Agucha Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 zerduszko napisał(a):Wydałaś wszystkie dziewczyny, będzie Ci nudno ;) Płakać nie będę hihi :) Quote
NikaEla Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Milunia do domku jedzie??? ale SUPER :multi: Quote
Agucha Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Nikaragua napisał(a):Milunia do domku jedzie??? ale SUPER :multi: Dokładnie tak :) Quote
Agucha Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 ataK napisał(a):Ufff, to można kciuki rozprostować ;) Jeszcze nie! Milusia musi w jednym kawałku dojechać do mnie ;) Quote
ataK Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Agucha napisał(a):Jeszcze nie! Milusia musi w jednym kawałku dojechać do mnie ;) A potem do domku... I nie pogryźć na wstępie domowników ;) Quote
sleepingbyday Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 dziewczyny, o rany, jka się cieszę. milkę znalazłam niedawno przypadkiem,a le bardzo mi się spodobała i jej kibicowałam. gartulacje! Pani powiedzcie, żeby zaczęła ćwiczenia zostawania w domu od razu, i co moż ezrobić oraz jak. na pewno sie uda. milka, wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia :-). taka fajna wiadomośc z rana!!!! Quote
Agucha Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 sleepingbyday napisał(a):dziewczyny, o rany, jka się cieszę. milkę znalazłam niedawno przypadkiem,a le bardzo mi się spodobała i jej kibicowałam. gartulacje! Pani powiedzcie, żeby zaczęła ćwiczenia zostawania w domu od razu, i co moż ezrobić oraz jak. na pewno sie uda. milka, wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia :-). taka fajna wiadomośc z rana!!!! Z Milką generalnie nie ma problemu z zostawaniem, a z ciężką asymilacją w nowym miejscu... ;) Uświadomiłam już rodzinę, a przede wszystkim dzieci że sunia będzie miała swój kocyk, który będzie tak jak ich własny pokój - tzn. lubi go, kiedy na nim jest (śpi, memla smaczka czy zabawkę) - nie wywlekamy jej na siłę, nie budzimy itp. Jeżeli chcemy, się pobawić - wołamy do siebie a kiedy podejdzie nagradzamy smaczkami. Nie napastujemy w pierwszych dniach/tygodniach. Najlepiej w ogóle nie zwracamy uwagi - niech sobie będzie i w swoim tempie zwiedza i poznaje nowe miejsce :) Karolek już myśli na co przeznaczy pieniążki ze skarbonki. Podpytywał jakie smakołyki najbardziej lubi. A najmłodszy domownik ma dla niej kolczastą piłkę i też się martwił, że jej się nie spodoba :lol: Mam nadzieję, że będzie wszystko grało... Jak będę ją zawozić, pojadę wcześniej i spędzę z nimi parę h, żeby się upewnić... i co do niej i co do zakodowania zasad, które przedstawiłam...Przynajmniej na pierwsze dni :) Quote
sleepingbyday Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 czekamy na relację :-). Agucha, to co, kolejny tymczas, czy przerwa ;-)? bo wiesz, mamy 30 psów po tym zmarłym staruszku...... niektóre są w lecznicy. są tez szczeniaki. kilka psów zostało na miejscu... tymczasów brak... http://www.dogomania.pl/threads/220583-Dramat!!!-Oko%C5%82o-30-ps%C3%B3w-skazanych-na-%C5%9Bmier%C4%87-!!-Potrzebne-og%C5%82oszenia-i-tymczasy! nie, zebym namawiała...... ;-) Quote
Agucha Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 [quote name='sleepingbyday']czekamy na relację :-). Agucha, to co, kolejny tymczas, czy przerwa ;-)? bo wiesz, mamy 30 psów po tym zmarłym staruszku...... niektóre są w lecznicy. są tez szczeniaki. kilka psów zostało na miejscu... tymczasów brak... http://www.dogomania.pl/threads/220583-Dramat!!!-Oko%C5%82o-30-ps%C3%B3w-skazanych-na-%C5%9Bmier%C4%87-!!-Potrzebne-og%C5%82oszenia-i-tymczasy! nie, zebym namawiała...... ;-) Same większe psiaki. ja pikole - tragedia! No to ja biorę.... KOZIOŁEK zwany Kwiatuszkiem, już bezpieczny... nikt go nie zje... :lol: :lol: :lol: Quote
sleepingbyday Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) hehe, koziołek już umiejscowiony, tam brakowało kangura i niedźwiedzia jeszcze... własnie nie, są małe psiaki jak najbardziej, nawet te dorosłe sa niekóre małe - agatka, ja nie wiem, 8 kg? marylka ok 10, może 12 przydałaby sie jej socjalizacja, choć tragedii nie ma. kacper- typowy kiełbasek też nie jest duży. Ruda - szczupla średniaczka. O! Edited January 25, 2012 by sleepingbyday Quote
Agucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Na Milunię czeka już fajna łapka - adresatka - podpisana! :lol: Quote
ataK Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Milka ma jeszcze u mnie przysłaną przez Ciebie obrożę, to dam Darii. Milka jej nie nosi, bo za duża, ale może Ci się przyda dla innego psiaka... Quote
Agucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Nikaragua napisał(a):To kiedy Milka jedzie? W przyszły weekend przyjeżdża do mnie :) Quote
NikaEla Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Agucha napisał(a):W przyszły weekend przyjeżdża do mnie :) a do DS???? Quote
Agucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Nikaragua napisał(a):a do DS???? W drugim tygodniu ferii. Jeszcze nie ma konkretnej daty ;) Najpierw musze Milkę "pomieć" u siebie, żeby zobaczyć na co ją faktycznie stać. Quote
NikaEla Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='Agucha']W drugim tygodniu ferii. Jeszcze nie ma konkretnej daty ;) Najpierw musze Milkę "pomieć" u siebie, żeby zobaczyć na co ją faktycznie stać.czyli już ;) wiem, różnie są ferie :) Quote
ataK Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 O, myślałam, że w najbliższy... Czyli Daria przyjeżdża po nią w sobotę 4 lutego, czy w piątek 3 lutego? Quote
Agucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 ataK napisał(a):O, myślałam, że w najbliższy... Czyli Daria przyjeżdża po nią w sobotę 4 lutego, czy w piątek 3 lutego? Też myślałam, że w ten weekend będzie już u mnie :( Niestety... Gosieńko, kombinuj transporterek na następny weekend...proszę, bo inaczej Milka nie pojedzie :( Ps. Nie znam jeszcze konkretów co do dnia. Quote
ataK Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Agucha napisał(a):Też myślałam, że w ten weekend będzie już u mnie :( Niestety... Gosieńko, kombinuj transporterek na następny weekend...proszę, bo inaczej Milka nie pojedzie :( Ps. Nie znam jeszcze konkretów co do dnia. Szami mówiła, że ona ma nieco przymały na Milkę... Quote
Agucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 ataK napisał(a):Szami mówiła, że ona ma nieco przymały na Milkę... To krótka trasa, max 1,5-2h. Oby była zamknięta. Inaczej nie ma jej jak zabrać... Musicie coś wykombinować :( Quote
ataK Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Wygodnie to jej raczej w tym nie będzie... Quote
Klauzunka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Kochane a zamiast transportera takie przyczepiacze, dobre to: myślałyście o czymś takim? to w zooplusie kosztuje 15 zł.Z jednej strony do szelek czy obroży z drugiej jak pasy samochodowe się wczepia. dobre to? p.s. Agucha świnka-halinka w avku piękna :) Quote
Agucha Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='Klauzunka']Kochane a zamiast transportera takie przyczepiacze, dobre to: myślałyście o czymś takim? to w zooplusie kosztuje 15 zł.Z jednej strony do szelek czy obroży z drugiej jak pasy samochodowe się wczepia. dobre to? p.s. Agucha świnka-halinka w avku piękna :) Milka w czymś takim wyjechała ze schroniska ;) Generalnie może być, ale już przed wymiocinami czy rzucaniem się po tyle auta - nie zapobiega ;) No i nie pasuje do każdego auta ;) Kontenerek i szelki zamówię i wyślę pod adres ataK. Przyjedzie to do mnie razem z Milką... Innej opcji chyba nie ma, skoro na miejscu nie ma od kogo pożyczyć... Niestety może się zdarzyć, że wyjazd w przyszły weekend nie wypali... i będzie możliwy dopiero za 2 tyg... Tak tylko uprzedzam Quote
Recommended Posts