Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karina R napisał(a):
A mój Kołtun to pod rynną stał i zardzewiał !!!
Ps. jak tam wyglada sprawa książeczki Milki ?

Z informacji jakie dostałam, to książeczka została wysłana. Teraz czekam:-) Ale już byłam u weterynarza i odrobaczyłam ponownie Milusię (robaki się wyprowadziły:multi:).
Za to jak weterynarz (facet) próbował Milce odczytać czip, to ten kochany pieseczek zamienił się w groźnego tygrysa i ledwo jej pychol utrzymałam, tak chciała żywcem miłego pana doktora pożreć:evilbat:... W końcu przejęłam inicjatywę, wzięłam od pana czytnik i poskanowałam Milusię na wszystkie strony, po czipie ani śladu, ale pójdę jeszcze do innego weta, bo może czytnik nawalał (mam taką nadzieję).

Posted

Oznajmiłam wreszcie mojej mamie, co mieszka na drugim końcu Polski, że mamy psiaka, posłałam zdjęcie, a ona pisze, że się jej kolor nie podoba, bo woli takie "julkowate", czyli takie jak nasza wsześniejsza sunia...

Kochana była, ale Milusia jest niepowtarzalna:iloveyou:
Z innej beczki:
Ja tu sobie siedzę siedzę i piszę, a mój synuś płacze, bo Milusia mu zjadła chlebek:placz:, bidulek... Ale zaraz pędziemy na saneczki, więc będzie wesoło:laugh2_2::Dog_run:

Posted

Zoli36 napisał(a):
Z informacji jakie dostałam, to książeczka została wysłana. Teraz czekam:-) Ale już byłam u weterynarza i odrobaczyłam ponownie Milusię (robaki się wyprowadziły:multi:).
Za to jak weterynarz (facet) próbował Milce odczytać czip, to ten kochany pieseczek zamienił się w groźnego tygrysa i ledwo jej pychol utrzymałam, tak chciała żywcem miłego pana doktora pożreć:evilbat:... W końcu przejęłam inicjatywę, wzięłam od pana czytnik i poskanowałam Milusię na wszystkie strony, po czipie ani śladu, ale pójdę jeszcze do innego weta, bo może czytnik nawalał (mam taką nadzieję).

Czip mógł się "owrzodzić" i czytnik go nie znajdzie. Czasem się tak zdarza. Niestety w tym przypadku trzeba czipować jeszcze raz :(

------------------------------------------------
Książeczka dotarła - dziękuję.
...szkoda tylko, że nie oryginalna...

[SIZE=3][SIZE=2][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=2]Obiecany podział "spadku":
[COLOR=magenta]41,60zł
- Mikro-Bank-Śląski
41,61zł - Skarpeta Rybniczków

Zoli36 napisał(a):
I po saneczkach:roll:

Jaki pies pociągowy nam się tu objawia :lol: :loveu:

Posted

Klauzunka napisał(a):
o co chodzi z tą oryginalnością?

Wychodzi na to, że książeczka została założona w Nowym Sączu. Tej, którą dostała Milka w schronisku, z naklejką czipową i wpisem o szczepieniu na wściekliznę - nie ma.
Nie chce mi się już drążyć tematu... szkoda nerwów... :shake:

Jak to dobrze, że Milka trafiła na wspaniały i WYROZUMIAŁY domek!
:loveu:

Zoli36 napisał(a):
Jeszcze chyba dużo nam się tu objawi u naszej nowej obrończyni:megagrin:

Super sobie radzicie! :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Oby tak było, chociaż Milka była skanowana prawie po całym ciele i nic:shake:, ale pójdę jeszcze do innego weta, może będzie miał inny czytnik i zobaczymy:roll:

Posted

O kurczę, że tak powiem!!! Mój Kołtuś też ma chipa założonego w schronie! Ciekawe, czy też nie ma odczytu tak jak u Milusi?
Z tą ksiażeczką to czyste jaja!!!!!!!!!! Może ta pani sie nie nadaje na opiekuna takiej gromadki - może ją to przerasta?
Milusia lubi chlebek tak jak Kołtuś ha, ha

Posted

[quote name='Karina R']O kurczę, że tak powiem!!! Mój Kołtuś też ma chipa założonego w schronie! Ciekawe, czy też nie ma odczytu tak jak u Milusi?
Z tą ksiażeczką to czyste jaja!!!!!!!!!! Może ta pani sie nie nadaje na opiekuna takiej gromadki - może ją to przerasta?
Milusia lubi chlebek tak jak Kołtuś ha, ha[/QUOTE]

Spróbuj gdzieś go iść odczytać, tak dla własnego spokoju :-)
łapka dla Kołtusia:loveu:

Posted

A tak w ogóle, to graliśmy sobie w "supergłowę" i Milusia pomagała Karolkowi układać nowe słowa:p, a przynajmniej sama się nieźle na dywanie układała:eviltong:

No bo, co dwie głowy, to nie jedna :-)

Posted

[quote name='Zoli36']A tak w ogóle, to graliśmy sobie w "supergłowę" i Milusia pomagała Karolkowi układać nowe słowa:p, a przynajmniej sama się nieźle na dywanie układała:eviltong:

No bo, co dwie głowy, to nie jedna :-)
Dwie super głowy! :loveu:

Posted

Pewnie pilnuje, żeby podłoga była czysta :-)
Ja Milusię uczę, żeby nie wchodziła do kuchni, bo mamy malutką, koło 5m2 i jak stoi za progiem, to i tak jest blisko wszystkiego, pojętna jest i zawsze coś jej za próg poleci:cool3:

Posted

A to było przedwczoraj po wieczornym spacerku, kiedy to Milusia znalazła zdechłego krecika i szczęśliwa się w niego wytarła:cool3:... No i to był koniec szczęścia:razz:, okropna pani włożyła ją do wanny i wymyła po kreciku:p

"Jak ona tak mogła??":placz:

Później księżna Milosława musiała po pani poprawić:

Pościeliło sobie kocyk, no bo przecież: "jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz"

i... obraziła się na całą noc:stormy-sad::sleep2:...

Posted

No, no okropna ta pani!!! Takie "piękne " perfumy zmyła z Milusi! Kołtuś kiedyś się powycierał zw zdechłej rybie i był taki szczęśliwy! A po kąpieli pomaga mi zawsze w wycieraniu paneli - ciągnie się po całym pokoju - no i powycierane - mówi jego uśmiechnięta mordka ha, ha

Posted

[quote name='Karina R']Milusia nadal obrażona, że nic nie pisze?[/QUOTE]

Milusia dzisiaj była na szczepieniu, ale to dzielna dziewczyna:multi:. Dała się dotykać Pani weterynarz (poszłam do mojej starej, sprawdzonej), zastrzyk zniosła dzielnie i grzecznie:-P, niestety w marcu musimy się wybrać na kolejne czipowanie, bo po starym czipie ani śladu:shake:. Tak więc Milusia zaczęła u życie z czystą kartą;)
Mam nadzieję, że u Kołtunika czip jednak siedzi na swoim miejscu:niedowia:...?

Posted

[quote name='Zoli36']Dzisiaj mój trzyletni Piotruś poszedł do Milki z piłeczką i mówi: Milusia wstań, polizaj mnie! Ty, jakie masz ostre zęby:-)[/QUOTE]
:lol: Piotruś jest boooski!

I jak Milusia - potrafiła mu odmówić? :)