Agucha Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Karina R napisał(a):Kołtunik też śle pozytywne fluidy :p Bardzo dziękujemy! Przydadzą się na pewno :loveu: Quote
ataK Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ciężko powiedzieć na 100%, jak to jest z zostawaniem, bo mieszka ze mną Mama, która wychodzi bardzo rzadko... Odkąd jest u nas Milka to chyba tylko raz się zdarzyło, że wyszliśmy z domu wszyscy, sąsiedzi nic nie mówili, więc raczej tragedii nie było ;) Co do dzieci, to trzeba panią uświadomić, że na początku może podgryzać... :( Przez jakieś pierwsze dwa miesiące trzeba było zwracać uwagę, czy się nie zaczyna szczerzyć, bo jeśli dalej się np. głaskało, to już bez ostrzeżenia potrafiła ugryźć i to dość mocno... Sześciolatek powinien zrozumieć, trzylatek - zależy... nie znam dziecka... U mnie na początku pisałam, że znajomą dziewczynkę 8-letnią parę razy chapnęła, parę razy też mojego syna, kiedy zbyt stanowczo czegoś od niej wymagał ;) No i oczywiście ten pierwszy dzień, kiedy to nie można było nawet podejść do niej... Jeśli pani będzie o tym wszystkim wiedziała i uzbroi się w cierpliwość, to naprawdę będzie miała świetnego psiaka :) Kiedy Milka się przyzwyczai, to chodzi za swoim człowiekiem krok w krok wpatrując się w niego z uwielbieniem ;) Zresztą chyba o tym sama wiesz :) Kontenerka niestety nie mam :( Quote
Agucha Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 ataK napisał(a):Ciężko powiedzieć na 100%, jak to jest z zostawaniem, bo mieszka ze mną Mama, która wychodzi bardzo rzadko... Odkąd jest u nas Milka to chyba tylko raz się zdarzyło, że wyszliśmy z domu wszyscy, sąsiedzi nic nie mówili, więc raczej tragedii nie było ;) Co do dzieci, to trzeba panią uświadomić, że na początku może podgryzać... :( Przez jakieś pierwsze dwa miesiące trzeba było zwracać uwagę, czy się nie zaczyna szczerzyć, bo jeśli dalej się np. głaskało, to już bez ostrzeżenia potrafiła ugryźć i to dość mocno... Sześciolatek powinien zrozumieć, trzylatek - zależy... nie znam dziecka... U mnie na początku pisałam, że znajomą dziewczynkę 8-letnią parę razy chapnęła, parę razy też mojego syna, kiedy zbyt stanowczo czegoś od niej wymagał ;) No i oczywiście ten pierwszy dzień, kiedy to nie można było nawet podejść do niej... Jeśli pani będzie o tym wszystkim wiedziała i uzbroi się w cierpliwość, to naprawdę będzie miała świetnego psiaka :) Kiedy Milka się przyzwyczai, to chodzi za swoim człowiekiem krok w krok wpatrując się w niego z uwielbieniem ;) Zresztą chyba o tym sama wiesz :) Kontenerka niestety nie mam :( O kurka... zaraz do pani napiszę co i jak... oby to nie zepsuło wszystkiego. Kontenerek to wymóg, żeby ją przewieźć. Nie masz od kogo pożyczyć? Może Szami? Daria zwróciłaby zaraz po powrocie do domu. Quote
ataK Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Agucha napisał(a):O kurka... zaraz do pani napiszę co i jak... oby to nie zepsuło wszystkiego. Kontenerek to wymóg, żeby ją przewieźć. Nie masz od kogo pożyczyć? Może Szami? Daria zwróciłaby zaraz po powrocie do domu. A kiedy Daria by wracała? Bo kontenerek Szami ma, ale używa go w lecznicy na co dzień, bo czasem mają kilka zwierzaków po operacji i trzeba niektóre odseparować... Quote
Agucha Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 ataK napisał(a):A kiedy Daria by wracała? Bo kontenerek Szami ma, ale używa go w lecznicy na co dzień, bo czasem mają kilka zwierzaków po operacji i trzeba niektóre odseparować... Zapewne w niedzielę wieczorem, bo pracuje ;) ja się wciąż nie mogę nadziwić, że Milka potrafi się tak zachowywać... Quote
ataK Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Agucha napisał(a):Zapewne w niedzielę wieczorem, bo pracuje ;) ja się wciąż nie mogę nadziwić, że Milka potrafi się tak zachowywać... W sumie wystarczy na początku uważać... Potem jest już świetną przytulanką ;) Quote
Agucha Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Gosiu, przećwiczcie z Milką zostawanie samemu. I daj mi znać jak to wygląda. Muszę coś ludziom powiedzieć ;) Daria będzie mogła ją zabrać w przyszły weekend bądź dopiero za 2 tyg... Quote
ataK Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Agucha napisał(a):Gosiu, przećwiczcie z Milką zostawanie samemu. I daj mi znać jak to wygląda. Muszę coś ludziom powiedzieć ;) Daria będzie mogła ją zabrać w przyszły weekend bądź dopiero za 2 tyg... Nie bardzo mam jak przećwiczyć zostawanie, bo moja Mama przy takiej pogodzie nie wychodzi z domu... Quote
Agucha Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 ataK napisał(a):Nie bardzo mam jak przećwiczyć zostawanie, bo moja Mama przy takiej pogodzie nie wychodzi z domu... No to mamę zamknij w jednym pokoju a Milkę w reszcie domu zostawcie samą ;) Quote
ataK Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Agucha napisał(a):No to mamę zamknij w jednym pokoju a Milkę w reszcie domu zostawcie samą ;) Tak to jest nawet dość często i nic się nie dzieje ;) Zwykle śpi sobie snem sprawiedliwego, dopóki któryś szczonek jej nie zacznie zaczepiać... Quote
zerduszko Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Agucha napisał(a):No to mamę zamknij w jednym pokoju a Milkę w reszcie domu zostawcie samą ;) To niestety bywa złudne, bo większość psów dopiero histeryzuje jak wszyscy wyjdą z domu. Quote
Karina R Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 A Kołtuś chrapie ile wlezie jak nas nie ma. A jak wracamy, to dopiero szaleje na nasz widok- piszczy, warczy i szczeka - hau, hau gdzie byliście paskudy jedne, ja chcę juz pobiegusiać i siku !!! ha, ha Quote
ataK Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 zerduszko napisał(a):To niestety bywa złudne, bo większość psów dopiero histeryzuje jak wszyscy wyjdą z domu. Pani, która chciała adoptować moją Norkę twierdziła, że ta wariowała nawet, kiedy pani poszła do łazienki... Milka oczywiście bywa sama w pomieszczeniu, ale rzeczywiście ciężko powiedzieć, co by było, gdyby została zupełnie sama... Quote
zerduszko Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Nie napisałam, że wszystkie ;) Miałam psy wyjące i niszczące jak zostawały same i każdy zostawał spokojnie w pokoju obok. Nawet sam, sam - czyli nawet bez moich psów. Quote
Agucha Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 Jestem po godzinnej rozmowie z Panią. Milka będzie miała przesympatyczną rodzinę... oczywiście potwierdzę to jeszcze po wizycie :diabloti: Opowiedziałam o początkach Milki i wszystko przyjęli "na klatę" :) Mieli 14 letnią suczkę, która od początku nie lubiła dzieci ale z czasem nauczyła się, że krzywdy jej nie zrobią a i vice versa. Ewentualne zostawanie w domu będą ćwiczyć. Pani na razie jest w domu, dopiero po wakacjach planuje powrot do pracy. Nic ich nie przeraża. :loveu: Przed feriami chcą się zaopatrzyć w szelki i smyczkę, żeby czekało już na Milusię. To tak pokrótce ;) Quote
NikaEla Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 wracam z ferii a tu takie świetne wieści :multi: Quote
zerduszko Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Dobrze to brzmi :) Domek z ogłoszenia czy wyczarowałaś? :lol: Quote
Agucha Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 zerduszko napisał(a):Dobrze to brzmi :) Domek z ogłoszenia czy wyczarowałaś? :lol: Tym razem wyczarowany z ogłoszenia ;) Quote
ataK Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Wygląda to baaaaaaaardzo ładnie :) Oczywiście nie zapeszamy niczego i (nie)cierpliwie czekamy na wizytę przedadopcyjną ;) Nikaragua, jak to - wracasz...? Masz jeszcze tydzień i nawet do Sącza nie zajrzałaś??? ;) Quote
NikaEla Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 ataK napisał(a): Nikaragua, jak to - wracasz...? Masz jeszcze tydzień i nawet do Sącza nie zajrzałaś??? ;)tym razem nie, ale może kiedy indziej się uda Quote
Agucha Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 No to jestem po wizycie p/a.... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . PAKUJ SIĘ DZIEWCZYNO! :diabloti: Quote
Agucha Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 zerduszko napisał(a):Oooo, gratki, gratki :) Cieszę się bardzo :) A podwójnie, gdyż Sabcia z mojego podpisu rownież znalazła domek i wyjeżdża w przyszły weekend :) Quote
zerduszko Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Wydałaś wszystkie dziewczyny, będzie Ci nudno ;) Quote
Recommended Posts