dagg Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Heh, nie pomyślałabym o odkurzaczu, jak chcę szybko odpiaszczyć psa, to go zawsze wyczesuję i wtedy sporo oblatuje ;) a teraz właśnie podziwiam piaskownicę, jaka powstała w nocy, bo piesek postanowił spać na samym środku pokoju ... A kleszczy Misiek łapie bardzo mało, chyba ich nie ma u nas za dużo :D Quote
andegawenka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Może na tym terenie jest więcej bażantów i kuropatw, chociaż tak naprawdę to nie wiem co jest naturalnym wrogiem tego draństwa. Wszyscy na dogo piszą o pladze. Zdarzyła się u bokserki choroba pokleszczowa, ale na szczęście wyżyła. Quote
panbazyl Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 andegawenka napisał(a):bardzo niewychowaczo się zachowały, młody szybko pojmie do czego służą krecie kopce:shake: no mam problem z kretami - kopią kopce na moim byłym ładnym trawniku - teraz mam ładne klepisko z miejscami z trawą... Ale chyba tak z rok temu jedno z moch dzieci w ramach "pomocy" przy wygananiu kretów z trawnika wynalazło cudowną metodę wykurzenia kreta - robiło w kopcu dołek i zostawiało tam swoją kooopę po czym zakopywało to "coś" ziemią z kretowiska mówiąc mi później, że coś takiego zrobiło, czyli że nasrało kretowi do salonu, a kret nie lubi przeciez smrodu... No i weź tu człowieku opanuj powagę sytuacji.... Byłam wściekla za pomysł z "kibelkiem w kretowisku" ale jednocześnie śmiać mi się chciało, bo pomysł przedni - ale krety jak były tak i są.... daguerrotype napisał(a):Heh, nie pomyślałabym o odkurzaczu, jak chcę szybko odpiaszczyć psa, to go zawsze wyczesuję i wtedy sporo oblatuje ;) a teraz właśnie podziwiam piaskownicę, jaka powstała w nocy, bo piesek postanowił spać na samym środku pokoju ... A kleszczy Misiek łapie bardzo mało, chyba ich nie ma u nas za dużo :D no ja mam wiele pomysłów jak odpiaszczyć psy, z czego nie wszystkie skuteczne - jak pies wilgotny to ciężko wyczesać - a labki są długo wilgotne. A poza tym one jak są mokre to lubią siedzieć pod tarasem w piachu z ziemią.... ech. NO i najwięcej piachu mam jak zawsze w łóżku.... andegawenka napisał(a):Może na tym terenie jest więcej bażantów i kuropatw, chociaż tak naprawdę to nie wiem co jest naturalnym wrogiem tego draństwa. Wszyscy na dogo piszą o pladze. Zdarzyła się u bokserki choroba pokleszczowa, ale na szczęście wyżyła. no u mnie jest kleszczy sporo. I to na łąkach czy polach. Bażantów jest też sporo - łażą po polach jak kury i szukają czegoś do jedzenia. Bociany też po łąkach łażą jak takie spore kury i szukają - takie mam tu sąsiedztwo :) Quote
Vilena Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-HbqCfJK7d-4/T5KGxDbTmkI/AAAAAAAABv4/579Emww09tQ/s600/DSC_0569.JPG Stópka!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
panbazyl Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='Vilena']https://lh6.googleusercontent.com/-HbqCfJK7d-4/T5KGxDbTmkI/AAAAAAAABv4/579Emww09tQ/s600/DSC_0569.JPG Stópka!!! :loveu::loveu::loveu: "nie tykaj stopy" :diabloti::diabloti::diabloti: ("Pingwiny z Madagaskaru") Quote
dagg Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Nie spodziewałam się, że spodoba Wam się to zdjęcie :) Echhh, galeria cierpi z powodu nowej pracy, nie chce mi się tachać aparatu... trzeba się zastanowić czy praca ma zatem sens :diabloti: Quote
Fides79 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='daguerrotype']Nie spodziewałam się, że spodoba Wam się to zdjęcie :) Echhh, galeria cierpi z powodu nowej pracy, nie chce mi się tachać aparatu... trzeba się zastanowić czy praca ma zatem sens :diabloti: hihihi słuszne podejście;):lol: Quote
makot'a Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 A kiedy będą jakieś zdjęcia? Wasze zdjęcia są zawsze takie piękne :loveu: Quote
panbazyl Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Dawaj foty, dawaj :) Pokazuj piękno naszej okolicy :) Quote
andegawenka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='panbazyl']Dawaj foty, dawaj :) Pokazuj piękno naszej okolicy :) Myslałam że obsłużymy sie same a tu kicha. Nie wiem co autor miała na myśli bo Wyzyny Lubelskiej tu nie zobaczyłam http://www.youtube.com/watch?v=hCejkkagROI Quote
panbazyl Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='andegawenka']Myslałam że obsłużymy sie same a tu kicha. Nie wiem co autor miała na myśli bo Wyzyny Lubelskiej tu nie zobaczyłam http://www.youtube.com/watch?v=hCejkkagROI ej, jaki gniot pachwinowy! Lepiej na żywo oglądać a nie na czymś takim ;) Quote
andegawenka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Chyba skasowali mu z 90% filmu:evil_lol:. Gdy jeździłam z moją sunią do Suśca na wypoczynek, to zawsze przez Biłgoraj a nie przez Zamość. Przepiekne widoki:loveu: Quote
panbazyl Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 a ja tam jak na Roztocze to tylko to nadgraniczne, a najlepiej na Ukraine - tam dopiero jest fajnie :) I jak w górach - a tak blisko nas. Quote
Ty$ka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 andegawenka napisał(a):Gdy jeździłam z moją sunią do Suśca na wypoczynek, to zawsze przez Biłgoraj a nie przez Zamość. Przepiekne widoki:loveu: Ja takie widoki mam na co dzień. Susiec ode mnie jest naprawdę bliziutko położony, od rzut beretem ;). Widoki faktycznie cudowne ;] Mamy zamiar na wakacjach wybrać się na pieszą wycieczkę po Roztoczu (bo podczas okresu roboczego chodzimy tylko blisko i krótko, ot zaledwie z 20km): tylko ja, przyjaciele no i psy: zapowiada się cudnie. Mam nadzieję, że wezmę ze sobą aparat to coś do naszej galerii z tej wyprawy napłynie :). A na fotki Misiowe czekam :) Quote
dagg Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 Ani wczoraj ani dziś nie miałam czasu zajrzeć na dogo, co to się ze mną robi :shake: jeśli tylko nie będzie jutro padać, wybierzemy się na spacer i mam nadzieję, że porobimy jakieś fajne zdjęcia, skoro się dopominacie :p wieczorem jedziemy do szwagierki mojej na grilla, może też wezmę Miśka, co by z ich znaleźnym spanielem się zapoznał ;) ale jeszcze nie zdecydowałam, czy jedzie czy zostaje ;) Quote
dagg Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Była cudna faktycznie, aż za bardzo :diabloti: Wybraliśmy się, ale coś się do nas przyczepiło ... Musieliśmy się wrócić do domu i podstępem pozbyć się małej gnidki :) a dalej było pięknie, tyle, że gorąco i bezwietrzenie, więc oboje się dosyć zgrzaliśmy i po godzinie wróciliśmy szukać cienia :) Quote
dagg Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 A wczoraj jechaliśmy na grilla, chciałam zabrać Miśka, jednak gdy już szliśmy do samochodu, okazało się, że parszywiec wytarzał się w jakimś g...., więc musiał zostać, bo nie było już czasu na kąpiele. My zostaliśmy na noc i przed południem po niego pojechałam, okazało się, że moja teściowa zdążyła go wykąpać i pojechaliśmy zaprzyjaźniać się z Jaggerem (takie imię dostał spaniel). Misiek jest zazwyczaj przyjacielski, ale Jagger nie przypadł mu do gustu i warczał, gdy ten się zbliżał. Wypuścili także Mikę (wielką niedźwiedzicę), ją atakował jeszcze bardziej, ale ewidentnie ze strachu, bo nie zna dużych psów. Także Mika pozostała zamknięta, a Jagger po kilku zachętach do zabawy dał sobie spokój, a mój potwór rządził się, jakby był u siebie. W związku z tym nie dostał żadnych zdjęć z wyjazdu :diabloti: Przywieźliśmy za to prezent kotom: Sikoreczki na lipce przykuły jej uwagę... Teraz będzie trochę wolnych dni, także może pojawi się więcej zdjęć. Quote
dagg Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 A sobie przywiozłam dość sporo klonowych siewek na bonsai :diabloti: Quote
andegawenka Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Kocimietka? moja jakaś bledsza na działce https://lh3.googleusercontent.com/-GS2h_WRjjis/T51PzIYh3JI/AAAAAAAAB08/OjoQucGVkHQ/s640/DSC_0716.JPG Quote
dagg Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Tak, kocimiętka :) ale widziałam dziś w mądrej książce, że są przynajmniej 4 odmiany. Nasza ma fioletowe kwiaty. Quote
andegawenka Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Moja niebieskie.Gdy kwitnie zwabia rój owadów pobierających nektar, ale pszczół nie widziałam. Muszę troche jej podokuczać, bo slimaki muszlowe lubią się pod nia skryć. Quote
evel Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Jakaś nieogarnięta jestem ostatnio - mnie również była bardzo miło Ciebie poznać na wystawie i mam nadzieję, że na jakimś spędzie się jeszcze spotkamy ;) Twoja kocica jest przepiękna po prostu, nie mogę się na nią napatrzeć :loveu: Quote
panbazyl Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 no piękne te psio-kocie wyprawy :) To co - kiedy zlot? jutro jestem w biurze, na 3.05 jakoś sie umówiłam z sąsiadami z następnej wsi na prywatne konsultacje w sprawie ich projektu, a poza tym jestem u siebie :) Quote
Recommended Posts