dagg Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Tymianek "pożyczyłam" z pola, na którym rośnie go sporo. Wstyd się przzynać, ale nawet nie wiem, co to jest macierzanka :oops: Quote
andegawenka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Nic ciekawego ta macierzanka, ale pachnie przepieknie http://pl.wikipedia.org/wiki/Macierzanka_piaskowa Rosnie na brzegu lasu od strony słonecznej Quote
dagg Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 A to u mnie niestety nie ma macierzanki w okolicy :) Quote
panbazyl Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 kocham te nasze okolice!!!! Super foty!!!! Ja tez "pożyczam" tymianek z pól, ojtam ojtam. I tak traktorami przy zbiorach więcej rozjadą niz ja wezmę. Macierzanki u nas nie ma za bardzo, ale czasem można znaleźć. Mam troszkę na skalniaku. Piekne macierzanki są nad Bugiem - w okolicach Bubla czy z drugiej strony jak Mielnik - tam gdzie piasek jest. Takie placki fioletowych i białych kwiatów. a dziś całkiem nieplanowo byłam na spektaklu w teatrze "Gardzienice" Quote
Illusion Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ale tam ładnie macie :loveu:. https://lh3.googleusercontent.com/-y8iAZ4HPMks/UIGCvEu9_uI/AAAAAAAACk8/Cq59PhZlTwg/s640/DSC_0110%2520kopia.jpg A to super! :razz: Quote
dagg Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Jesień? Jaka jesień! U nas na polach zieloniutko ;) Jest i jesień Malancholijny, październikowy Misiek ;) Dzisiejsze grzybobranie ;) (nie będę mówić, kto znalazł najładniejszego prawdziwka z naszej 6-cio osobowej ekipy :D ) I takie babie lato u nas Quote
panbazyl Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 super!!!! Prawda, ze mieszkamy w ślicznych okolicach? Quote
andegawenka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Ja w betonie a u Was tak pieknie :placz: https://lh3.googleusercontent.com/-4juG3Tf1Z_M/UIQ7GEzqgOI/AAAAAAAACls/L1rDyKLsYm0/s640/DSC_0145%2520kopia.jpg Quote
panbazyl Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 są też i wyższe wzniesienia :) i wąwozy bardzo głębokie. Quote
dagg Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Panbazyl z tego, co widziałam dzić na fb, to jednak u Ciebie jest znacznie piękniej! Poza tym powiem Wam, że gdybym tak jak tu miała w Gdyni (jak by nie było beton) możliwość nie brania kredytu, żeby mieć gdzie mieszkać, to już bym tam była ;) Quote
andegawenka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 daguerrotype napisał(a):Panbazyl z tego, co widziałam dzić na fb, to jednak u Ciebie jest znacznie piękniej! Poza tym powiem Wam, że gdybym tak jak tu miała w Gdyni (jak by nie było beton) możliwość nie brania kredytu, żeby mieć gdzie mieszkać, to już bym tam była ;) Moja szefowa też z miasta na wieś poszła i to niedaleko a przyzwyczajała sie parę lat.:) Quote
panbazyl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 daguerrotype napisał(a):Panbazyl z tego, co widziałam dzić na fb, to jednak u Ciebie jest znacznie piękniej! Poza tym powiem Wam, że gdybym tak jak tu miała w Gdyni (jak by nie było beton) możliwość nie brania kredytu, żeby mieć gdzie mieszkać, to już bym tam była ;) te ostatnie z FB to większośc z szybkiego wyjazdu tak z 5 km dalej (no poza tymi z rzeką, bo to bardzo blisko) na Szabałową Górę. To moze nie jest góra w rozumieniu górali, ale tu tak to miejsce nazywają. Widać z niej Roztocze (jak nie ma mgły). A Gdynia tez ma kilka fajnych miejsc! Ja lubię widok na oceanarium - jak staniesz na wprost morza i oceanarium i idziesz plażą kawał drogi w prawo - no super widok, górki, plaża i morze. Ale - ja tam tak dawno byłam..... dawno. Choć mam rodzinę w Wejherowie i Sopocie. może w wakacje w ramach wyjazdu an wystawy z psami pojedziemy do 3miasta? Sprawa do przemyślenia. Quote
andegawenka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Niech się chowają wszystkie widoki swiata http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483111_452895674751834_844725526_n.jpg Quote
panbazyl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='andegawenka']Niech się chowają wszystkie widoki swiata http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483111_452895674751834_844725526_n.jpg no to co dzień sobie oglądam w drodze do pracy. Albo jak idę z psami na spacery - albo coś bardzo podobnego tylko w innym momencie rzeki i co dzień widok jest inny. Jednego roku rzeka tak wylała, ze widac było tylko "wyspy" z krzaków i wielki ocean wody. Quote
dagg Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Myślę, że gdyby u mnie było tak pięknie mniej bym o Gdyni myślała ;) Quote
panbazyl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 e tam - to do mnie przyjedź, popatrzysz, podumasz - zawsze to blizej niz do Gdyni ;) Quote
dagg Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Kończymy już remont, jeszcze nie jest tak strasznie zimno, umawiamy się już od roku, więc myślę sobie - może w ten weekend? Jakie macie plany? Quote
panbazyl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 w niedzielę najprawdopodobniej będę na wystawie (najprawdopodobniej, bo nie wiem czy mi się chce jechać), ale w sobotę to jestem :) Quote
dagg Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 Pozrawiamy, tym razem z Piorunem ;) [IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/407608_440712739309255_1010305411_n.jpg[/IMG] Quote
dagg Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 Remont na wykończeniu. Jeszcze trochę zostało wykończeń i mebli do skręcenia, ale ogólnie ja uważam już za zakończony ;) Quote
panbazyl Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 no fajnie :) a ja mam wrażenie, że juz tak oswoiłam remont, że zamieszkał z nami na stałe Quote
dagg Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 Hahaha, dobre :) Nam jeszcze zostanie 1 pokój na przyszły rok, ale jestem strasznie zadowolona z tego, co do tej pory zdziałaliśmy :) Quote
panbazyl Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 ja mam cały "strych" do roboty.... jak przyjedziesz to zobaczysz. Jest nad czym pracować. A do tego to co juz dawniej zrobione należało by ciut odświeżyć. a dziś zakupiliśmy w końcu narożnik - ale przywiozą nam go dopiero w styczniu, bo aż tyle w fabryce zamówień na ten typ było - i chyba tak wolę, bo teraz to na raty musieliśmy go brać a w styczniu akurat nazbieramy całą kwotę. Bez vatu kupiliśmy (tzn zadatek tylko dalismy - w sklepie, takim normalnym sklepie z tradycjami) a w dodatku jeszcze obniżyli cenę, bo mi sie nie podobało obicie a to co mi się podobalo (jak dla mnie po prostu super extra) było tańsze od tamtego :) ale mebel postawimy w styczniu (jak śnieg nie zasypie i dadzą radę dojechać ze sprzętem) Quote
dagg Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 My mamy fajny narożnik skórzany za 1/3 ceny, a to nówka ;) znajomy nam załatwił, a wczoraj dokupiliśmy jeszcze włochaty dywan i z dnia na dzień coraz mniej zostaje do roboty :multi: Zaraz idę z małym poszukać grzybów jeszcze, to mam nadzieję, że wreszcie jakieś zdjęcia powrzucam ;) Quote
Recommended Posts