Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie się zastanawiam, czy nie zabawić się jeszcze w groomera przed zimą i nie przyciąć mu łap przed jesiennymi błotami (o ile w naszym regionie będą jakieś deszcze :P).

Marzyłam straszliwie o pudlu i co? Dochodzę do wniosku, że następny pies będzie gładkowłosy :P, chyba, że wybrukujemy podwórze :P

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no tak - u nas susza jak w Afryce. Dziś coś niby pokropiło, ale niby. U mnie częśc krzewów i roślin wyschło zupełnie.

a pies gładkowłosy to super luksus. Wiem, bo mam i się baaaardzo cieszę bo tylko szmata do podłogi i czasem, ale to czasem do psa. Podwórko mam trawiaste (tzn było kiedyś trawiaste a teraz jest wysuszone jak w Afryce).

Posted

Ja swojemu łapy podcięłam w sierpniu, tak gdzieś na początku, więc mam ten luksus, że już nie muszę się o to martwić ;D.

Ja też na swojego złoszczę się, że przynosi mi do domu jakieś roślinne cosie na sierści i muszę nad jego sierścią siedzieć godzinami, że przynosi dużo błota itp., ale nie wyobrażam sobie mieć gładkowłosego psa... nie ma się do czego przytulić :P.

Posted

Misiek, po wieczornej rosie, potrafi nam zrobić kompletną piaskownicę w korytarzu, n jasnych płytkach wygląda to genialnie, a że ma zwyczaj co chwilę zmieniać miejsce, to, gdy wstaję rano, cała podłoga jest w piachu...

Myślę, że i do gładkowłosych można się przytulić. Na razie na liście mam foksteriera i gończego polskiego, baaaardzo podobają mi się też springer spaniele, ale to jest melodia odległej przyszłości, myślę, że jednak nie będę sprowadzać Miśkowi kolegi, a za ileśtam lat wszystko się jeszcze może zmienić :)

Posted

Ja polecam do przytulania mojego psa. Pies gładkowłosy,na tyle,że brzuch czy nos są prawie łyse.Ale zawsze taki cieplutki jak grzejniczek. I pierwszy do przytulania:loveu:

Posted

To widzę, że niezłe plany. Od pudla do foksteriera :lol:

Springery są super :loveu: Mają jedną wadę, jak dla mnie - dużo babrania się przy sierści ;p Ja wolę psy ze średnim włosem, taki który przeczesze się raz na 2tygodnie i tyle :).

Posted

Ale springery nie mają chyba aż tyle włosa? Moim zdaniem są dość gładkie, a odstające "pióra" można skrócić ;)
tu jakiś wystawowy jest: http://www.podajlape.pl/rasy_img/b/000317_1.jpg
Zapomniałam zaznaczyć, że foksterier oczywiście tylko krótkowłosy.
To takie moje luźne typy na dzień dzisiejszy, bez dokładniejszej analizy charakteru :P

Obama - nie wiedziałam, że bullki są takie przytulaśne.

Posted

Jednak niektórzy podcinają sierść na brzuchu, łapach, wyrównywaniu na uszach... nie wiem czy to konieczne, ale kiedyś o tym mówiło mi paru właścicieli. Oni też trymują swoje psy na bokach. Generalnie nie jest to mega duża pielęgnacja, ale jednak jest :p.

Bullki są cudowne :loveu: I jak bym miała zdecydować się na krótkowłosego psa to pomijając bordera (krótko!) i kundle ze schroniska to bym celowała w bulla (albo asta) własnie :loveu:

Posted

daguerrotype napisał(a):

Obama - nie wiedziałam, że bullki są takie przytulaśne.

Mój,obrzydliwie:shake: Zawsze stara się wtulać w człwieka,być blisko,a jeśli nie da się położyć na kanapie tuż obok,to chociaż obok kanapy byle by dotykać czlowieka.

Posted

Uwielbiam, gdy idę na spacer a w oddali słyszę strzały myśliwych. I co? Przecież nie pójdę dalej, bo nieraz zdarza im się pomylić człowieka ze zwierzyną, na dodatek walili dosłownie co chwilę ... Wielkie męstwo - strzelać z ukrycia do bezbronnego zwierzęcia :shake: Powiem Wam szczerze, że gdy wracałam, pomyślałam, że myślistwo byłoby dla mnie do zaakceptowania w jednej formie - gdyby była to walka równego z równym, to znaczy bez użycia broni palnej. Jeśli ktoś pójdzie do lasu i gołymi rękoma złapie sarnę, to proszę - jest jego. Ciekawe, ilu wtedy mielibyśmy myśliwych?

Misiek wyjątkowo chyba był zadowolony z decyzji po powrocie. Po raz pierwszy kładł się i nie chciał iść dalej.. Teraz leży sobie w chłodnym korytarzu i się chłodzi, nie wiem, czemu taka jego reakcja, wiem, że ładna pogoda, ale przecież nie jest dziś upalnie...

• 4 weeks later...
Posted

Co to za piękne kociambery! Czarny jegomość ma uroczy nochalek :) Natomiast Misiek przedstawia jeden z moich ulubionych psowatych typów - uroczy kudłacz. Będę często do Was wpadać :loveu:

Posted

Wszystkim się podoba na tej naszej wsi tylko nie mi :diabloti:

Witaj Hienulan, zapraszam do odwiedzania, choć teraz zdjęcia wrzucam nieregularnie i w najbliższym czasie to się raczej nie zmieni :)