Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ataK napisał(a):
Ufff... Ulżyło mi, nie wygląda na zestresowaną, dobrze, że Cię pamiętała :)

Bo nie jest ;)
Super się zachowuje i nadal nie wierzę w tego potwora, który się u Was uaktywniał:lol: :diabloti::diabloti::diabloti: Toć to aniołek!

No sami zobaczcie jaki słodziak :)
[video=youtube;8pMrqihgbpM]http://www.youtube.com/watch?v=8pMrqihgbpM&feature=youtu.be[/video]

Edited by Agucha
  • Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agucha napisał(a):
Lalunia już u mnie :loveu:

Kontenerek niestety jest mocno pęknięty, nie da się go rozłożyć, bo plastik jest wyłamany. Nie odsprzedam go w takim stanie Adoptującym...
..
A kiedy Milka do ds się udaje?

To ten kontenerek traktujcie teraz jako awaryjny, bo na pewno jeszcze nie raz się przyda do przewozu zwierzów ;)

Ale ja i tak bym reklamowała.
Kiedyś ekspres do kawy kupiłam na allegro w sklepie. Przysłali mi zbity, reklamowałam, odesłałam , i przysłali mi nowy + gratisy jeszcze.

Posted

ataK, ile karmy zostało po Milce? Powinno zostać co najmniej pół wora.
Pakowałaś coś dla niej? Daria nie przekazywała a ja zapomniałam z tego wszystkiego zapytać.

Posted

Zaobserwowałam, że Milka boi się jeść i pić w towarzystwie innych psów. Nie daj Bóg, żeby któraś moja ruszyła się na posłanku, a Milka biedna o mało nóg nie pogubi tak wieje...
Czy spotkało ją coś nieprzyjemnego?

Posted

Agucha napisał(a):
Zaobserwowałam, że Milka boi się jeść i pić w towarzystwie innych psów. Nie daj Bóg, żeby któraś moja ruszyła się na posłanku, a Milka biedna o mało nóg nie pogubi tak wieje...
Czy spotkało ją coś nieprzyjemnego?

Nie wiem zupełnie, dlaczego... U mnie dostawały wszystkie naraz, wiedziały, które gdzie i w jakiej kolejności się stawia miski, czekały na swoją kolejkę, a jak któreś skończyło, to czekało na pozostałe i po jedzeniu wychodziły na spacer. Milka dostawała jako trzecia, po Neli i Myszce, zjadała ostatnio jako pierwsza i czekała, aż reszta skończy. Nie wiem, dlaczego teraz się boi :(

Posted

ataK napisał(a):
Nie wiem zupełnie, dlaczego... U mnie dostawały wszystkie naraz, wiedziały, które gdzie i w jakiej kolejności się stawia miski, czekały na swoją kolejkę, a jak któreś skończyło, to czekało na pozostałe i po jedzeniu wychodziły na spacer. Milka dostawała jako trzecia, po Neli i Myszce, zjadała ostatnio jako pierwsza i czekała, aż reszta skończy. Nie wiem, dlaczego teraz się boi :(

Może któryś pies ją pogonił od miski?
Nie wiem, będę dalej obserwować.

Posted (edited)

Do tej pory, jedyny problem z Milką to to, że bardzo pewnie czuje się na łóżku.
Jeżeli leży przy mnie - dziecko nie ma prawa się zbliżyć, bo najpierw się czai a później startuje z zębami. Okres między ostrzeżeniem a reakcją jest bardzo krótki. Nie wygląda to bardzo źle, ale trzeba uważać, żeby na twarzy się zęby nie odbiły...
Oczywiście po paru odpałach - jej kadencja kanapowa się skończyła i teraz ćwiczymy tolerancję - dziecko=pies na kanapie...

Nie ukrywam, że jest strasznie rozpuszczona jeżeli chodzi o łażenie "na wysokościach"... Dotąd będzie łazikować po chałupie, aż doczeka się chwili nieuwagi i już siedzi na łóżku. ma swoje posłanie i na nim śpi. 2 noce nie było z tym problemu. Na kolanka przychodzi na zawołanie.

Z czystością też był problem na początku. Nocy nie wytrzymywała a i w trakcie dnia się zdarzało... Na szczęście z tym do przodu. Ostatni raz idzie na spacer ok. 22 i do 8-9 rano mamy spokój. Ostatni raz dostaje jeść ok. 15-ej.

Poza tym to okrutna przylepa :loveu:
Bardzo ją kocham i się poryczę na bank jak przyjdzie czas na przekazanie :(

Jeżeli po raz 3 do mnie trafi - TFU TFU TFU! - nie oddam za żadne skarby!

Pooglądałam jej też paszczę - ma brzydki kamień na kłach. Moim zdaniem, jeżeli sugerować się samymi zębami - może mieć ok. 2 lat. Ale nie znamy jej przeszłości tak więc na nic się zdadzą przypuszczenia.

Niestety w kupsku dopatrzyłam się robali i będzie musiała zostać odrobaczona jeszcze raz.
Czym była odrobaczana ostatnio?

aha, najważniejsze!

ataK, czy wysłałaś już książeczkę?
[SIZE=2]Jeszcze nic nie dostałam, a jutro popołudniu chciałam zawieźć Milkę.

----------------------------------------------------------------------------------------

Z innej beczki - reklamacja nie została uwzględniona...
Odpowiedzialność ponosi firma kurierska - nie ma spisanego protokołu...

Co lepsze - stwierdzono, że nie wygląda to na uszkodzenie podczas transportu tylko na nieprawidłowe składanie kontenerka. Z przodu są 2 bolce, które trzeba najpierw wcisnąć w górną część, żeby móc "kopułę" dopasować i zamknąć klipsami.
Pani stwierdziła, że została ona wciśnięta na siłę i przy takim samym zamykaniu klipsa - pękła górna obudowa zachodząca na dno. Co widać na zdjęciach.

Trudno się mówi...

Edited by Agucha
Posted

zerduszko napisał(a):
Pięknie, nic dziwnego, że one tyle jedzą i chude skoro mają gapowiczów.

Milka wcale nie jest grubsza niż była jak wyjeżdżała ode mnie ;)

Posted

Milka to niezły ancymon... Chodzimy na spacery do lasu. Wieczorami obwodnicą wzdłuż lasu :lol:
Poprzednio jak była - obwodnica była jeszcze zamknięta więc ciężko było to przyuważyć.
Milka uwielbia ganiać samochody... Tak mnie dziś wystraszyła, że myślałam że ja uduszę... Wystartowała do tira i to w momencie jak on w sumie już nas minął.
Trzeba cholernika pilnować, a najlepiej nie chodzić w ogóle przy głównych drogach.

Ps. Chyba jednak książeczka nie dotrze na czas i Milka pojedzie dopiero w piątek, ewentualnie w czwartek jak się uda... w co wątpię... Priorytet od poniedziałku na pewno by już doleciał.

Posted

Mikro-kłębuszek :loveu:

"Ja też podczytuję dogo..." ;)

"...ale na moim wątku takie nudy ostatnio, że przysypiam momentami..."

"Jakby co - budź mnie"

Baba z wąsem :lol:

Posted (edited)

"No daj buziaka"

"Nie to nie..."

-------------------------------------------------------------------------------------

[quote name='Agucha']
ataK, czy wysłałaś już książeczkę?

----------------------------------------------------------------------------------------

Z innej beczki - reklamacja nie została uwzględniona...
Odpowiedzialność ponosi firma kurierska - nie ma spisanego protokołu...

Co lepsze - stwierdzono, że nie wygląda to na uszkodzenie podczas transportu tylko na nieprawidłowe składanie kontenerka. Z przodu są 2 bolce, które trzeba najpierw wcisnąć w górną część, żeby móc "kopułę" dopasować i zamknąć klipsami.
Pani stwierdziła, że została ona wciśnięta na siłę i przy takim samym zamykaniu klipsa - pękła górna obudowa zachodząca na dno. Co widać na zdjęciach.

Trudno się mówi...
Dołączam zdjęcia, żeby nie być gołosłowną

Tak był złożony (czerwony to mój, identyczny)

Tak być powinno...

http://i1198.photobucket.com/albums/aa455/agucha1/DSCN5397.jpg?t=1328711419

------------

Gosia, przypadkiem trafiłam - wychodzi na to, że byłaś w poniedziałek na poczcie i będziesz dzisiaj... wyślij książeczkę priorytetem na mój adres. Masz go na Umowie Tymczasowania.

------------

Wczoraj 21:11 #419
ataK

DołączyłJul 2010Mieszka wNowy SączPostów9,297

Zaraz pouzupełniam, ile się da, miałam dziś młyn straszny, bo hydraulik usiłował ratować kaloryfery, z których część popękała... Dziękuję za meldunki ;-) Wczoraj poszło jeszcze do Ali i Dochy, dziś mnie hydraulik wstrzymał, więc reszta pójdzie jutro...

Edited by Agucha
Posted

[quote name='Klauzunka']jaka towarzyska.....padłam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
To jest pies nakolankowy i Ona się ściśle tego trzyma! ;) :lol:
Czuwa, czuwa nad wątkiem i jest niepocieszona, że tak mało cioteczek tu zagląda.

A tutaj film z serii - "Dzień dobry". Prosze oglądać BEZ głosu :lol:

[video=youtube;eVEEawyO1to]http://www.youtube.com/watch?v=eVEEawyO1to&feature=youtu.be[/video]

Posted

Agucha napisał(a):

Czuwa, czuwa nad wątkiem i jest niepocieszona, że tak mało cioteczek tu zagląda.

Ja dziennie do Milusi zaglądam, ale nic nie piszę :eviltong:

Posted

Klauzunka napisał(a):
Milka to istna słodzizna, non stop zaciesza - oj będą mieli z niej pociechę :)

Domek już się nie może doczekać :)
Rozmawiamy często i bardzo się cieszę, że trafi właśnie tam :)

Jutro zawozimy Milusię...

:placz:

Posted (edited)

[quote name='zerduszko']Szkoda tej kasy za transporter, tyle bezdomniaków cierpi, mogłaby się przydać innym psom :(

No szkoda... 64zł piechotą nie chodzi. Niech sobie stoi u mnie, może kiedyś się przyda ...
Ja się nie będę na siłę wykłócać. Powinna tego dopilnować osoba odbierająca. Tym bardziej, że dzwoniłam i prosiłam o to... Dziwi mnie dlaczego nie został spisany protokół jeżeli to wina kuriera.
Teraz to nawet ciężko cokolwiek uzyskać skoro transporter był wysłany na inny adres niż mój i nie ma dowodów na to, że przyszedł uszkodzony.

Dobra, szkoda nerwów...

[quote name='zerduszko']A filmik super, chyba stary? Moja Jadzia przyleciała obejrzeć :lol:
Jaki stary??
Wczorajszy!

Dodam jeszcze jeden, pt. "Pościelówa"
[video=youtube;P__MruuxirE]http://www.youtube.com/watch?v=P__MruuxirE&feature=youtu.be[/video]

Oczywiście też BEZ GŁOSU!
:lol:

Edited by Agucha