Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj umarł mi na rękach Kola - śliczny staruszek collie...:( Wciąż wydaje mi się, że zaraz go zobaczę wśród żywych. Biegał szczęśliwy po łące i nagle się przewrócił. Odleciał na tamten świat tak jak żył - beztrosko i radośnie.
A nasz zgredzik chodzi przygarbiony i pilnuje panów, którzy montują nowy wybieg dla psów. Moje starocie stoją pod furtką i bacznie obserwują każdy ruch robotników. To nic, że część z nich nie widzi, a część głucha. W grupie od razu wiadomo o co chodzi i że czas rozewrzeć pysk. Panów miłosierdzie bierze, że takie mam tu umarlaki. Może się to na koszty przełoży ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Wczoraj umarł mi na rękach Kola - śliczny staruszek collie...:( Wciąż wydaje mi się, że zaraz go zobaczę wśród żywych. Biegał szczęśliwy po łące i nagle się przewrócił. Odleciał na tamten świat tak jak żył - beztrosko i radośnie.
A nasz zgredzik chodzi przygarbiony i pilnuje panów, którzy montują nowy wybieg dla psów. Moje starocie stoją pod furtką i bacznie obserwują każdy ruch robotników. To nic, że część z nich nie widzi, a część głucha. W grupie od razu wiadomo o co chodzi i że czas rozewrzeć pysk. Panów miłosierdzie bierze, że takie mam tu umarlaki. Może się to na koszty przełoży ;)

Oj tak oby staruszki skruszyły serce Panów i wystawioną przez nich fakturę ;) Panowie liczymy na Wasze dobre serca ;)

Posted

Biedny Kola, zawsze tak strasznie mi żal odchodzacych psów.:-( Nic nie jest w stanie mnie pocieszyc, ani tajemniczy Tęczowy Most, ani to ,ze byłe szczesliwe przed smiercią.
Zawsze pozostaje pytanie, dlaczego ? Dlaczego odeszły tak szybko ?:-(
Zegnaj Kola:-(

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Misio jest podobno z jakiejś meliny zabrany i to dokładnie przekłada się na jego przygarbioną zaczepną postawę ;)

Tak też się dowiedziałam .....że meline likwidowali i się ********* wynieśli ....niestety bez wiernego im całe życie przyjaciela :(

Posted

Misio, jak każdy prawdziwy meliniarz da sobie wszędzie radę 8) Jego zgredliwy charakterek to echo przeszłości. Teraz on chodzi, burczy i patrzy złym okiem, chociaż na więcej rzadko się porywa.
Zaobserwowałam, że ta jego lekko przygarbiona postawa i sztywny kark mogłyby być wynikiem złego traktowania - bicia w łepetynę. On chodzi taki zgarbiony i nie potrafi nawet podnieść zwyrodniałego łebka do góry - nigdy widać nie podnosił, tylko musiał bokami przemykać, żeby mu się nie dostało. Teraz jest za wszystkie czasy wykochany, wyklepany i utulony.

Posted

CZarodziejko a jeśli przesłałabym Ci obróżkę z ćwiekami to udekorujesz nią Miśka TYLKO do zdjęć- bo aż się prosi Jego postawa i wzrok, który mówi: KOMU BY TU BUŹKĘ PRZEROBIĆ o większy hardcor podczas pozowania :roflt::roflt:

Posted

BERKANO napisał(a):
CZarodziejko a jeśli przesłałabym Ci obróżkę z ćwiekami to udekorujesz nią Miśka TYLKO do zdjęć- bo aż się prosi Jego postawa i wzrok, który mówi: KOMU BY TU BUŹKĘ PRZEROBIĆ o większy hardcor podczas pozowania :roflt::roflt:

O Boszzzzzzz jak Misiorek zobaczy ćwieki to dopiero się Zgredzik zgarbi a marudzeniu nie będzie końca:evil_lol: