Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, Ewuś. Dziś udało mi się znaleźć domek dla jednej kici - jeden z tych, które ma u siebie BeataSAbra - weźmie ją jutro moja koleżanka z pracy z mężem. Ogromnie się cieszę.
Ale Tweety ma chyba cztery, Suggarr cztery, dziś pojawił sie nowy wątek o 10ciu (!!!???), które mają dwa tygodnie na znalezienie domu albo zostaną (w najlepszym wypadku) uśpione.
grrrr.
Idę z Elikiem na spacer pogadac o życiu i w ogóle...:D

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

noemik napisał(a):
Wiem, Ewuś. Dziś udało mi się znaleźć domek dla jednej kici - jeden z tych, które ma u siebie BeataSAbra - weźmie ją jutro moja koleżanka z pracy z mężem. Ogromnie się cieszę.
Ale Tweety ma chyba cztery, Suggarr cztery, dziś pojawił sie nowy wątek o 10ciu (!!!???), które mają dwa tygodnie na znalezienie domu albo zostaną (w najlepszym wypadku) uśpione.
grrrr.
Idę z Elikiem na spacer pogadac o życiu i w ogóle...:D

Spacer z psem - bezcenne - odrazu mi sie świat ( pomimo beznadzieji) maluje w jaśniejszych barwach

Posted

a g...no, jakieś matoły puszczały sobie petardy. A wiesz jak ELiś ich nie lubi. :D
spacer skrócony do minimum.
grr, takim to bym nakopała i smyczą po nereczkach przejechała od serca...

Posted

oto Franio - nowy domownik - raczej na DS, według mnie młodzieńcem nie jest...:)

na razie mieszka w swojej klatce - też dostałam - wyprawka...
lepsze zdjęcia jutro.

A oto kto pojawił się wczoraj - mój mały tymczasowicz - Perfetto

Posted

tak w ogóle to Pertek jest moim pierwszym tymczasowiczem...
zeby nie było - mam lekkiego stresa.
a Elik chyba się zastanawia co mi odbiło, że wpuściłam toto wczoraj z trzema ciotkami do domu.:D

Posted

tylko mój kochany cierpliwy tz zastanawia się ile jeszcze i jaka liczba łap oznacza sygnał jego odwrotu.:D
i w myślach rysuje mi wielkie koło na czole.
(dla niego chyba lepiej, że mieszkamy osobno.:))

Posted

powoli się oswajają. powoli.
najfajniejsze są jak latają po pokoju - takie bardziej do mnie. jak są w klatce to wolą się zajmować sobą. :-)
nowy nie zostały zaakceptowany. wręcz przeciwnie. Herman (Maniek) mocno go pogryzł.
Franio mieszka osobno. Na razie dam sobie spokój z łączeniem. Musi się zagoić.

Maniek i Stefek fajne chłopaki - Stefek bardziej się boi - Maniek jest ciekawski ze wszech miar... :-) najbardziej lubią latać po regale - z góry na dól z lewej na prawo, i z powrotem...:-D

Posted

Elicjan Wspaniały jest ponad takie przyziemne sprawy.
no chyba że w grę wchodzi jedzenie...:D
wtedy poświęca swą cenną uwagę ziarenkom, serkowi, dyni, itp.

Posted

słowo się rzekło... kotka z małymi już u mnie. teraz aklimatyzują się w dużym pokoju...
jutro przegląd u weta, we wtorek sterylka kotki. ufff. :)

oczywistym staje się - trzy małe śliczne kotki szukają domku - takiego na zawsze. Jeśli ktoś byłby chętny na DT, to też poproszę. :)

Posted

Ewciu, jakby to rzec: mieszka nas w tej chwili tutaj dziesięcioro: ja, moja współlokatorka, Elicjusz, dwa szczurki rezydenci, jeden szczurek tymczasowicz i CZTERY koty, trzy szukają nowego domu, a jeden - mama kotka - jak zagoi się po sterylce, to wraca do właścicieli.
wesoło u nas, wesoło. :D

Posted

noemik napisał(a):
Małe kotki są ok - bo małe. mama kotka na niego fuczy, to on też nie za bardzo ją lubi. ale jest ok.:)

Najważniejsze, ze obywa się bez walki i chyba nie musisz izolować towarzystwa??