Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='daguerrotype']Ten fotel akurat naprawdę oddaliśmy zwierzakom, jest na nim tyle sierści, że i tak nie ma sensu próbować na nim siadać ;) W tym momencie do góry podwoziem wyleguje się na nim Misiek ;)
Poza fotelem koty preferuję łóżko, zwłaszcza, gdy jest przykryte mięciutkim kocykiem :) Są delikatne ;)

Szezlong by się przydał więcej miejsca;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A właśnie dziś na którymś wątku widziałam takie legowisko-mini kanapa dla psów :) i kotów oczywiście ;)

Panbazyl - co robisz w weekend? Może bym się do Was wybrała, gdybym nie malowała jutro salonu? ALbo w niedzielę? (w końcu w niedzielę na wsi nie można malować ścian) :) Wyślesz mi do siebie nr kom na priv?

Posted

[quote name='daguerrotype']A właśnie dziś na którymś wątku widziałam takie legowisko-mini kanapa dla psów :) i kotów oczywiście ;)

Panbazyl - co robisz w weekend? Może bym się do Was wybrała, gdybym nie malowała jutro salonu? ALbo w niedzielę? (w końcu w niedzielę na wsi nie można malować ścian) :) Wyślesz mi do siebie nr kom na priv?[/QUOTE]

Też widziałam dla dużego psa. Kotkom stanowczo za ciasno w tym fotelu i .....to chyba mój fotel;)

Posted

Akurat mam dziś wolne z pracy, więc poszliśmy z małym na grzyby :) Ja znalazłam ok. 7 koźlaków i maślaka (identyfikacja nastąpiła przez moją teściową i sąsiadkę, bo w moim mniemaniu miałam nawet 2 prawdziwki ;) ), teraz suszą się już na nitce :)
Próbowałam nauczyć Miśka szukania grzybów, ale jeszcze nie wychodzi to za dobrze ;) Poza tym Misiek wybiegał się po lasku, bo do prawdziwego nie doszliśmy. Zazwyczaj biorę go na smycz w zaroślach, ale dziś dałam mu swobodnie ganiać, bo ładnie przychodził na każde zawołanie.
Tylko gdy wracaliśmy zwęszył zająca i pogonił go gdzie pieprz rośnie. Na szczęście na tych swoich krótkich łapkach nie był w stanie go dogonić ten mój pies myśliwski :diabloti:
A! Nawet pomyślałam, żeby porobić psu jakieś zdjęcia i wzięłam aparat, więc mały gnidowiec na samym początku postanowił zabawić się w kreta, czego efekty zamieszczę później ;)

Poza tym - Panbazyl dzięki za petent z kurtką, bo nie wiem, jak bym moje grzyby do domu przyniosła, a sama bym pewnie na to nie wpadła ;)

Posted

Kurcze, ja chciałabym kiedyś posiąść wiedzę tajemną i umieć zbierać grzyby... póki co się boję, mimo że w lesie często jestem. Poza tym ja w sumie nie lubie grzybów - całą miłość wyczerpały pieczarki :loveu: , dla innych grzybów limit miłości jest wyczerpany :diabloti:
Czekam na zdjęcia :D

Posted

Ja znajduję tylko te grzyby, które muszę ominąć, żeby ich nie zdeptać i też się nie znam, wiem tylko, że te "gąbczaste" nie są trujące ;) moje już się suszą :)

A teraz błotniasty Misiek :diabloti:

Było milion cudnych muchomorów, które naprawdę wyglądały bardzo malowniczo :loveu:

A to chyba ostatnie bociany (przynajmniej na powiększeniu wyszło mi, że to bociany ;) )

A jutro znowu na zakupy do domu: czajnik, mikrofala, karnisze, firanki, kanapa, meble do salonu i sypialni ufff ...

Posted

oj - mnie czekaja zakupy wielkiego narożnika, ale w odległej przyszłości - bo ja jestem jak Cygan - na byle czym siedzieć nie będę, więc wolę siedzieć na niczym i zbierać kasę na to co mi sie podoba. A że mam gust dość specyficzny, więc zbierać będę jeszcze jakiś czas.... hmmm...
a patent z kurtką dobry jest, ale ciut zimno czasami ;) Najważniejsze że grzyby nie marzną.
super foty :) Ja ostatnio się niezbyt udzielam fotograficznie, dopadła mnie jesienna chandra, co najwyżej kota na kiblu złapię ot i wszystko.

Posted

A ja dzisiaj narzekałam, jak musiałam wytrzeć po spacerze Nitkę i małe bure :diabloti:
Ale widzę, że Misiek ma więcej sierści do kumulowania błotka, współczuję :P

I jak zakupy? :)

Posted

Wszystko poza firankami i karniszami nabyte/ zamówione :multi: jeszcze tylko panele w salonie, dostawa i będzie po remoncie (2 miesiące po przewidzianym terminie i oczywiście nie zrobione wszystko, co było zaplanowane ;) )

Czasem sama się sobie dziwię, patrząc na ubłoconego Miśka, że myślę o pudlu :diabloti: właściciele gładkowłosych psów mają jednak pod tym względem super ;)

Posted

to prawda - psy z krótką sierścią są mało wymagające pod względem czyszczenia z błota, no i też szybko schną po niespodziewanym a wymuszonym praniu psa po tym jak się wyperfumuje....
to teraz tylko ustawianie sprzętów, zawieszanie firan i gotowe :)

Posted

Gdyby tylko było na czym te firany zawiesić! Wyobraźcie sobie, że pokłóciliśmy się o długość karniszy i nie kupiliśmy :) Przynajmniej będzie jasno ;)

Od tych rozmów o sierści mam ochotę jeszcze Miśka poskracać przed zimą :diabloti: Dziś oskubałam krzaczek fuksji przed zimowaniem, może to samo czeka psa, teraz ciągle tyle błota ... ;)

Posted

a ja firanek nie mam :) (nie żebym była nawiedzoną kociarą, ale po prostu nie lubię ich mieć w domu - firanek), mam za to zazdroski, bardzo ażurowe, tak do pół okna i rolety. Sąsiedzi i tak więcej wiedzą co jest u mnie niż ja, to po co się wbijać w koszty firanek, zasłonek, prania tego i pilnowania aby dzieci i psy glutów o to nie wycierały. Ale czasem spędzam długie godziny na podziwianiu pięknych firan czy zasłon w sklepach. Popatrzę, popodziwiam i mi starczy. Za to muszę kupić w końcu wielki narożnik, taki wielki aż do przesady, byle mi pasował do zwierzaków kolorystycznie. Od kilku juz lat o tym marzę i pora realizować w końcu plany.

Posted

Ja też nie jestem miłośniczką wielkich firan i zasłon (w życiu nie miałam zasłon!), ale jakieś ładne wpuszczające dużo światła mogą być. Ba! Nawet robię na szydełku! (ale mam naprawdę zalążek dopiero, a trzeba mi na 2 okna o szerokości 2 m ;)

Ale wracając do tematu forum, to dzięki L4 mogliśmy wybrać się po świeży tymianek do jutrzejszego obiadu :)

Pies pasterski ;)