Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kurna fela, ale foto narobiłaś, aż mi się chce tam pojechać, ale wróbelki i tak wymiatają:diabloti: Misiek łapkami do góry też jest super, w ogóle to zdjęcia jakieś za fajnie robisz ;)

Posted

oj fajnie :) a ja nie mam czasu na spacery w tym tygodniu z moimi sierściuchami.... Jutro z nimi pójdę troszke. W piatek Panbazyl dostał zaproszenie na badanie nasienia :) Więc pojade. Jedzie moze ktoś do Lblna z naszego zadooopia w piątek coby mnie z futrzakiem zabrać po drodze?

Posted

Ja niestety się nie wybieram do Lublina.

Mam kryzys zdjęciowy.
1. wychodzą w skandalicznej jakości, jeśli czyszczenie nie pomoże, to nie wiem....
2. "artystyczna" strona chyba jeszcze nigdy u mnie tak nie leżała, może wiosną coś się poprawi, będzie materiał do treningu i blog odżyje ...

A dziś przez zaspy...

I w zaspy

I jeden lisek

I drugi lisek z jastrzębiem

Były jeszcze 3 sarny, ale dalekooo..

Pare wzgórków i do domu

Posted

SW?

Ja jestem pod wrażeniem francuskich krajobrazów, aż nabrałam ochoty na następne wyjazdy(niekoniecznie znów tam ;) )

A lisa raz spotkaliśmy latem z ok. 20m. Misiek szedł na smyczy, nie gadaliśmy i nas po prostu nie zauważył, ja w pierwszej chwili myślałam, że to pies, więc też chciałam chyłkiem odejść, ale lis nas zauważył i uciekł i sie okazało, co to było ;) a ten bliższy dzisiejszy myślę, że z 50-60 m strzelony, był "za zakrętem" i też nas wcześniej nie widział :)

Posted

daguerrotype napisał(a):
SW?

Ja jestem pod wrażeniem francuskich krajobrazów, aż nabrałam ochoty na następne wyjazdy(niekoniecznie znów tam ;) )

A lisa raz spotkaliśmy latem z ok. 20m. Misiek szedł na smyczy, nie gadaliśmy i nas po prostu nie zauważył, ja w pierwszej chwili myślałam, że to pies, więc też chciałam chyłkiem odejść, ale lis nas zauważył i uciekł i sie okazało, co to było ;) a ten bliższy dzisiejszy myślę, że z 50-60 m strzelony, był "za zakrętem" i też nas wcześniej nie widział :)

To bardzo blisko, kiedyś były bardzie płochliwe....
SW tak zapamietałam nazwę miejscowości w której mieszkasz.

Posted

[quote name='andegawenka']To bardzo blisko, kiedyś były bardzie płochliwe....
SW tak zapamietałam nazwę miejscowości w której mieszkasz.

No, oczywiście! W ogóle nie wpadłam na to ;)

Posted

Narzekam, bo widzę zdjęcia innych osób na dogo i tęsknię do lepszego szkiełka, które chętnie by współpracowało z moim aparatem.. i miałby piękny bokeh :loveu:

No, w każdym razie, poszliśmy dziś z Miśkiem "na łosie", naprawdę liczyłam, że jakiegoś spotkamy, ale obawiam się, że się przeniosły w inne rejony, bo trafiłam tylko na 1 ślady łosi, podczas gdy rok temu było ich pełno, no i same łosie spotkaliśmy też :cool3:

A dziś wracaliśmy trochę na przełaj i schodząc ze wzgórka wyszliśmy prosto na to, co na zdjęciu :cool3: na szczęście Misiek jest malutki i były poza zasięgiem jego wzorku, bo by oszalał i wystraszył je szczekaniem, a tak siedział sobie grzecznie, a ja cykałam :cool3:

Mamusia i Bambi :cool3:

Bambi :loveu:

Gdy te dwa uciekły, okazało się, że jest i trzeci sarniak, który, wystraszony, zaczął biec prosto na mnie!!

Szczerze mówiąc trochę się wystraszyłam, że to odważny samiec, który zamierza mnie zaatakować, dlatego poruszyłam się, a wtedy on na szczęście zmienił kierunek szarży ;)

Posted

Kangur ;)

I tak sarniaczki uciekły, a Misiek, niepocieszony jak sto diabłów (był na smyczy) poszedł ze mną do domu :)

PS. A propos narzekania, to nikt nie chwali naszego nowego banerka :eviltong: a taki pięęękny :eviltong:

Posted

sarny wyszły Ci rewelacyjnie :p

a ja sie rozpływałam nad zdjęciem, z którego powstał banerek to myślałam ze juz nad samym banerkiem nie trzeba;), a jak trzeba to powiem ze cudny i wywołuje uśmiech :lol:

Posted

Cudne mają te mordki. Ja też miałam takie spotkanie, ale to był olbrzym, przestraszyłam się okropnie a on nas. Jesli stoisz w lesie dłużej nieruchomo, wszystko wraca do normy. Moja sunia miała już chore nóżki i takie ciche postoje robiłysmy czesto....Nawet sobie nie wyobrazłam jaki może byc ruch w lesie;)

Kiedyś spotkałam coś takiego szponiastego, ale malutkiego. Szukałam w katalogu ptaków ale nie znalazłam.Umierał, był bardzo odwodniony.Poprzykrywałam go troskliwie zeby miał spokój w tym cierpieniu. Po 3 dniach tylko kosteczki pozostały.W lesie nic się nie marnuje.

Mamy tu u Ciebie ucztę dla oczu...:loveu:

Posted

[quote name='Fides79']sarny wyszły Ci rewelacyjnie :p

a ja sie rozpływałam nad zdjęciem, z którego powstał banerek to myślałam ze juz nad samym banerkiem nie trzeba;), a jak trzeba to powiem ze cudny i wywołuje uśmiech :lol:
No, dobra. Kupuję Twoją wersję ;)

[quote name='andegawenka']Cudne mają te mordki. Ja też miałam takie spotkanie, ale to był olbrzym, przestraszyłam się okropnie a on nas. Jesli stoisz w lesie dłużej nieruchomo, wszystko wraca do normy. Moja sunia miała już chore nóżki i takie ciche postoje robiłysmy czesto....Nawet sobie nie wyobrazłam jaki może byc ruch w lesie;)

Kiedyś spotkałam coś takiego szponiastego, ale malutkiego. Szukałam w katalogu ptaków ale nie znalazłam.Umierał, był bardzo odwodniony.Poprzykrywałam go troskliwie zeby miał spokój w tym cierpieniu. Po 3 dniach tylko kosteczki pozostały.W lesie nic się nie marnuje.

Mamy tu u Ciebie ucztę dla oczu...:loveu:
To prawda. Stałam nieruchomo. I tylko Misiek lub mój ruch/zapach mógł nas zgubić. Ale Misiek malutki nic nei widział, choć chwilę wcześniej czuł ich świeże ślady i węszył jak szalony, a ja stałam nieruchomo, z rękami przy tułowiu, w dodatku bez twarzy, bo zamiast twarzy miałam aparat, a akurat było bezwietrznie ;)
I takie zbieg okoliczności, że wyszłam prosto na nie!

[quote name='deer_1987']https://lh5.googleusercontent.com/-lsA4D-INL54/TzQQ80Lxm5I/AAAAAAAABYo/s9u5Tm0981A/s640/DSC_0539%2520kopia.jpg
Wow!! :multi:

Mi sie marzy jakis jasny tele ale na razie pracuje z moja sigma 70-300 albo z Tz canon 70-300

A mi się marzy zwykła jasna 50tka, ale najpierw muszę sprzedać tele z podpisu, żeby mieć fundusze ... :shake:

Posted

[quote name='vaness']witam ;)
piękne zdjęcia ;)
Dziękuję :)

[quote name='Kirinna']ale ci zazdroszę okolicy:)
Ja bym wolała okolicę bez saren za to z pięknymi rozległymi łąkami/ wrzosowiskami :D

[quote name='andegawenka']Ja też i to bardzo:placz: aż ukradłam fotkę i wysłałam za granicę :oops:
https://lh3.googleusercontent.com/-UdQWFXE6hXc/TzQQ8I4-u6I/AAAAAAAABYY/4xKYrJjdiVk/s640/DSC_0534%2520kopia.jpg
A co z prawami autorskimi :eviltong:

A u nas mróz wczorajszy