Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Heh, nie pomyślałabym o odkurzaczu, jak chcę szybko odpiaszczyć psa, to go zawsze wyczesuję i wtedy sporo oblatuje ;) a teraz właśnie podziwiam piaskownicę, jaka powstała w nocy, bo piesek postanowił spać na samym środku pokoju ...
A kleszczy Misiek łapie bardzo mało, chyba ich nie ma u nas za dużo :D

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Może na tym terenie jest więcej bażantów i kuropatw, chociaż tak naprawdę to nie wiem co jest naturalnym wrogiem tego draństwa. Wszyscy na dogo piszą o pladze. Zdarzyła się u bokserki choroba pokleszczowa, ale na szczęście wyżyła.

Posted

andegawenka napisał(a):
bardzo niewychowaczo się zachowały, młody szybko pojmie do czego służą krecie kopce:shake:

no mam problem z kretami - kopią kopce na moim byłym ładnym trawniku - teraz mam ładne klepisko z miejscami z trawą... Ale chyba tak z rok temu jedno z moch dzieci w ramach "pomocy" przy wygananiu kretów z trawnika wynalazło cudowną metodę wykurzenia kreta - robiło w kopcu dołek i zostawiało tam swoją kooopę po czym zakopywało to "coś" ziemią z kretowiska mówiąc mi później, że coś takiego zrobiło, czyli że nasrało kretowi do salonu, a kret nie lubi przeciez smrodu... No i weź tu człowieku opanuj powagę sytuacji.... Byłam wściekla za pomysł z "kibelkiem w kretowisku" ale jednocześnie śmiać mi się chciało, bo pomysł przedni - ale krety jak były tak i są....
daguerrotype napisał(a):
Heh, nie pomyślałabym o odkurzaczu, jak chcę szybko odpiaszczyć psa, to go zawsze wyczesuję i wtedy sporo oblatuje ;) a teraz właśnie podziwiam piaskownicę, jaka powstała w nocy, bo piesek postanowił spać na samym środku pokoju ...
A kleszczy Misiek łapie bardzo mało, chyba ich nie ma u nas za dużo :D

no ja mam wiele pomysłów jak odpiaszczyć psy, z czego nie wszystkie skuteczne - jak pies wilgotny to ciężko wyczesać - a labki są długo wilgotne. A poza tym one jak są mokre to lubią siedzieć pod tarasem w piachu z ziemią.... ech. NO i najwięcej piachu mam jak zawsze w łóżku....
andegawenka napisał(a):
Może na tym terenie jest więcej bażantów i kuropatw, chociaż tak naprawdę to nie wiem co jest naturalnym wrogiem tego draństwa. Wszyscy na dogo piszą o pladze. Zdarzyła się u bokserki choroba pokleszczowa, ale na szczęście wyżyła.

no u mnie jest kleszczy sporo. I to na łąkach czy polach. Bażantów jest też sporo - łażą po polach jak kury i szukają czegoś do jedzenia. Bociany też po łąkach łażą jak takie spore kury i szukają - takie mam tu sąsiedztwo :)

Posted

Nie spodziewałam się, że spodoba Wam się to zdjęcie :)
Echhh, galeria cierpi z powodu nowej pracy, nie chce mi się tachać aparatu... trzeba się zastanowić czy praca ma zatem sens :diabloti:

Posted

[quote name='daguerrotype']Nie spodziewałam się, że spodoba Wam się to zdjęcie :)
Echhh, galeria cierpi z powodu nowej pracy, nie chce mi się tachać aparatu... trzeba się zastanowić czy praca ma zatem sens :diabloti:

hihihi słuszne podejście;):lol:

Posted

andegawenka napisał(a):
Gdy jeździłam z moją sunią do Suśca na wypoczynek, to zawsze przez Biłgoraj a nie przez Zamość. Przepiekne widoki:loveu:

Ja takie widoki mam na co dzień. Susiec ode mnie jest naprawdę bliziutko położony, od rzut beretem ;). Widoki faktycznie cudowne ;] Mamy zamiar na wakacjach wybrać się na pieszą wycieczkę po Roztoczu (bo podczas okresu roboczego chodzimy tylko blisko i krótko, ot zaledwie z 20km): tylko ja, przyjaciele no i psy: zapowiada się cudnie. Mam nadzieję, że wezmę ze sobą aparat to coś do naszej galerii z tej wyprawy napłynie :).

A na fotki Misiowe czekam :)

Posted

Ani wczoraj ani dziś nie miałam czasu zajrzeć na dogo, co to się ze mną robi :shake: jeśli tylko nie będzie jutro padać, wybierzemy się na spacer i mam nadzieję, że porobimy jakieś fajne zdjęcia, skoro się dopominacie :p wieczorem jedziemy do szwagierki mojej na grilla, może też wezmę Miśka, co by z ich znaleźnym spanielem się zapoznał ;) ale jeszcze nie zdecydowałam, czy jedzie czy zostaje ;)

Posted

Była cudna faktycznie, aż za bardzo :diabloti:
Wybraliśmy się, ale coś się do nas przyczepiło ...

Musieliśmy się wrócić do domu i podstępem pozbyć się małej gnidki :) a dalej było pięknie, tyle, że gorąco i bezwietrzenie, więc oboje się dosyć zgrzaliśmy i po godzinie wróciliśmy szukać cienia :)

Posted

A wczoraj jechaliśmy na grilla, chciałam zabrać Miśka, jednak gdy już szliśmy do samochodu, okazało się, że parszywiec wytarzał się w jakimś g...., więc musiał zostać, bo nie było już czasu na kąpiele. My zostaliśmy na noc i przed południem po niego pojechałam, okazało się, że moja teściowa zdążyła go wykąpać i pojechaliśmy zaprzyjaźniać się z Jaggerem (takie imię dostał spaniel). Misiek jest zazwyczaj przyjacielski, ale Jagger nie przypadł mu do gustu i warczał, gdy ten się zbliżał. Wypuścili także Mikę (wielką niedźwiedzicę), ją atakował jeszcze bardziej, ale ewidentnie ze strachu, bo nie zna dużych psów. Także Mika pozostała zamknięta, a Jagger po kilku zachętach do zabawy dał sobie spokój, a mój potwór rządził się, jakby był u siebie. W związku z tym nie dostał żadnych zdjęć z wyjazdu :diabloti: Przywieźliśmy za to prezent kotom:

Sikoreczki na lipce przykuły jej uwagę...

Teraz będzie trochę wolnych dni, także może pojawi się więcej zdjęć.

Posted

Jakaś nieogarnięta jestem ostatnio - mnie również była bardzo miło Ciebie poznać na wystawie i mam nadzieję, że na jakimś spędzie się jeszcze spotkamy ;)

Twoja kocica jest przepiękna po prostu, nie mogę się na nią napatrzeć :loveu:

Posted

no piękne te psio-kocie wyprawy :)
To co - kiedy zlot? jutro jestem w biurze, na 3.05 jakoś sie umówiłam z sąsiadami z następnej wsi na prywatne konsultacje w sprawie ich projektu, a poza tym jestem u siebie :)