mam ochoty na taplanie się w gównie.[/QUOTE]
Masz racje, nie nalezy sie zadawac z gownem, to Twoje slowo ja takiego na forum nie uzywam

Posted

[quote name='malizna78']
Tymczasem niepokoi mnie bardziej fakt
ze dziś zero informacji o Misiu
zero kontaktu opiekunki.
Nie wiemy co z ogłoszeniami
jest propozycja pomocy
ale nie ma odzewu i zainteresowania?[/QUOTE]
A nie przyszlo Ci na mysl ze opiekunki pracuja, ze dzis zalatwiaja sprawy zwiazane z Miesiem w realu.
Gdybys czytala naprawde co pisaly opiekunki to wiedzialabys mozna sie spodziewac nowych wiadomosci dopiero wieczorem.
A pozniej sie dziwisz, bo robisz niepotrzebnie zamieszanie.

Posted

Czapki z glow dla was, Martika i Mysza, radochy po pachy ze znalazl sie sponsor, podziekujcie temu gosciowi w imieniu naszym, ktorzy pomagaja zwierzetom i braci mniejzych. Zapytajcie tez czy nie mozna go sklonowac :evil_lol:

Posted

[quote name='Ada-jeje']podziekujcie temu gosciowi w imieniu naszym, ktorzy pomagaja zwierzetom i braci mniejzych. Zapytajcie tez czy nie mozna go sklonowac :evil_lol:[/QUOTE]
Dziękowałyśmy jak umiałyśmy najładniej.
Sklonować by się przydało. Sponsor najbardziej cieszy się z tego że będzie mógł odwiedzać Miśka i widzieć z realu jak mu się wiedzie. I my też i bardzo się z tego cieszę.

Posted

[quote name='Mysza2']Dziękowałyśmy jak umiałyśmy najładniej.
Sklonować by się przydało. Sponsor najbardziej cieszy się z tego że będzie mógł odwiedzać Miśka i widzieć z realu jak mu się wiedzie. I my też i bardzo się z tego cieszę.[/QUOTE]
Tak cichutko prosimy czasami o jakas wiadomosc o Misu a moze i jakas fotke by sie udalo w przyszlosci zobaczyc.

Posted

[quote name='Mysza2']Z Misiem byłyśmy dzisiaj w Almavecie w Sosnowcu, gdzie miał zrobione: prześwietlenie klatki piersiowej, prześwietlenie jamy brzusznej, EKG serca, badanie kału
Prześwietlenia stawów nie można wykonać, stan serca na to nie pozwala - znieczulenie nie wchodzi w rachubę.
Misio ma zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa i dysplazję. W ocenie lekarzy nic nie można na to poradzić poza podawaniem środków przeciwbólowych i przeciwzapalnych.
Powiększona lewa komora i lewy przedsionek serca.
Szmery w serduchu, śledziona b/zm, robali nie ma.
Wyników EKG serca jeszcze nie ma.
Będzie dostawał zwiększone dawki leków
Vetmedin 2x dz 5 mg
Furosemid 0,5 tabl 2x dz
Trocoksil zwiększona dawka z 30 na 60 mg
to w kwestii medycznej
W kwesti dt, Misiu jest już w hoteliku Raszka.
Starałyśmy się o miejsce w Maciejowicach przez Fundację SOS dla zwierząt, do dzisiaj czekałyśmy na ostateczną odpowiedź , ale nie było miejsca,
Fundacja SOS dla zwierząt poleciła na Hotel Raszka jako taki do którego z czystym sumieniem możemy oddać Misia.
Prywatny sponsor Misia ten który co miesiąc wpłacał po 200 zł, był dzisiaj z nami obejrzeć warunki w hoteliku, i jak najbardziej zaakceptował.
Prywatny sponsor kontaktował się wcześniej z Fundacją Przystań Ocalenie, która też jak najbardziej polecała ten hotelik.
I to co najlepsze w sytuacji w jakiej jest Misio tzn wymaga podawania drogich leków - Prywatny Sponsor będzie całkowicie pokrywał koszty badań, leków i pobytu Misia w hoteliku do końca życia Misia.
Przyznam że kamień spadł nam z serca bo nie wiem jak to uciągnęlibyśmy finansowo.
W związku z tym wszystkie ostatnio dokonane wpłaty na Misia zostaną zwrócone darczyńcom, którym bardzo dziękujemy.
Na dzisiaj tylko tyle, bo po dzisiejszym dniu na oczy nie widzę, a muszę jeszcze na bazarku coś zrobić.

Emilko bardzo dziękujemy za chęć zrobienia ogłoszeń. Szanse na domek są raczej znikome ale już takie cuda się zdarzały.
Z tym że może poczekać jak Misio zareaguje na zwiększone leki i jakie będą wyniki EKG.
Bardzo dobre wieści,
zwłaszcza odnośnie hoteliku
i oczywiscie sponsora:)
Wyniki gorzej
no i serduszko słabo bardzo:(
ale nikt chyba nie spodziewal się, ze będą lepsze niż wczesniej.
teraz tylko trzymac kciuki
za dora reakcję na leki i za zdrowie Misia.
Bardzo dziękuję za informacje.
szczegolne podziękowania dla sponsora:)
ps.
rozumiem, że z ogloszeniami czekamy na najbliższe wyniki Misia i jego reakcje na leki.

[quote name='Beatkaa']Malizna78,a nie bierzesz pod uwagę,że opiekunki latają,biegają z Miśkiem,załatwiają DT,badania itp a poza tym pracują jak normalni ludzi ,a nie siedzą na dogomanii 24h na dobę!!!!
Na tym nie polega pomoc zwierzętom...na klepaniu w klawisze.Coraz gorzej się dzieje na dogomanii,podziwiam Martikę i Myszę2 za to co robią i chwała im za to....
Podejrzane,że nie ma wieści ???!! No pewnie....i co jeszcze dorzucisz? proszę bis.:shake:
Ja zapewne na ich miejscu po odwaleniu takiej roboty to poszłabym spać,a nie rzucała się na dogo,żeby odpisać szczególnie tym żądnym sensacji.;)

EDIT:

Dziękuję Mysza2 za wieści.Emiś znam,cieszę się,że to właśnie u niej będzie Misiek ;)
Owszem, przyszlo kmi do głowy
dlatego napisałam dopiero późno o swoim niepokoju.
I proszę szanownej beatki
nie wkladac w moje usta słow, jakich nie uzyłam
Nigdzie nie napisałam, że coś jest PODEJRZANE!
Uwazaj kochana co psizesz, bo masz ogromne sklonnosci do napadania i agresji.
Zanim wiec zaatakujesz raz koolejny
poczytaj, postaraj się zrozumiec,
zastanów się co masz napisać
i wtedy pisz
bo mozesz mieć klopoty.
Tak, wiem,ze Ty bys padla
i spać poszla
ale są tacy, co tego nie robią
i chwala im za to.

Co do wypowiedzi wapiszonka
Widzę, ze tu jest jakas obsesja postow na dogo.
No jak mam nie nabijac
skoro to podobno oznaka wilekości
i wspanialosci
oczywiscie, ze od rana dzis samego
bo mialam wolne
nabijalam posty. zawsze będę bardziej zasłużona.
phi;)

Posted

[quote name='Ada-jeje']Tak cichutko prosimy czasami o jakas wiadomosc o Misu a moze i jakas fotke by sie udalo w przyszlosci zobaczyc.[/QUOTE]

Ja przyłączam się do tej prośby tyle że bardzo głośno ;-)
To mogę już właściwie przestać trzymać kciuki ???
Martika Mysza to w końcu spokojna noc Was czeka :) Dobranoc

Posted

[quote name='Iljova']Ja przyłączam się do tej prośby tyle że bardzo głośno ;-)
To mogę już właściwie przestać trzymać kciuki ???
Martika Mysza to w końcu spokojna noc Was czeka :) Dobranoc[/QUOTE]
I Misia też czeka spokojna noc:)
I to najwazniejsze.
dziewczyny jeszcze zdaza wypocząć
Misio za dużo czasu nie ma na pewno/
Najwazniejsze, że już za nim wszystko, co złe.
Też czekam na zdjęcia
i dołączam sie do próśb o nie.

Posted

oh,malizna78,wierz mi,że po tym poście do ciebie poszłam spokojnie spać,ja się naprawdę takimi pierdołami nie przejmuję ;) Ale widzę,że ty bardzo poważnie podchodzisz do tego,nawet groźby się pojawiły,że mogę mieć kłopoty.Błagam cię :D
Groźby bo piszę,żebyś dała spokój i umiała spokojnie czekać,aż ciotki napiszą - Ambitnie:evil_lol:

[quote name='Mysza2']A kontaktowały się dzięki konkretnym radom i podpowiedziom Epe i Ada-jeje za co bardzo dziękujemy:)
Naprawdę dziękuję dziewczyny kochane za pomoc.
Bez was nic by z tego nie wyszło.
Mam dość ale jakby mi kamień serca spadł.[/QUOTE]

Wspaniale wspaniale !!! Takie coś to ja lubię :) Wszystkim zaangażowanym ciociom w pomoc Miśka serdecznie dziękuję z całego serca !!!! A prywatnego sponsora to można drugiego takiego ze świecą szukać ;)

Posted

Tak mi przykro z Campari. Co z tą sunią będzie, jeśli będzie na paluchu? To koszmar............ I jeszcze Morisowa. Bezmyślność ludzka nie zna granic. Jak dobrze, że Misiek jest bezpieczny.

Posted

Cioteczki Misiowe jestem w końcu i ja i nareszcie mogę powiedzieć z ulgą że nasz Misiu bezpieczny :)
Będzie miał spokój i wzorową opiekę :)
Kamień spadł mi z serca :)
Oczywiście że zdjęcia i wiadomości będą na bieżąco :)
Niech pycholek Misia cieszy nasze oczy :):):)
Dziewczynki ja z całego serca każdej Was DZIĘKUJĘ !!! Mogłabym wymieniać bez końca osoby które nam pomogły i były z nami ...wspierały nas i naszego staruszka :)

OGROMNIE PODZIĘKOWANIA DLA NASZEGO SPONSORA BO TO PRAWDZIWY ANIOŁ:loveu:
WSPANIAŁY CZŁOWIEK KTÓRY OD ZAWSZE POMAGA ZWIERZĘTOM.

JESZCZE RAZ Z CAŁEGO SERCA WAM ZA WSZYSTKO DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Bardzo się cieszę, moją deklarację przekażę na innego psa z "hospicjum", zaraz podam na PW, którego[/QUOTE]

To proszę o PW.Prześlę pieniążki na wskazane konto.