Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patia napisał(a):
Noemik , powoli organizm przyzwyczja się do leku , Bąbel zazywa teraz 1 tabletkę na dobę i jest "normalny".
Twój Elik wróci , nie martw się , ja pamietam jak płakałam Kiwi do słuchawki , ze mnie Bąbel nie poznaje.
Trzymaj się!
A propos domku tymczasowego dla Was , ja mam dozywotnio zarezerwowane dla siebie miejsce w hoteliku Psia Kość w boksie zewnętrznym :diabloti: :evil_lol:

Psia Kość? Czemu nie? Jakby coś, to będziemy prosić o odstąpienie nam boksu na czas nieokreślony...:D
Czekam na Wigilię, i spytam Elika, co mam rozumieć przez koncert pisków i szczeków o 4 tej nad ranem... :evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Perfi napisał(a):
no co nie chcesz? :evil_lol:
trzeba sie troche posmiac bo inaczej zwariujemy ;)

:Rose: :sweetCyb: :ylsuper: :bigcool:
śmiech jak najbardziej.
gwiazda - czyli czterołapowy rozjazd ELika na panelach - rozklada mnie na łopatki. :lol:
musze go nagrać.:D

Posted

Słuchajcie, Leszek (kochany uparty jak cholera, jeszce bardziej niż ja) spacerował z Elikiem przez 2,5 godziny.
Uwaga, uwaga - Elik trochę sikał. NA TRAWCE!!!
:bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool:
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
:ylsuper::ylsuper::ylsuper::ylsuper::ylsuper:
a ja jestem głupia wariatka, bo mi łezka na takie wieści poleciała.
:stupid: :D

Posted

A Elik właśnie zrobił siiii i kooo w przedpokoju...
mój pies to nie :evil_lol: , to uparty cap...:razz:
Leszek i Monika - jego TZ -wielkie dzięki, że jesteście z nim w domu...:lol: ( i za to, że posprzątaliście...:cool1: )

Posted

noemik, trzymasz sie tak dzielnie z eja bym juz chyba odjechała :)
bedzie dobre, ja doskonale pamietam jak trudno bylo u Patii...
i juz jest coraz lepiej, choc babelek wogole zawsze byl "zawieszony" :loveu:
elik sie przyzwyczai i bedzie jak nowy :thumbs: :)

Posted

Perfi napisał(a):
ELIK - REAKTYWACJA :loveu::cool3:

Elik wraca do siebie;)
Noemik bardzo się cieszę z tego sika na dworze;)
Kolejny tak bardzo wyczekiwany sik:lol:

Posted

hmm, to był baardzo mały sik.
ale jak ważny.
teraz jak byliśmy z Leszkiem razem z Elikiem na spacerze, to uwaga, uwaga, Elik przez 20 minut latał sobie samopas, bez smyczy.:lol:
latał to znaczy gonił mnie bo mu uciekałam.
i bardzo ładnie przychodził na zawołanie.:)
zrobił malutką koopę, ale zawsze coś.
tylko, że cały czas by coś żarł, a kostka czasem działa czasem nie.
już wiem, że czasem jego piski znaczą daj jeść, nie jadłem od miesiąca.
dostać mozna szału jak on tak piszczy, a potrafi długo...:angryy:
jakieś rady, żeby zamknął dziób?:roll:

Posted

Może jakieś kostki do gryzienia, wtedy cały czas będzie miał zajęty pysk :evil_lol:

Aha doczytałam, że tylko czasami działa.

A może zwiększyć mu porcje jedzenia :hmmmm: może on naprawdę głodny.

Posted

ma jedną ulubioną kość, ale coś mu czasami się ne chce. woli piszczeć.:roll:
jutro kupię mu drugą, żeby miał wybór.:cool3:
wymyśliłam, jak mnie bardzo wkurza, to włączam muzykę i zakładam słuchawki. cały czas mam go w zasięgu wzroku, wiec widzę co robi, ale nie słyszę. :evil_lol:
tylko martwię się jak sąsiedzi mogą zareagować.:shake:

i tak już dostaje dodatkową porcję w środku dnia od mojego brata.
więcej nie mozna, bo będzie się toczył. to od prochów ten głód...

Posted

Też cały czas martwię się o reakcje sąsiadów. Mamy panele, a Tora chodzi z kością w pysku i wypuszcza ją na te panele :evil_lol: wtedy jest taki huk :shake: czasami mi się wydaje, że ona tak specjalnie, bo jak upadnie to zaraz ją podnosi, zrobi parę kroków i znowu wypuszcza :lol:

Masz rację, że to od prochów...zapomniałam. To trzeba jakoś przeczekać.

Posted

cały czas tłumaczę Elikowi, że nas stąd wyrzucą i będziemy mieszkać w namiocie gdzieś pod mostem, a on nic, cfaniaczek, ma to w poważaniu.
oj, nagdam ja mu w Wigilię, a co! tyle mojego...

Posted

noemik napisał(a):
cały czas tłumaczę Elikowi, że nas stąd wyrzucą i będziemy mieszkać w namiocie gdzieś pod mostem, a on nic, cfaniaczek, ma to w poważaniu.

Wiesz...nie chcę Cię martwić, ale moje zwierzaki w Wigilię się nie odzywają :evil_lol: ale może Twój będzie miał coś do powiedzenia :cool3:

Posted

noemik napisał(a):

Noemik a taka duża kostka z jelita prasowanego lub ucho suszone?

A może jego dzienne racje podziel na 5 posiłków, tyle samo tylko na 5 razy - może go troszkę oszukasz?

Posted

yewcia1 napisał(a):
Noemik a taka duża kostka z jelita prasowanego lub ucho suszone?

A może jego dzienne racje podziel na 5 posiłków, tyle samo tylko na 5 razy - może go troszkę oszukasz?

taka duża z jelita.
jutro mu kupi inną, może ucho?
porcje i tak mu już dzielę. on by mógł jeść cały czas...

Posted

1. Elik ZNOWU sie nie załatwił na spacerze. :angryy:

2. Ja jestem blisko załamania się. Nie dramatyzuję. Tylko chcę byc z wami szczera.

3. Do szału doprowadza mnie obecne zachowanie Elika. Jak mam wrócić z pracy, to się zmuszam, bo znowu zostanę z nim sama, bo znowu będzie piszczenie, szczekanie, brak snu. I chce mi się krzyczeć!

3. Nie poradzę sobie z Elikiem, jeśli nie poprawi mu sie do Nowego Roku. Po tym czasie mój brat nie będzie mógł mi pomagać gdy będę w pracy.
A sama z Elikiem w takim stanie nie dam rady.
przede wszystkim nie mozna zostawić go samego w domu...
4. Jedyna szansa na nasze bycie razem to to, że Elikowi się polepszy: przede wszystkim, że będzie na spacerze załatwiał potrzeby fizjologiczne, a nie w domu, który już pachnie jak publiczna toaleta...
i że będzie cicho...

5. W przeciwnym razie ... nawet nie chcę o tym myśleć...

Posted

kolejny dzień...
pobudka o 3ciej. no i standard. piski cały czas, łażenie w kółko, piski cały czas, spacer, nie załatwił się, powrót do domu, piski cały czas, qrwicy można dostać...
CO JA MAM ROBIĆ??? :wallbash: :flaming::stormy-sad:

wczoraj dodzwoniłam się do lecznicy, ale mojej wetki nie było.
Jakiś inny wet genialnie zaproponował, żebym dała Elikowi większą dawkę Luminalu, bo po tym się uspokoi. Ja na to, że on jest właśnie po Luminalu taki nakręcony, w ogóle nie śpi, i że dawkę ma już maksymaną.
"A, to po Luminalu? Hmm. A, to już maksymalna? To nic nie dawać. Nie śpi w ogóle? To nic, jak się zmęczy to uśnie." :angryy: kretyn. :mad:
aaa...
już chciałam zaproponować, żeby mi coś dał....:zly7:

Posted

Czytam i widzę,że nic się nie zmieniło,nie jest dobrze jest źle.Mózg zużywa ostatki energii ,nie ma jak się zregenerować,jak wyciszyć,brak snu zabija jego mózg.Gdy Wega była taka nakręcona lekarz zawsze powtarzał musi spać,bo wyczerpie się mózg! Noemik dlaczego Ty nic z tym do cholery nie robisz,czyatm i jestem wściekła!Los twojego psa w Twoich rękach,mieszkasz w Krakowie czy tam jest jeden wet dostępny??? Dlaczego nie kombinujesz jakiegos relanium czy czegoś,dlaczego Ty liczysz ,że mu to przejdzie samo? luminal nie jest psychotropem ,on nie potrzebuje jakiegos maksimium nasycenia w organiźmie,on działa tak jak srodki uspakajające - zaraz natychmiast.Naprawdę wątpię szczerze,że po luminalu jest taki nakręcony,on potrzebuje jeszcze jednego leku.

Dlatego działaj,nie załamuj się ,tylko działaj,zrobilaś jeszcze za mało!

Szczerze powiedziawszy na Twoim miejscu nie wahałabym się raz zwiększyć dawkę luminalu do calej tabletki,i wtedy jest nadzieja na sen!

Wega po psychotropach (Mizodin ,Diphromal) nie była pobudzona tylko PIJANA,dlatego musiałam odstawić.

BŁAGAM Cię działaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!