andegawenka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='daguerrotype']po drodze miał przygodę, zatrzymał się przy sklepie i spadła mu obrączka, ale zauważył to dopiero w trakcie dalszej jazdy, wrócił i znalazł :D[/QUOTE] Odchudziłaś TZ?:p [quote name='panbazyl']ja jeszcze nosa z gawry nie wystawiłam. Zrobię to za godzinę.... Szufla do sniegu czeka za drzwiami od razu - żebym mogla przejść dalej[/QUOTE] Nie śpiesz sie z szuflowaniem, zaraz bedzie na plusie:roll: Quote
taxelina Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='panbazyl']chcesz trochę? DHL prześlę. ;)[/QUOTE] Nie dziekuje, nie lubie sniegu :razz: Quote
dagg Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='andegawenka']Odchudziłaś TZ?:p [/QUOTE] Wręcz przeciwnie :) Tzn sam dba o swoją figurę :eviltong: A wracając do śneigu, to jednak nie jest go tak dużo, choć wczoraj wieczorem baliśmy się, że nieźle nas zasypie, ale na podwórku jest ze 20-30 cm, także bez dramatu :) Na polu - zależy gdzie się stopę postawi :) A Misiek dostał jakiegoś szału dziś, nie pamiętam, żeby w zeszłym roku tak reagował, może to zresztą nie śnieg, tylko jakieś ciekawe zapachy, bo silny wiatr jest, a pies lata jak szalony :) Quote
dagg Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Raport z frontu ;) Mała diablica ma ruję. Ma albo miała. Nie możemy zdecydować, czy już się skończyła czy nie, więc mała ma szlaban, ale póki go nie miała bawiła się tak ;) Jeśli mam być szczera, to najbardziej upierdliwy kot, czasem mam wrażenie, że wolałaby wrócić na swoje podwórko, gdzie biegała dzika, mieszkała w stodole i czasem dostawała rozmoczony chleb do jedzenia (co widać po sierści). Warunki, jakie jej stworzyliśmy najwyraźniej nie bardzo jej odpowiadają, bo ciągle marudzi, bije nas ;) i jeśli nie zapewniamy jej rozrywki, demoluje co się da (tzn zrzuca co się da i obgryza kwiatki). Mam nadzieję, że kiedyś jej przejdzie ten młodzieńczy bunt i nas pokocha :eviltong: :eviltong: choć muszę przyznać, że też ociera się swoim nosem o nasze nosy, co osobiście uwielbiam, więc może jednak trochę nas lubi ... ? U Miśka po staremu :) Dalej jest ładniutki i puchaty, choć myślę, że to ostatnie na wiosnę może się zmienić ;) A oto, co dziś spotkaliśmy na spacerze :) Zdjęcie z daleka, bo nie znam tych ludzi, a nie chciałam ich peszyć, czy denerowować robieniem im zdjęć ;) Quote
panbazyl Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 dzis mijalam Twoje hektary :) Ale nie bylam w stanie na odwiedziny, bo noc jakas mi sie któtka zrobiła.... ;) za Żólkiewką jeszcze więcej śniegu było. Quote
dagg Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Ooo, ale na Żółkiewkę to chyba przez Dąbie jeździsz? tak jest najkrócej od Twojej strony, z odwiedzinami byłoby chyba ciężko, bo nie wiesz, do którego domu uderzyć ;) A u nas wcale nie ma za dużo śniegu, widać, że Misiek biega po pszenicy ;) ALe czekam kiedy wreszcie będzie ciepło i sucho ;) Quote
panbazyl Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 no na mojej wsi też śniegu nie dużo, ale za Żółkiewką chyba jakis inny klimat, tam było tego sporo. jak dla mnie juz starczy tej zimy. Quote
panbazyl Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 ej, no ja myslałam, ze to Misiek za młodu w pierwszej chwili.... Trzeba do FCI zglaszać nowa rasę - toy podlubelski. Kurcze- fajne psie Quote
andegawenka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='panbazyl']ej, no ja myslałam, ze to Misiek za młodu w pierwszej chwili.... Trzeba do FCI zglaszać nowa rasę - toy podlubelski. Kurcze- fajne psie A był taki ,post 7888 http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page316 Quote
panbazyl Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='andegawenka']A był taki ,post 7888 http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page316 no szok jak nie wiem. Super psinka :) Quote
andegawenka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 panbazyl napisał(a):no szok jak nie wiem. Super psinka :) Skojarzenie z Miśkiem było od razu:loveu: Lubię ten wątek. W niektóre zmiany aż trudno uwierzyć....kiedyś przejrzałam cały:lol: Quote
panbazyl Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 no ja może nie cały, ale czasem zagladam do metamorfoz. Bo częśc psów to znajome psy z dogo (w realu co prawda ich nie znam, tylko z dogo tak - kibicowalam im od czasu znalezienia na wygnaniu pzrez poszukiwanie domu az do zamieszkania z człowiekami). Oczywiście największe metamorfozy sa u kudłaczy. a Misiek jest cudny :) Quote
andegawenka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Tu widać jak uwielbia Pańcię, wpatrzony skupiony..Zawsze myslałam że tylko boksery tak potrafią;) Quote
panbazyl Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 nie, inne gadziejsta też :) Ale boksie maja to "coś" - ja mam wielka miętę do boksiów - mialam daawno temu w czasach lubelskich przez jakiś czas boksia - co za wulkan energii :) Quote
dagg Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Ale bidulek! Wygląda jak szczeniak! Właśnie weszłam na jego wątek, a tu się okazuje, że to staruszek! szok! ale z Miśkiem mogliby udawać rodzeństwo ;) Quote
panbazyl Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 no ja tez w pierwszej chwili myslałam, ze to szczeniak, a on już całkiem dorosły facet. Quote
andegawenka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='daguerrotype']Ale bidulek! Wygląda jak szczeniak! Właśnie weszłam na jego wątek, a tu się okazuje, że to staruszek! szok! ale z Miśkiem mogliby udawać rodzeństwo ;) Chłopak juz po remoncie, myślę że większość łysej skórki zarośnie https://lh6.googleusercontent.com/-Q_-cFzkbQdA/Tx1DnNkcD3I/AAAAAAAAIes/GgW321KY3Ok/s512/IMG_4436.JPG Quote
panbazyl Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='andegawenka']Chłopak juz po remoncie, myślę że większość łysej skórki zarośnie https://lh6.googleusercontent.com/-Q_-cFzkbQdA/Tx1DnNkcD3I/AAAAAAAAIes/GgW321KY3Ok/s512/IMG_4436.JPG no on wyglada bardzo ładnie :) :) :) jak szczenieca wersja Miśka :) Quote
dagg Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Dziś mam dla Was trochę kotów, raczej nie będzie dużo zimowego Miśka w tym roku :) Pańcia nie ma ochoty targać aparat ze sobą ;) Języczek ;) Nowa książka ;) Czyżby zwierzęta naprawdę upodabniały się do właścicieli? ;) A jutro jedziemy na kilka dni do Francji, jako towarzystwo w podróży biznesowej, więc nie wiem, czy zobaczymy cokolwiek ciekawego, ale jeśli tak się stanie, to na pewno wrzucę po powrocie jakieś zdjęcia :) Quote
Lucky. Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 genialne masz te koty ! https://lh4.googleusercontent.com/-ryRRCx2L6vo/TyUt7h9ExwI/AAAAAAAABRU/VNjqich776w/s512/DSC_0376.JPG jak on się tam wcisnął ?! :P Quote
makot'a Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Właśnie dlatego żałuję, że nie mam kota :loveu: https://lh4.googleusercontent.com/-ryRRCx2L6vo/TyUt7h9ExwI/AAAAAAAABRU/VNjqich776w/s512/DSC_0376.JPG Quote
Recommended Posts