Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kocham te nasze okolice!!!! Super foty!!!!
Ja tez "pożyczam" tymianek z pól, ojtam ojtam. I tak traktorami przy zbiorach więcej rozjadą niz ja wezmę.
Macierzanki u nas nie ma za bardzo, ale czasem można znaleźć. Mam troszkę na skalniaku.
Piekne macierzanki są nad Bugiem - w okolicach Bubla czy z drugiej strony jak Mielnik - tam gdzie piasek jest. Takie placki fioletowych i białych kwiatów.
a dziś całkiem nieplanowo byłam na spektaklu w teatrze "Gardzienice"

Posted

Jesień? Jaka jesień! U nas na polach zieloniutko ;)

Jest i jesień

Malancholijny, październikowy Misiek ;)

Dzisiejsze grzybobranie ;) (nie będę mówić, kto znalazł najładniejszego prawdziwka z naszej 6-cio osobowej ekipy :D )

I takie babie lato u nas

Posted

Panbazyl z tego, co widziałam dzić na fb, to jednak u Ciebie jest znacznie piękniej!

Poza tym powiem Wam, że gdybym tak jak tu miała w Gdyni (jak by nie było beton) możliwość nie brania kredytu, żeby mieć gdzie mieszkać, to już bym tam była ;)

Posted

daguerrotype napisał(a):
Panbazyl z tego, co widziałam dzić na fb, to jednak u Ciebie jest znacznie piękniej!

Poza tym powiem Wam, że gdybym tak jak tu miała w Gdyni (jak by nie było beton) możliwość nie brania kredytu, żeby mieć gdzie mieszkać, to już bym tam była ;)

Moja szefowa też z miasta na wieś poszła i to niedaleko a przyzwyczajała sie parę lat.:)

Posted

daguerrotype napisał(a):

te ostatnie z FB to większośc z szybkiego wyjazdu tak z 5 km dalej (no poza tymi z rzeką, bo to bardzo blisko) na Szabałową Górę. To moze nie jest góra w rozumieniu górali, ale tu tak to miejsce nazywają. Widać z niej Roztocze (jak nie ma mgły).
A Gdynia tez ma kilka fajnych miejsc! Ja lubię widok na oceanarium - jak staniesz na wprost morza i oceanarium i idziesz plażą kawał drogi w prawo - no super widok, górki, plaża i morze. Ale - ja tam tak dawno byłam..... dawno. Choć mam rodzinę w Wejherowie i Sopocie. może w wakacje w ramach wyjazdu an wystawy z psami pojedziemy do 3miasta? Sprawa do przemyślenia.

Posted

[quote name='andegawenka']Niech się chowają wszystkie widoki swiata http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483111_452895674751834_844725526_n.jpg
no to co dzień sobie oglądam w drodze do pracy. Albo jak idę z psami na spacery - albo coś bardzo podobnego tylko w innym momencie rzeki i co dzień widok jest inny. Jednego roku rzeka tak wylała, ze widac było tylko "wyspy" z krzaków i wielki ocean wody.

Posted

Kończymy już remont, jeszcze nie jest tak strasznie zimno, umawiamy się już od roku, więc myślę sobie - może w ten weekend? Jakie macie plany?

• 2 weeks later...
Posted

Pozrawiamy, tym razem z Piorunem ;)

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/407608_440712739309255_1010305411_n.jpg[/IMG]

Posted

Hahaha, dobre :) Nam jeszcze zostanie 1 pokój na przyszły rok, ale jestem strasznie zadowolona z tego, co do tej pory zdziałaliśmy :)

Posted

ja mam cały "strych" do roboty.... jak przyjedziesz to zobaczysz. Jest nad czym pracować. A do tego to co juz dawniej zrobione należało by ciut odświeżyć.
a dziś zakupiliśmy w końcu narożnik - ale przywiozą nam go dopiero w styczniu, bo aż tyle w fabryce zamówień na ten typ było - i chyba tak wolę, bo teraz to na raty musieliśmy go brać a w styczniu akurat nazbieramy całą kwotę. Bez vatu kupiliśmy (tzn zadatek tylko dalismy - w sklepie, takim normalnym sklepie z tradycjami) a w dodatku jeszcze obniżyli cenę, bo mi sie nie podobało obicie a to co mi się podobalo (jak dla mnie po prostu super extra) było tańsze od tamtego :) ale mebel postawimy w styczniu (jak śnieg nie zasypie i dadzą radę dojechać ze sprzętem)

Posted

My mamy fajny narożnik skórzany za 1/3 ceny, a to nówka ;) znajomy nam załatwił, a wczoraj dokupiliśmy jeszcze włochaty dywan i z dnia na dzień coraz mniej zostaje do roboty :multi:
Zaraz idę z małym poszukać grzybów jeszcze, to mam nadzieję, że wreszcie jakieś zdjęcia powrzucam ;)