Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak najbardziej, choć całą noc baliśmy się o jednego kociara, a tu okazało się, że u sąsiada w stodole był zamknięty całą noc. A jak chodziliśmy i go wołaliśmy również koło tego miejsca to się nie odezwał, widać podobało mu się tam ;)
Dorósł mi chłopaczek i trzeba go będzie ciachnąć...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

w Piaskach 40-50 zł ciachanie kocich jajek (20 minut i masz kota znów ze sobą). Moje obydwa po piaseckich wetach - całkiem dobrze zostały pozbawione jajek. I mam spokój, nie mają ochoty na kotki, nie znaczą domu.

Posted

[quote name='panbazyl']w Piaskach 40-50 zł ciachanie kocich jajek (20 minut i masz kota znów ze sobą). Moje obydwa po piaseckich wetach - całkiem dobrze zostały pozbawione jajek. I mam spokój, nie mają ochoty na kotki, nie znaczą domu.[/QUOTE]

Nie ma refundacji z gminy?

Posted

[quote name='andegawenka']Nie ma refundacji z gminy?[/QUOTE]

może i jest, ale ja nie będę się w gminie użerała o 50 zł przez kilka dni. A do tego ile bym się potem nasłuchała od sąsiadów rzeczy takich o jakich nawet pojęcia nie mam (małe społeczności którym się wydaje że są pępkiem świata są okrutne).

Posted

[quote name='panbazyl']może i jest, ale ja nie będę się w gminie użerała o 50 zł przez kilka dni. A do tego ile bym się potem nasłuchała od sąsiadów rzeczy takich o jakich nawet pojęcia nie mam (małe społeczności którym się wydaje że są pępkiem świata są okrutne).[/QUOTE]

Magda nie musisz, to lekarz otrzymuje z gminy zapłatę. Tylko nie wiem kiedy taka akcja trwa, czy to cały rok czy terminarz gmina ma. Moje dzieci przeczytały afisz (gmina Brwinów) zadzwoniły i po kłopocie , trzy koty im ciachnęli.

Posted

ja i tak mam ciachniete - w lipcu i we wrześniu ciachałam. A zazwyczaj akcja-sterylizacja jest w marcu. A gmina w której mieszkam i gminy ościenne nie należą do tych bardziej lotnych i swiatłych w działalności pozaurzędowej..... (vide ilość przyznanych dotacji pozabudżetowych w gminie Rybczewice.... )

Posted

[quote name='Ty$ka']To ja myślałam, że u nas jest tanio :mdleje: A tu widzę, że przepłacam :P U nas kastracja kosztuje średnio 90zł...[/QUOTE]
ale to za kota samca? Ja napisałam cenę za kocura (ciachałam w sierpniu i we wrześniu ubiegłego roku)

Posted

Bazyla też ciachałam za 50 zł, za sterylizację kociczki płaciłam 90 zł. Póki co nie mam zastrzeżeń, choć kociczka bardzo długo dochodziła do siebie i nie wiem, czy to normalne, trochę mam traumę po tym.
Za małego jeszcze nie pytałam, ile by wyniosło, ale liczyłam, że też 50.

Akcja sterylizacja chyba właśnie nie dotyczy wszystkich miejscowości, rok temu sporo czytałam, żeby zorganizować dla sąsiadów darmową sterylizację suczki, która co roku rodzi i niestety nie odnalazłam w okolicy lecznicy, która miałaby na to fundusze...

Posted

na razie na BIPach gminnych nic nie było. Co nie znaczy, ze nie ma akcji, ale jak to zwykle bywa - informacja może być tak schowana, że tylko informatyk co ją wklejał wie gdzie to jest.

Posted

Bo są właśnie te w dużych miescowościach... Panbazyl, ja wszystkie ciachałam w Krzczonowie do tej pory, to będzie ok 20-25 km od Ciebie, ale strasznie mi tam nie po drodze, żeby się dowiedzieć co i jak, pewnie i tak zapłacę.

Posted

[quote name='panbazyl']ale to za kota samca? Ja napisałam cenę za kocura (ciachałam w sierpniu i we wrześniu ubiegłego roku)[/QUOTE]
Dokładnie. Za kotkę zaś ceny chodzą od 150zł wzwyż. Acz i tak zdaje się, że to nie jest dużo, bo podobno na śląsku nieźle sobie weci krzyczą za te zabiegi :roll:

Posted

[quote name='daguerrotype']Bo są właśnie te w dużych miescowościach... Panbazyl, ja wszystkie ciachałam w Krzczonowie do tej pory, to będzie ok 20-25 km od Ciebie, ale strasznie mi tam nie po drodze, żeby się dowiedzieć co i jak, pewnie i tak zapłacę.[/QUOTE]
a moze masz blizej do Fajsławic? Tam jest dość dobry wet. Takie słuchy chodzą, osobiście nie znam.
Krzczonów znam - fajna dziura, tzn "miasto" wedle lokalnego nazewnictwa. Bardzo lubię te kryte schody przy kościele - takie same są w Częstoborowicach i Kazimierzu Dolnym.