Ty$ka Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Gratuluję :loveu: Misiek faktycznie obrośnięty, ale mnie się podoba :PP Quote
dagg Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Dzięki dziewczyny. Mam wrażenie, że Misiek coś wyczuwa. Choć nie poświęcam mu więcej uwagi niż zwykle, jest bardzo przylepny i ciągle chce się do mnie przytulać ;) Dziś zgoliłam grzbiet, wyszło okropnie nierówno ;) jutro chyba kąpiel i łapki... Quote
Obama Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Gratuluję nowego,przyszłego Dogomaniaka bądź Dogomaniaczki:multi: Quote
dagg Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Jutro najprawdopodobniej kupię nowe szkiełko do aparatu, więc myślę, że będzie więcej zdjęć. Dziś Misiek zaliczył kąpiel, nie wiem, dlaczego zawsze jest to dla niego takie traumatyczne, bo nigdy go krzywda nie spotkała... W każdym razie taki brudny był przed: To nasze sierpniowe znalezisko, zwane wciąż "Małym kotkiem", jakoś nie znaleźliśmy dla niego imienia. To największa przylepa z naszej ekipy, gdy wraca z dworu chodzi i miauczy wniebogłosy i nie uspokoi się dopóki nie zostanie porządnie "wyczochrany" ;) Mój kochany Bazyl, który nieszczęśliwie i nie wiadomo jak wyrwał sobie pazura z tylnej łapy. Dzięki temu zaliczył wizytę u nowej vet, która dała nam dwa kolejne zastrzyki do zrobienia w domu po kilku dniach. Tak sobie myślę, że w mieście raczej żaden vet by tak nie zrobił, po prostu kazaliby przyjechać znowu. W każdym razie po zastrzykach lepiej, tylko zapomniałam się zapytać, czy pazur odrośnie? I jeszcze takie cuś spotkaliśmy na spacerze: A tak nam kwitnie ogródek: Quote
panbazyl Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 ale cudownie! (tu na wsi inaczej niż u miejskich wetów - tu jest po prostu normalnie) Quote
andegawenka Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 panbazyl napisał(a):ale cudownie! (tu na wsi inaczej niż u miejskich wetów - tu jest po prostu normalnie) Są wyjatki, my wracamy z gotowymi zastrzykami do domu i Pani sąsiadka pielegniarka robi resztę;) Uwielbiam fotki brudnego Miska:loveu: Quote
dagg Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Już wcześniej dostaliśmy w ten sposób od poprzedniego veta, dla naszej kociczki po sterylizacji, wtedy chyba ze trzy zastrzyki, ale podskórnie. Tym razem miało być domięśniowo, więc gorzej. Szczerze mówiąc, w dzień, gdy miały być zrobione prawie go zawieźliśmy, aż tu mój mąż się zawziął (dla mnie robienie zastrzyku od początku nie wchodziło w grę) i zrobił i kot żyje i jest ok. Achh, zapomniałam dodać, że gdy przywieźliśmy kota i otworzyliśmy drzwiczki transportera, vetka patrzy na niego i mówi "Coś spory ten kot" i nie rusza w jego stronę, w końcu T. pyta się, czy ma go wyjąć, ona, że tak. Chyba miała lekkie obawy, a to akurat baaardzo spokojny pacjent. O spokojniejszego trudno ;) Poza tym nazbieraliśmy się pochwał, że zadbany i aż miło popatrzeć na takiego ładnego, zadbanego kota. W mieście takie koty to też raczej norma, ale w skali naszej okolicy to może i jest co chwalić... Andegawenko: pisałyśmy w tym samym momencie ;) a ja nie znoszę fotek brudnego Miśka, który nie jest biały na pysku tylko biało-bury... Quote
Illusion Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Tosia, jak miała wyrwany pazur to niedługo potem jej odrósł ;). A jakie szkło? :razz: Quote
dagg Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Z tego, co pisze wujek Google, powinien odrosnąć. Jakoś nie spędza mi to snu z powiek, raczej z ciekawości chciałabym wiedzieć. Bazyl raczej przestał włazić na drzewa, co, gdy był młodszy, zdarzało mu się nagminnie i w zasadzie do niczego ten pazur raczej mu nie jest potrzebny, chyba, że do drapania po uchu ;) Planowane szkiełko to Nikkor 50mm 1.8G, zastanawiałam się nad 1.4G, ale naczytałam się opinii, że jest dość wolne, a kosztuje dwa razy tyle. Dziś jadę do punktu foto, popróbuję i pewnie wrócę z nim, bo nic innego nie wymyślę, mam kita o szerokim zasięgu a teraz chcę w miarę możliwości jak najjaśniejsze szkło do różnych zabaw ;) Quote
panbazyl Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Rude koty są cudne! Ja robię sama podskórne zwierzakom w połowie wsi :) Domięśniowo bym musiała zobaczyć jak się robi i też pewnie by poszło. Dożylnie juz bym się raczej nie brała za takie. Moje koty w weekend zostały zaszczepione od wścieklizny i wirusówek. I kot mniejszy przyjął to bardzo ok, to kot większy chciał ugryźć rękę która go szczepiła.... To groźny kot obronny - 2 dni później ugryzł (bez wczesniejszego drapania pazurami) Gryzonia w ucho.... Już się nie mogę doczekać nowych fot :) Będzie na co popatrzeć :) Quote
Ty$ka Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Uwielbiam pingwinki, więc Wasz znajda baaardzo mi się podoba :loveu: Rudzielce mi się już trochę przejadły :P Pokaż czystego Misia :D I liczę na wiele fotek nowym szkłem./ Quote
dagg Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Wróciliśmy do domu przed 19, ale było jeszcze trochę światła: Skoro już pokazuję moje kociska, to czas i na moją kochaną kociczkę, która jest bardzo wredna i zła :diabloti: Quote
Talucha Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Chodzę po galeriach i u wszystkich zachwycam się fotkami w mleczach :lol: Piękne! :loveu: Quote
dagg Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Hej, dzięki. W zasadzie to zdjęcie zrobiłam tylko, żeby sprawdzić bokeh, który bardzo mi się na tym zdjęciu podoba. Czekam aż zakwitną polne kwiaty ;) Quote
andegawenka Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Gdyby schroniska miały takiego fotografa jak TY:loveu: Quote
panbazyl Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 piekne foty :) a ja wczoraj brutalnie wykosilam mlecze z ogrodu a kosiarka z czystej złośliwości pozbawila się jednego kółka.... Quote
dagg Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 U nas też już wykoszone, poza tym są pielone i zjadane przez nasze króliki (ok, ja się królików nie tykam, bo mam potężną alergię). Te na zdjęciu są na terenie poza ogrodem ;) Andegawenko - a wiesz, tu mam wątpliwości, wydaje mi się, że najlepiej rzeczywisty wygląd psa oddają zwykłe zdjęcia. Nieraz oglądam psy ogłoszone na tablicy i w kilku wypadków widziałam cudne zdjęcia, a poniżej kilka zwykłych i pies wyglądał już inaczej. Myślę, że jeśli chodzi o adopcje to grunt to jak najwierniej oddać wygląd psa, żeby potem nie było rozczarowań i nieudanych adopcji. Quote
andegawenka Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Wolontariusze pisza na watkach że pies ma szansę na adopcje jesli jest dobrze obfocony. Byłaś na watku Nowodworu gdzie fotki robi Muzzy ?, moze nie podkolorowuje ale pieska "ładnie" widać. Quote
panbazyl Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 daguerrotype napisał(a):U nas też już wykoszone, poza tym są pielone i zjadane przez nasze króliki (ok, ja się królików nie tykam, bo mam potężną alergię). Te na zdjęciu są na terenie poza ogrodem ;) Andegawenko - a wiesz, tu mam wątpliwości, wydaje mi się, że najlepiej rzeczywisty wygląd psa oddają zwykłe zdjęcia. Nieraz oglądam psy ogłoszone na tablicy i w kilku wypadków widziałam cudne zdjęcia, a poniżej kilka zwykłych i pies wyglądał już inaczej. Myślę, że jeśli chodzi o adopcje to grunt to jak najwierniej oddać wygląd psa, żeby potem nie było rozczarowań i nieudanych adopcji. też tak myślę. W miarę dobre rzeczywiste zdjęcie, czyli nie ulepszone w fotoszopie itp. Ale też nie z komórki czy innego kalkulatora. Jak najwięcej psa na fotce a jak najmniej tła. Bo po co się nakręcać super zdjęciem podkolorowanym a w realu wychodzi upiorek. A jak ktoś chce psa adoptować to adoptuje. Teraz właśnie doradzam ludziom co chcą psa - najpierw chcieli kupić "na giełdzie", potem "byle taniej" a po kilku rozmowach są gotowi do adopcji (przekonali się tym, że dostaną psa/sukę kastrowanego) i mają podjechać do Nowodworu właśnie. Mam nadzieję na udaną adopcję, bo szukają dużego psa do ogrodu z opcją wejścia do domu, ale bardziej ogrodowego. Quote
Fauka Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Cześć! Świetna galeria i świetne koty, macie gdzie spacerować, zazdroszczę :loveu: pozazdrościłam i chyba też zrobię mleczykowe zdjęcia. Quote
dagg Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Uff, ale skwar ostatnio, zwierzakom w głowie tylko jedno: Quote
dagg Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 A kociczka na to: Wzięłam troszkę Miśka na spacer, ale językiem szurał po ziemi: Quote
Recommended Posts