Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozumiem Cię :glaszcze: Czasami każdy ma dość :shake: Ja miałam dość Tory 2 razy: jak miała prawie 8 miesięcy i mi dalej w domu lała :roll:, a później jak wyła gdy wychodziłam. Za każdym razem miałam dość i mówiłam:ona się nigdy nie nauczy, a jednak się nauczyła :multi: Musi być źle, żeby później mogło być lepiej i zobaczysz, że będzie lepiej :razz:

Posted

Biedna Noemik - musisz się trzymać dzielnie do soboty dwa dni a jak dobrze pamiętam od soboty mniejsza dawka no i wedy Elik przestanie się zachowywać jak świrusek.
Cholera dlaczego tak daleko mieszkam:-(

Posted

napiję się gorącej herbaty, i spróbuję się położyć. może Elik pozwoli mi dziś spać?
ja normalnie nie jestem mazgajem, psychiczną konstrukcję też mam mocną, ale ten tydzień mnie wykończył. lulu mi potrzeba.:mdleje:

kino - bardzo chętnie, ale dopiero jak się coś odeśpię...

Posted

Witaj Noemi!
Mój pies zachowywał siię podobnie, też chodził w kółko, był nadpobudliwy ale nie był to skutek Luminalu. Zachowywał się tak od pierwszego ataku. Poza tym bał się sam zostawać w domu i wyczyniał różne cuda aby wejść do samochodu jak wyjeżdżałam. Trzymaj się jednego leku. To nie jest duża dawka Luminalu. Ja zmiejszam dawkę po półrocznej przerwie w atakach i to bardzo powoli. Myślę, że padaczka wymaga wielkiej cierpliwości. Odpisz mi na prywatne wiadomości.
Jestem z Tobą. Ja mam to już za sobą.
Pa .

Posted

dobra, pięć godzin snu, chyba się cieszę.
ale o 4tej pobudka, to ja drania na godzinę na pole, a on mi takiego wała, załatwiać się nie będę, o 5tej do domu, i dawaj piski, wrzaski i szczekanie.
on też troszkę spał.
ale dla nas obojga to za mało.
nie pamiętam kiedy ostatnio normalnie spał. w niedzielę w dzień trochę odsypiał, to pamiętam. od tamtej pory normalnego snu nie było.

Posted

skubany ten mój pies, cholera.
akcja - spacer po siku - nie działa.
co prawda nie załatwił się w nocy w domu (:p - mniej sprzątania), ale na spacerze też nie.
Wyszłam z nim znowu o 7mej, Leszek przejął go o 7.30 i łazili godzinę i NIC.
drań nie pies.
Ale przynajmniej wymyśliłam sposób na chwilowe chociaż zajęcie czymś Elika - on ma taką kość z wędzonej skóry...:evil_lol:

Posted

Noemik , musisz wierzyć , że małymi kroczkami zbliża się poprawa , już spał trochę , może wraca do normalności.
A jak on zachowuje się na dworze? Może czuje się niepewnie , pies musi czuć się bezpiecznie , żeby na prawdę korzystać ze spaceru , przestraszony może się nie wypróżniać , może on dopiero w domu czuje sie na tyle bezpiecznie , żeby się wysikać?

Posted

Co to za czarne wizje:-( Noemik z Elikiem mieszka u siebie i tak już zostanie

Wizja moja od soboty- Elik przypomni sobie, ze podwórko jest od sikania, trawka od wąchania domek od spania:loveu:

Posted

Patia napisał(a):
Noemik , musisz wierzyć , że małymi kroczkami zbliża się poprawa , już spał trochę , może wraca do normalności.
A jak on zachowuje się na dworze? Może czuje się niepewnie , pies musi czuć się bezpiecznie , żeby na prawdę korzystać ze spaceru , przestraszony może się nie wypróżniać , może on dopiero w domu czuje sie na tyle bezpiecznie , żeby się wysikać?

Patia, to zależy. Dziś na spacerze o 4tej rano było naprawdę fajnie, zachowywał się 'prawie' jak mój Eliczek. Wcześniej to chodził, ale skupiał swoją uwagę na każdym pojedynczym listku, całkiem odjechany.
Teraz już jest lepiej, ja to widzę.
Czekam na niego, staram się być cierpliwa. Dziś mi to lepiej idzie, sen pomaga...:)

Posted

Noemik , powoli organizm przyzwyczja się do leku , Bąbel zazywa teraz 1 tabletkę na dobę i jest "normalny".
Twój Elik wróci , nie martw się , ja pamietam jak płakałam Kiwi do słuchawki , ze mnie Bąbel nie poznaje.
Trzymaj się!
A propos domku tymczasowego dla Was , ja mam dozywotnio zarezerwowane dla siebie miejsce w hoteliku Psia Kość w boksie zewnętrznym :diabloti: :evil_lol: