Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='panbazyl']no padłam przy ostatnim zdaniu o niepracującej żonie.... na tyle tylko mozna liczyć... kuźwa blada.
Ja na serio z tym spędem. My za to żadnego samochodu nie mamy. Ale podwórko jest, co prawda parkowac wewnątrz to bym nie radzila, bo rano samochód moze być po podwozie w błocie zatopiony, ale spokojnie 2 samochody mieszczą mi się przed wjazdem - mam tam dośc solidnie utwardzony podjazd kamieniami, zwirem, piaskiem i darnią (co prawda teraz jest wszystko szaro-bure ale tam nawet ciężarówka sie nie utopi - robilismy to do podjazdu dla cysterny z gazem, i potem też kawalek drogi jest ok ale reszta już nie bardzo w sezonie roztopowym.
moga też być "nienormalne" psy :) Byle nie z tych co mają alergię na kurz, firanki których nie mam oraz aby mi po domu nie szczały jak jeden pies co był u mnie a wlascicielka nawet nie reagowała.... resztę spokojnie spacyfikuję w razie potrzeby (dla kilerów sa 2 kennel klatki przewidziane w karcie dań jeśli zajdzie potrzeba)
Fajny ten pudelek :) Chyba od tego czasu troche podrosłaś, co? :)
a może do nas na szkolenie bys się wybrała? Info na www.klubunesco.com w zakładce aktualności. bardzo zapraszam :) Tylko wyjazdowe szkolenia i to chyba ze 2 czy 3 na weekend a reszta dopasowana do potrzeb i czasu i miejsca uczestników projektu - szkoleniowiec ma za zadanie dojechac jesli jest taka potrzeba i praktycznie "za rękę" pomagac pisac wniosek o konkretne dofinansowanie konkretnego pomysłu. Oczywiście za freee wszystko! To tak w skrócie.
Zaglądałam na tą stronę już kilka razy, ale, szczerze mówiąc, nie widzę szkolenia dla siebie, bo raczej nie planuję otwierania działalności czy organizacji pozarządowej ;)

[quote name='Jean']My w Witomina Leśniczówki, a wychowałam sie na Pogórzu :)

To jak będziecie w Gdyni to zapraszamy na spacerek ;)

[quote name='Talucha']Ja też Gdynia Pogórze:razz:
Właśnie, dajcie znac jak kiedyś będziecie w Gdyni :D :)
Nie wiem, czy Miśka kiedyś zabiorę do Gdyni, bo bidak ma chorobę lokomocyjną, ale mogę Wam potowarzyszyć, jak znowu będę ;)

[quote name='jambi']witam się :) pierwszy raz jestem tutaj, i od razu mówię - póki co, przeczytałam dopiero pierwszą stronę ;)

Piękne zdjęcia robisz!!! powalił mnie Bazyl z Małym głodem - cudo!:)
Przeczytałam historię o drugim kocie, a w miare możliwości postaram się nadrobić, co by bardziej być w temacie ;)

Pozdrowionka!

ps. Misiek boski! uwielbiam taki typ psiaka :)
Witamy serdecznie i zapraszamy. Niestety z kotami mieliśmy dużo pecha... do tej pory ciągle nie mogę się pogodzić ze śmiercią Skarpety, który był kotem idealnym, najkochańszym ze wszystkich naszych zwierząt, w dodatku o wyglądzie kosmity ;) Teraz mamy dwa i mam nadzieję, że ten stan utrzyma się jeszcze przez wiele lat!

[quote name='evel']I co z tym duplem, prze pani? :razz:
Zdaję sobie sprawę, że na tym forum jedyną właściwą drogą postępowania byłoby wzięcie go. Ale wątpliwości mi się mnożą.
Nie potrafię podjąć decyzji o wzięciu go i trzymać się jej z pełnym przekonaniem.. brak decyzji oczywiście oznacza, że wciąż jest tam gdzie był... czuję się beznadziejnie i mam wyrzuty sumienia.. mój mąż i tak nie ma czasu na kurs do Lbl, a ja się nie podejmuję prowadzenia samochodu po tym mieście :P

Posted

Misiek na razie nie dostanie towarzystwa, biorąc pod uwagę jego zazdrość o nasze zainteresowanie innymi zwierzętami, pewnie to i lepiej. Odchorowałam tą decyzję i mogę odświeżyć wątek.

Dziś pięknie wiosennie, cud, miód i orzeszki, aż ma się ochotę dać nura w zieleń ;)

Dobrze by było, gdyby się nauczyła, że pszczółek się nie łapie...

I moje ulubione :D KOT ZACZEPNO-OBRONNY :D przegoni wszystkich intruzów :diabloti: (to piesek najbliższych sąsiadów, którego zna, dlatego w ogóle się go nie boi i ustala hierarchię) widok kota goniącego przerażonego psa - bezcenne! :evil_lol:

Posted

no cudnie :)
mnie to chyba moje psy ogrodnicze wykopały wszelkie objawy wiosny..... zero przebiśniegów....
jutro tez ma byc ładnie - w końcu się wybiore z futrami na spacer, bo dawno nie byłam

Posted

Uwielbiam Twoje zwierzaki, na tych świetnych ujęciach wyglądają po prostu niesamowicie :)

A ten kotek co pogonił psa jest po prostu zjawiskowy :loveu:

Posted

Piękny kot, super umaszczenie ma! A ujęcia... kot w locie, kot goniący psa, świetne!!

A co u Misia? My też mamy problem z zazdrością Arii, wręcz nie pozawala nam dotykać, wołać innych psów, bo od razu interweniuje, podgryza, oddziela nas o nich, raz rzuciła się z zębami na sukę, czego w życiu bym się po niej nie spodziewała :/

Posted

[quote name='Fides79']https://lh6.googleusercontent.com/-FUQur0z80T0/T2NPngr0b3I/AAAAAAAABk8/FVThmlzIEc8/s512/dsc%2520000%2520kopia.jpg ha ha ha rewelacja :evil_lol:

no i widzę nastąpiła zmiana banerka, na bardziej wiosenny ;)
Postanowiłam, że teraz wszystkie nasze banerki będą z Miśkiem w takiej pozycji ;)

[quote name='deer_1987']https://lh3.googleusercontent.com/-Mzklrv4FB1c/T2NPmDbjPHI/AAAAAAAABks/_3p1_WO1ppw/s512/DSC_0306%2520kopia.jpg
Przepiekne zdjecie!

[quote name='Ty$ka']Jak u Was wiosennie na wątku :D

Super fotki !
Dziękuję ;)

[quote name='panbazyl']no cudnie :)
mnie to chyba moje psy ogrodnicze wykopały wszelkie objawy wiosny..... zero przebiśniegów....
jutro tez ma byc ładnie - w końcu się wybiore z futrami na spacer, bo dawno nie byłam
Spacer musiał się Wam udać, bo pogoda dziś była po prostu genialna, ja dziś latałam po lumpach w Lbl i upolowałam 2 spódnice, do zmniejszenia i skrócenia na mojej nowej maszynie do szycia :diabloti: I kupiłam pasek do spodni, z którego powstanie nowa obróżka dla Miśka, zobaczycie potem jaka ładna :evil_lol:

[quote name='omry']Uwielbiam Twoje zwierzaki, na tych świetnych ujęciach wyglądają po prostu niesamowicie :)

A ten kotek co pogonił psa jest po prostu zjawiskowy :loveu:
Ja też je uwielbiam! Kociczka jest dość zabawna, ale po zmroku nie wypuszczamy jej na dwór (z obawy przed lisami) i, gdy sie wieczorem obudzi, chodzi i miauczy i trzeba ją zabawiać, żeby nie zawodziła :roll:

[quote name='basiunia131']Piękny kot, super umaszczenie ma! A ujęcia... kot w locie, kot goniący psa, świetne!!

A co u Misia? My też mamy problem z zazdrością Arii, wręcz nie pozawala nam dotykać, wołać innych psów, bo od razu interweniuje, podgryza, oddziela nas o nich, raz rzuciła się z zębami na sukę, czego w życiu bym się po niej nie spodziewała :/
U Misia wszystko w porządku, na szczęście u niego zazdrość nie objawia się w takich zachowaniach, ale gdy się głaszcze kota albo innego psa, od razu przychodzi i sam się wpycha pod rękę i się cały rozpycha ;)

[quote name='andegawenka']Ale akcja:loveu::loveu:https://lh6.googleusercontent.com/-FUQur0z80T0/T2NPngr0b3I/AAAAAAAABk8/FVThmlzIEc8/s512/dsc%2520000%2520kopia.jpg

[quote name='Talucha']Genialne :D
Niestety na zdjęciach nie robi to takiego wrażenia jak na żywo :diabloti:

Posted

Kociata jest piękna!

Kiedyś widziałam, jak na lubelskiej Starówce wściekły, wrzeszczący kot, zjeżony jak szczotka do butelek, gonił jakiegoś burka, aż idący nieopodal z jakaś młodą dziewczyną doberman stanął dęba i zaczął straszliwie szczekać - moi towarzysze uznali, że dobek chciał bronić kolegi i psiego honoru :lol:

Posted (edited)

makot'a;18849488 napisał(a):
Jaką ten kot ma cudowną maść! Prześliczny jest! :crazyeye::loveu:

A to zdjęcie jest cudowne wręcz!
https://lh3.googleusercontent.com/-Mzklrv4FB1c/T2NPmDbjPHI/AAAAAAAABks/_3p1_WO1ppw/s512/DSC_0306%2520kopia.jpg

Śliczna jest (bo to dziewucha), ale to najupierdliwszy kot świata. Już wspominałam, że wieczorami trzeba ją zabawiać, bo kocię, jak nie wie, co ze sobą zrobić, to chodzi i miauczy. No, poza tym uwieeeelbiam pobudki o 4:20 :)

Nowa gustowna :diabloti: obróżka (której i tak nie widać pod kłakami):

I na psiundlu (wydaje mi się, że poprzednia była dla niego za ciężka):

Edited by daguerrotype
Posted

andegawenka napisał(a):
nie zrobiłaś zdjęcia?

robilaś, robilas, ale nie wiem gdzie ono jest.....

cudna ta obroża :) U mnie to bym musiala kupic chyba pasek wojskowy a najlepiej ze spodni służb specjalnych - bo wszystko co delikatne to by się rozlecialo przy moich traktorach za sekundę.
Dziś jak poszliśmy z piesami przed 10 rano na spacer to wróciliśmy przed 13 :) non stop na spacerze. Zwiedzialiśmy wszystkie okoliczne wsie, wąwozy, kopalnie białego kamienia i kałuże z błotem. Porobiłam trochę zdjęć - wszystkie testowe, bo testuje sprzęt i musze je wrzucić szybko na kompa, bo ciekawa jestem efektu. Na razie uczę się go. (Canon digtal z moim starym obiektywem takim 15 letnim od canona lustrzanki - może i szalony zestaw, ale działa )

Posted

[quote name='deer_1987']Teraz wiem - milka - co to znaczy ze obrozy nie widac pod sierscia :diabloti:
Ojj, tak, ja nie miałam z kolei nigdy gładkiego psa ;) ale na wakacje trochę bardziej skrócimy w tym roku sierść, zobaczymy, co z tego wyjdzie ;)

[quote name='Vilena']Piękne zdjęcia tutaj widzę :loveu:
Będę zaglądać :)
Serdecznie zapraszam :)

A dziś wyjawię Wam wielka tajemnicę :) co prawda widać to już na wcześniejszym zdjęciu, ale jeszcze nie wiadomo, co jak i dlaczego ;) Otóż dziś tematem jest ulubiona zabawka Miśka ;) Zrobiona niewielkim kosztem z nadmiaru liny, który nam został po zamocowaniu huśtawki ;)
I ulubiona zabawa: