Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='noemik']Zdjęcia mam, ale chwilowo wklejam inne. Komu kotecka?

Oto zdjęcia, niedużo, ale zawsze coś na początek.

1. MEIGA

przerwałam jej popołudniową toaletę. :-D dlatego tylko jedno zdjęcie. Ale jeszcze ją dziś dopadnę.:smile:

2. ZARA

pozuje jak modelka.:smile:

śliczna panienka, trochę jeszcze nie w szczytowej formie, ale już niedługo się wykuruje i będzie jak nowa.:smile:

i jeszcze jedno, mój domowy bohater - Elik - dzielnie znosi kolejne koty.:smile:
Nawet takie dwie bure panny, co to się do niego przymilają. :smile:

Link miałam wcześniej z Twojego podpisu:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

• 1 month later...
Posted

dziękuję, zasadzkas.

od wczorajszego wieczora mam nowego tymczasowicza - szczeniora ze śmietnika. zaczynam myśleć, ze to MANIU w jakiś sposób Twoja sprawka.

Mój Ty ogonku. Biegaj sobie za TM. I czekaj na mnie. I na Stefka. Tak nam smutno tu bez Ciebie.

Posted

Weź jakiegoś dla Stefka. Pamiętam, jak Harry umarł, Lucek ledwo przeżył tą śmierć towarzysza. Jest tyle białasków z labo w stolicy. Sama Ci mogę zawieźć jednego, jak będziesz chciała.

Posted

Jak wrócę z pracy, to będę się zastanawiać. Najważniejszy jest Stefciu. Jak on się ma. Ja sobie poradzę. A jemu muszę pomóc. Jeśli będzie bardzo tęsknił, to jak najszybciej.
Kieyd będziesz w Krakowie?

• 4 months later...
Posted

dawno nas nie było, cioteczki.

różnie bywało.

w zeszłym tygodniu Elik miał nawrót ataków padaczkowych. Teraz już wraca do formy. Ale działo się trochę strasznie.

nie wiem, czy ktoś do nas jeszcze zagląda. Może tak. :)

• 2 months later...
Posted

U mojej suni średnia częstotliwość ataków to ok. 2 miesiące. Zdarzały się 3-4 miesięczne przerwy ale w ubiegłym roku na przełomie grudnia/stycznia miała kilka ataków co tydzień. Też się tym potwornie martwiłam ale na szczęście minęło i wróciło do "naszej normy". Mam nadzieję, że u Elika to też przejściowy kryzys i będzie już dobrze.

Posted

noemik napisał(a):
czesc ma_ruda,
twoja sunie dobrze pamietam, zabralysmy ja z perfi sprzed bramy schroniska, perfi tymczasowala ja i maluszki. kochana mordka.:-)
musi byc dobrze.

Wszystko sie zgadza:lol:. Fraszka to tymczasowa Sisi;). I rzeczywiście kochana mordka- jest śliczna, grzeczna (no tak na 90%:roll:). Jej chorobę przyjmuje juz znacznie spokojniej ale to nie znaczy, że się nie martwię:-(. Ostatni atak miała na początku sierpnia, więc teraz juz staje się przewrażliwiona, bo moge spodziewać się w każdej chwili następnego. Tym bardziej, że teraz pogoda chyba jest "wrogiem" naszych padaczkowców. Fraszka na szczęscie ma lekkie ataki i objawy od początku są niezmienne.
trzymam kciuki za zdrówko Elika. Też wierzę, że będzie dobrze:happy1:

Posted

noemik napisał(a):
znowu nawrót ataków padaczkowych.
nienawidzę tej choroby. i tego, co robi z moim kłapouszkiem.
wczoraj trzy ataki, w nocy trzy.
strasznie mi smutno.

Kasieńko, a on na lekach jakichs jest?
I mimo to ma te ataki?

Posted

cześć Mariola, cioteczko kochana.
On jest na luminalu. Najpierw (grudzień 2006) bral luminal - 0,5 tableki x 2 (setka). Potem przez pól roku zminiejszaliśmy z wetem dawkę, aż do odstawiania. Był spokój przez rok. W czerwcu mial nawrot. Znowu ma luminal 0,5 tableki x 2 (setka). Ale albo ze względu na uczulenie albo ze względu na pogodę albo nie wiadomo co - w piatek znowu się zaczęło. Dostał luminal 0,5 tabletki 3 x dziennie, hydroksyzynę raz dziennie i relsed - wlewka 2mg w razie ataku. TA noc byla spokojna. Uff. teraz niestety jestem w pracy. nie moglam dziś zostać w domu, obowiązki mi nie pozwoliły, ale cały czas myślami jestem z moim sierściuchem. już bym chciała być w domu.

Posted

musi być dobrze i to szybko.
w tej chwili Eliś trochę nie ten tego, wszystko mu się pokićkało, chyba nawet nie wie, że jest psem. a już na pewno nie wie, kim jest ta duża, co to się tak martwi i płacze.
a zmęczony mój kłapouszek jest okrutnie. niech to już minie.

Posted

Kasiu, moja Maja cierpiala na padaczke cale swoje 13 letnie zycie. :shake: Wlasciwie nie wiadomo skad przychodzily ataki. Wet mowil, ze to moze byc i od watroby, bo miala marna. Dostawala ludzkie leki na padaczke, luminal i hydroxizina byly za slabe. Na oslone watroby podawalam hepatil. Jak chcesz sprawdze nazwy tych lekow.

Posted

czesc ciociu samoglow.
Elik, po tym jak mu sie padaczka pojawila, mial robione badania - wg weta nie jest ona wynikiem zaburzen zadnego narzadu, wyniki byly w normie, to raczej p. idiopatyczna, czyli cholera wie dlaczego on to ma.
hepatil tez dostaje, osłonowo.
jakbys mogla sprawdzic nazwy tylch leków, to bardzo dziękuję.