Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BERKANO napisał(a):
to poproszę o wszelkie informacje na pw, bo jak tz wróci dziś z pracy to będzie mnie o szczegóły wypytywał ;-)

Oczywiście kochana ......około 18 będę już wiedziała co i jak :) Wet zawiadomiony że Misiek jutro jedzie więc ma być oficjalnie odpicowany na podróż ;)

Posted

@ z lecznicy :

[FONT=Arial]Witam,[/FONT]
[FONT=Arial]przesyłam szczegółowy rachunek za hospitalizację i leczenie Miśka:[/FONT]
[FONT=Arial]-hospitalizacja,wyżywienie i pielęgnacja 150zł[/FONT]
[FONT=Arial]-badania krwi,moczu 80zł[/FONT]
[FONT=Arial]-odrobaczanie, odpchlenie 47zł[/FONT]
[FONT=Arial]-leki na zwyrodnienie stawów 70zł[/FONT]
[FONT=Arial]-leki na serce 50zł[/FONT]
[FONT=Arial]-nawadnanie,zywienie dozylne,preparaty witaminowe 60zł[/FONT]
[FONT=Arial]-leki do oczu 18zł[/FONT]
[FONT=Arial]-osłonowe leki na wątrobę 35zł[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]co daje sumę 510zł[/FONT]
[FONT=Arial]jeśli chodzi o leki na stawy to dostanie od nas zapas na 10dni[/FONT]
[FONT=Arial]canidryl 100mg raz dziennie[/FONT]
[FONT=Arial]natomiast leki na serce wystarczą Miśkowi na tydzień[/FONT]
[FONT=Arial]vetmedin 2rano i 2wieczorem[/FONT]
[FONT=Arial]furosemid 1tabl 2x dziennie[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Czy taka ilość wystarczy? czy dać mu na dłuższy okres?[/FONT]
[FONT=Arial]I jeszcze pytanie czy wystarczy paragon z usługę z kasy fiskalnej, czy też konieczny będzie rachunek ze szczegółowo rozpisanymi cenami usług?[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]pozdrawiam [/FONT]
[FONT=Arial]Wojciech Wróblewski[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Przychodnia Weterynaryjna
WRÓBLEWSCY
lek. wet. Daria Wróblewska
ul. Augustynika 14
41-300 Dąbrowa Gónicza
NIP: 629-231-88-92

tel. 0-668-568-180
przychodnia@wroblewscy.net
www.wroblewscy.net
[/FONT]

Kwota 510 zł :( to jest kwota już z zapasem leków które Misiu dostałby z lecznicy aby Czarodziejka nie musiała biegać i na szybko nic kupować .......jeśli natomiast zrezygnujemy z tych leków i kupimy je na własną rękę wówczas raczunek z lecznicy będzie wystawiony na sumę ok 400 zł ....czy wystarczy rachunek z kasy fiskalnej czy potrzebny będzie bardziej szczegółowy ?
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Jeżeli leki są niezbędne, to wolałabym, żeby je miał na 2 tygodnie. Wrócę 30.06 i wówczas będę mogła dokupić co trzeba. Jeżeli jednak będzie miał tylko na 10 dni, to zostanie bez leków do mojego powrotu.

Posted

Przyznam,że rachunek od weta jest trochę wysoki..ale nie dziwię się z drugiej strony biorąc pod uwagę w jakim stanie Misiek trafił do lecznicy :(:(

Cieszę się,że już jutro jedzie :multi: I jego stan jest już lepszy...

Zaraz zrobię rozliczenie na pierwszej stronie i prosze napisz mi Martiko ile mam Ci przesłać za to wszystko... :)

Mysza2 napisał(a):
Beatka musi to dopisać w tekście wydarzenia edytując. Jako kolejny post to ja też dopisałam ale to nic nie daje bo za chwilę zniknie na końcu strony, nikt nie czyta wszystkich postów jak wchodzi na wydarzenie. Sorki że taka upierdliwa jestem ale ruch na FB jest tylko na początku.

Już dopisałam kochana..ale muszę przyznać,że ten post mnie trochę wkurzyl od p.Artura..Bardzo niedelikatnie ujął to wszystko:roll:

Choć z mojej strony to też lekkie zaniedbanie i moglam dopisać to co jeszcze potrzebne :oops:Poprawiam się !

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Jeżeli leki są niezbędne, to wolałabym, żeby je miał na 2 tygodnie. Wrócę 30.06 i wówczas będę mogła dokupić co trzeba. Jeżeli jednak będzie miał tylko na 10 dni, to zostanie bez leków do mojego powrotu.

W takim razie poproszę o zaopatrzenie Misia w leki na 14 dni żeby nie zabrakło :)

Posted

To naprawdę bardzo fajni, młodzi ludzie ....rachuneczek jest wyszczególniony w poście nr 178 dokładnie ......510 zł to rachunek z lekami na 10 dni z zapasem .....ale jak pisze Czarodziejka to musimy poprosić aby dostał zapas na 14 dni nie na 10 więc dojdzie jeszcze pare złotych ....ech......

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
To naprawdę bardzo fajni, młodzi ludzie ....rachuneczek jest wyszczególniony w poście nr 178 dokładnie ......510 zł to rachunek z lekami na 10 dni z zapasem .....ale jak pisze Czarodziejka to musimy poprosić aby dostał zapas na 14 dni nie na 10 więc dojdzie jeszcze pare złotych ....ech......

ciężko ciężko :-(:-(:-(

Posted

Aniu to by było najlepsze rozwiązanie .....wręcz cudowne dla Misia na starość .....godną starość .....już cioteczka katarzyna09 zadeklarowała 20 zł stałej deklaracji na hotelik .....ja dokładam kolejne 20zł ....a potrzebne jest 300 zł :( to w tej chwili suma ogromna :(

40 zł stałej deklaracji
ja 20 zł
katarzyna 09 stałej deklaracji
+ 5 zł Felka z bagien
więc 45 złotych stałych deklaracji dodatkowo mamy :( brakuje całe 200 zł ........biegnę porozsyłać wątek :(

Posted

Sporo wpłat jeszcze nie ma z tego co widzę patrząc na rozliczenie .....mam nadzieję że niebawem cioteczki wesprą Misia i przeleją żebyśmy mogli chociaż za weterynarza zapłacić ....tylko skąd brak stałe deklaracje :( no nic rozsyłam dalej ..........

Posted

Też bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Misia, tak jak obiecałam dokonam kolejnych wpłat po 1.07- 50 zł, i po 10.07-50 zł ściskam cię Misiu :))

Posted

himba napisał(a):
Też bardzo się cieszę i trzymam kciuki za Misia, tak jak obiecałam dokonam kolejnych wpłat po 1.07- 50 zł, i po 10.07-50 zł ściskam cię Misiu :))

To ogromna pomoc:multi: Dziękujemy pięknie :loveu:

Posted

himba napisał(a):

Zobacz na pierwszej stronie w poście rozliczeniowym czy która z wpłat nie jest od Ciebie bo mam dwie wpłaty bez nicku z dogo ;)

Miś zostanie zaszczepiony jeszcze przed wyjazdem przeciwko wściekliźnie ......dostanie zaświadczenie i numereczek ......

Jak trzeba to trzeba...

Posted

kochane TZ wręcz żąda, żeby pieniążki za transport przeznaczyć na leki i opłacenie długu, bo na razie tylko tak możemy Psince pomóc i prosimy o uszanowanie naszego postanowienia.
Martika juz jestem i włącz telefon to oddzwonię.