anula42 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 na wątkach naszych psiaków to jest coraz więcej pyskaczów niż działaczy-do roboty bo robić nie ma komu w tym kraju....lenie... Quote
Mysza2 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='anula42']na wątkach naszych psiaków to jest coraz więcej pyskaczów niż działaczy-do roboty bo robić nie ma komu w tym kraju....lenie...[/QUOTE] I like it :):) Quote
sonek666 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 :happy1::happy1: Trzymamy mocno kciukasy Misiu :loveu::loveu: Quote
róża35 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Odwiedzam,grubaska Misia,twój brzuszek Misiu troszkę wyłysiały chyba...i dlatego jesteś w tym miejscu "szczuplejszy";) Quote
Kocurek Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 i ja przydreptalam odwiedzic Misiorka.... Quote
Ewa i flatki Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 W poniedziałek wyjdzie przelew na Misia za I kwartał mojej skromnej pomocy Quote
Cantadorra Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Misio już wie gdzie jedzie, a ten pies szykuje się z DT do schronu, pilnie proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-w-DT-tymczas.-opiekun-mia%C5%82-zawa%C5%82-pilnie-szukamy-DS/page27 Quote
malizna78 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Cantadorra']Misio już wie gdzie jedzie, a ten pies szykuje się z DT do schronu, pilnie proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/threads/217371-piekny-5-letni-ON-z-dysplazja-w-DT-tymczas.-opiekun-mia%C5%82-zawa%C5%82-pilnie-szukamy-DS/page27 JA chyba przegapiłam. Zapytam więc jeszcze raz. Dokąd jedzie Misio? Kiedy? Mamy jakąs diagnozę weta po badaniach, czy trzeba jeszcze czekac? Quote
róża35 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Misio o sobie;): Jestem bardzo grzeczny Miś, Jestem już bezpieczny dziś, Będę swoje futro grzał, I co zechcę będę miał:bluepaw: Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='malizna78']JA chyba przegapiłam. Zapytam więc jeszcze raz. Dokąd jedzie Misio? Kiedy? Mamy jakąs diagnozę weta po badaniach, czy trzeba jeszcze czekac?[/QUOTE] Post 1032 Post 1043 Diagnoza : Starość. Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='róża35']Misio o sobie;): Jestem bardzo grzeczny Miś, Jestem już bezpieczny dziś, Będę swoje futro grzał, I co zechcę będę miał:bluepaw:[/QUOTE] Różo wierszyk super :):):) Quote
himba Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Mysza2']mam nadzieję że się udało http://tinypic.com/r/34eq3pc/5 Misiek ledwo łazi i chudy, widać żebra i wzdęty brzuszek ( mam nadzieję,że nie z głodu):shake: chyba w "raju" to on nie był, a tak zapewniano:( ile ta starowinka jest w stanie przeżyć? Quote
sonek666 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jej mój Cot jest znacznie chudszy,a w podobnym wieku, kurczaczek :evil_lol::evil_lol: Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='sonek666']Jej mój Cot jest znacznie chudszy,a w podobnym wieku, kurczaczek :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Misio był odrobaczany w czerwcu więc powtórzymy :) Zamówimy Misiaczkowi lepszą karmę dla staruszków. Bo apetyt Miś ma wilczy ;) Zwyrodnień kręgosłupa i stawów już niestety nie cofniemy ale możemy wspomagać i tak też zrobimy :) Pamiętam jak Misia znalazłam w czerwu człapał wiele wiele wolniej :) Jedyne co się nie zmieniło to mimo wieku straszny zadzior z naszego dziadzia ;) Kłapie pyszkiem jak mu tylko coś nie po nosie ;) Strach się bać!!! ;) Quote
margoth137 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 fajnie, że tak się Misiowi układa:) Quote
malizna78 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Martika@Aischa'] Diagnoza : Starość.[/QUOTE]Dziekuję za "odpowiedź" A jeszcze jedno pytanie. Taka diagnozę, czyli "starość" ma Misio wpisaną do karty po badaniach wszystkich od weta? Czy może wet pokusił się o jakiś opis? Quote
malizna78 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='malizna78']JA chyba przegapiłam. Zapytam więc jeszcze raz. Dokąd jedzie Misio? Kiedy? Mamy jakąs diagnozę weta po badaniach, czy trzeba jeszcze czekac?[/QUOTE] Post 1032 [quote name='Mysza2']Misiek wyniki ma bez zarzutu, a jak na takiego dziadzia to wręcz bardzo dobre. Wyprowadziłyśmy go na spacer, zrobił na nim wszystko co psom na spacerze robić przystoi. Dzisiaj już na nas prawie nie burczał i łaskawie pozwolił się głaskać. [/QUOTE] post 1043 [quote name='Martika@Aischa']Dogrywamy szczegóły z hotelikiem docelowym ale na razie nie chce zapeszać. Trzymajcie kciuki cioteczki za naszego dziadzia ;)[/QUOTE] Czy aby na pewno mam w tych postach znaleźć odpowiedzi na swoje pytania? Nijak się ich doszukać nie mogę:( Zapytam jeszcze raz, żeby nie zginęło: dokąd jedzie Misio (uprzedze od razu, że nie chcę znać adresu dokładnego. wystarczy konkretna informacja) Kiedy ma być wyjazd? Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='Martika@Aischa']Dogrywamy szczegóły z hotelikiem docelowym ale na razie nie chce zapeszać. Trzymajcie kciuki cioteczki za naszego dziadzia ;) Sama siebie zacytuję zatem :) Biochemia ....próby wątrobowe jak najbardziej w porządku. Wyniki nie budzące żadnych zastrzeżeń! Pies Nie eutanazyjny! Nie wymaga hospitalizacji! RTG nie wykonano : " wystarczy spojrzeć na psa aby stwierdzić że ma problemy z kręgosłupem i stawami" Zalecenie : Wspomagać preparatami na stawy i kości! Odrobaczyć! Dobrze odżywić! Koniec diagnozy. Quote
katarzyna09 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jejku jak wspaniale ,ze dziadeczek zdrowy! Quote
scorpio133 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 o to udało sie Misiowi A dokad jedzie Misiu? Quote
Martika&Aischa Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='katarzyna09']Jejku jak wspaniale ,ze dziadeczek zdrowy![/QUOTE] Kasiu dziadeczek żyje sobie swoim wolnym tempem :) małymi kroczkami do przodu :) Jest pocieszny no i ma się rozumieć nad podziw charakterny ;) Quote
zuzlikowa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 (edited) [quote name='Martika@Aischa']Sama siebie zacytuję zatem :) Biochemia ....próby wątrobowe jak najbardziej w porządku. Wyniki nie budzące żadnych zastrzeżeń! Pies Nie eutanazyjny! Nie wymaga hospitalizacji! RTG nie wykonano : " wystarczy spojrzeć na psa aby stwierdzić że ma problemy z kręgosłupem i stawami" Zalecenie : Wspomagać preparatami na stawy i kości! Odrobaczyć! Dobrze odżywić! Koniec diagnozy. Czerwiec 2011: [quote name='Martika@Aischa'] [FONT=Arial]Misiek ma problemy ze stawami,jego chód jest chwiejny, niepewny, widać, że szybko się męczy i boli go kręgosłup.[/FONT] [FONT=Arial]Oprócz tego ma silne szmery sercowe, będzie wymagał stałego leczenia kardiologicznego. Nerki i wątroba funkcjonują dobrze. Myślę , że odpowiednia terapia przeciwzapalna,leki nasercowe i preparaty na stawy powinny postawić go na nogi na jeszcze jakiś czas,[/FONT] Jak wygląda stan jego serca? Diagnoza została skonsultowana i wstrzymano podawanie leków nasercowych? Jakie leki nasercowe dostawał? Niestety porównanie stanu psa z ulicy(czerwiec 2011) i stanu psa po dotychczasowej opiece(luty 2012) nie napawa optymizmem... z nie wyjaśnionych dla mnie powodów, Misiek ma nie naturalnie "rozdętą" klatke piersiową oraz kręgłosłup w siodło. Czy tu może być przyczyną schorzenie serca? Czy wykonano badania mogące stwierdzić co jest przyczyną tego stanu? Edited March 13, 2012 by zuzlikowa Quote
Iljova Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='sonek666']Jej mój Cot jest znacznie chudszy,a w podobnym wieku, kurczaczek :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] To co mu zrobiłaś ???:evil_lol: i jeszcze jedno dobra jesteś na FB ...nie dajesz się ...;):loveu: Quote
Recommended Posts