Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli nie znajdziecie dla Misia odpowiednich warunków to nasza fundacja może przejąć pieska na podstawie przekazania prawa własności i odpowiedzialności (zrzeczenie). Jednak ponieważ byłby to już drugi pies, którym zajęlibyśmy się z tego miejsca to prosimy w przypadku przekazania nam opieki o zabezpieczenie nam kosztów utrzymania, środków czystości (podkłady higieniczne, pies załatwia się pod siebie), itp. Miesięcznie 300 zł. Lutusia wzięliśmy bez posagu i nie damy rady finansowo dźwignąć kolejnego psa, tym bardziej w takim stanie.
Opieka całodobowa u mnie w domu, w pokoju byłby razem z Lutusiem, pod nadzorem medycznym.

Jeśli znajdziecie inne rozwiązanie to byłoby najlepiej, jednak jeśli nie to pomożemy. Misiowi nie zostało wiele życia.

Posted

Rozmawiałam z Fundacją ....Rozmawiałam również z głównym sponsorem Misia.
Ustaliłyśmy wspólnie :
1. Misio dziś po południu wyjedzie od Czarodzijki i zostanie przewieziony do kliniki w Dąbrowie Górniczej.
2. Zostaną wykonane szczegółowe badania.
3. Na podstawie wyników i rokowań oraz decyzji weterynarzy będziemy myślały co dalej.
To ustaliłyśmy na obecną chwilę.

Posted (edited)

[quote name='Martika@Aischa']O godzinie 17 Misio wyjeżdża z hoteliku. W nocy go przejmę i zawiozę na ostry dyżur do kliniki w Dąbrowie Górniczej.[/QUOTE]

Justynko wiem,że robisz dla Misia to co dla niego najlepsze...

EDIT:

Przyszła wpłata dla Misia od sonek666 - 10zł.Dziękujemy :loveu:

Edited by Beatkaa
Posted

decyzja PIW w sprawie psów
[quote name='Fundacja BERNARDYN']Decyzja PIW:

- psy będące własnością p. Diany (zgodnie z oświadczeniem zawartym w protokole) mogą pozostać
- pozostałe psy muszą w terminie 7 dni od dnia kontroli wrócić do właścicieli

Dobrostan psów prywatnych p. Diany, które pozostają na posesji będzie podlegał kontrolom i miał charakter ciągły, w przyszłym tygodniu przewidziane 2-3. W tym tygodniu również należy się spodziewać.

Zakaz przyjmowania na czasową opiekę jakichkolwiek psów, ponieważ nie ma zarejestrowanej działalności (hotel). Jeśli p. Diana w przyszłości chciałaby ubiegać się o taką rejestrację musi najpierw zwrócić się do piw o wskazania.

Zakaz przebywania na terenie posesji większej ilości psów prywatnych niż określona w protokole, ponieważ tylko na tę ilość są spełnione warunki bytowe i piw wyraża zgodę. Na dzień kontroli nie ma odpowiednich warunków dla kolejnego psa.

Na terenie posesji mogą przebywać jedynie zwierzęta bez widocznych oznak chorobowych (zdrowe), ponieważ nie ma możliwości na zapewnienie odpowiednich warunków (źródło ciepła i przy tej ilości zwierząt odpowiednia opieka).

Jeśli warunki bytowe prywatnych psów p. Diany i opieka nad nimi podczas kontroli dobrostanu zostaną uznane za niewystarczające to psy zostaną odebrane bez wskazań do poprawy, bo takie już były i umieszczone w miejscu wskazanym przez wójta gminy Widawa.

Ilość psów prywatnych 8 szt. Warunkowo może zostać Campari, jeśli natychmiast (do kolejnej kontroli) zostaną dla niej stworzone właściwe warunki (m.in musi dojść ósma buda, ocieplana, dostosowana dla psa). Campari zostanie natychmiast odebrana podczas kontroli, jeśli warunki zostaną uznane za niewystarczające.

Zostało 6 dni. Prosimy właścicieli o odebranie psów.[/QUOTE]

Posted

[quote name='kasiek.']Będzie event dla Misia na FB ,w zwiazku z tym ,ze nie wiadomo jakie zostana podjete decyzje ,a wszyskie musza zmienić miejsce pobytu

Rozmawiałam przed chwilą z Martika@Aischa.Za wydarzenie dziękujemy.Misiek o 17 wyjedża od Czarodziejki.Miejsce dla niego znajdziemy.Martika@Aischa jest jego prawną opiekunką i wszystko jest również konsultowane na bieżąco z prywatnym sponsorem.Eventu nie trzeba ;)

[quote name='Martika@Aischa']Misiu ma zarezerwowane miejsce w hoteliku Terier - Belcia bardzo bardzo Ci dziękuję. Cioteczki bardzo Wam dziękuję że jesteście i chcecie pomóc.
Za wydarzenie na FB Podziękuję - NIE!!!
Teraz najważniejsze abyśmy znalazły transport i deklaracje. Mam nadzieję że uda się połączyć wyjazd Misia z Szarikiem. Koszty podróży weźmiemy na pół.
Zaraz skontaktuje się z osobami odpowiedzialnymi za Szarika kiedy planowany jest wyjazd. Misio ma tylko 7 dni jeśli do tego czasu NIE wyjedzie zostanie uśpiony!
A na to NIE mogę pozwolić.
Beatko dziękuję za apel na wątku transportowym.

Posted

[quote name='kasiek.']Będzie event dla Misia na FB ,w zwiazku z tym ,ze nie wiadomo jakie zostana podjete decyzje ,a wszyskie musza zmienić miejsce pobytu[/QUOTE]

Kasiek proszę czytaj posty jeśli już tak bardzo chcesz pomóc. Napisałam że Misio o 17 opuszcza hotelik więc już zmienia miejsce pobytu i Wojtyszki mu NIE grożą.
FB Misiek NIE potrzebuje. Od rana biegamy, wydzwaniamy, załatwiamy miejsce w klinice i transport!!!
Szukamy taże dla Misia oczywiście jak najbliżej domowego hoteliku.
Cioteczki trzymajcie kciuki za szczęśliwą podróż i za wyniki naszego staruszka.

Posted

Misiu odebrany i już w drodze. Grzecznie wsiadł do auta :) kochany dziadziunia :) Dostał zapas lekarstw ...karmę ....kołderkę i kocyki :)
Czekam na telefon myślę że za 4 godzinki przejmę razem z Myszą2 naszego Zgredzika i odwiozę do kliniki na badania.
Potem będziemy szukały domowego DT dla staruszka.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Misiu odebrany i już w drodze. Grzecznie wsiadł do auta :) kochany dziadziunia :) Dostał zapas lekarstw ...karmę ....kołderkę i kocyki :)
Czekam na telefon myślę że za 4 godzinki przejmę razem z Myszą2 naszego Zgredzika i odwiozę do kliniki na badania.
Potem będziemy szukały domowego DT dla staruszka.[/QUOTE]
Na evencie FB w takim razie nie bedziemy zbierać pieniedzy tylko szukać mu domowego dt ,do sprawdzenia przez dogo ,my tylko proozycje i ewentualna pomoc w transporcie
staram sie czytac wszystkie posty ,ale w tej chwili jest to niemozliwe ,event mu w niczym nie zaszkodzi.
Bo on zmienia miejsce pobytu ,a czasu jest mało

Posted

Cioteczki Martika@Aischa i Mysza2 już w drodze do kliniki do Dąbrowy Górniczej.Misio ma się dobrze,burkliwy jak zawsze,nasz zgredzik.Dobrze mu się spało podczas podróży i nie był zadowolony,że go ciocie jeszcze gdzieś chcą przewozić.:evil_lol:Ogólny stan Miśka dobry,człapie sobie jak to dziadziunio.Czekamy na relacje z kliniki.

Posted

Misio został w klinice. Od razu pobrali mu krew, jutro po południu będą wyniki.
Zgredzik człapie sobie na tych swoich starych łapinach, był suchutki, niczego pod siebie nie robi i nie jest psem leżącym, ani tym bardziej robiącym po siebie.
Burczy jak burczał jak się coś przy nim chce zrobić.
Pytałam lekarza czy jego zdaniem jest to psiak kwalifikujący się do eutanazji.
Odpowiedział, że absolutnie nie.
To staruszek, ma problemy z tylnymi łapami tak jak miał, gdy był zabierany z Dąbrowy w lecie, ale wspomagany lekami może tak jeszcze sobie dreptać jak dreptał.
Oczywiście zobaczymy co wyjdzie po badaniach.

Posted

[quote name='himba']Super! Czyli będąc upierdliwą w sprawie Misia doczekałam się dobrego rozwiązania:)) tak się cieszę,że już go tam nie ma.[/QUOTE]
Pomoc dla Misia mile widziana .
Ja widac Fundacja Bernardyn mocno rozminela sie z prawda w sprawie stanu zdrowia Misia.