dagg Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 [quote name='panbazyl']no padłam przy ostatnim zdaniu o niepracującej żonie.... na tyle tylko mozna liczyć... kuźwa blada. Ja na serio z tym spędem. My za to żadnego samochodu nie mamy. Ale podwórko jest, co prawda parkowac wewnątrz to bym nie radzila, bo rano samochód moze być po podwozie w błocie zatopiony, ale spokojnie 2 samochody mieszczą mi się przed wjazdem - mam tam dośc solidnie utwardzony podjazd kamieniami, zwirem, piaskiem i darnią (co prawda teraz jest wszystko szaro-bure ale tam nawet ciężarówka sie nie utopi - robilismy to do podjazdu dla cysterny z gazem, i potem też kawalek drogi jest ok ale reszta już nie bardzo w sezonie roztopowym. moga też być "nienormalne" psy :) Byle nie z tych co mają alergię na kurz, firanki których nie mam oraz aby mi po domu nie szczały jak jeden pies co był u mnie a wlascicielka nawet nie reagowała.... resztę spokojnie spacyfikuję w razie potrzeby (dla kilerów sa 2 kennel klatki przewidziane w karcie dań jeśli zajdzie potrzeba) Fajny ten pudelek :) Chyba od tego czasu troche podrosłaś, co? :) a może do nas na szkolenie bys się wybrała? Info na www.klubunesco.com w zakładce aktualności. bardzo zapraszam :) Tylko wyjazdowe szkolenia i to chyba ze 2 czy 3 na weekend a reszta dopasowana do potrzeb i czasu i miejsca uczestników projektu - szkoleniowiec ma za zadanie dojechac jesli jest taka potrzeba i praktycznie "za rękę" pomagac pisac wniosek o konkretne dofinansowanie konkretnego pomysłu. Oczywiście za freee wszystko! To tak w skrócie. Zaglądałam na tą stronę już kilka razy, ale, szczerze mówiąc, nie widzę szkolenia dla siebie, bo raczej nie planuję otwierania działalności czy organizacji pozarządowej ;) [quote name='Jean']My w Witomina Leśniczówki, a wychowałam sie na Pogórzu :) To jak będziecie w Gdyni to zapraszamy na spacerek ;) [quote name='Talucha']Ja też Gdynia Pogórze:razz: Właśnie, dajcie znac jak kiedyś będziecie w Gdyni :D :) Nie wiem, czy Miśka kiedyś zabiorę do Gdyni, bo bidak ma chorobę lokomocyjną, ale mogę Wam potowarzyszyć, jak znowu będę ;) [quote name='jambi']witam się :) pierwszy raz jestem tutaj, i od razu mówię - póki co, przeczytałam dopiero pierwszą stronę ;) Piękne zdjęcia robisz!!! powalił mnie Bazyl z Małym głodem - cudo!:) Przeczytałam historię o drugim kocie, a w miare możliwości postaram się nadrobić, co by bardziej być w temacie ;) Pozdrowionka! ps. Misiek boski! uwielbiam taki typ psiaka :) Witamy serdecznie i zapraszamy. Niestety z kotami mieliśmy dużo pecha... do tej pory ciągle nie mogę się pogodzić ze śmiercią Skarpety, który był kotem idealnym, najkochańszym ze wszystkich naszych zwierząt, w dodatku o wyglądzie kosmity ;) Teraz mamy dwa i mam nadzieję, że ten stan utrzyma się jeszcze przez wiele lat! [quote name='evel']I co z tym duplem, prze pani? :razz: Zdaję sobie sprawę, że na tym forum jedyną właściwą drogą postępowania byłoby wzięcie go. Ale wątpliwości mi się mnożą. Nie potrafię podjąć decyzji o wzięciu go i trzymać się jej z pełnym przekonaniem.. brak decyzji oczywiście oznacza, że wciąż jest tam gdzie był... czuję się beznadziejnie i mam wyrzuty sumienia.. mój mąż i tak nie ma czasu na kurs do Lbl, a ja się nie podejmuję prowadzenia samochodu po tym mieście :P Quote
makot'a Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Czyżby się drugi pieseczek kudłaty wreszcie szykował? :razz: Misiek będzie miał towarzystwo :loveu: Ale piękne kolory...ach, uwielbiam takie! https://lh4.googleusercontent.com/-5KaEm5F9rXo/T1URRk14oLI/AAAAAAAABfk/nz-mjAQH9Ps/s640/DSC_0174%2520male.jpg Quote
dagg Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Misiek na razie nie dostanie towarzystwa, biorąc pod uwagę jego zazdrość o nasze zainteresowanie innymi zwierzętami, pewnie to i lepiej. Odchorowałam tą decyzję i mogę odświeżyć wątek. Dziś pięknie wiosennie, cud, miód i orzeszki, aż ma się ochotę dać nura w zieleń ;) Dobrze by było, gdyby się nauczyła, że pszczółek się nie łapie... I moje ulubione :D KOT ZACZEPNO-OBRONNY :D przegoni wszystkich intruzów :diabloti: (to piesek najbliższych sąsiadów, którego zna, dlatego w ogóle się go nie boi i ustala hierarchię) widok kota goniącego przerażonego psa - bezcenne! :evil_lol: Quote
Fides79 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-FUQur0z80T0/T2NPngr0b3I/AAAAAAAABk8/FVThmlzIEc8/s512/dsc%2520000%2520kopia.jpg ha ha ha rewelacja :evil_lol: no i widzę nastąpiła zmiana banerka, na bardziej wiosenny ;) Quote
taxelina Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-Mzklrv4FB1c/T2NPmDbjPHI/AAAAAAAABks/_3p1_WO1ppw/s512/DSC_0306%2520kopia.jpg Przepiekne zdjecie! Quote
Ty$ka Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Jak u Was wiosennie na wątku :D Super fotki ! Quote
panbazyl Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 no cudnie :) mnie to chyba moje psy ogrodnicze wykopały wszelkie objawy wiosny..... zero przebiśniegów.... jutro tez ma byc ładnie - w końcu się wybiore z futrami na spacer, bo dawno nie byłam Quote
omry Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Uwielbiam Twoje zwierzaki, na tych świetnych ujęciach wyglądają po prostu niesamowicie :) A ten kotek co pogonił psa jest po prostu zjawiskowy :loveu: Quote
basiunia131 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Piękny kot, super umaszczenie ma! A ujęcia... kot w locie, kot goniący psa, świetne!! A co u Misia? My też mamy problem z zazdrością Arii, wręcz nie pozawala nam dotykać, wołać innych psów, bo od razu interweniuje, podgryza, oddziela nas o nich, raz rzuciła się z zębami na sukę, czego w życiu bym się po niej nie spodziewała :/ Quote
andegawenka Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Ale akcja:loveu::loveu:https://lh6.googleusercontent.com/-FUQur0z80T0/T2NPngr0b3I/AAAAAAAABk8/FVThmlzIEc8/s512/dsc%2520000%2520kopia.jpg Quote
dagg Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 [quote name='Fides79']https://lh6.googleusercontent.com/-FUQur0z80T0/T2NPngr0b3I/AAAAAAAABk8/FVThmlzIEc8/s512/dsc%2520000%2520kopia.jpg ha ha ha rewelacja :evil_lol: no i widzę nastąpiła zmiana banerka, na bardziej wiosenny ;) Postanowiłam, że teraz wszystkie nasze banerki będą z Miśkiem w takiej pozycji ;) [quote name='deer_1987']https://lh3.googleusercontent.com/-Mzklrv4FB1c/T2NPmDbjPHI/AAAAAAAABks/_3p1_WO1ppw/s512/DSC_0306%2520kopia.jpg Przepiekne zdjecie! [quote name='Ty$ka']Jak u Was wiosennie na wątku :D Super fotki ! Dziękuję ;) [quote name='panbazyl']no cudnie :) mnie to chyba moje psy ogrodnicze wykopały wszelkie objawy wiosny..... zero przebiśniegów.... jutro tez ma byc ładnie - w końcu się wybiore z futrami na spacer, bo dawno nie byłam Spacer musiał się Wam udać, bo pogoda dziś była po prostu genialna, ja dziś latałam po lumpach w Lbl i upolowałam 2 spódnice, do zmniejszenia i skrócenia na mojej nowej maszynie do szycia :diabloti: I kupiłam pasek do spodni, z którego powstanie nowa obróżka dla Miśka, zobaczycie potem jaka ładna :evil_lol: [quote name='omry']Uwielbiam Twoje zwierzaki, na tych świetnych ujęciach wyglądają po prostu niesamowicie :) A ten kotek co pogonił psa jest po prostu zjawiskowy :loveu: Ja też je uwielbiam! Kociczka jest dość zabawna, ale po zmroku nie wypuszczamy jej na dwór (z obawy przed lisami) i, gdy sie wieczorem obudzi, chodzi i miauczy i trzeba ją zabawiać, żeby nie zawodziła :roll: [quote name='basiunia131']Piękny kot, super umaszczenie ma! A ujęcia... kot w locie, kot goniący psa, świetne!! A co u Misia? My też mamy problem z zazdrością Arii, wręcz nie pozawala nam dotykać, wołać innych psów, bo od razu interweniuje, podgryza, oddziela nas o nich, raz rzuciła się z zębami na sukę, czego w życiu bym się po niej nie spodziewała :/ U Misia wszystko w porządku, na szczęście u niego zazdrość nie objawia się w takich zachowaniach, ale gdy się głaszcze kota albo innego psa, od razu przychodzi i sam się wpycha pod rękę i się cały rozpycha ;) [quote name='andegawenka']Ale akcja:loveu::loveu:https://lh6.googleusercontent.com/-FUQur0z80T0/T2NPngr0b3I/AAAAAAAABk8/FVThmlzIEc8/s512/dsc%2520000%2520kopia.jpg [quote name='Talucha']Genialne :D Niestety na zdjęciach nie robi to takiego wrażenia jak na żywo :diabloti: Quote
panbazyl Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 oj to czekam na foty nowej miśkowej obroży :) a u mnie dziś w końcu znalazłam przebisniegi w ogrodzie - kilka jest jeszcze żywych, psy sie do nich nie dobrały. Quote
evel Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Kociata jest piękna! Kiedyś widziałam, jak na lubelskiej Starówce wściekły, wrzeszczący kot, zjeżony jak szczotka do butelek, gonił jakiegoś burka, aż idący nieopodal z jakaś młodą dziewczyną doberman stanął dęba i zaczął straszliwie szczekać - moi towarzysze uznali, że dobek chciał bronić kolegi i psiego honoru :lol: Quote
panbazyl Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 ogólnie okolice starówki i dworca pks obfituja w super widoki - kiedys spotkałam tam kolesia co pchał środkiem ulicy wannę na kółkach.... Quote
makot'a Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Jaką ten kot ma cudowną maść! Prześliczny jest! :crazyeye::loveu: A to zdjęcie jest cudowne wręcz! https://lh3.googleusercontent.com/-Mzklrv4FB1c/T2NPmDbjPHI/AAAAAAAABks/_3p1_WO1ppw/s512/DSC_0306%2520kopia.jpg Quote
andegawenka Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 panbazyl napisał(a):ogólnie okolice starówki i dworca pks obfituja w super widoki - kiedys spotkałam tam kolesia co pchał środkiem ulicy wannę na kółkach.... nie zrobiłaś zdjęcia? Quote
dagg Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 (edited) makot'a;18849488 napisał(a):Jaką ten kot ma cudowną maść! Prześliczny jest! :crazyeye::loveu: A to zdjęcie jest cudowne wręcz! https://lh3.googleusercontent.com/-Mzklrv4FB1c/T2NPmDbjPHI/AAAAAAAABks/_3p1_WO1ppw/s512/DSC_0306%2520kopia.jpg Śliczna jest (bo to dziewucha), ale to najupierdliwszy kot świata. Już wspominałam, że wieczorami trzeba ją zabawiać, bo kocię, jak nie wie, co ze sobą zrobić, to chodzi i miauczy. No, poza tym uwieeeelbiam pobudki o 4:20 :) Nowa gustowna :diabloti: obróżka (której i tak nie widać pod kłakami): I na psiundlu (wydaje mi się, że poprzednia była dla niego za ciężka): Edited March 18, 2012 by daguerrotype Quote
panbazyl Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 andegawenka napisał(a):nie zrobiłaś zdjęcia? robilaś, robilas, ale nie wiem gdzie ono jest..... cudna ta obroża :) U mnie to bym musiala kupic chyba pasek wojskowy a najlepiej ze spodni służb specjalnych - bo wszystko co delikatne to by się rozlecialo przy moich traktorach za sekundę. Dziś jak poszliśmy z piesami przed 10 rano na spacer to wróciliśmy przed 13 :) non stop na spacerze. Zwiedzialiśmy wszystkie okoliczne wsie, wąwozy, kopalnie białego kamienia i kałuże z błotem. Porobiłam trochę zdjęć - wszystkie testowe, bo testuje sprzęt i musze je wrzucić szybko na kompa, bo ciekawa jestem efektu. Na razie uczę się go. (Canon digtal z moim starym obiektywem takim 15 letnim od canona lustrzanki - może i szalony zestaw, ale działa ) Quote
taxelina Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Teraz wiem - milka - co to znaczy ze obrozy nie widac pod sierscia :diabloti: Quote
Vilena Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Piękne zdjęcia tutaj widzę :loveu: Będę zaglądać :) Quote
dagg Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 [quote name='deer_1987']Teraz wiem - milka - co to znaczy ze obrozy nie widac pod sierscia :diabloti: Ojj, tak, ja nie miałam z kolei nigdy gładkiego psa ;) ale na wakacje trochę bardziej skrócimy w tym roku sierść, zobaczymy, co z tego wyjdzie ;) [quote name='Vilena']Piękne zdjęcia tutaj widzę :loveu: Będę zaglądać :) Serdecznie zapraszam :) A dziś wyjawię Wam wielka tajemnicę :) co prawda widać to już na wcześniejszym zdjęciu, ale jeszcze nie wiadomo, co jak i dlaczego ;) Otóż dziś tematem jest ulubiona zabawka Miśka ;) Zrobiona niewielkim kosztem z nadmiaru liny, który nam został po zamocowaniu huśtawki ;) I ulubiona zabawa: Quote
taxelina Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-lo745jrATDg/T2bauOhpGSI/AAAAAAAABmM/W6mcVAxakaw/s640/DSC_0328%2520kopia.jpg jak slicznie :loveu: Quote
panbazyl Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 no ślicznie :) a ja w biurze siedzę.... ech. a pogoda taka spacerowa jeszcze. Choc psy po wczorajszym mega spacerze nie bardzo rano chcialy na dwór wyjść. Quote
Recommended Posts