Vesper Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Witam. Wczoraj zwrócono mi rocznego pieska z mojej hodowli. Powodem była moja "niezgodność" z opiekunką, która wd mnie przez pewien czas nieodpowiednio żywiła psa. Później dodatkowo skomplikowała się sytuacja rodzinna, mieszkając u kogoś nie mogła psa zatrzymać. Nie chcę jej tłumaczyć- w każdym razie problem nie leży w psie. Adi jest podrostkiem- niestety, mam innego samca w domu, z którym nie mogą się "dogadać". Szkoda mi psa, a nie będę go cały czas trzymać w kennelu. Ze swoją matką "w miarę" się dogaduje, więc myślę że z suczkami nie ma problemu. Szukam dla Adiego odpowiedzialnego domu, gdzie będzie mógł przeżyć resztę swoich długich dni. Pies lubi dzieci- w poprzednim domu mieszkał z 1,5 roczną dziewczynką. Jest ufny, wesoły, raz zareagował na zaczepki mojego westa- także nie nadaje się raczej do domu gdzie mieszka dorosły pies. (chociaż to Paco-westik zaczął). Z sukami nie powinno być problemu, co zauważyłam i u mnie, i na spacerach. Do tego pies jest karny, zna kilka komend, oczywiście ma rodowód i książeczkę szczepień. Co jeszcze? Jest to obiecujący pies, trzeba tylko pilnować wagi. Jego rodzice to Denpower Romeo i Arielka Z Błękitnego Rodu. Zainteresowanych Adim proszę o kontakt: 798-759-695. Warunki są do uzgodnienia! Więcej o Adim w dziale: Galeria: ADI ADONIS Ostentator. Quote
Vesper Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 W sensie warunki do uzgodnienia mam na myśli że pies jest do oddania za darmo-- po podpisaniu odpowiedniej umowy adopcyjnej. To, że nie chcę za psa pieniędzy- w niczym nie umniejsza jego rzeczywistej wartości- po prostu nie mam warunków żeby pieska trzymać u siebie- jeden z moich psów musiał na ten czas wyjechać, inna suczka (chihuahua) jest w ciąży i nie mam po prostu warunków żeby zatrzymać Adiego. Pies rokuje wystawowo, chociaż od razu mówię że jet duży- ma za to piękne proporcje , świetny charakter (min kocha dzieci), dobry zgryz :shiny: i do tego elitarny rodowód. Jednak jego oddanie odbyło się "z dnia na dzień"- nie miałam czasu się przygotować i stąd to nagłe szukanie domu. Więcej nt Adiego:www.dogomania.pl/threads/207433-ADI-ADONIS-Ostentator Quote
Recommended Posts