Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='daguerrotype']po drodze miał przygodę, zatrzymał się przy sklepie i spadła mu obrączka, ale zauważył to dopiero w trakcie dalszej jazdy, wrócił i znalazł :D[/QUOTE]

Odchudziłaś TZ?:p

[quote name='panbazyl']ja jeszcze nosa z gawry nie wystawiłam. Zrobię to za godzinę.... Szufla do sniegu czeka za drzwiami od razu - żebym mogla przejść dalej[/QUOTE]

Nie śpiesz sie z szuflowaniem, zaraz bedzie na plusie:roll:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='andegawenka']Odchudziłaś TZ?:p
[/QUOTE]

Wręcz przeciwnie :) Tzn sam dba o swoją figurę :eviltong:

A wracając do śneigu, to jednak nie jest go tak dużo, choć wczoraj wieczorem baliśmy się, że nieźle nas zasypie, ale na podwórku jest ze 20-30 cm, także bez dramatu :) Na polu - zależy gdzie się stopę postawi :) A Misiek dostał jakiegoś szału dziś, nie pamiętam, żeby w zeszłym roku tak reagował, może to zresztą nie śnieg, tylko jakieś ciekawe zapachy, bo silny wiatr jest, a pies lata jak szalony :)

Posted

Raport z frontu ;)

Mała diablica ma ruję. Ma albo miała. Nie możemy zdecydować, czy już się skończyła czy nie, więc mała ma szlaban, ale póki go nie miała bawiła się tak ;)

Jeśli mam być szczera, to najbardziej upierdliwy kot, czasem mam wrażenie, że wolałaby wrócić na swoje podwórko, gdzie biegała dzika, mieszkała w stodole i czasem dostawała rozmoczony chleb do jedzenia (co widać po sierści). Warunki, jakie jej stworzyliśmy najwyraźniej nie bardzo jej odpowiadają, bo ciągle marudzi, bije nas ;) i jeśli nie zapewniamy jej rozrywki, demoluje co się da (tzn zrzuca co się da i obgryza kwiatki). Mam nadzieję, że kiedyś jej przejdzie ten młodzieńczy bunt i nas pokocha :eviltong: :eviltong: choć muszę przyznać, że też ociera się swoim nosem o nasze nosy, co osobiście uwielbiam, więc może jednak trochę nas lubi ... ?

U Miśka po staremu :) Dalej jest ładniutki i puchaty, choć myślę, że to ostatnie na wiosnę może się zmienić ;)

A oto, co dziś spotkaliśmy na spacerze :)
Zdjęcie z daleka, bo nie znam tych ludzi, a nie chciałam ich peszyć, czy denerowować robieniem im zdjęć ;)

Posted

Ooo, ale na Żółkiewkę to chyba przez Dąbie jeździsz? tak jest najkrócej od Twojej strony, z odwiedzinami byłoby chyba ciężko, bo nie wiesz, do którego domu uderzyć ;)
A u nas wcale nie ma za dużo śniegu, widać, że Misiek biega po pszenicy ;) ALe czekam kiedy wreszcie będzie ciepło i sucho ;)

Posted

no ja może nie cały, ale czasem zagladam do metamorfoz. Bo częśc psów to znajome psy z dogo (w realu co prawda ich nie znam, tylko z dogo tak - kibicowalam im od czasu znalezienia na wygnaniu pzrez poszukiwanie domu az do zamieszkania z człowiekami). Oczywiście największe metamorfozy sa u kudłaczy.
a Misiek jest cudny :)

Posted

nie, inne gadziejsta też :) Ale boksie maja to "coś" - ja mam wielka miętę do boksiów - mialam daawno temu w czasach lubelskich przez jakiś czas boksia - co za wulkan energii :)

Posted

Ale bidulek! Wygląda jak szczeniak!

Właśnie weszłam na jego wątek, a tu się okazuje, że to staruszek! szok! ale z Miśkiem mogliby udawać rodzeństwo ;)

Posted

Dziś mam dla Was trochę kotów, raczej nie będzie dużo zimowego Miśka w tym roku :) Pańcia nie ma ochoty targać aparat ze sobą ;)

Języczek ;)

Nowa książka ;)

Czyżby zwierzęta naprawdę upodabniały się do właścicieli? ;)

A jutro jedziemy na kilka dni do Francji, jako towarzystwo w podróży biznesowej, więc nie wiem, czy zobaczymy cokolwiek ciekawego, ale jeśli tak się stanie, to na pewno wrzucę po powrocie jakieś zdjęcia :)